De ce să-ți cumperi o tigaie cu înveliș ceramic?

Majoritatea persoanelor preocupate de sănătate vor fi de acord că o nutriție echilibrată este cheia succesului unui stil de viață inspirat. Calitatea alimentelor pe care le consumăm nu depinde numai de substanțele pe care le conțin, ci și de modul în care acestea sunt prelucrate, mai ales în prezent, când tot mai multe persoane renunță la gătitul acasă în favoarea fast food-urilor. Totuși, este bine de știut că o masă gătită acasă într-un mod necorespunzător poate face la fel de mult rău că un produs ultraprelucrat acasă. De aceea, orice bucătar profesionist sau amator știe că alături de tipul de cuptor și de suprafețele de încălzire utilizate, tigăile de calitate reprezintă cele mai importante ustensile indispensabile într-o bucătărie respectabilă.

Dintre toate tipurile de astfel de accesorii, tigăile din ceramică sau cu înveliș ceramic sunt cele mai populare inovații tehnologice și poate că cel mai apreciate de către pasionații de gătit de pretutindeni. Procedeul de acoperire al obiectelor din metal cu un strat ceramic este chiar mai vechi, însă a început să fie utilizat abia recent pentru tigăile non-aderente, care au început să facă o concurență serioasă modelelor mai vechi, din teflon.

Motivele pentru care alegi o tigaie cu înveliș ceramic în detrimentul celorlalte tipuri sunt, în primul rând faptul că mâncarea gătită pe ceramică menține mai multă umezeală, minerale, vitamine și astfel un gust mai intens. Astfel, este perfectă pentru gătit sănătos fară grăsimi. Aceasta distribuie căldura uniform, previne lipirea alimentelor de suprafața de gătit realizată dintr-un material natural și ecologic.
Stratul de protecție de calitate superioară, rezistent la zgârieturi și la temperaturi ridicate și soc termic, asigură o curățare ușoară.

Modele bune de tigăi cu înveliș de piatră

1. Horia Vîrlan Diamond Collection BEST CHOICE

Tigaia înaltă Delimano Horia Virlan Diamond Collection, este un vas universal cu care poți găti atât pe plită cât și în cuptor. Este ideală atunci când vrei să gătești în catități mai mari și o simplă tigaie nu este de ajuns, sau pentru preparate ce au nevoie de gratinare după pregătirea pe plită. Diametrul sau de 26 cm și construcția înaltă a acesteia sunt perfecte pentru gătirea alimentelor în diferse moduri: sotare, prăjire, coacere, gratinare. Este o tigaie perfectă care va poate deveni ajutorul tău de nădejde în bucătărie!

Video Horia Vîrlan Diamond Collection

2. Set 3 tigai Wood Stone PREMIUM

Acest set de 3 tigăi Wood Stone sunt comandate, fabricate și livrate cu grijă din Italia. Produsele sunt create din aluminiu forjat care au 4 straturi de înveliș non-stick din xylan, iar mânerele sunt fabricate din bachelită. Setul conține 3 tigăi, cu dimensiunile: 1 tigaie cu dimensiunile D20xH4.7 cm + 1 tigaie cu dimensiunile D24xH5 cm + 1 tigaie cu dimensiunile D28xH5.5 cm. Tigaia poate fi folosită utilizând un aragaz electric sau pe gaz, iar suprafața este de tip non-aderentă, putându-se găti o gamă largă de mâncăruri.

3. Peterhof LA BUGET

Tigaia Peterhof (cu capac inclus) de 26 CM și adâncime de 5.2 cm, este alternativa sănătoasă și ecologică pentru gătitul pe suprafețe non-aderente! Cu o durată de viață mult mai mare față de tigăile non-aderente tradiționale, tigaia din granit Peterhof este ideală atunci când vrei să pregătești o friptură bine rumenită sau o porție de pește delicios. Este indicat pentru a nu deteriora tigaia, să se evite folosirea ustensilelor metalice. Puteți opta pentru cele din silicon, lemn sau materiale similare.

4. Tigaie Livington Copperline 24 cm, cupru cu strat ceramic

Livington Copperline de 24 cm, din cupru cu strat ceramic, este ultima senzație tehnic în ceea ce privește aparatele de bucătarie! Tigaia este confecționată din cupru care este un deosebit de bun conducător de căldură și material ceramic de calitate superioară. Tigaia nu se zgărie și alimentele nu se lipesc. Datorită proprietății non aderente, absolut nici un aliment nu se prinde și nu se va arde. Curățarea este deosebit de ușoară. Aceasta nici nu se ciobește și nici nu pătrund elemente toxice în mâncare, așa cum se poate întâmpla la alte tigăi.

5. Tigaie ceramica Schmitter, 26 cm

Tigaia ceramică Schmitter de 26 cm, are vopsea ”heat resistant”, interior ceramic cu 3 straturi, înălțime de 6 cm și 3 mm grosime! Curățarea se face foarte ușor, iar datorită proprietății anti-zgârieturi, stratul ceramic nu se ciobește. Nu se vor pătrunde nici elemente toxice, cum se poate păți de la alte tipuri de tigăi. Se pot folosi ustensile metalice, deoarece tigaia este concepută a fi rezistentă! Punctele care conduc căldura asigură o distribuire termică perfectă, fiind un ajutor ideal în orice bucătărie!

6. Tigaie Grill Schmitter, Ceramica, 28 cm

Tigaia Grill Schmitter are un diametru de 28 cm, în formă pătrată. Produsul vine fără capac, iar mânerul este de tip fix și nu detașabil. Înălțimea tigăii este de 4 cm, fundul are o grosime de 4.2 mm, iar materialul interior este ceramică în două straturi, materialul exterior este triplu stratificat și termoiradiant. Culoarea este gri metalizată cu maron la exterior. Tigăile din ceramică sunt recunoscute și au avantajul suprafeței anti-aderente din care sunt construite, fiind foarte utilizate de bucătari.

7. Set 6 piese Heinner Alegria, Ceramica

Setul de 6 piese Heinner Alegria este ideal atât pentru începători dar și pentru cei mai avansați în bucătărie. Tigăile au acoperire ceramică ce te ajută în prepararea rapidă și fără arsuri a mâncărurilor iar dimensiunile variate fac ca setul să poată acoperi orice nevoie de la aperitive, fel principal sau clătite pentru desert. Ca accesorii setul conține 2 spatule pe care dacă le folosești nu zgârii stratul de suprafață dar și un capac ce se potrivește tigăilor cu diametrul de 24 cm. Un mare avantaj al setului este faptul că menține foarte bine temperatura în zona de gătit.

8. Tigaie Neoflam 28cm cu maner detasabil si interior ceramic

Tigaia Neoflam are un interior ceramic care vă oferă ocazia unică de a găti ușor și gustos! Mânerul este de tip detașabi, interiorul din ceramică permite o gătire ușoară și uniformă a preparatelor dumneavoastră. Acest produs poate fi folosit cu orice sursă de căldură: gaz, halogen, inducție sau vitroceramic. Diametrul tigăii este de 28 CM, iar aceasta este foarte ușor de întreținut și de spălat. O puteți curăța chiar și la mașina de spălat, având siguranța că smalțul nu se va curăța, iar tigaia nu se va zgâria.


Întrebări despre tigăile cu înveliș ceramic

Câte straturi are o astfel de tigaie?

Această caracteristică a unei tigăi reprezintă un indicator al gradului de antiaderență și este specificat de fiecare producător în parte. Citește cu atenție mențiunile trasate în descrierea produsului: unele modele au 2 sau 3 straturi ceramice, in timp ce altele pot avea 4, 5 sau chiar 7 straturi ceramice.

Se poate Introduce la cuptor ?

Avantajul tigăilor cu înveliș din ceramică, față de cele obișnuite, este că pot fi puse la cuptor, cu condiția ca materialul din care este confecționat mânerul să fie rezistent la temperaturi mari. Astfel, la nevoie, poate fi folosită și pe post de tavă pentru cuptor.

Ce fel de mâncare se poate prepara ?

De regulă, tigăile cu înveliș ceramic permit prepararea diverselor alimente și feluri de mâncare, atuul principal fiind antiaderența, fapt ce nu permite lipirea acestora. Așadar, în funcție de dimensiuni și la indicațiile producătorului poți prepara carne, halloumi, clătite, omlete delicioase, amestecuri de legume, sosuri, paste.

Se poate folosi cu orice ustensilă de gătit ?

Da, ustensilele folosite nu impactează modul de gătire, însă este indicat a folosi ustensilele utilizate cu grijă, pentru a feri tigaia în eventualitatea ciobirii sau zgârierii acesteia. Tigaia are un strat ceramic des și dur dar este bine de avut grijă de aceasta!

Este ușor de curățat ?

Tigăiile cu înveliș ceramic sunt mult mai ușor de curățat, materialul fiind rezistent și fară pori. De asemenea, mâncarea rămâne mai umedă după gătirea în acest tip de tigaie, deci probabilitatea ca mâncarea să se prindă de ea este mai mică. De asemenea nu se cojește atunci când o cureți.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe