De ce să-ți cumperi o tigaie cu înveliș ceramic?
Dintre toate tipurile de astfel de accesorii, tigăile din ceramică sau cu înveliș ceramic sunt cele mai populare inovații tehnologice și poate că cel mai apreciate de către pasionații de gătit de pretutindeni. Procedeul de acoperire al obiectelor din metal cu un strat ceramic este chiar mai vechi, însă a început să fie utilizat abia recent pentru tigăile non-aderente, care au început să facă o concurență serioasă modelelor mai vechi, din teflon.
Motivele pentru care alegi o tigaie cu înveliș ceramic în detrimentul celorlalte tipuri sunt, în primul rând faptul că mâncarea gătită pe ceramică menține mai multă umezeală, minerale, vitamine și astfel un gust mai intens. Astfel, este perfectă pentru gătit sănătos fară grăsimi. Aceasta distribuie căldura uniform, previne lipirea alimentelor de suprafața de gătit realizată dintr-un material natural și ecologic.
Stratul de protecție de calitate superioară, rezistent la zgârieturi și la temperaturi ridicate și soc termic, asigură o curățare ușoară.
Modele bune de tigăi cu înveliș de piatră
Tigaie ceramica, Eco Friendly Terrestrial, Ø 30 cm
Într-o societate în care totul se mişcă atât de repede şi timpul dedicat pregătirii mesei pentru întreaga familie este din ce în ce mai puţin, gătitul sănătos este un subiect important şi intens dezbătut la ora actuală.
Tigaia Stone Legend Classic
Dacă-ți dorești noi accesorii în bucătăria ta, acum e momentul să descoperi tigaia Delimano “Stone legend classic”, care îți va prepara bucatele preferate, într-un mod rapid și eficient.
Set 3 tigai Wood Stone
Acest set de 3 tigăi Wood Stone sunt comandate, fabricate și livrate cu grijă din Italia. Produsele sunt create din aluminiu forjat care au 4 straturi de înveliș non-stick din xylan, iar mânerele sunt fabricate din bachelită.
Tigaie Livington Copperline 24 cm, cupru cu strat ceramic
Tigaie Grill Schmitter, Ceramica, 28 cm
Tigaia Grill Schmitter are un diametru de 28 cm, în formă pătrată. Produsul vine fără capac, iar mânerul este de tip fix și nu detașabil. Înălțimea tigăii este de 4 cm, fundul are o grosime de 4.
Set 6 piese Heinner Alegria, Ceramica
Setul de 6 piese Heinner Alegria este ideal atât pentru începători dar și pentru cei mai avansați în bucătărie.
Tigaie ceramica Schmitter, 26 cm
Tigaie Neoflam 28cm cu maner detasabil si interior ceramic
Tigaia Neoflam are un interior ceramic care vă oferă ocazia unică de a găti ușor și gustos! Mânerul este de tip detașabi, interiorul din ceramică permite o gătire ușoară și uniformă a preparatelor dumneavoastră.
Întrebări despre tigăile cu înveliș ceramic
Câte straturi are o astfel de tigaie?
Această caracteristică a unei tigăi reprezintă un indicator al gradului de antiaderență și este specificat de fiecare producător în parte. Citește cu atenție mențiunile trasate în descrierea produsului: unele modele au 2 sau 3 straturi ceramice, in timp ce altele pot avea 4, 5 sau chiar 7 straturi ceramice.
Se poate Introduce la cuptor ?
Avantajul tigăilor cu înveliș din ceramică, față de cele obișnuite, este că pot fi puse la cuptor, cu condiția ca materialul din care este confecționat mânerul să fie rezistent la temperaturi mari. Astfel, la nevoie, poate fi folosită și pe post de tavă pentru cuptor.
Ce fel de mâncare se poate prepara ?
De regulă, tigăile cu înveliș ceramic permit prepararea diverselor alimente și feluri de mâncare, atuul principal fiind antiaderența, fapt ce nu permite lipirea acestora. Așadar, în funcție de dimensiuni și la indicațiile producătorului poți prepara carne, halloumi, clătite, omlete delicioase, amestecuri de legume, sosuri, paste.
Se poate folosi cu orice ustensilă de gătit ?
Da, ustensilele folosite nu impactează modul de gătire, însă este indicat a folosi ustensilele utilizate cu grijă, pentru a feri tigaia în eventualitatea ciobirii sau zgârierii acesteia. Tigaia are un strat ceramic des și dur dar este bine de avut grijă de aceasta!
Este ușor de curățat ?
Tigăiile cu înveliș ceramic sunt mult mai ușor de curățat, materialul fiind rezistent și fară pori. De asemenea, mâncarea rămâne mai umedă după gătirea în acest tip de tigaie, deci probabilitatea ca mâncarea să se prindă de ea este mai mică. De asemenea nu se cojește atunci când o cureți.
Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe