Cea Mai Bună Tigaie cu Înveliș Ceramic

Tigăi cu înveliș de piatră (ceramică sau marmură)

Modificat la 18 octombrie 2021
Articol evaluat de 81 ori:
Pagină realizată de:
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici
Ilinca Matei
Ilinca Matei

De ce să-ți cumperi o tigaie cu înveliș ceramic?

Majoritatea persoanelor preocupate de sănătate vor fi de acord că o nutriție echilibrată este cheia succesului unui stil de viață inspirat. Calitatea alimentelor pe care le consumăm nu depinde numai de substanțele pe care le conțin, ci și de modul în care acestea sunt prelucrate, mai ales în prezent, când tot mai multe persoane renunță la gătitul acasă în favoarea fast food-urilor. Totuși, este bine de știut că o masă gătită acasă într-un mod necorespunzător poate face la fel de mult rău că un produs ultraprelucrat acasă. De aceea, orice bucătar profesionist sau amator știe că alături de tipul de cuptor și de suprafețele de încălzire utilizate, tigăile de calitate reprezintă cele mai importante ustensile indispensabile într-o bucătărie respectabilă.

Dintre toate tipurile de astfel de accesorii, tigăile din ceramică sau cu înveliș ceramic sunt cele mai populare inovații tehnologice și poate că cel mai apreciate de către pasionații de gătit de pretutindeni. Procedeul de acoperire al obiectelor din metal cu un strat ceramic este chiar mai vechi, însă a început să fie utilizat abia recent pentru tigăile non-aderente, care au început să facă o concurență serioasă modelelor mai vechi, din teflon.

Motivele pentru care alegi o tigaie cu înveliș ceramic în detrimentul celorlalte tipuri sunt, în primul rând faptul că mâncarea gătită pe ceramică menține mai multă umezeală, minerale, vitamine și astfel un gust mai intens. Astfel, este perfectă pentru gătit sănătos fară grăsimi. Aceasta distribuie căldura uniform, previne lipirea alimentelor de suprafața de gătit realizată dintr-un material natural și ecologic.
Stratul de protecție de calitate superioară, rezistent la zgârieturi și la temperaturi ridicate și soc termic, asigură o curățare ușoară.

Modele bune de tigăi cu înveliș de piatră

Cel mai bun

Tigaie ceramica, Eco Friendly Terrestrial, Ø 30 cm

Linia “ECO FRIENDLY Terrestrial”, cuprinde o selectie de oale, tigai şi tavi pentru cuptor, ce valorifică gustul şi calităţile nutritive ale alimentelor, păstrând vitaminele şi încurajând la un consum minim de grăsimi. Linia "Eco Friendly Terrestrial" se remarca printr-un invelis ceramic antiaderent, neted pentru o curatare usoara, rezistenta ridicata la abraziune si temperaturi ridicate (pana la 300° C), maner Soft Touch. Cratița ceramică 30 cm va inspira iubitorii artei culinare și pe toți cei care înțeleg importanța echipamentului de foarte bună calitate. .
Verifică prețul

Într-o societate în care totul se mişcă atât de repede şi timpul dedicat pregătirii mesei pentru întreaga familie este din ce în ce mai puţin, gătitul sănătos este un subiect important şi intens dezbătut la ora actuală.

la buget

Tigaia Stone Legend Classic

Materialul rezistent din care aceasta este confecționată redă o durată lungă de utilizare și garanție de calitate înaltă a produsului, în sine. De-asemenea, această tigaie este potrivită pentru toate tipurile de plită, iar suprafața sa antiaderentă face ca întreținerea și spălarea acesteia să devină extrem de ușoară. .
Verifică prețul

Dacă-ți dorești noi accesorii în bucătăria ta, acum e momentul să descoperi tigaia Delimano “Stone legend classic”, care îți va prepara bucatele preferate, într-un mod rapid și eficient.

Premium

Set 3 tigai marmorate (3 straturi) Rose Gold (Cupru) Metalic Line Berlinger Haus BH 1279N

Cele trei tigăi au dimensiunile de 20, 24, respectiv 28 cm și sunt la fel de utilizabile indiferent de sursa de căldură sau aparatul de gătit folosite. Tigăile contribuie la reducerea consumului de resurse cu până la 35%. Sunt foarte ușor de curățat și întreținut întrucât alimentele nu se lipesc în timpul gătirii, chiar dacă nu este folosit ulei.
Verifică prețul

Achiziționează acest minunat set de tigăi fabricate la cele mai înalte și exigente standarde nemțești de calitate. Sunt realizate din aluminiu forjat, învelit la interior cu 3 straturi marmorate.

Tigaie Grill Schmitter, Ceramica, 28 cm

2 mm, iar materialul interior este ceramică în două straturi, materialul exterior este triplu stratificat și termoiradiant. Culoarea este gri metalizată cu maron la exterior. Tigăile din ceramică sunt recunoscute și au avantajul suprafeței anti-aderente din care sunt construite, fiind foarte utilizate de bucătari.
Verifică prețul

Tigaia Grill Schmitter are un diametru de 28 cm, în formă pătrată. Produsul vine fără capac, iar mânerul este de tip fix și nu detașabil. Înălțimea tigăii este de 4 cm, fundul are o grosime de 4.

Tigaie ceramica Schmitter, 26 cm

Tigaia ceramică Schmitter de 26 cm, are vopsea ”heat resistant”, interior ceramic cu 3 straturi, înălțime de 6 cm și 3 mm grosime! Curățarea se face foarte ușor, iar datorită proprietății anti-zgârieturi, stratul ceramic nu se ciobește. Nu se vor pătrunde nici elemente toxice, cum se poate păți de la alte tipuri de tigăi. Se pot folosi ustensile metalice, deoarece tigaia este concepută a fi rezistentă! Punctele care conduc căldura asigură o distribuire termică perfectă, fiind un ajutor ideal în orice bucătărie!.
Verifică prețul

Tigaie Neoflam 28cm cu maner detasabil si interior ceramic

Acest produs poate fi folosit cu orice sursă de căldură: gaz, halogen, inducție sau vitroceramic. Diametrul tigăii este de 28 CM, iar aceasta este foarte ușor de întreținut și de spălat. O puteți curăța chiar și la mașina de spălat, având siguranța că smalțul nu se va curăța, iar tigaia nu se va zgâria.
Verifică prețul

Tigaia Neoflam are un interior ceramic care vă oferă ocazia unică de a găti ușor și gustos! Mânerul este de tip detașabi, interiorul din ceramică permite o gătire ușoară și uniformă a preparatelor dumneavoastră.

Set 2 tigăi Regis Stone Copper Maestro, antiaderente, cu particule de piatră și cupru, 24cm și 28cm

Combinația de inox cu aluminiu și triplu strat antiaderent, cu înveliș de piatră și cupru, este perfectă pentru o mâncare cu gust delicios, textură și culoare. Mâncarea se va găti uniform, fără să se ardă, datorită inducției superioară a căldurii. Învelișul de piatră și cupru asigură o suprafață ideală pentru gătitul fără ulei și fără să lipească preparatele, menținându-le savoarea si proprietățile nutritive.
Verifică prețul

Poți oferii cu multă bucurie, drept cadou, acest set de tigăi Regis Stone Copper Pans de 24cm și 28cm, pentru că sunt Ideale pentru a fi folosite atât pe plită cu gaz, cu inducție, electrică sau ceramică.

Tigaie invelis ceramica, Munster, Carl Schmidt Sohn 074951, 32x5.8cm, negru

Alimentele nu se lipesc de suprafața tigăii și nu își schimbă adevărata aromă după gătire. Tigaia este compatibilă cu toate plitele, inclusiv cea cu inducție. Mânerul său ergonomic îți oferă un confort maxim, acesta rămâne mereu rece, chiar daca tigaia este fierbinte. Tigaia este foarte ușor de curățit.
Verifică prețul

Tigaia cu înveliș ceramică, Munster, Carl Schmidt Sohn 074951, cu dimensiunea de 32x5. 8cm îți va fi ajutorul tău din bucătărie. Aceasta îți ușurează munca și îți pregătește cea mai gustoasă mâncare.

Tigaie Nava 10-044-004, 28 cm, Invelis ceramic

Curățarea ei se face foarte ușor, iar datorită proprietății anti-zgârieturi, stratul ceramic nu se deteriorează. Cu această tiagie se pot folosi ustensile metalice, deoarece tigaia este concepută a fi rezistentă. Iar tehnologia cu puncte care conduc căldura asigură o distribuire termică perfectă, fiind un ajutor ideal în orice bucătărie. Tigaia se poate curăța la mașina de spălat vase, având siguranța că smalțul nu se va strica.
Verifică prețul

Tigaia NOVA ceramică de 26 cm, este vopsită cu vopsea ”heat resistant”, are un interior ceramic cu 3 straturi și o înălțime de 6 cm și 3 mm grosime.

Întrebări despre tigăile cu înveliș ceramic

Câte straturi are o astfel de tigaie?

Această caracteristică a unei tigăi reprezintă un indicator al gradului de antiaderență și este specificat de fiecare producător în parte. Citește cu atenție mențiunile trasate în descrierea produsului: unele modele au 2 sau 3 straturi ceramice, in timp ce altele pot avea 4, 5 sau chiar 7 straturi ceramice.

Se poate Introduce la cuptor ?

Avantajul tigăilor cu înveliș din ceramică, față de cele obișnuite, este că pot fi puse la cuptor, cu condiția ca materialul din care este confecționat mânerul să fie rezistent la temperaturi mari. Astfel, la nevoie, poate fi folosită și pe post de tavă pentru cuptor.

Ce fel de mâncare se poate prepara ?

De regulă, tigăile cu înveliș ceramic permit prepararea diverselor alimente și feluri de mâncare, atuul principal fiind antiaderența, fapt ce nu permite lipirea acestora. Așadar, în funcție de dimensiuni și la indicațiile producătorului poți prepara carne, halloumi, clătite, omlete delicioase, amestecuri de legume, sosuri, paste.

Se poate folosi cu orice ustensilă de gătit ?

Da, ustensilele folosite nu impactează modul de gătire, însă este indicat a folosi ustensilele utilizate cu grijă, pentru a feri tigaia în eventualitatea ciobirii sau zgârierii acesteia. Tigaia are un strat ceramic des și dur dar este bine de avut grijă de aceasta!

Este ușor de curățat ?

Tigăiile cu înveliș ceramic sunt mult mai ușor de curățat, materialul fiind rezistent și fară pori. De asemenea, mâncarea rămâne mai umedă după gătirea în acest tip de tigaie, deci probabilitatea ca mâncarea să se prindă de ea este mai mică. De asemenea nu se cojește atunci când o cureți.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Coș de Gunoi cu Senzor
Cel mai bun coș de gunoi deschidere cu senzor

Indiferent că-l vrei pentru bucătărie sau baie, un coș de gunoi cu senzor îți va face viața mai ușoară. Profită de tehnologia momentului pentru a-ți moderniza casa.

Cea Mai Bună Afumătoare Electrică pentru Acasă
Cea mai bună afumătoare electrică pentru acasă

Îți place să-ți pregătești singur/ă carnea afumată? Cu o afumătoare electrică ai garanția unui preparat fără substanțe nocive și poți regăsi gustul afumătorii de la bunici de la țară.

Cel Mai Bun Cuțit Electric de Bucătărie
Cel mai bun cuțit electric util în bucătărie

Cuțitul electric este ajutorul ideal pentru a tăia carne, pâine, fructe sau legume. Acesta se folosește cu o singură apăsare de buton, fără a fi nevoie de efort.

Cea Mai Bună Plită Încorporabilă pe Gaz
Cea mai bună plită încorporabilă pe gaz

Te-ai hotărât să renunți la aragazul clasic dar îți dorești totuși să poți găti la gaz? O plită încorporabilă pe gaz este alegerea mai elegantă și versatilă pentru bucătăria ta.

Cel Mai Bun Deschizător De Conserve
Cel mai bun deschizător de conserve

Deschizătorul de conserve nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie bine utilată. Alege unul de calitate pentru a reduce riscurile accidentărilor.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe