Cea Mai Bună Hotă Pentru Insulă

Cea mai bună hotă pentru blat tip insulă

Modificat la 10 martie 2021
Articol evaluat de 43 ori:
Pagină realizată de:
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce să-ți cumperi o hotă tip insulă?

Alegerea celei mai bune hote poate fi dificilă doar dacă pornești la drum în necunoscut fără nicio informație prealabilă. Din fericire, pe piața din România, există o gamă variată de hote capabile să corespundă și celor mai exigente cerințe. Atât clasice cu burlan, cât și moderne, încorporabile în mobilier și fără burlan.

Așadar dacă în bucătăria ta configurația mobilierului este diferită și vrei să te mândrești cu un design avantgardist, poți alege un model de hotă tip insulă. Acestea se mai numesc și hote insulare si sunt destinate bucătăriilor care au un sistem de gătit amplasat in mijlocul camerei. Cu cât bucătăria este mai mare cu atât vei avea nevoie de o hotă mai puternică, însă va trebui să alegi și tipul de evacuare folosit respectiv cu recirculare sau cu evacuare, bineînțeles ținând cont de instalația disponibilă în locuință.

Acest model de hotă nu este foarte scump față de clasica versiune de hotă, în schimb va putea schimba complet designul bucătăriei tale iar tu vei avea ocazia să gătești într-o bucătărie ca în filmele americane.

Cea mai bună hotă insulară

Cel mai bun

Kronleuchter hotă

 • Hotă de aburi puternică
 • Materiale de de lux proiectat
 • Instalare pe plafon
 • Setați de alimentare cu LED-uri
 • Buton tactil
Verifică prețul

Bucătăria ta merită lucruri calitative și rezistente, de aceea te îndemnăm să descoperi hota de tavan “Kronleuchter”, care îți va curăța și împrospăta aerul din bucătăria ta oricând gătești bucatele tale preferate. Acest produs are o performanță înaltă în ceea ce privește funcțiile complexe de absorbție a mirosurilor de orice tip și deține, totodată, iluminare LED, ceea ce facilitează prepararea mâncării. De-asemenea, această hotă modernă și plăcută la design, se utilizează într-un mod foarte ușor.

la buget

Whirlpool Hota incorporabila semineu AKR 558, 3 trepte de viteza, 433 mc/h, filtru aluminiu, inox

 • Design modern și plăcut
 • Zgomot redus la utilizare
 • Posedă iluminare LED
 • Absorbție puternică
 • Economisire de energie
Verifică prețul

Dacă doreai o hotă incorporabilă eficientă, Whirlpool îți pune la dispoziție un produs de excepție la un preț accesibil. Această hotă incorporabilă arată ca un șemineu și funcționează cu 3 trepte de viteză. Puterea de absorție este de 433 mc/h, iar filtrul de aluminiu este extrem de rezistent. Materialul din care este confecționată hota este inox și de aceea îți va oferi o durabilitate extinsă în timp pentru a te bucura de ea cât mai mult. Designul modern îți va plăcea și se integrează în orice tip de bucătărie.

Premium

Hota insula Teka CC 485 40 cm, forma cilindrica, 3 trepte + turbo, EcoPower, free outlet 920 m3/h, inox

 • Formă cilindrică
 • 3 trepte + turbo
 • Funcția EcoPower
 • Putere de 920 m3/h
 • Material inox
Verifică prețul

Hota de la Teka este perfectă pentru bucătăria ta atunci când gătești. Este fabricată din inox rezistent și dotată cu motor puternic de 280W, ce asigură o aspirație foarte bună. Are formă cilindrică și este ușor de instalat, are turbină dublă și un consum redus de energie. Este dotată cu trei trepte de putere și una pentru turbo și un nivel redus de decibeli. Este simplu de instalat şi de utilizat, având un meniu extrem de simplu. Dotează-ți bucătăria cu o hotă performantă și găsește-ți mâncarea preferată.

Hota insula Bosch DIB97JP50 Serie 6, 90cm, design box, 3 trepte + 2 Intensiv, 718 m³/h Intensiv, inox

 • Extra silențioasă: performanță maximă de extragere, cu nivel minim de zgomot.
 • Interior ușor de curățat: șuruburi și cabluri ascunse, precum și muchii rotunjite, toate acestea fac curățarea să fie simplă.
 • EcoSilence Drive: performanță ridicată și consum redus de energie
 • Control DirectSelect: selectare directă a puterii dorite și a iluminării
 • Iluminare LED: pentru iluminare perfectă a plitei cu consum minim de energie.
Verifică prețul

Hota electrică de la Bosch este ideală pentru bucătăria ta fiind simplu de instalat. Este fabricată din materiale de înaltă calitate, dotată cu un motor puternic de 146W ce asigură o aspirare perfectă a aburului sau fumului. Are trei trepte de putere + două intensive și are un nivel redus de decibeli, plus un consum redus de energie. Capacitatea sa de absorbție este ridicată, ce poate ajunge până la 718 m³/oră. Modernizează-ți bucătăria chiar astăzi cu una din cele mai performante hote din gama ei.

Barett hotă tip insulă

 • Material rezistent
 • Zgomot redus
 • Ecologic
 • Filtru puternic de absorbire a mirosurilor
 • Mod ușor de utilizare
Verifică prețul

Hota tip insulă aduce strălucire bucătăriei și eliberează aerul de abur și mirosuri. Vei obține aer curat și un aspect elegant cu această hota de plafon tip insulă Klarstein Barett, iar sobele de sine stătătoare obțin o finisare de lux. Cu trei niveluri de putere, circulă neobosit aburul cu până la 560 m³/h de debit de aer, eliberând din bucătărie orice iz de grăsimi și mirosuri. În toate etapele de funcționare, o iluminare LED integrată a suprafeței de gătit oferă lumină albă strălucitoare peste plită, în timp ce panoul frontal cu afișaj digital arată fără efort care dintre cele 3 niveluri de putere a fost selectat.

Hota insula Airforce F181 Black 45 cm, putere de absorbtie 650 mc/h, 1 motor, 4 trepte de viteza, telecomanda, negru

 • Material inoxidabil durabil
 • Zgomot redus la utilizare
 • Design modern și plăcut
 • Posedă iluminare
 • Funcționare simplă
Verifică prețul

Această hotă insulară te va uimi prin designul modern și ergonomic care seamănă cu o lampă imensă agățată de tavan. Dispune de lumini și arată ca un cub de metal. Este eficientă datorită debitului mare de absorție de 340 m3/h și a puterii de 255 W. Zgomotul este redus și nu va interfera cu activitățile tale în bucătărie. Iluminarea se face pe telecomandă de la distanță. Se alimentează la 220 V și are un singur motor. Clasa energetică este A și de aceea consumă puțin. Cablul de alimentare este de 1 m.

Beretta digestor în formă de insulă

 • Montare pe tavan
 • Motor cu circulație mare a aerului
 • Funcția aer curat
 • Filtre de grăsime lavabile din aluminiu
 • Filtre de miros de bucătărie
Verifică prețul

Coloana de ventilație este fixată în siguranță pe tavan și are grijă de fumul bucătăriei. Există trei etape de inhalare, curăță mirosul de grăsime și aerul cu până la 650 m3/h. Luminile integrate LED oferă o lumină albă strălucitoare în toate fazele de funcționare. Panoul frontal poate selecta cu ușurință nivelul de funcționare și iluminatul. Capacul este potrivit pentru modul de evacuare și modul de recirculare. În modul de recirculare, cele două filtre de carbon activ conținute în pachet elimină complet mirosul. Carcasa din oțel inoxidabil negru adaugă o lumină elegantă la bucătărie.

Criterii de alegere a unei hote insulare

Scop

Ai nevoie de o hotă insulară dacă dorești o absorție cât mai mare a mirosului și aburului din bucătăria ta. Dacă vrei o hotă cu un aspect modern care se încadrează perfect în peisaj, acest model de hotă este ideal pentru tine și casa ta. Acest tip de hotă este printre ultimele modele în domeniu și sunt extrem de eficiente. De aceea, pot fi folosite atât acasă pentru uz ocazional, cât și la nivel industrial pentru uz repetat și pe perioade îndelungate de timp.

Material

De regulă, hotele insulare sunt confecționate din oțel inoxidabil și sunt extrem de rezistente în timp. Ai la dispoziție mai multe culori și părțile hotei pot fi confecționate din aluminiu.

Dimensiuni

De obicei, hota insulară are ca dimensiuni 90 cm cu o marjă de eroare inclusă. Adică poți avea o hotă insulară și mai mică, dar și mai mare de atât.

Tip de alimentare

Hota insulară se alimentează la priza de 220 W și nu consumă foarte mult.

Întrebări frecvente despre hotele insulare

Cum alegi hota de tip insulă în funcție de dimensiunea bucătăriei?

Ca să afli cât de puternică trebuie să fie hota pentru bucătăria ta, specialiștii recomandă să calculezi volumul înmulțind cu 10 sau chiar 15. În felul acesta vei putea să estimezi cât mai aproape de realitate cât de puternică va trebui să fie hota ca să facă față nevoilor de gătit din familia voastră dar și dimensiunii spațiului.

Câte tipuri de hote insulare există?

Pe piața din România există hote tip insulă cu recirculare dar și cu evacuare. În funcție de configurația spațiului dar și de rețeaua disponibilă în locuință vei ști dacă este nevoie de găuri în pereți sau nu pentru a monta hota dar și cât de eficient este modelul ales deoarece este nevoie de mai multe sau mai puține filtre pentru a face față cu brio necesităților.

Câte tipuri de filtre are?

În funcție de dimensiunile hote există mai multe tipuri de filtre. Hota trebuie să aibă dimensiuni cu 10 cm mai mari pe fiecare latură față de plită, deoarece astfel va fi mai eficientă.Astfel filtrele repărezintă o parte foarte importantă când vine vorba de alegerea hotei tip insule. Cele mai bune filtre pentru o hotă sunt cele metalice, din aluminiu, care nu trebuie înlocuite ci doar spălate din când în când.

Care este nivelul de zogomot?

Pe lângă toate aspectele discutate, va trebui să ții cont și de alte caracteristici. Spre exemplu,nivelul de zgomot, acesta fiind o caracteristică foarte important. Totuși, alege cea mai bună hotă insulă care are un zgomot mai mic de 80 dB. De asemenea, în acest sens poate fi foarte utilă funcția de silent, sau funcția cu ioni, care este și ea utilă deoarece astfel aerul va fi purificat.

Cât de ușor se instalează?

Vorbim despre o achiziție importantă și nu foarte accesibilă, așa că ar trebui să optezi pentru un model care să aibă garanție de 24 de luni și instalare gratuită. De asemenea, ar trebui să cumperi o hotă bună dintr-un magazin de încredere. De regulă, o hotă nu este greu de instalat, mai ales dacă e vorba despre o hotă tip insulă, cu recirculare, dar dacă totuși nu esști sigur pe calitățiile tale, poți apela oricând la un specialist.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Tigaie Grill
Cea mai bună tigaie grill

Vrei să-ți poți prepara direct pe aragaz fripturi asemănătoare cu cele făcute pe grătar? O tigaie tip grill este făcută din materiale speciale care permite prăjirea fără a se lipi carnea.

Cel Mai Bun Mixer De Salată
Cel mai bun mixer de salată

Gustul unei salate bune este dat și în funcție de cât de bine sunt amestecate ingredientele și condimentele. Bolul cu mixer pentru salată există fix pentru această operațiune.

Cel Mai Bun Tocător De Bucătărie De Calitate
Cel mai bun tocător de bucătărie de calitate

Te-ai săturat de tocătoare care se înnegresc sau care se rup? Alege un tocător din lemn de calitate care rezistă ani întregi.

Cea Mai Bună Afumătoare Electrică pentru Acasă
Cea mai bună afumătoare electrică pentru acasă

Îți place să-ți pregătești singur/ă carnea afumată? Cu o afumătoare electrică ai garanția unui preparat fără substanțe nocive și poți regăsi gustul afumătorii de la bunici de la țară.

Cea Mai Bună Răzătoare De Legume Multifuncțională
Cea mai bună răzătoare de legume multifuncțională

Cauți o răzătoare pentru diferite tipuri de legume dar și pentru brânzeturi sau fructe? Alege din cele mai bune recomandări ale noastre.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe