Filtrarea apei de la robinet cu c─ânile filtrante Brita

Dac─â te intereseaz─â un stil de via╚Ť─â s─ân─âtos ╚Öi sustenabil atunci cu siguran╚Ť─â te-ai gândit ╚Öi la filtrarea apei de la robinet. De╚Öi aceasta este potabil─â în majoritatea cazurilor, calitatea acesteia poate fi îmbun─ât─â╚Ťit─â prin montarea unui filtru la robinet sau prin folosirea unei c─âni filtrante. În func╚Ťie de tehnologia folosit─â o can─â filtrant─â poate reduce sau chiar elimina impurit─â╚Ťi precum calcar, clor, dar ╚Öi substan╚Ťe chimice ce pot afecta gustul sau calitatea apei. Pe lâng─â rolul de îmbun─ât─â╚Ťire a apei un aspect important ar fi ╚Öi economia adus─â bugetului unei familii care nu va mai cump─âra ap─â îmbuteliat─â, dar ╚Öi grija fa╚Ť─â de mediul înconjur─âtor.

Majoritatea c─ânilor filtrante au o capacitate de filtrare de pân─â la 3L ╚Öi o vitez─â de purificare de pân─â la 300ml/minut, ceea ce poate asigura cu u╚Öurin╚Ť─â necesarul zilnic de ap─â al unei familii. În plus, c─ânile filtrante vin cu tehnologie care te avertizeaz─â când este cazul s─â schimbi cartu╚Öul filtrant, astfel c─â nu trebuie s─â te îngrijorezi asupra calit─â╚Ťii apei. Majoritatea c─ânilor au un design care se integreaz─â u╚Öor în buc─ât─ârie, se cur─â╚Ť─â foarte u╚Öor ╚Öi pot fi depozitate în frigider.

Ce modele de căni filtrante Brita se găsesc în România?

1. Brita Marella XL 3 filtre BEST CHOICE

Apa pe care o consum─âm ne afecteaz─â s─ân─âtatea mai mult dec├ót ne d─âm seama. De╚Öi pare curat─â ╚Öi bun─â de b─âut, apa poate con╚Ťine substan╚Ťe d─âun─âtoare sau microorganisme. De aceea o astfel de can─â este binevenit─â ├«n buc─ât─âria noastr─â. Dimeniunea este perfect─â, nici prea mare nici prea mic─â, filtru de bun─â caliatate, ├«╚Öi face treaba bine. Impurit─â╚Ťile precum clorul, calcarul, plumbul ╚Öi cuprul vor fi eliminate din ap─â. Gustul ceaiului ╚Öi al cafelei, fie ele calde sau reci, va fi vizibil ├«mbun─âta╚Ťit odat─â ce apa folosit─â pentru acestea a fost filtrata cu MAXTRA+. Folosind ap─â filtrat─â, calcarul nu se va mai depune pe aparate ╚Öi via╚Ťa acestora va fi astfel prelungit─â.

Video Brita Marella XL 3 filtre

2. Brita Marella Cool LA BUGET

Cana de filtrare beneficiaz─â de o tehnologie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â ce cur─â╚Ť─â mai rapid apa de impurit─â╚Ťile care afecteaz─â gustul ╚Öi mirosul. Carafa are o capacitate total─â de 2.4L, ╚Öi o capacitate de ap─â filtrat─â de 1.4 L iar filtrul poate purifica p├ón─â la 150L de ap─â. P├ólnia este confec╚Ťionat─â din material f─âr─â BPA iar capacul are un sistem de avertizare pentru schimbarea cartu╚Öului filtrant. Are un design prietenos, poate fi depozitat─â ├«n frigider iar componentele, mai pu╚Ťin capacul, se pot cur─â╚Ťa la ma╚Öina de sp─âlat vase.

3. Brita Flow 8.2 L PREMIUM

Recipientul este o alternativ─â la c─ânile filtrante pentru cei care consum─â foarte mult─â ap─â, sau pentru familiile numeroase. Asta datorit─â capacit─â╚Ťii de peste 5L de ap─â filtrat─â. Produsul beneficiaz─â de tehnologie pe baza c─âreia se elimin─â din ap─â impuritatile precum clorul, calcarul, plumbul si cuprul. ├Än plus, recipientul este prev─âzut cu un sistem de avertizare pentru schimbarea cartu╚Öului, u╚Öor de observat ╚Öi setat. Este foarte u╚Öor de depozitat ├«n frigider ╚Öi are un robinet pentru turnarea precis─â a apei.

Video Brita Flow 8.2 L

4. Cana de filtrare apa Brita Style XL, 3.6 L, Albastra

Cu ajutorul acestei c─âni po╚Ťi filtra la o singur─â utilizare 1.2L ap─â, iar filtrul poate fi folosit aproximativ 4 s─âpt─âm├óni. Tehnologia folosit─â permite eliminarea din ap─â a impurit─â╚Ťilor precum clorul, calcarul, plumbul ╚Öi cuprul, cresc├ónd astfel calitatea lichidului.
Produsul este format din caraf─â ce are o capacitate total─â de 3.6L, p├ólnie din material f─âr─â BPA, cartu╚Ö filtrant ╚Öi capac cu indicator luminos LED pentru schimbarea filtrului. Carafa ╚Öi p├ólnia se pot cur─â╚Ťa la ma╚Öina de sp─âlat vase.

Criterii importante pentru alegerea unei c─âni filtrante

Metoda de filtrare

Ca s─â fim siguri c─â bem ap─â filtrat─â de calitate trebuie s─â cunoa╚Ötem c├óteva aspecte legate de metoda folosit─â. Prin filtrare se elimin─â particule nedorite din ap─â precum pietri╚Ö, nisip sau lut, dar ╚Öi clor, bacterii sau chiar metale grele. ├Än func╚Ťie de ce ne dorim de la ap─â e bine s─â alegem metoda de filtrare potrivit─â.

Capacitatea

Important când alegem modelul potrivit de cană filtrantă este capacitatea acesteia mai ales dacă vrem să o păstrăm în frigider. O cană prea mare nu va încăpea în orice compartiment. Totuși dacă produsul are capacitatea mai mare, nu va trebui să repetăm procesul de mai multe ori.

Costul filtrelor

Filtrarea apei face parte dintr-un stil de via╚Ť─â s─ân─âtos dar ╚Öi sustenabil, ceea ce ├«nseamn─â inclusiv eliminarea risipei. A╚Öa c─â e important s─â nu cheltuim foarte mult pe ├«nlocuirea filtrelor, dar nici s─â nu facem rabat la calitate ╚Öi astfel s─â afect─âm calitatea procesului.

5. Cana de filtrare apa Brita Elemaris XL BR1000823, 3.5 l, Negru

Datorit─â tehnologiei utilizate cana poate cur─â╚Ťa apa de impurit─â╚Ťi precum calcarul sau clorul, dar poate reduce ╚Öi prezen╚Ťa metalelor grele ca plumbul sau cuprul. Capacitatea apei filtrate este de 2L iar capacitatea total─â a c─ânii este de 3.5L. Designul este atractiv ╚Öi ├«ncape cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n frigider dac─â vrem s─â p─âstr─âm apa la rece. Produsul este format din caraf─â, p├ólnie, filtru ╚Öi capac cu indicator luminos pentru schimbarea filtrului. Carafa ╚Öi p├ólnia se pot cur─â╚Ťa la ma╚Öina de sp─âlat vase.

6. Cana de filtrare apa Brita Elemaris XL BR1000822, 3.5 l, Alb

Cana pentru filtrare a apei are un design prietenos ╚Öi este conceput pentru a ├«nc─âpea cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n frigider. Cu un volum total de 3.5 L are o capacitate pentru apa filtrat─â de 2L. Cana este format─â dintr-o caraf─â transparent─â, o p├ólnie special─â pentru filtru, un cartu╚Ö filtrant ce poate purifica p├ón─â la 150L de ap─â ╚Öi un capac cu afi╚Öaj electronic de avertizare pentru schimbarea filtrului. Filtrul reduce depunerile de calcar dar ╚Öi substan╚Ťe precum clorul, pesticidele sau alte depuneri din ap─â. Carafa ╚Öi p├ólnia pot fi sp─âlate la ma╚Öina de sp─âlat vase.

7. Cana de filtrare apa Brita Style XL, 3.6 L, Verde

Cana este generoas─â ca volum total, are 3,6 L, este transparent─â astfel c─â putem vedea u╚Öor c├ót─â ap─â avem disponibil─â, este prietenoas─â cu mediul fiind din material plastic f─âr─â BPA ╚Öi are un capac cu indicator LED care ne anun╚Ť─â dac─â au trecut 4 s─âpt─âm├óni sau am filtrat 150 L de ap─â ╚Öi este nevoie s─â schimb─âm filtrul. Aceste aspecte sunt utile mai ales dac─â ne intereseaz─â un stil de via╚Ť─â sustenabil dar ╚Öi s─ân─âtos. Dimensiunea c─ânii este potrivit─â pentru depozitare la frigider ╚Öi poate fi cur─â╚Ťat─â ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase.

8. Cana filtranta Marella Cool 2 4 l albastra - Brita BR1026442

Cana filtrant─â de ap─â reduce: calcarul, clorul, plumbul, zincul, cuprul ┼či alte metale grele, unele pesticide prezente ├«n apa de la robinet.
Filtrele de ap─â ├«mbun─ât─â╚Ťesc semnificativ gustul, mirosul ╚Öi aspectul apei de aceea este aceast─â ap─â curat─â este indicat─â pentru prepararea b─âuturilor ╚Öi a m├ónc─ârurilor. Dimensunea c─ânii este perfect─â pentru necesaru de ap─â zilnic iar designul intuitiv o face u╚Öor de transportat sau manevrat ├«n jurul casei. Un mare plus ├«l reprezint─â capacul din material plastic cu indicator pentru schimbarea cartu╚Öului.


Întrebări despre cănile filtrante

Cât rezistă un filtru al unei căni de filtrare Brita?

Dac─â te intereseaz─â ├«mbun─ât─â╚Ťirea s─ân─ât─â╚Ťii, a stilului de via╚Ť─â dar ╚Öi a calit─â╚Ťii vie╚Ťii ╚Öi alegi s─â filtrezi apa pe care o bei, atunci e bine s─â schimbi filtrul pentru c─ânile Brita o dat─â la 3-4 s─âpt─âm├óni. E bine s─â avem ├«n vedere aceste recomand─âri mai ales dac─â nu ╚Ötim sau nu putem s─â m─âsur─âm duritatea sau calitatea apei folosite.

Pot pune cana cu apă filtrată în frigider?

Cana filtrant─â poate fi depozitat─â ├«n frigider dac─â ne dorim ca apa s─â fie rece c├ónd o bem. Faptul c─â vrem s─â o depozit─âm la rece nu afecteaz─â ├«n niciun fel procesul de filtrare dar ╚Öi nici gustul apei rezultate. Va fi doar o chestiune de preferin╚Ť─â.

Cât durează procesul de filtrare al apei?

├Än func╚Ťie de scopul pe care ├«l are filtrul din cana de ap─â, adic─â ce anume trebuie s─â ├«nl─âture din ap─â, timpul ├«n care ├«ntreaga cantitate de lichid va fi filtrat─â poate cre╚Öte sau scade. ├Än medie filtrarea a 300ml de ap─â/minut este considerat un timp foarte bun.

Chiar po╚Ťi face economie cu o can─â filtrant─â comparativ cu a cump─âra bidoane de 5L?

Filtrarea apei este un mod de a economisi bani dar ╚Öi resurse naturale. ├Än primul r├ónd pentru c─â tehnologia prin care apa este purificat─â este foarte prietenoas─â cu mediul ├«nconjur─âtor, filtrele pot fi folosite pentru a cur─â╚Ťa o cantitate mare de ap─â ╚Öi se elimin─â folosirea materialelor plastice pentru ├«mbuteliere.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe