Cea Mai Bună Cană Filtrantă Brita

Cele mai bune căni Brita pentru filtrarea apei din apartament

Modificat la 29 iulie 2021
Articol evaluat de 126 ori:
Pagină realizată de:
Ana Antonescu
Ana Antonescu
Elisa Bercu
Elisa Bercu

Filtrarea apei de la robinet cu cănile filtrante Brita

Dacă te interesează un stil de viață sănătos și sustenabil atunci cu siguranță te-ai gândit și la filtrarea apei de la robinet. Deși aceasta este potabilă în majoritatea cazurilor, calitatea acesteia poate fi îmbunătățită prin montarea unui filtru la robinet sau prin folosirea unei căni filtrante. În funcție de tehnologia folosită o cană filtrantă poate reduce sau chiar elimina impurități precum calcar, clor, dar și substanțe chimice ce pot afecta gustul sau calitatea apei. Pe lângă rolul de îmbunătățire a apei un aspect important ar fi și economia adusă bugetului unei familii care nu va mai cumpăra apă îmbuteliată, dar și grija față de mediul înconjurător.

Majoritatea cănilor filtrante au o capacitate de filtrare de până la 3L și o viteză de purificare de până la 300ml/minut, ceea ce poate asigura cu ușurință necesarul zilnic de apă al unei familii. În plus, cănile filtrante vin cu tehnologie care te avertizează când este cazul să schimbi cartușul filtrant, astfel că nu trebuie să te îngrijorezi asupra calității apei. Majoritatea cănilor au un design care se integrează ușor în bucătărie, se curăță foarte ușor și pot fi depozitate în frigider.

Ce modele de căni filtrante Brita se găsesc în România?

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Brita Marella XL

De aceea o astfel de cană este binevenită în bucătăria noastră. Dimeniunea este perfectă, nici prea mare nici prea mică, filtru de bună caliatate, își face treaba bine. Impuritățile precum clorul, calcarul, plumbul și cuprul vor fi eliminate din apă. Gustul ceaiului și al cafelei, fie ele calde sau reci, va fi vizibil îmbunătațit odată ce apa folosită pentru acestea a fost filtrata cu MAXTRA+. Folosind apă filtrată, calcarul nu se va mai depune pe aparate și viața acestora va fi astfel prelungită.
Verifică prețul

Apa pe care o consumăm ne afectează sănătatea mai mult decât ne dăm seama. Deși pare curată și bună de băut, apa poate conține substanțe dăunătoare sau microorganisme.

la buget

Cana filtranta Marella Cool 2 4 l albastra - Brita BR1026442

Filtrele de apă îmbunătățesc semnificativ gustul, mirosul și aspectul apei de aceea este această apă curată este indicată pentru prepararea băuturilor și a mâncărurilor. Dimensunea cănii este perfectă pentru necesaru de apă zilnic iar designul intuitiv o face ușor de transportat sau manevrat în jurul casei. Un mare plus îl reprezintă capacul din material plastic cu indicator pentru schimbarea cartușului.
Verifică prețul

Cana filtrantă de apă reduce: calcarul, clorul, plumbul, zincul, cuprul şi alte metale grele, unele pesticide prezente în apa de la robinet.

Premium

* Prezentare video mai jos

Brita Flow 8.2 L

Produsul beneficiază de tehnologie pe baza căreia se elimină din apă impuritatile precum clorul, calcarul, plumbul si cuprul. În plus, recipientul este prevăzut cu un sistem de avertizare pentru schimbarea cartușului, ușor de observat și setat. Este foarte ușor de depozitat în frigider și are un robinet pentru turnarea precisă a apei.
Verifică prețul

Recipientul este o alternativă la cănile filtrante pentru cei care consumă foarte multă apă, sau pentru familiile numeroase. Asta datorită capacității de peste 5L de apă filtrată.

Cana de filtrare apa Brita Style XL, 3.6 L, Verde

Cana este generoasă ca volum total, are 3,6 L, este transparentă astfel că putem vedea ușor câtă apă avem disponibilă, este prietenoasă cu mediul fiind din material plastic fără BPA și are un capac cu indicator LED care ne anunță dacă au trecut 4 săptămâni sau am filtrat 150 L de apă și este nevoie să schimbăm filtrul. Aceste aspecte sunt utile mai ales dacă ne interesează un stil de viață sustenabil dar și sănătos. Dimensiunea cănii este potrivită pentru depozitare la frigider și poate fi curățată în mașina de spălat vase.
Verifică prețul

Cana de filtrare apa Brita Elemaris XL BR1000822, 3.5 l, Alb

Cana este formată dintr-o carafă transparentă, o pâlnie specială pentru filtru, un cartuș filtrant ce poate purifica până la 150L de apă și un capac cu afișaj electronic de avertizare pentru schimbarea filtrului. Filtrul reduce depunerile de calcar dar și substanțe precum clorul, pesticidele sau alte depuneri din apă. Carafa și pâlnia pot fi spălate la mașina de spălat vase.
Verifică prețul

Cana pentru filtrare a apei are un design prietenos și este conceput pentru a încăpea cu ușurință în frigider. Cu un volum total de 3. 5 L are o capacitate pentru apa filtrată de 2L.

Cana de filtrare apa Brita Style XL, 3.6 L, Albastra

Tehnologia folosită permite eliminarea din apă a impurităților precum clorul, calcarul, plumbul și cuprul, crescând astfel calitatea lichidului. Produsul este format din carafă ce are o capacitate totală de 3. 6L, pâlnie din material fără BPA, cartuș filtrant și capac cu indicator luminos LED pentru schimbarea filtrului. Carafa și pâlnia se pot curăța la mașina de spălat vase.
Verifică prețul

Cu ajutorul acestei căni poți filtra la o singură utilizare 1. 2L apă, iar filtrul poate fi folosit aproximativ 4 săptămâni.

Cana de filtrare apa Brita Elemaris XL BR1000823, 3.5 l, Negru

Capacitatea apei filtrate este de 2L iar capacitatea totală a cănii este de 3. 5L. Designul este atractiv și încape cu ușurință în frigider dacă vrem să păstrăm apa la rece. Produsul este format din carafă, pâlnie, filtru și capac cu indicator luminos pentru schimbarea filtrului. Carafa și pâlnia se pot curăța la mașina de spălat vase.
Verifică prețul

Datorită tehnologiei utilizate cana poate curăța apa de impurități precum calcarul sau clorul, dar poate reduce și prezența metalelor grele ca plumbul sau cuprul.

Întrebări despre cănile filtrante

Cât rezistă un filtru al unei căni de filtrare Brita?

Dacă te interesează îmbunătățirea sănătății, a stilului de viață dar și a calității vieții și alegi să filtrezi apa pe care o bei, atunci e bine să schimbi filtrul pentru cănile Brita o dată la 3-4 săptămâni. E bine să avem în vedere aceste recomandări mai ales dacă nu știm sau nu putem să măsurăm duritatea sau calitatea apei folosite.

Pot pune cana cu apă filtrată în frigider?

Cana filtrantă poate fi depozitată în frigider dacă ne dorim ca apa să fie rece când o bem. Faptul că vrem să o depozităm la rece nu afectează în niciun fel procesul de filtrare dar și nici gustul apei rezultate. Va fi doar o chestiune de preferință.

Cât durează procesul de filtrare al apei?

În funcție de scopul pe care îl are filtrul din cana de apă, adică ce anume trebuie să înlăture din apă, timpul în care întreaga cantitate de lichid va fi filtrată poate crește sau scade. În medie filtrarea a 300ml de apă/minut este considerat un timp foarte bun.

Chiar poți face economie cu o cană filtrantă comparativ cu a cumpăra bidoane de 5L?

Filtrarea apei este un mod de a economisi bani dar și resurse naturale. În primul rând pentru că tehnologia prin care apa este purificată este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător, filtrele pot fi folosite pentru a curăța o cantitate mare de apă și se elimină folosirea materialelor plastice pentru îmbuteliere.

Criterii importante pentru alegerea unei căni filtrante

Metoda de filtrare

Ca să fim siguri că bem apă filtrată de calitate trebuie să cunoaștem câteva aspecte legate de metoda folosită. Prin filtrare se elimină particule nedorite din apă precum pietriș, nisip sau lut, dar și clor, bacterii sau chiar metale grele. În funcție de ce ne dorim de la apă e bine să alegem metoda de filtrare potrivită.

Capacitatea

Important când alegem modelul potrivit de cană filtrantă este capacitatea acesteia mai ales dacă vrem să o păstrăm în frigider. O cană prea mare nu va încăpea în orice compartiment. Totuși dacă produsul are capacitatea mai mare, nu va trebui să repetăm procesul de mai multe ori.

Costul filtrelor

Filtrarea apei face parte dintr-un stil de viață sănătos dar și sustenabil, ceea ce înseamnă inclusiv eliminarea risipei. Așa că e important să nu cheltuim foarte mult pe înlocuirea filtrelor, dar nici să nu facem rabat la calitate și astfel să afectăm calitatea procesului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Robot de Bucătărie cu Frământare
Roboți de bucătărie pentru pâine și cozonac acasă

Află ce modele de roboți de bucătărie sunt cei mai potriviți pentru frământarea aluatului pentru pâine, cozonac, chec, gogoși și multe altele.

Cel Mai Bun Aparat de Făcut Spumă din Lapte
Cel mai bun aparat de făcut spumă din lapte

Vrei să-ți pregătești cafeaua ca un barista adevărat și să-ți poți surprinde prietenii cu desene în spumă? Primul lucru de care ai nevoie este un aparat de făcut spumă. Îți spunem noi care este cel mai bun.

Cea Mai Bună Sobă De Gătit pe Lemne
Cea mai bună sobă de gătit pe lemne

Utilitățile întârzie și cauți o metodă rapidă și ieftină de a încălzi o încăpere? O sobă pe lemne cu plită și cuptor este alegerea ideală.

Cea Mai Bună Tigaie Adâncă
Cea mai bună tigaie adâncă

Scapă de uleiul care sare pe blat cu ajutorul unei tigăi adânci. Pe lângă prăjeli, aceasta te poate ajuta și la prepararea altor tipuri de mâncăruri gătite.

Cel Mai Bun Termometru Pentru Friptură
Cel mai bun termometru pentru friptură

Află momentul precis când friptura este gata în cuptor sau în tigaie! Termometrul pentru carne te ajută să prepari cu exactitate tipul de prăjit pe care-l dorești: în sânge, mediu sau bine făcut.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe