Cel Mai Bun Cuțit Japonez

Cel mai bun cuțit japonez

Modificat la 10 martie 2022
Articol evaluat de 123 ori:
Pagină realizată de:
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu
Alina Tudornic
Alina Tudornic

De ce să alegi să cumperi un cuțit japonez?

Cuțieele japoneze de bucătărie se diferențiază de cuțitele obișnuite nu doar prin calitatea deosebită din care sunt realizate, ci și pentru că sunt extraordinar de fiabile și au o lamă extrem de ascuțită care se poate utiliza la pregătirea oricărui preparat. Recunoscute la nivel mondial datorită măiestriei cu care au fost realizate și a notei de excelență cu care realizează fiecare tăietură, cuțitele japoneze sunt diferite față de cele cu care suntem obișnuiți, cele europene.

Astfel, ele au o lamă mai îngustă, adaptată pentru tăieturile fine. Există, de asemenea, numeroase tipuri de cuțite, în funcție de mâncarea pentru care se folosesc. De exemplu, cuțitul kodeba este unul universal cu o dimensiune de până la 25 de cm, fiind ideal pentru oasele mai tari.

Dacă ai nevoie de un instrument precis pentru tăierea peștelui, cuțitul Deba este cel de care ai nevoie, datorită lamei triunghiulare mare. Dacă însă ai nevoie de un cuțit universal, santoku este cel mai potrivit, fiind ușor de manevrat și extrem de rezistent.

Cele mai bune cuțite japoneze

Cel mai bun

OSAKA Cutit japonez Santoku

Realizată prin prelucrarea într-un singur strat a oțelului inoxidabil, lama este tratată antipătare și foarte bine ascuțită. Mânerul din ABS negru cu textură antialunecare prinde lama în suportul din oțel inoxidabil, asigurând ca fiecare cuțit să fie ușor de folosit, chiar și cu mâinile ude. Este un cuțit extraordinar care merită să fie în bucătăria ta, pentru prepararea celor mai delicioase mâncăruri.
Verifică prețul

OSAKA Cuțit japonez Santoku. Linia Osaka se remarcă prin lama finisată în lovitură de ciocan, impiedicând astfel ca alimentele să se lipească.

la buget

Cutit pentru bucatarie Fiskars Functional Form, 20 cm, otel japonez inoxidabil

Material manerului a acestui cuțit este executat din miez din material PP (polipropilena) dintr-un capăt în altul al mânerului, acoperit de material aderent santopren, vulcanizate împreună. Miezul PP este turnat prin injecție pe lamă. Lama este realizată din oțel japonez 420 J2 cu duritate 53 HRC. Acest cuțit extraordinar trebuie neapărat să fie în bucătăria ta, deoarece este frumos, calitativ și extrem de util pentru tine.
Verifică prețul

Cuțit pentru bucătărie Fiskars Funcțional Form, 20 cm, oțel japonez inoxidabil.

Premium

Set cutite Hocho profesional SHIRO GAMI, otel Japonez HRC 60, maner Deluxe Pakka, calire laser, 8 cutite

Cuțite Hoco profesional SHIRO GAMI sunt fabricate din oțel Japonez HRC 60 de înaltă calitate și călite prin metoda de tratament termic cu laser ce se potrivește perfect cu mânerul Delux Pakka. Acest set de cuțite este impecabil pentru tine, deoarece conține diferite tipuri de cuțite pentru orice alimente (carne, pește, legume etc. ), iar calitatea acestora îți va prinde bine pe parcursul anilor.
Verifică prețul

Set cuțite Hocho profesional SHIRO GAMI, oțel Japonez HRC 60, mâner Deluxe Pakka, călire laser, 8 cuțite.

Cutit santoku Samura Premium otel japonez AUS 8 HRC 58 lama 17.5 cm

Cuțitele Samura sunt fabricate după standarde japoneze, din oțel premium AUS 8 cu duritatea de 58 HRC, duritate ce își menține lama ascuțită de trei ori mai mult decât cuțitele profesionale europene cu HRC 55. Duritatea înaltă vine cu dezavantajul că aceste cuțite sunt mai pretențioase. Astfel, este recomandat ca după fiecare utilizare și spălare să se șteargă cu prosop uscat și evitarea mediului umed. Ai nevoie de un astfel de cuțit performant.
Verifică prețul

Cuțit santoku Samura Premium oțel japonez AUS 8 HRC 58 lama 17. 5 cm.

Cutit Tescoma, santoku japonez, model Azza, 18 cm

Un cuțit eficient va ține și foarte mult și te va ajuta în numeroase situații, iar acesta este cu adevărat minunat fiind prevăzut de-a lungul lamei cu alveole care împiedică lipirea alimentelor în timpul tăierii. Este un cuțit universal care poate fi folosit la felierea, porționarea, dar și mărunțirea alimentelor, iar dacă vei căpăta puțină experiență în mânuirea lui, te va ajuta chiar și la tocat carnea, fără efort.
Verifică prețul

Sigur ți-ai dat seama de foarte multe ori până acum cât de important este un cuțit bun în bucătărie.

Cutit Santoku, Non-Stick, lama otel japonez, 18cm Circulon

Deși este realizat dintr-un oțel japonez de cea mai înaltă calitate, evită tăierea oaselor mari de carne, felierea pâinii și sarcinile de precizie, cum ar fi curățarea de coajă. Poți, în schimb, folosi acest cuțit pentru a tăia felii foarte subțiri de alimente, ceea ce va îmbunătății estetica generală a preparatelor tale. Acest cuțit este perfect și pentru tăierea fructelor de mare.
Verifică prețul

Cu acest cuțit cu strat anti aderentă de la Santoku vei putea felia, toca sau mărunți alimentele tale preferate într-un mod exemplar.

KYOTO Cutit japonez Small Santoku

Lama este alcătuită din trei straturi de oțel și are miezul realizat dintr-un aliaj cu molibden și vanadiu. Exteriorul fiind realizat din oțel inoxidabil, face cuțitul să fie mai rezistent la lovire și la coroziune. Acest cuțit poate fi folosit fără probleme la feliat, tocat și tăiat în cuburi. Lama mai lată și vârful mai rotunjit îi permit utilizarea într-un spațiu mai restrâns și cu mai puțin efort.
Verifică prețul

Cuțitul japonez Small Santoku are lama asemănătoare cu cea a unei catane atât din punct de vedere estetic, dar mai ales constructiv.

Întrebări despre cuțitele japoneze

Ce lungime măsoară?

Cuțitele japoneze au diferite dimensiuni, în funcție de producător, dar și de modelul confecționat. Astfel, unele cuțite se măsoară după lungime, iar altele după lățimea cuțitului, fiind practice ambele variante. Vei putea găsi o multitudine de modele și vei putea alege în dependență de necesitate.

Care este durata de viață?

Cuțitele japoneze sunt confecționate exclusiv din oțel japonez inoxidabil, ceea ce înseamnă că aceste produse au o durată lungă de viață sau de utilizare, care poate ajunge până la câțiva ani. De-asemenea, acestea se pot alege în funcție de mărime sau lungime.

Din ce sunt fabricate?

Cuțitele japoneze sunt durabile datorită faptului că acestea sunt confecționate din oțel japonez, inoxidabil, care conferă produsului durată lungă de viață și calitate înaltă. În funcție de brand-uri și preț, vei găsi o gamă largă de cuțite japoneze.

Se găsesc sub mai multe forme?

Ca și orice alte tipuri de cuțite, acestea se găsesc sub diferite forme și mărimi, pentru ca munca cu ele să devină mai flexibilă și mai ușoară, iar datorită materialului durabil din care acesta este confecționat, Cuțitele au o durată lungă de viață.

Vin la pachet cu suport?

Cuțitele japoneze pot veni la pachet cu suport, dar, de cele mai multe ori, acest lucru depinde de preferințele și brand-ul utilizat. Unele pachete au suport, altele nu, prețul și unele mici detalii fac diferența, de aceea, se alege în funcție de dorințele tale.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Sandwich Maker Grill
Cel mai bun sandwich maker cu plăci grill antiadezive

Vrei să-ți poți face acasă sandwich-uri ca la Subway? Ai nevoie de un model de sandwich maker cu plăci grill antiadezive. Îți spunem care sunt cele mai bune.

Cel Mai Bun Grătar Cu Afumătoare
Cel mai bun grătar cu afumătoare

Dacă tot investești într-un grătar pentru casa ta, de ce să nu cumperi unul pe care-l poți folosi pentru mai multe tipuri de preparare, inclusiv pentru afumătoare? Uite care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Espressor Cu Râșniță Integrată
Cel mai bun espressor cu râșniță integrată

Fă-ți o cafea proaspăt măcinată cu ajutorul unui espressor cu râșniță integrată. Cafeaua proaspăt măcinată oferă cafelei un gust mai bun decât varianta la capsule sau la pungă.

Cel Mai Bun Frigider Tip Minibar
Cel mai bun frigider tip minibar

Îți dorești un minibar în cameră de unde te poți servi rapid cu apă, suc sau bere? Eficiente energetic și plăcute ca aspect, aceste minifrigidere se pot integra cu ușurință în casa ta.

Cel Mai Bun Dispenser cu Senzor pentru Dezinfectant
Dispenser cu senzor pentru dezinfectant / săpun pentru acasă

Un dispenser instalat la intrarea în casă te poate ajuta să-ți păstrezi mâinile curate fără a depune mare efort. Află cât costă un astfel de aparat.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe