De ce ai nevoie de un vas termorezistent tip roaster?

Un vas termorezistent tip roaster poate fi folosit pentru coacere, prăjire și preparare a diverselor rețete, inclusiv fripturi suculente, precum și pentru a păstra calde alimentele. Aceste vase cu capac sunt ideale pentru prăjirea lentă a cărnii ore întregi. Capacul se închide perfect datorită pliului din partea inferioară a vasului. Este recomandat să folosești mănuși de cuptor atunci când scoți vasul din cuptor. Interiorul teflonat păstrează aromele și capacul oprește lichidul de la evaporare.

Vasele sunt potrivite pentru a fi utilizate cu toate tipurile de aragaz (gaz, electric, ceramic, cu inducție și chiar cu flacără deschisă). Datorită miezului de fier, căldura este condusă rapid și apoi este reținută. Acest lucru asigură o gătire durabilă, eficientă din punct de vedere energetic. Atunci când sunt folosite și îngrijite în mod corespunzător, vasele termorezistente tip roaster pot oferi ani de plăcere la gătit și își vor menține aspectul caracteristic. Sunt ușor de curățat cu puțin detergent.

Roaster cu interior teflonat

1. KingHoff BEST CHOICE

Nimic nu se compară cu atmosfera care se creează în jurul unei fripturi atunci când te aduni cu prietenii pentru a face un gulaș adevărat. Roasterul cu interior teflonat are o capacitate mare de gătire, de 5.5 litri, un capac din yena, material foarte des dolosit in bucătării și cu picurător pentru o pregătire mult mai ușoară a mâncării. Cu interioril antiaderent (ILAG - CORFLON), roasterul poate fi folosit în toate tipurile de cuptoare, iar capacu cu picurator îți permite să adaugi condimente fără a-l ridica.

2. Alpen PREMIUM

Cratița de la CS Alpen Blue poate fi folosită o perioadă lungă de timp datorită faptului că este rezistentă la uzură, este fabricată din fontă și se poate spăla cu ușurință deoarece este compatibilă cu mașinile de spălat vase. Este gândită pentru a putea fi folosită pe orice tip de sursă de gătit, chiar și inducție. Această cratiță din fontă este recomandată pentru capacitatea de a găti mâncarea la temperaturi mari, temperatura distribuindu-se uniform pe toată suprafața acesteia. Cântărește numai 1 kg, ceea ce o face ușor de transportat.

3. Roaster KingHoff LA BUGET

Roasterul KingHoff cu capac cu picurător are acoperire interioară din teflon pentru a facilita gătirea diverselor rețete. Se compune dintr-un vas tradițional de prăjire și un capac de sticlă yena care îți permite să observi evoluția gătirii. Este de o calitate înaltă comparabil cu cele mai bune produse ale mărcilor recunoscute. Vasele realizate cu tehnica turnării la presiune înaltă depășesc semnificativ cele realizate prin extrudare mecanică. Funcționează bine pe plită cu inducție și poate fi spălat în mașina de vase.

4. Oala roaster 32cm Zurrichberg

Oala roaster Zurrichberg este esențială în bucătăria oricărui pasionat de gătit, deoarece este rezistentă la caldură și poate fi folosită atât pe aragaz, cât și în cuptor. Având o dimensiune de 32 de cm și un capac de sticlă termorezistent, preparatele dumneavoastră se mențin la o temperatură ideală pentru consum pentru un timp îndelungat, iar mâncarea pe care o gătiți este mai sănătoasă și cu un gust mai bun, datorită faptului că preparatele se fac în sucul lor propriu, fără a fi nevoie să adăugați ulei.

5. Roaster din aluminiu Bohmann 3.5 L 24x24x9.5

Roaster-ul marmorat Bohmann de 3.5 litri este realizat din aluminiu turnat de cea mai bună calitate. Acesta are mânere din silicon de culoare roșie și capac din sticlă. Căldura este distribuită uniform pe întreaga suprafață a roaster-ului, astfel încât mâncarea este gătită în întregime într-un timp foarte scurt. Este foarte ușor de curățat: se poate spala ori în mașina de spălat vase, ori sub jet de apă.
Este perfect pentru preparate la cuptor sau pe aragaz și este potrivit pentru toate sursele de căldură inclusiv plitele cu inducție.

6. Roaster dreptunghiular Zephyr, 32 cm, interior granit

Roasterele au fost folosite cu succes de secole pentru a găti. Indiferent că vrei unul pe care să îl folosești acasă sau atunci când campezi, acesta este un vas care va găti preparatele rapid și uniform. În cele mai mari, cum sunt cele de 3-5 litri, poți face mâncare pentru 5-6 persoane, excat ca în cazul nostru. Acest roaster dreptunghiular din granit poți să-l foloseștil pentru a crea conserve pentru iarnă, cum este zacusca sau diferite gemuri, datorită formei și faptului că se poate utiliza pe toate tipurile de aragaz: inductie, plita electrica, plita cu sticlaceramica.

7. Roaster marmorat Bohmann, 28x28x11cm, 5.5L

Roaster-ul marmorat de la Bohmann dispune de o capacitate de 5,5 litri și este fabricată din aluminiu turnat, de cea mai bună calitate. Cratița este gândită la suprafață cu mânere roșii pentru transport și cu un capac de sticlă pentru o vizibilitate a mâncării mare. Căldura este distribuită uniform pe întreaga suprafață a roaster-ului, astfel încât mâncarea este gătită în întregime, într-un timp foarte scurt. Se curăță extrem de ușor sub un jet de apă, însă este compatibilă și cu mașinile de spălat vase.


Întrebări despre roasterele cu interior teflonat

Pot folosi roasterul meu ca și slow cooker?

Roasterele sunt, de asemenea, excelente pentru menținerea alimentelor calde și funcționează la fel ca orice alt roaster, cu excepția faptului că pot fi folosite și ca slow cooker. Setează cuptorul la 200 de grade pentru a obține o rețetă similară ca într-un slow cooker.

Cum mențin mâncarea prăjită caldă pentru o petrecere?

Dacă încerci să păstrezi calde clătitele, vafe sau orice fel de articole prăjite, așează-le într-un singur strat pe un suport de răcire așezat peste o foaie de copt pentru a le împiedica să se înmoaie. Acoperă cu folie pentru a preveni întărirea exteriorului.

Cum ar trebui să am grijă de roasterul meu?

Nu umple cu apă rece când este fierbinte. Pe suprafețele antiaderente trebuiesc folosite tampoane de curățare antiaderente recomandate. Nu folosi niciun fel de metal, tampoane abrazive dure sau foarte rigide perii de spălat sau agenți de curățare abrazivi pe oricare dintre suprafețe.

Roasterul poate fi curățat în mașina de spălat vase?

Pentru a menține aspectul și performanța stratului antiaderent, e recomandat să speli manual cu apă fierbinte cu săpun, mai degrabă decât să cureți în mașina de spălat vase. Acest lucru va prelungi durata de viață a suprafeței antiaderente și va spori performanța de gătit.

Cât de rezistente la căldură sunt roasterele?

Toate produsele pot fi utilizate într-un cuptor convențional până la 260°C. Roasterele cu mânere din lemn nu pot fi utilizate în interior. Însă majoritatea roasterelor sunt construite dint-un singur material exterior, facilitând astfel utilizarea în cuptor.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe