De ce să-ți cumperi în bucătărie un ascuțitor electric de cuțite?

Un dispozitiv de ascuțit cuțite tradițional este un bloc prin care vei glisa cuțitul pentru a ascuți lama. Aceasta este metoda pe care majoritatea bucătarilor profesioniști o folosesc pentru a-și ascuți cuțitele, dar dacă ai o familie mare și timpul te presează când vine vremea cinei, ai putea lua în considerare o alternativă. Ascuțitorul electric poate face ca ascuțitul cuțitului să fie un proces rapid și ușor.

Alegerea unui ascuțitor bun poate fi grea la început, dar când ai cuțitul potrivit poți găti orice. Un cuțit bun va face toată diferența atunci când toci carne sau legume. Motiv pentru care majoritatea bucătarilor profesioniști investesc într-un anumit tip de ascuțitor. Modul în care vei găti nu va fi niciodată același. Instrumentele de bucătărie pe care le folosim sunt concentrate în jurul cuțitului de bucătărie.

Cu dispozitivul de ascuțit potrivit, vei putea pregăti mesele dintre cele mai sofisticate și îți vei menține echipamentul de tocat funcțional excelent pentru ceva timp.

Cel mai bun ascuțitor electric de cuțite

1. Steba Germany PREMIUM

Prepararea ingredientelor pentru a găti este plăcută atunci când cuțitele pe care le folosești sunt ascuțite și taie corespunzător legumele, carnea, pâinea. Ascuțitorul electric Steba Germany este potrivit pentru toate tipurile de cuțite, realizate din ceramică sau metal (inox, oțel). Are dimensiuni optime și se încadrează perfect în orice bucătărie. Este prevăzut cu picioare de cauciuc antiderapant, ce asigură rezistența fermă pe blatul de lucru sau masa din bucătărie, iar unitatea abrazivă este schimbabilă. Funcțiile incluse sunt: ascuțire, șlefuire, finisare.

2. Elwin BEST CHOICE

Acest ascuțitor este foarte potrivit pentru a ascuți ustensile precum foarfece, cuțite dar și șurubelnițe. Cu ajutorul motorului de 20W, acest model poate susține 2 niveluri de ascuțire. Unul destinat redării ascuțirii lamei cuțitului, iar celălalt pentru finisare. Ascuțitorul este prevăzut cu ventuză de fixare, fiind astfel extrem de ușor de manevrat. Cablul este lung de 110 cm, asfel că poate fi mutat acolo unde ai nevoie pe un perimetru destul de generos față de priză. Ascuțitorul are ca dimensiuni lungime 25 cm, lățime 17 cm iar înălțime 12 cm.

3. Orava LA BUGET

Polizorul electric multifuncțional este dispozitivul de care aveți nevoie pentru a nu mai avea probleme cu cuțitele, foarfecile sau șurubelnițele tocite. Acesta este un instrument excelent și practic cu ajutorul căruia vă veți ascuți ușor și fiabil lamele cuțitelor și foarfecilor. Ascuțirea acestora se realizează foarte rapid și ușor. Sistemul de ascuțire în două treptate ajută la menținere unghiului necesar, ceea ce asigură o ascuțire într-adevăr confortabilă. Prezintă dimensiuni compacte și greutate redusă și este simplu de depozitat. Piciorușele cauciucate asigură o mai bună stabilitate în timpul utilizării.

4. Dispozitiv electric de ascutit cutite

Dispozitivul electric pentru ascuțit cuțite este potrivit pentru toate tipurile de cuțite (metal, ceramica). Acesta este foarte ușor de folosit , cu o precizie perfectă pentru unghiul ideal de șlefuire. Unitatea abrazivă a acestuia este schimbabilă și prezintă picioare de cauciuc antiderapant pentru o rezistență fermă. Dispozitivul electric profesional de cuțite este de calitate superioară, fiind un produs pe care îl vei iubi, încă de la prima utilizare. Prelungește viața cuțitelor tale și alege produsul ideal.

5. Ascutitor de cutite electric Camry CR 4469,2 trepte,40 wati

Motorul cu 2 trepte, 40 wati este atuul principal al acestui ascuțitor. Iar în momentul în care se apasă cuțitul în aparat, pentru o fixare perfectă, cuțitul se va ascuți destul de bine și repede, fără prea multe reziduri. Ventuzele, de mare ajutor, mai ales dacă sunt umezite înainte de fixare, sunt destinate montării pe blatul din bucătărie. Ascutitorul are un nivel pentru redarea ascuțirii lamei cuțitului și un nivel pentru finisare. Materialele din care este realizat, sunt de calitate, deci o să reziste bine pe o perioada îndelungată.

6. Dispozitiv electric profesional pentru ascutit cutite Graef CC80 hybrid cu doua faze de ascutire automata/manuala

Accesoriile bucătăriei tale sunt cele mai importante, când vine vorba de gătit. Deoarece, cele mai utilizate instrumente în bucătărie sunt cuțitele, ele trebuie să fie în stare bună. Pentru aceasta, îți venim, în ajutor, cu dispozitivul electric profesional pentru ascuțit cuțite, care îți va facilita, într-un timp foarte scurt, activitatea ta. Acest produs garantează eficiență în utilizare și rezultate semnificative, datorită lamelor calitative și rezistente, dar și a celor 2 faze opționale: ascuțire manuală sau electrică.


Întrebări despre ascuțitorile electrice de cuțite

Ascuțitorile electrice de cuțite provoacă deteriorarea cuțitului?

Pentru ascuțirea propriu-zisă a unui cuțit se utilizează o tehnică ce subțiază lama, prin folosirea unor suprafețe puternic abrazive pentru a desprinde așchii minuscule din masa metalului, subțiind astfel tăișul. De aceea, durata de viață a cuțitelor se poate scurta prin ascuțirea frecventă.

Poate un ascuțitor electric să ascută cuțitele zimțate?

Ascuțitorul electric are un unghi de ascuțire de circa 20°, ceea ce va ajuta atât la ascuțirea cuțitelor de bucătărie, cât și a celor de agrement sau comerciale în orice moment. Dispozitivul este potrivit atât pentru lamele drepte cât și pentru cele zimțate.

Cât de des ar trebui să ascut cuțitele cu un ascuțitor electric?

Pentru ca uneltele tale de bucătărie să nu devină periculoase din cauza deteriorării ar trebui ascuțite imediat ce lama prezintă defecte, sau când acestea nu mai taie corespunzător. Iar cel mai rapid și în siguranță mod în care poți ascuți aceste unelte este folosirea unui ascuțitor electric.

Pot ascuți cuțitele ceramice cu un dispozitiv de ascuțit cuțitele electric?

Unele ascuțitoare electrice au module pentru cuțitele din ceramică, dezvoltat cu discuri de ascutire care contin un amestec avansat de diamante și materiale brevetate. De aceea înainte de ascuțirea cuțitului ceramic ar fi bine să verifici dacă aparatul tău are acest modul.

Pot folosi același dispozitiv de ascuțit electric pentru toate cuțitele?

Bineînțeles că se poate folosi ascuțitorul de cuțite pentru toate ustensilele din bucatărie, nu numai cuțite, mai ales, dacă, aparatul are două nivele de ascuțire, un nivel pentru redarea ascuțirii lamei cuțitului și încă un nivel, suplimentar, pentru finisare.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe