De ce să-ți cumperi o mașină de făcut cârnați?

Grija pentru a alege personal toate alimentele și ingredientele pe a prepara feluri de mâncare delicioase, alături de pasiunea de a găti, respectiv de a descoperi noi rețete înseamnă să investești și în aparatura pe care o folosești zi de zi. O mașină de făcut cârnați se potrivește perfect într-o bucătărie în care iau masa gurmanzii: vei alege cu grijă fiecare ingredient, vei putea să toci diferitele feluri de carne în cantitatea dorită, vei putea adăuga doar condimentele preferate și, bineînțeles, vei descoperi noi rețete. Mașina de făcut cârnați este facil de utilizat, montându-se pe suprafața pe care vei lucra - blatul sau masa din bucătărie.

În ceea ce privește performanța, aceste mașini sunt eficiente, astfel că vei putea prepara cantitatea necesară de cârnați. De aceea, este important să stabilești criteriile de selecție privind capacitatea bolului de carne, fiind util unul de capacitate mai mare, dacă ai nevoie să prepari o cantitate mai mare de cârnați, fără întrerupere, precum și numărul accesoriilor incluse - dacă dorești să prepari cârnați de diferite dimensiuni, alege unul cu pâlnii diferite. O mașină de preparat cârnați este o investiție pe termen lung, ce îți va permite să îi prepari ori de câte ori dorești, în rețetele preferate.

Cele mai bune mașini de făcut cârnați

1. Hendi PREMIUM

Hendi este un model de aparat de umplut cârnați, prevăzut cu 4 pâlnii de umplere, de diferite de dimensiuni. Modelul este profesional, putând fi utilizat la domiciliu, având capacitatea de 5 litri și sistem de umplere cu 2 viteze. Este facil de folosit, prinderea este cu ventuze și nu necesită prindere pe suprafața de lucru, asemeni altor modele de mașini, iar umplerea fiind realizată vertical. În ceea ce privește curățarea, va fi făcută rapid, întrucât pistonul poate fi scos pentru a fi curățat după utilizare.

2. Aparat Umplut Carnati 5Kg BEST CHOICE

Prezentul model de mașină pentru cârnați este realizat din oțel inoxidabil și materiale rezistente, pentru ca tu să prepari mezeluri delicioase, din carnea și condimentele preferate. Capacitatea este de 5kg, ceea ce îți permite să te ocupi de prepararea unei cantități mari de cârnați, la fiecare operare. Este ușor de întreținut și curățat, fiind alcătuită din câteva elemente ce trebuie curățate după fiecare utilizare. Funcții prin care se remarcă față de alte modele: este proiectată special pentru a evita formarea bulelor de aer și include 5 pâlnii de diferite dimensiuni, pentru a putea prepara cârnați de diferite sortimente sau dimensiuni (spre exemplu, cârnații de oaie sunt mai subțiri). Pachetul de achiziție include și mănuși de iarnă realizate din cauciuc și material textil, potrivite pentru a prepara mezeluri în apropierea Crăciunului.

3. Aparat de umplut cârnați manual, argintiu, 3 L, oțel inoxidabil

Această mașină de umplut cârnați este ușor de folosit. Puteți face cârnați, crenvurști, sau bratwurst manual, într-un mod rapid și convenabil. Este ideală atât pentru uz casnic, cât și pentru uz profesional. Presa pentru cârnați, din oțel inoxidabil, este prevăzută cu un recipient de 3 litri, care poate fi înclinat și demontat, pentru a putea fi umplut ușor cu carnea de cârnați și pentru a fi ușor de curățat. Cu ajutorul manivelei manuale se acționează pistonul care presează masa de carne prin tubul de umplere. În plus, pachetul de livrare include 3 tuburi de umplere de diferite dimensiuni (12 mm / 22 mm / 32 mm), pentru a răspunde nevoilor dvs.

4. Vanora LA BUGET

Aparatul pentru cârnați Vanora VN-E-B183, 2.5 kg (Argintiu), este o mașină de umplut cârnați foarte ușor de folosit. Puteți face cârnați, crenvurști, sau bratwurst manual, într-un mod rapid și convenabil. Este ideală pentru uz casnic, aparatul este construit din aluminiu și are un recipient de 2.5 litri. Cu ajutorul manivelei manuale se acționează pistonul care presează masa de carne prin tubul de umplere. Fie că vorbim de perioada Crăciunul, sau alte dăți, acum, a face cârnați este extrem de ușor și practic!

5. Aparat Umplut Carnati 2.5Kg INOX, 4 Palnii Incluse, Model Nou, Masina Manuala Verticala

Mașina de făcut și umplut cârnați de 2.5 kg din Inox inoxidabil are un design modern, este confecționată din materiale de calitate care asigură o performanță remarcabilă fiind totodată foarte ușor de întreținut. Toate componentele din metal sunt construite special pentru a oferi rezisța la presiunea necesară pentru a umple cei mai mici cârnați. Puteți face chiar cârnat proaspăt de la vânat sălbatic. Cilindrul inoxidabil asigură umplerea și curățarea ușoară, iar datorită pâlniilor de 17mm, 21mm, 25 mm și 29 mm incluse în pachet, puteți obține cârnați de 4 dimensiuni.

6. Masina profesionala umplut carnati din otel inoxidabil, Direca, 5 litri, 4 palnii 16-22-32 si 38 mm

Mașină profesională de umplut cârnați din oțel inoxidabil, Direca, capacitate 5 L, 4 pâlnii 16-22-32 și 38 mm. Produsul este construit din oțel inoxidabil, cu protecție împotriva coroziunii și este concepută pentru uz profesional conform standardelor CE. Are 2 viteze de funcționare, ”Încet” pentru coborârea pistonului și ”Rapid” pentru ridicarea pistonului. Cilindrul din oțel inoxidabil se rabatează din carcasă, iar apoi se umple cu mâna sau direct de la mașina de tocat carne. Pistonul are o garnitură din silicon care previne amestecul de carne să scape înapoi, iar placa de presiune are un ventil de aerisire care asigură eliminarea excesului de aer pentru ca bule de aer să nu se formeze în produsul finit. Mașina se poate înclina la 90 de grade, pentru reîncărcare ușoară, iar cilindrul reversibil este potrivit pentru utilizarea persoanelor atât dreptace dar și stângace.

7. Masina pentru umplut carnati verticala din inox, 15l, gama lancom

Mașină pentru umplu cârnați verticală din inox, 15 L, gama Lancom. Cu echipamentele profesionale oferite de Lancom, prepararea cârnaților devine mult mai simplă, iar calitatea echipamentelor asigură o utilizare îndelungată, fiind perfecte pentru orice carmangerie. Acest aparat are 2 viteze, este vertical și are o capacitate de 15 L. Prezintă un cilindru cu diametrul de 220 mm și lungimea de 400 mm. Este construit din inox, dotat cu 4 pâlnii de inox pentru cârnați cu orificii de 16 mm / 22 mm / 32 mm și 38 mm. Dimensiuni mașină: 415 x 315 x 800 mm / greutate netă: 23 KG.


Întrebări despre mașinile de făcut cârnați acasă

Se fixează ușor pe suprafața de lucru (masă, blat)?

Pentru a putea fi utilizate cu ușurință și în perfectă siguranță, chiar la tine acasă, mașinile de făcut cârnați sunt prevăzute cu sistem de prindere de suprafața de lucru, fie că este vorba despre blat sau o masă. Mai exact, fixarea mașinii asigură operarea facilă, întreg procesul de preparare a cârnaților fiind rapid.

Care este capacitatea recipientului de carne?

Capacitatea recipientului de carne te va susține în procesul de preparare eficientă a cârnaților. Astfel, atunci când faci cercetarea mașinilor de făcut cârnați, acordă atenție la capacitate - unele modele dispun de capacitate 3,5 kg, altele 5 kg sau 5,5 kg.

Mașina include și accesorii pentru prepararea cârnaților de diferite dimensiuni?

Ca și în cazul altor aparate electrocasnice de bucătărie, modele de mașini de cârnați furnizate de diverși producători sunt prevăzute cu diferite funcții și accesorii. În cazul în care ai decis să cumperi o astfel de mașină, investește într-un model performant, cu rezultate profesionale, chiar dacă este un model dedicat utilizării rezidențiale. Astfel, verifică accesoriile incluse - pâlniile pentru umplerea cârnaților - pentru a putea prepara o gamă diversificată de mezeluri.

Care sunt indicațiile de curățare și întreținere?

Mașinile de făcut cârnați sunt în general construite din oțel inoxidabil. De aceea, aceste mașini nu au nevoie de întreținere specială, pentru că nu ruginesc. Trebuie însă curățate și spălate la scurt timp după ce ați terminat de tocat carne și depozitate până la următoarea întrebuințare.

Ce fel de carne poate fi folosită la umplerea cârnaților?

Nici nu mai e mult până când vine sezonul rece odată cu sărbătorile de iarnă, moment marcat de faptul că fiecare casă miroase a cârnați și alte preparate delicioase. În primul rând, un aparat de făcut cârnați bun trebuie să vină numaidecât cu câteva pâlnii, foarte utile pentru ca umplutura să fie bine modelată, umplutură care poate să fie după preferințe din carne de porc, vită, miel sau amestec, in funcție de rețetă.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe