Cel Mai Bun Tester Pentru Calitatea Apei

Cel mai bun tester pentru calitatea apei

Modificat la 15 aprilie 2021
Articol evaluat de 23 ori:
Pagină realizată de:
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

De ce să-ți cumperi un tester de calitate a apei?

Calitatea apei influentează, în mod direct, calitatea sănătății tale. De aceea, pentru a fi sigur că consumi o apă potabilă și curată, fără impurități ce dăunează, poți folosi un tester de verificare a calității apei. Apa pură, filtrată are un avantaj foarte mare și anume: este capabilă să îndepărteze substanțele anorganice depozitate în țesuturile din corpul nostru, ducând astfel la îmbunătățirea stării noastre de sănătate și calitate a vieții. Mineralele organice nu sunt îndepărtate de apa, ele rămân în corpul nostru, facilitând procesele fiziologice din organism.

Testerele de calitate a apei arată cantitatea de solide dizolvate, alcalinitatea sau aciditatea dintr-o mostră de apa, pentru ca tu să cunoști ce fel de apă consumi și să previi apariția oricărei complicații pe viitor, din cauza unei ape de proastă calitate. Specialiștii în domeniu recomandă utilizarea sistematică a testerelor, deoarece s-a demostrat că cât mai mulți oameni au avut parte doar de beneficii din partea acestuia.

Cel mai bun tester de calitate a apei

Cel mai bun

Setul tester este potrivit pentru testarea siguranței pe care o prezintă apa în viața de zi cu zi. Poate fi folosit pentru apa potabilă, acvarii, bazine, spa sau apa din puț. Calibrarea nu necesită șurubelniță, întrucât controlul de pH cu ATC se poate calibra automat, pur și simplu apăsând tasta de calibrare. TDS-urile au funcție de blocare și închidere automată, iar conductivitatea are precizia de 0,1℃. Pentru a înregistra numărul, puteți să apăsați pe tastatură butonul HOLD. Pentru a obține valori exacte, trebuie doar aruncat articolul în lichid aproximativ 4 secunde.

la buget

Aparat de masurare a calitatii apei potabile, TDS metru AD201

 • Măsoară duritatea apei
 • Lungime 173 mm
 • Lățime 41 mm
 • Înălțime 22 mm
 • Unitate de măsură Ppm
Verifică prețul

Acest tester de buzunar are un afișaj mare și ușor de citit, iar pentru o rezoluție mai bună îți va afișa citirea la scară completă, astfel încât să se obțină valorile reale ale testelor. Testerul TDS îți va oferii o metodă rapidă și fiabilă de măsurare a solidelor total dizolvate în probele de apă. Produsul are o tastatură antistropire care împiedică infiltrarea apei în el. Un mare avantaj al acestui aparat este faptul că se poate calibra de către tine prin simpla introducere a vârfului electrodului în soluția de calibrare.

Premium

Set profesional Gain S51 pentru masurat PH / TDS / Temperatura / Salinitatea / EC

 • Pentru măsurat PH / TDS
 • Și pentru Temperatura / Salinitatea / EC
 • Oprire automată
 • Utilizare simplă
 • Folosește 4 baterii AAA
Verifică prețul

Gain S51 reprezintă un set profesional pentru măsurarea a 5 parametri importanți: salinitatea, pH-ul, conductivitatea electrică, temperatura apei sau a unui lichid, precum și totalul solidelor dizolvate în apă. Senzorii sunt detașabili, fiind cu ușurință înlocuibili. Setul conține 2 senzori care se stabilizează rapid, în doar câteva secunde de la inserție, iar apoi se poate realiza citirea. În cazul neutilizării, aparatul va folosi funția de oprire automată. Utilizarea sa este simplă și intuitivă.

Tester pH BW10

 • PH-ului la soluţii acide
 • Măsoară la acvarii şi plante
 • Autocalibrare
 • Deconectare automată
 • Ecran LCD
Verifică prețul

Testerul pH BW10 măsoară precis valoarea pH-ului la soluții, de la soluții acide până la soluții bazice. Este la fel de potrivit pentru iubitorii de plante sau acvarii, cât și pentru cei care dețin o piscină. Poate fi de asemenea utilizat și în domeniul profesional, pentru măsurarea pH-ului la controalele de calitate a băuturilor și în industria alimentară sau la controlul sigur și rapid al apelor. Printr-un control regulat al valorii de pH vor fi evitate surprizele neplăcute. Ecranul are două rânduri pentru afișarea concomitentă a temperaturii apei și a pH-ului.

Întrebări frecvente despre testerele de calitate a apei

Ce este un tester de calitate a apei?

Un tester de calitate a apei reprezintă un aparat, relativ de mici dimensiuni, ce poate fi utilizat în condiții casnice, în vederea depistării calității apei, prin prezența sau absența în compoziția acestora a impurităților, mineralelor solide și de asemenea, a nivelului de aciditate și duritate. Acesta este un dispozitiv indispensabil, ușor de administrat și foarte util pentru controlul sistematic al calității apei.

De ce să utilizezi un tester de calitate a apei?

Sănătatea ta depinde în mod direct de calitatea apei pe care o consumi zi de zi, aceasta fiind un element vital pentru supraviețuire. De aceea, se necesită ca acesteia să fie una potrivită pentru consum. Așadar, în ajutor îți vine un tester pentru a cunoaște calitatea apei pe care o consumi, în vederea menținerii acesteia sau a înlăturării din consum.

Care este modul de utilizare a unui tester de calitate a apei?

De-obicei, un tester de calitate a apei se utilizează prin a-l introduce într-o mostră de apă, dorită a fi verificată. Deci, efectiv, acesta se introduce într-un pahar de apă, iar în câteva minute se va afișa rezultatul, în dependență de ce fel de tester utilizezi. Așadar, poți foarte ușor să verifici apa, chiar la tine la domiciliu, fără a fi nevoie de investigații complicate și costisitoare.

Ce anume determină calitatea apei cu ajutorul unui tester?

Fiecare tip de tester definește o scară de indicatori, care determină dacă apa este sigură a fi consumată sau nu. De exemplu, în cazul unui tester de verificare a durității apei, prin prezența mineralelor și a sărurilor, se determină, printr-o anumită scară de puncte ce arată dacă această apă este favorabilă de a fi consumată, dacă este la un nivel intermediar, sau nu este deloc potrivită pentru a fi consumată.

Ce fel de tipuri de testere de calitate a apei există?

Pe piață există o gamă largă de tipuri de testere, printre care distingem: tester de apă pentru puritate, în vederea depistării impurităților; tester pentru aciditate sau alcalinitate și altele mult mai complexe. Se alege în dependență de ce anume dorești să verifici în mostra de apă. Majoritatea testerelor de pe piață sunt electrice, iar utilizarea acestora este facilă.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Kit De Irigare Pentru Ghivece
Cel mai bun kit de irigare pentru ghivece

Uiți tot timpul să uzi florile? Automatizează procesul de udare cu ajutorul unui kit de irigare a ghivecelor și nu vei mai avea grija udării plantelor.

Cel Mai Bun Coș de Gunoi Selectiv (de Apartament)
Cel mai bun coș de gunoi cu colectare selectivă de apartament

Vrei să trăiești împăcat/ă că protejezi planeta? Cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să colectezi gunoiul selectiv. În acest fel putem încetini folosirea excesivă a resurselor pământului.

Cel Mai Bun Kit De Irigare Pentru Gazon
Cel mai bun kit de irigare pentru gazon

Vrei să-ți instalezi singur instalația de irigare a gazonului? Alege un kit de irigare care conține toate elementele și accesoriile de care ai nevoie.

Cel Mai Bun Aparat de Tăiat Cartofii
Cel mai bun aparat de tăiat cartofii

Îți plac cartofii prăjiți dar îți ia prea mult timp prepararea lor? Alege un aparat de feliat cartofii și în doar câteva secunde poți tăia un cartof în fâșii de mărime egală.

Castele Gonflabile pentru Copii - Modele Interesante
Castele gonflabile pentru copii de până în 10 ani

Surprinde-ți copilul cu cel mai cool loc de joacă din cartier: un castel gonflabil. Află ce modele interesante poți cumpăra din România.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe