De ce ai nevoie de o freză de zăpadă acasă?

Freza de zăpadă este un echipament tehnologic care te ajută și în cele mai vitrege condiții, este de ajutor la cele mai scăzute temperaturi. Există freze pe benzină dar și freze electrice. Pe timpul iernii, cu un design robust, cu motoarele și roțile puternice, freza pentru zăpadă acționează ușor și rapid, este tot ce vă trebuie atunci când zăpada vă acoperă gospodăria, drumurile și cărările, foarte eficientă în acțiunile de deszăpezire a garajelor, la hoteluri, benzinării, șpații comerciale, firme, parcări publice.

Este concepută pentru îndepărtarea zăpezii pe suprafețe medii și mari într-un timp scurt, atât în curtea și gradina ta, cât și pentru întreținerea aleilor și a zonelor de acces auto. Volumul de zăpadă degajat cu o freză este mult mai mare decât volumul de zăpadă îndepărtat cu o lopată. Se recomandă degajarea zăpezii imediat după ce se oprește ninsoarea, pentru ca munca dumneavoastră să fie mult mai ușoară. Curăță rapid, nămeți înalți și este ușor de manevrat, unele având greutatea de 14,2 kg.

Cea mai bună freză de zăpadă

1. Hecht 9555 PREMIUM

Freza de zăpadă Hecht 9555/9554, 5.5 CP, 54 cm, motor termic, este o freză pentru zăpadă cu motor termic de 163 cmc ideală pentru suprafețe mari. Lamele din otel sunt rezistente pentru sfărmarea și colectarea cu succes a zăpezii, iar cea de a doua treaptă propulsează zăpadă afânată până la o distanță de aproape 11 m, și are coșul de aruncare ajustabil stangă-dreapta la 190°. Pentru a asigura o tracțiune cât mai bună, utilajul este echipat cu roți de 13 x 4,1-6 ” și deține o capacitate de curățare de 1500 m³ / pe ora fiind un etalon în clasa utilajelor medii pentru curățarea zăpezii.

Video Hecht 9555
Opțiuni cheie
 • Freză de zăpadă modernă și comodă
 • Perfectă pentru suprafețe mari
 • Dotată cu lame din oțel rezistente
 • Prezintă o capacitate mare de dislocare a zăpezii
 • Face față în timp relativ scurt cantităților mari de zăpadă

2. Steinhaus PRO-SB7 BEST CHOICE

Freza de zăpadă pe benzină Steinhaus PRO-SB7 este concepută pentru îndepărtarea zăpezii pe suprafate mari într-un timp scurt, atât în curtea și grădina ta, cât și pentru întreținerea aleilor și a zonelor de acces auto. Cu ajutorul Frezei de zăpadă pe benzină Steinhaus PRO-SB7 volumul de zăpadă degajat este mult mai mare decât volumul de zăpadă îndepărtat cu lopata, datorită motorului, puternic, Loncin 4 timpi, 196 cc, care dezvoltă de putere de 4100W. Aparatul are 4 viteze de mers înainte și una pentru mers înapoi, iar volumul rezervorlui de benzină este de 3.6 l, permițând 3-4 ore de funcționare.

Opțiuni cheie
 • Viteză de deplasare reglabilă;
 • 4 viteze de mers înainte;
 • Volum rezervor benzină de 3,6 l;
 • Coș reglabil de evacuare a zăpezii;
 • Acționare ușoară și rapidă

3. Freza de zapada pe benzina Ruris Everest 603, 9 CP, latime lucru 76 cm, distanta aruncare zapada 15 m

Freza de zapadă Everest 603 este alegerea ideală pentru degajat volume mari de zapadă. Dispune de un motor în 4 timpi, puternic de 9 CP, construit astfel încât să pornească ușor la temperaturi scăzute, iar manetele de control sunt dispuse ergonomic, pentru o utilizare ușoară. Un mare avantaj îl reprezintă lumina LED și mânerele încălzite. Aparatul este echipat cu freză tip cuțite, care reduc șocurile și vibrațiile în situațiile în care în zăpadă se află pietre sau alte obiecte, care ar putea avaria componentele aparatului.

Opțiuni cheie
 • Freză de zăpadă eficientă și modernă
 • Perfectă pentru volume mari de zăpadă
 • Prezintă mânere încălzite ce oferă comoditate în utilizare
 • Dispune de freze de tip cuțite
 • Poate fi folosită la orice temperatură

4. Hecht 9201 E LA BUGET

Freza este dotată cu motor electric de 2 kW, suficient de puternic și pentru uz casnic dar și în mod semiprofesional. Este ideală pentru a înlătura zăpada de pe spații, alei publice, acasă sau pentru dezăpezirea căilor de acces, parcări, respectiv suprafețe medii. Are pornire electrică, șasiu din plastic, operare prin împingere și comenzi pentru acționare cu o singură mână. Aruncă zăpada între 4 și 6 metri chiar și 180 grade în funcție de duritatea acesteia, cu ajutorul coșului de evacuare reglabil.

Opțiuni cheie
 • Potrivită pentru utilizatori casnici și cei semi-profesioniști
 • Optimă pentru deszăpezirea suprafețelor medii (curți, alei, căi de acces, garaj)
 • Operare prin împingere și posibilitatea acționării comenzilor cu o singură mână
 • Design compact, necesită spațiu redus pentru a fi depozitată
 • Nivel redus de zgomot, o vei putea folosi și noaptea, fără a cauza deranj

5. Freza de zapada Ruris Parang 704, 7 CP, 66cm, manere incalzite, benzina

Freza de zăpadă Ruris Parang 704, este dotată cu mânere încălzite, ceea ce face manevrarea sa pe timp de iarnă să devină o plăcere. Face parte din gama semiprofesională, pornirea motorului se face automat, la cheie, iar freza este pornită și gata de lucru. Are protecție anti-îngheț și poate porni în orice condiții de depozitare sau de ger. Viteza pentru deplasare este în trepte, în funcție de grosimea stratului de zăpadă. Utilizatorul poate selecta una din cele 6+2 viteze pentru deplasare și astfel timpul de utilizare este corect dimensionat și consumul de carburant se reduce cu peste 25%.

Opțiuni cheie
 • Mânerele sunt încălzite, asigurând confortul în timpul operării
 • Pornirea se face automat (pornire electrică), la cheie, freza este pregătită de lucru
 • Dispune de 6 viteze de lucru înainte și 2 viteze înapoi
 • Funcționează cu benzină fără plumb (consum mediu 1 litru/oră)
 • Distanța de refulare (11 metri)

6. Freza de zapada ProGARDEN FB5665E, latime de lucru 56 cm, 6.5CP, pornire electrica

Freza de zăpadă ProGARDEN FB56653, are pornire electrică și este echipată cu un motor puternic, de 6,5 CP, dotată cu un sistem de evacuare cu două trepte de pompare pentru aruncarea zăpezii. Coșul de evacuare al frezei este reglabil și se poate roti la 190 de grade. Utilajul oferă 5 viteze de mers înainte și 2 viteze pentru mersul înapoi, ceea ce o face să se miște rapid în timp util. Degajă volume mari de zăpadă în perioade scurte de timp iar distanța maximă la care poate arunca zăpada este de 11 metri.

Opțiuni cheie
 • Are 5 + 2 trepte de viteză;
 • Se pornește la cheie;
 • Distanța maximă de aruncare a zăpezii este de 11 metri;
 • Lățimea de lucru este de 56 cm;
 • Tipul de alimentare este benzina.

7. Freza de zapada Ruris, Everest 1009, 107 cm, manere incalzite

Freza de zăpadă Ruris, îți oferă confortul și plăcerea de a lucra cu mânerele încălzite pentru mâini chiar și atunci când frigul este extrem de puternic. Se pornește la cheie, timpul de carburant folosit este benzina fără plumb iar consumul este de 3 l pe oră. Este dotată cu 6 trepte de viteză pentru înainte și 2 viteze pentru înapoi pentru terminarea evacuării zăpezii în timp scurt. Freza este dotată cu un diferențial la transmisie ce permite virajele la 360 de grade în zonele înguste ce trebuie deszăpezite.

Opțiuni cheie
 • Pornire electrică (la cheie)
 • Viteze de lucru 6 înainte și 2 înapoi
 • Motor dotat cu protecție anti-îngheț, asigurând pornirea și în condiții de ger
 • Roți care permit escaladarea obstacolelor și pătrunderea în locuri greu accesibile
 • Combustibil utilizat - benzină fără plumb (consum mediu 3 litri/ oră)

Întrebări despre frezele de zăpadă

Are vitezele de deplasare reglabile?

Frezele pentru zăpadă diferă în funcție de producător și proprietățile pe care le prezintă. Așadar, de obicei, cele mai multe modele sunt dotate cu viteză de deplasare reglabilă și variabilă în dependență de necesitățile pe care le are fiecare consumator.

Care este tipul roților?

Frezele de zăpadă au un sistem special care oferă o propulsie imbatabilă pe suprafețe alunecoase, dealuri și în zăpadă mai adâncă. Servodirecția de comandă a declanșatorului vă permite să acționați fiecare roată/șină separat pentru o manevrabilitate superioară și o rotire strânsă de 180 de grade.

Coșul de evacuare a zăpezii este reglabil?

În prezent, puteți găsi o mulțime de modele de freze pentru zăpadă, care se diferențiază prin anumite caracteristici. De obicei, cel mai frecvent acestea dețin un coș de evacuare a zăpezii reglabil la distanțele dorite, dar sunt și freze mai mici, la care poate să nu existe această funcție.

Ce tip de ulei de motor se folosește?

Se recomandă utilizarea unui ulei de motor de înaltă calitate, cu 4 cicluri care îndeplinește sau depășește clasificarea de servicii SF sau SG. Sunt acceptabile, de asemenea, clase de servicii superioare, cum ar fi SJ, SL sau SM. Uleiurile de motor cu vâscozitatea recomandată, 5W-30 sau 0W-30 sintetic, mențin motorul funcționând fără probleme în cele mai reci condiții de iarnă.

Ce putere are motorul?

Temperaturile scăzute sunt adesea dure pentru baterii. Conectați pur și simplu freza de zăpadă la o priză de alimentare și porniți motorul (5.4 - 8.5 cai putere) apăsând un buton. Transmisia hidrostatică și servodirecția vor oferi o performanță lină, iar mânerele încălzite vor face mașina dvs. mai confortabilă de operat.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe