De ce să-ți iei o pompă submersibilă dacă ai un puț de peste 100m adâncime?

Pompa submersibilă reprezintă opțiunea cea mai bună pentru pomparea apei de la adâncimi mari. Acest produs este foarte rezistent și mult mai fiabil comparându-l cu un hidrofor. Pompa poate fi utilizată în cadrul oricărui tip de aplicații, atât pentru uz casnic, cât și pentru uz industrial, agricol sau comercial. Pompele submersibile sunt produse care sunt utilizate pentru drenarea apei ori pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigații și pentru asigurarea apei curente în anumite locuințe unde nu există încă o rețea de apă.

După cum îi spune și numele, pompa este imersată în lichidul care trebuie pompat, lichid care are, de asemenea și rol de răcire al pompei. Pompa submersibilă este recomandată celor care locuiesc la casă și care nu vor să plătească în plus pentru apă. Ei pot scoate apa direct din pământ, acest produs dovedindu-se alegerea ideală mai ales dacă aveți în grijă și o grădină care trebuie udată periodic. Pompa va aduce apa la suprafață din sursele subterane fără pic de efort.

Cea mai bună pompă submersibile pentru puțuri de adâncime mare

1. MF 100QJD BEST CHOICE

Pompa submersibilă multietajată pentru puț de adâncime MF 100QJD(4stm) 1100 W 120m + Prescontrol. Acest produs este recomandat pentru alimentarea cu apă curată în domeniul domestic, hotelier sau industrial. În plus, această pompă fucționează și în sistem hidrofor. Avantajele tehnice constau în protecție sporită împotriva nisipului, este ideală pentru fântâni forate cu dimensiunea minimă de 100mm, pompă multietajată pe 8 nivele, puterea este de 1.1 kw / 1.5 Cp la 2850 rpm, Debit max de 5m3/h etc.

Opțiuni cheie
 • Asigură alimentare cu apă curată în gospodării, unități cazare sau domeniul industrial
 • Pompa funcționează și în sistem hidrofor
 • Echipată cu protecție împotriva nisipului
 • Prevăzută cu Presscontrol: protecție, control pompe, detectare presiune și debit
 • Combustibil - curent (tip: monofazat)

2. Pedrollo PREMIUM

Pompa submersibilă ape curate Perdollo din oțel inoxidabil este ușor de manevrat și de folosit având în medie o greutate de 20-25 kg. Pompa submersibilă Pedrollo este adaptabilă spațiului și poate funcționa atât pe verticală cât și pe orizonată. Se poate utiliza până la o adâncime de 60 m. Conținutul de nisip în apă este minim, doar 150g/m³. Folosirea unei pompe apă Perdollo este economică, pompa având 20 de porniri pe oră la intervale regulate. Pompa are și funcția S1 de debit continuu dacă nevoia de apă este mai mare.

Video Pedrollo
Opțiuni cheie
 • Realizată din oțel inoxidabil, are 20-25 kg, fiind astfel facil de manevrat
 • Optimă pentru utilizare domestică, industrială sau comercială (hoteluri, pensiuni etc)
 • Potrivită pentru pomparea apei din puțurile cu adâncime maximă de 60 m
 • Este adaptabilă, putând funcționa pe verticală sau orizontală
 • Protecție împotriva nisipului, conținut minim în apă (150g/m³)

3. MFE 100QJD LA BUGET

Pompă apă submersibilă multietajată MFE 100QJD (4STM) 5/8 1.1kw 120m este recomandată pentru alimentare cu apă curată în domeniul domestic, hotelier sau industrial. Această pompă submersibilă pentru puț funcționează și în regim hidrofor. Adăugați la sistemul de instalare al pompei un vas de expansiune, presostat, manometru și o supapă de sens sau presscontrol. Pompele submersibile multietajate de adâncime QJD cu turbină, au o rezistență mai crescută la nisip față de pompele cu șurub, deoarece au palete centrifugale flotante.

Opțiuni cheie
 • Potrivită pentru alimentarea cu apă în domeniile: domestic, industrial, hotelier
 • Model de pompă de mare adâncime multietajată (120 m)
 • Poate fi utilizată și în sistem hidrofor
 • Dispune de protecție împotriva nisipului
 • Pe lângă pompă, vei adăuga: vas expansiune, presostat, manometru, presscontrol

4. Pompa submersibila Ruris Aqua 104 1100W 1.8mc/h qgda1.8-100-1.1

O pompă de apă bună aduce diverse avantaje, dar cel mai important este acela că îți permite să-ți procuri apa rapid, ușor și gratuit dintr-o sursă proprie: lac, izvor, iaz sau fântână. Ei bine, această pompă submersibilă RURIS Aqua 104 este o pompă de adâncime care poate fi instalată în puţuri şi fântâni forate la maxim 100 m adâncime.Pompa este perfectă pentru a alimenta cu apă curată gospodării sau mici sisteme de irigaţii, putând fi de asemenea şi parte componeneta a unui sistem hidrofor. Pompă se livrează cu panou de control şi un cablu de alimentare cu lungime de 30 m.

Opțiuni cheie
 • Pompă de mare adâncime, pentru foraje de maxim 100 m
 • Optimă pentru alimentare apă în gospodării, sisteme mici de irigații, sistem hidrofor
 • Pachetul de achiziție conține panou de control și cablu de alimentare (30m)
 • Dimensiunea maximă a particulelor (0.05mm)
 • Facil de manevrat - greutate 13,7 kg

5. Set Pompa apa submersibila 1100W, 120m, 3m3/Ora, Micul Fermier QGD3 Prescontrol ( Inlocuieste Vasul de expansiune ), Model 2019

Kit Hidrofor Pompă Submersibilă cu șurub Micul Fermier QGD3 + PressControl. Pompă apă submersibilă pentru puț de mare adâncime, Micul Fermier QGD3 1100Kw 120m, are diametru exterior redus (100 mm), ceea ce permite introducerea în puțuri de mare adâncime cu diametru minim de 110mm. Puteți forma un sistem hidrofor dintr-o pompă subersibilă și un presscontrol electronic. Presscontrol este un sistem ce oferă o protecție și un control optim al pompelor de uz casnic detectând în același timp atât presiunea și debitul, precum și gestionarea automată a funcționării pompei.

Video Set Pompa apa submersibila 1100W, 120m, 3m3/Ora, Micul Fermier QGD3 Prescontrol ( Inlocuieste Vasul de expansiune ), Model 2019
Opțiuni cheie
 • Pompă submersibilă de mare adâncime, cu diametru exterior redus (100mm)
 • Sistem hidrofor alcătuit din pompa submersibilă și presscontrol electronic
 • Mult mai compact, în comparație cu sistemele de pompare tradiționale
 • Avantaje Presscontrol - detectare presiune și debit, protecție și control pompel casnice
 • Tip combustibil - curent monofazat

6. Pompa submersibila, multietajata, ROTAKT 4STM6-19, 2.2 kW, 100 l/min, H 135 m

Pompa submersibilă, multietajată, ROTAKT 4STM6-19 poate fi folosită la pomparea apei curate din fântâni și puțuri de cel puțin 100mm diametru, pentru umplerea sau golirea rezervoarelor de apă a locuințelor caselor și vilelor, pentru uzul în agricultură și irigarea prin picurare sau creșterea presiunii apei curate pentru utilizarea în diverse aplicații. Electropompă nu trebuie să fie scufundată în apă mai mult de 30 metri, iar distanța dintre motorul pompei și fundul fântânii sa nu fie mai puțin de 5 metri.

Opțiuni cheie
 • Motor în baie de ulei
 • Racord refulare din cupru
 • Supapa de sens încorporată în pompă
 • Componente nontoxice și nonpoluante
 • Carcasă separată pentru motor

Întrebri despre pompele submersibile de adâncime mare

Care este adâncimea de aspirație ?

Pompele submersibile sunt scufundate în poziţie verticală în apă și, prin intermediul unui rotor acționat de motor, împing fluidul cu ajutorul unei forţe centrifuge puternice spre suprafață sub forma unui jet puternic. Cu cât motorul este mai puternic cu atât adâncimea poate să fie mai mare. Adâncimea de aspirație poate să fie între 100m-400m.

Cât de puternic este motorul ?

Puterea motorului unei pompe submersibile de adâncime mare are o valoare de 1400W, ceea ce oferă utilizatorilor un aparat puternic, rezistent. Cuplajul motor-pompă este făcut conform standardelor NEMA, arătând capacitatea ridicată de funcționare a pompei.

Pompa este echipată cu șuruburi pentru fixare ?

Pompele submersibile sunt echipate cu elementele de fixare, însă componența pachetului livrat variază de la un model de la altul. Pentru unele pompe este nevoie de achiziționarea separată a unor elemente, în timp ce unele sunt livrate cu absolut tot ce este nevoie - acest aspect este vizibil și în costurile inițiale de achiziție.

Din ce material este realizată carcasa ?

Pompele submersibile de adâncime mare au carcasa și șurubul(snecul) realizate în întregime din materialul inox AISI 304. Aspectul este unul neted, are un finisaj argintiu ceea ce conferă o senzație plăcută, relaxată. Inoxul este un material rezistent, durabil, ceea ce înseamnă că pompa va fi îndelung folosită.

Care este puterea de pompare ?

În cazul pompelor submersibile de adâncime mare, ca și în cazul altor model, potrivite pentru foraje de adâncime medie sau mică, puterea de pompare diferă de la un model la altul. Astfel, la achiziționare, este unul dintre criteriile de bază pentru selectare, care este menționat chiar de la primele specificații în descriere.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe