De ce să-ți cumperi o vatră cu lemne pentru terasă?

Dacă ai o curte sau o terasă generoasă și îți place să gătești pentru familia ta sau la petrecerile cu prietenii, atunci o vatră cu lemne este o investiție ce merită atenția ta. Cu ajutorul acesteia poți coace rețete tradiționale ca pâinea de casă, dar și cozonac, colaci, turte din mălai sau poți pregăti și pizza pe vatră, ca italienii. Dacă optezi pentru construirea unui cuptor de curte cu afumătoare, poți să o folosești pentru a afuma preparate tradiționale din carne, dar și pește sau brânzeturi. În plus în materie de design poate fi adaptată cu ușurință oricărui stil de amenajare și va deveni atracția terasei întrucât toate petrecerile se vor muta acolo.

Mai mult, dacă îți place să meșterești și ai un plan de construcție poate fi un proiect drăguț de realizat împreună cu familia. Este rezistentă în timp și se curăță foarte ușor, cu ustensilele potrivite. În funcție de necesitățile pe care vrei să le acopere vatra poate fi amplasată cam oriunde nu intră fumul în casă, atât pe beton cât și pe iarbă.

Modele bune de vatre cu lemne

1. Vatra de foc BEST CHOICE

Șemineu exclusivist, care asigură o atmosferă plăcută și confortabilă în gradina sau pe terasa dvs. Bolul mare de foc, cu diametru de 55 cm, convinge cu designul său elegant și este un adevărat eye-catcher. Doar cu câțiva bușteni de lemn în bol aveți un foc de încălzire pentru serile frumoase cu partenerul sau cu prietenii. Vă puteți bucura de foc în liniște, datorită grilei de protecție inclusă. Compartimentul de depozitare, de 50x50 cm, se dovedeste a fi foarte util și el, având mereu cele necesare la îndemăna, baza fiind făcută din otel negru cu pulbere.

2. Ego Dekor LA BUGET

Ce facem când ne plictisim în casă și dorim o gură de aer proaspăt? Mergem în natură! Și dacă tot suntem în natură, de ce să nu gătim ceva delicios? Cu ajutorul vatrei reversibile din otel, Ego Dekor, ai atât un accesoriu care arată bine în grădina ta, cât și un loc în care poți să depozitezi cele necesare pentru un grătar, gata oricând pentru o friptură. Dimensiunile sale sunt următoarele 49 x 47 cm (înălțime x lățimea), cu un diametru de 47 de cm, și se poate muta ușor, având o greutate de 3,51 kilograme.

3. Memel PREMIUM

Modelul Memel este o vatră de foc solidă, cu design modern și elegant în același timp. Calitatea materialelor folosite asigură rezistența în timp, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura mulți ani de atmosfera specială creată de acestă vatră de foc. Suprafața vasului este lustruită manual pentru a căpăta o patină naturală în timp. Suportul este construit și finisat manual din oțel inoxidabil de cea mai bună calitate, ceea ce îi asigură soliditate și durabilitate. Această vatră de foc va arăta extrem de bine în curtea ta!

4. Vatră din metal Ego Dekor Camping, Ø 50 cm

Vatră din metal Ego Dekor Camping, cu diametrul Ø 50 cm este o vatră cu un design clasic dar robust și solid. Greutatea este de doar 2 KG, fiind ușor de mutat, înălțimea este de 25 cm, iar lățimea de 50 cm. Ustensilele de la brandul Ego Dekor sunt ideale pentru atunci când dorești să gătești în natură și să iei o gură de aer, încărcându-ți bateriile! Acest produs va arăta superb în curtea ta și te poți bucura de seri liniștite ori weekend-uri de neuitat alături de familie, prieteni și cei dragi ție!

5. Semineu rotund, Vatra de foc, Ø 66cm, pentru terasa, gradina, Ego

Șemineu exclusivist, care asigură o atmosferă plăcută și confortabilă în grădina dvs. sau pe terasa dvs. Bolul mare de foc are un design elegant și este un adevarat eye-catcher. Oțelul negru rezistent prezintă aspecte din bronz, completând designul modern și practic. Cu câțiva bușteni de lemn în bol, aveți un foc de încălzire pentru serile frumoase cu partenerul sau cu prietenii. Vă puteți bucura de foc în liniște cu grila de protecție inclusă. Vatra este din oțel și are dimensiunile de 63x63x26 cm.

6. Vatră din fontă pentru exterior Ego Dekor Tulip

Această vatră superbă din fontă, Ego Dekor Tulip, are dimensiunile 50 x 55 x 61.5 cm (adâncimea x înălțime x lățimea) și greutatea de doar 5.1 KG. Montajul nu este necesar, iar din punct de vedere întreținere, vatra se poate curăța foarte ușor prin ștergerea cu o cârpă umedă. Picioarele și forma bolului, prin design-ul clasic și arcuit, fac din această vatră un obiect decorativ superb pentru grădina sau terasa dvs. De acum, serile de vară alături de prieteni și familie vor fi și mai memorabile!

7. Vatra de foc pentru terasa si gradina Albion, capac de protectie inclus

Albion este un fire pit cu un design simplu dar practic și elegant. Stabilitatea acestui fire pit este dată mai ales de inelul de oțel care susține cele trei picioare delicat arcuite. Vatra Albion este dotată cu un capac-plasă care asigură un plus de siguranță și un vătrai pentru manevrarea ușoară a focului. Oțelul este vopsit în câmp electrostatic, iar vopseaua este rezistentă la temperaturi înalte, astfel încat, acest fire pit își va menține culoarea și aspectul pentru o perioadă lungă de timp.

8. Semineu de terasa din inox Madrid Activa 15000

Șemineul Madrid de la ACTIVA convinge prin funcționalitate și design. Un model clasic consacrat pentru toate petrecerile în aer liber. Baza stabilă, precum și plasa de protecție împotriva scânteilor asigură utilizarea sa în siguranță. Este format dintr-un grătar din oțel acoperit cu pulbere, lăcuit; zona de ardere este din inox și este dotat cu cârlig pentru ridicarea în siguranță a capacului. Permite aprinderea focului în condiții de siguranță în gradină, pe terasă sau pe iarbă și se pot găti cârnați sau bezele pe bețe ori pe furculițe speciale.


Întrebări despre vatrele cu lemne

Poate fi folosit și pe terasă sau doar în grădină?

O vatră cu lemne poate fi folosit și pe terasă nu doar în grădină. Important este ca terasa să fie suficient de mare astfel încât să nu prezinte niciun risc. De asemenea trebuie avut în vedere și așezarea vetrei în așa fel încât fumul să nu ajungă în casă.

Necesită operațiuni complexe de curățare?

Folosirea unei vetre în exterior aduce depuneri de praf, ploaie acidă, pete, cenușă, așadar trebuie curățată după fiecare folosire. Se folosesc accesorii specifice precum vătrai, făraș, lopățică sau chiar un aspirator. La fel se curăță și grătarul pe care se prepară alimentele.

Alimentarea se face cu lemne sau/și cărbuni?

În general la vatrele cu lemne pot fi folosiți și cărbunii pentru prepararea alimentelor la flacără. Aceștia pot fi folosiți după arderea lemnelor pentru a menține temperatura. Gustul însă va fi diferit așa că, e bine să te gândești dacă vrei să modifici un preparat tradițional.

Poate fi folosit în orice anotimp?

O vatră cu lemne poate fi folosită în orice anotimp. Aceasta nu depinde de sursă de curent și este construită din cărămidă și materiale care izolează căldura. Așadar totul depinde de câte lemne folosești pentru a atinge temperatura de coacere necesară.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe