De ce să-ți cumperi o pompă de stropit electrică?

Indiferent că ești un agricultor cu experiență sau un simplu gospodar care începe să cunoască tainele grădinăritului, pompa de stropit electrică este o investiție care te va servi pentru mulți ani, atunci când este nevoie cel mai mult. Pompa de stropit, ideală pentru erbicidat, electrică este un aparat care îți permite să stropești sau să pulverizezi substanțe lichide ori solide, pe pomi, viță de vie, plante din grădină fie ele legume sau fructe, substanțe care luptă împotriva dăunătorilor și care protejează plante de acțiunea violentă a factorilor extremi precum ploaia acidă și razele dogoritoare de soare.

Capacitatea rezervorului de colectare este mai mare, între 16-20 de litri iar raza de acțiune ajunge chiar și la 15 metri. Este portabilă, dotată cu mâner de cărat și are greutate redusă, ceea ce o face ușor de transportat. Pompele dispun de presostat de unde se reglează presiunea cu care doriți să acționați asupra plantelor. Aceste pompe necesită sursă de curent continuu la o rețea.

Pulverizatoare electrice

1. Ruris RS 1800 BEST CHOICE

Ruris RS 1800 este un pulverizator electric cu capacitatea rezervorului de 18 litri, conceput pentru stropirea plantelor cu diferite tipuri de pesticide. Pentru culturi care se dezvoltă cresc armonios, apa și solul nu sunt întotdeauna suficiente, fiind nevoie și alți nutrienți, pe care plantele nu îi pot prelua din sol. Așadar, poți pulveriza fertilizatorii recomandați, cu ajutorul acestui pulverizator. Îl vei folosi în perfectă siguranță, pentru a pulveriza soluții contra insectelor și dăunători din livezi de pomi fructiferi, vie, grădini cu legume, vie. De altfel, mai poate fi utilizat și pentru dezinfecți și deratizarea în spațiile publice (dezinsecție, dezinfectare, prevenția răspândirii epidemiilor). Pachetul de livrare conține pulverizatorul și 6 capete de pulverizare, pentru ajustarea la necesitățile de stropire.

Video Ruris RS 1800
Opțiuni cheie
 • Este un aparat sigur.
 • Este ușor de folosit.
 • Poate fi folosit și pentru pulverizarea soluțiilor destinate combaterii insectelor și altor dăunători din grădini.
 • Poate fi folosit și pentru deratizare în spații publice.
 • Pulverizare de mare precizie.

2. Hecht 416 PREMIUM

Hecht 416 este un model de pulverizator electric cu capacitate rezervorului de soluție de 15 litri. Greutatea redusă (4,4 kg) îți permite operarea facilă, pentru a stropi culturile de dimensiuni mici și medii, nemaifiind necesară utilizarea unui atomizor. În plus, acest tip de pompe electrice (pulverizatoare soluție) sunt silențioase, activitatea devenind mult mai relaxată. Este echipat cu jet reglabil de pulverizare și blocare cu eliberare. Este potrivit pentru a fi folosit la aplicarea erbicidelor ca tratament de prevenire a epidemiilor, precum și pentru răspândirea substanțelor chimice granulate și a îngrășămintelor.

Video Hecht 416
Opțiuni cheie
 • Presiune maximă 2.75 bar
 • Greutate mică, 4,4 kg
 • Volumul rezervorului 15 litri
 • Rază mare de stropire
 • Diferite moduri de stropire

3. Campion 20 Litri LA BUGET

Campion - pompă de stropit electrică (capacitate 20 litri) este alegerea perfectă dacă nu ai culturi pe suprafețe foarte mari, întrucât îndeplinește funcțiile unui atomizor. Grație greutății (2,5 kg) și dimensiunilor reduse, precum și funcționării silențioase, această pompă va deveni ajutorul tău de nădejde pentru stropirea diferitelor tipuri de culturi: livezi cu pomi fructiferi, vie, diverse culturi de sere. Ai posibilitatea de a regla jetul (ceață, jet, praf), iar acumulatorul se încarcă repede - în aproximativ 3 ore. Acumulatorul pompei are autonomie mare, 9 ore de lucru, respectiv circa 25-30 de plinuri la o singură încărcare. Pachetul de livrare conține pompa, 3 duze, acumulator și încărcător.

Opțiuni cheie
 • Presiune maximă 5 bar
 • Lance din inox
 • Jet reglabil, ceață și jet
 • 25-30 de plinuri la o singură încărcare
 • Timp de încărcare de 3 ore

4. Set Pompa stropit electrica Pandora 12L Lance Telescopica 2.8m, Vermorel cu acumulator

Setul cu pompă electrică de stropit Pandora dispune de capacitate de 12 litri, ceea ce îți va permite să îngrijești eficient grădina și pomii. Funcționează cu baterie, are greutate și dimensiuni reduse, este silențioasă, devenind astfel dispozitivul ideal pentru cei care au culturi pe suprafețe mici și medii, înlocuind cu succes atomizorul. Pompa este perfectă pentru a stropi toate tipurile de culturi de sere, pomi fructiferi, vie, acumulatorul având o autonomie de aproximativ 15-20 de plinuri la o singură încărcare. Jetul este reglabil (opțiuni: jet, ceață), ceea ce îți va permite de ajustezi modul de a stropi.


Opțiuni cheie
 • Pot fi folosite la toate tipurile de culturi de sere, livezi.
 • Ideal pentru cei care nu au culturi pe suprafețe foarte mari.
 • Ușor de folosit.
 • Jet reglabil.
 • Timp redus de încărcare a acumulatorului.

5. Pompa stropit electrica Danube 16 Litri, 5.5 Bar, Model 2020 regulator presiune, vermorel cu acumulator, 5 duze

Pompa stropit electrică Danube cu acumulator și capacitate de 16 litri este perfectă pentru stropit grădina și pomii fructiferi. Dispune de tijă telescopică metalică și 5 duze cu diferite tipuri de pulverizare (pulverizare, jet, ceață), pentru a putea adapta tipul stropirii în funcție de necesități. Are o greutate de doar 5 kg și o vei putea manevra facil. De altfel, poți regla presiunea jetului prin regulatorul de presiune. O singură încărcare este suficientă pentru 15-20 de plinuri. Pachetul de achiziție conține pompa de stropit, mâner, curea de transport, încărcător și lance de pulverizare.

Opțiuni cheie
 • 5 duze cu diferite tipuri de pulverizare
 • Încărcător
 • Regulator presiune
 • O singură încărcare pentru 15-20 de plinuri
 • Ușor de transportat, cântărește doar 5 kg

6. Pompa de stropit pe acumulator, Evotools, capacitate 16 L

Pompa de stropit pe acumulator, Evotools, ajută pe cei care au privilegiul de a trăi la țară sau pe cei care posedă o grădină în fața locuinței. Cu o rază mare de acoperire și o capacitate a rezervorului de 16 litri reușești cu siguranță să stropești sau să pulverizezi substanțe lichide ori solide pe pomi, viță de vie sau pe suprafața fructelor și legumelor. Este dotată cu indicator de nivel încărcare, lance telescopică cu posibilitate de reglare între de 52 și 95 centimetri, furtun de 120 centimetri și 4 duze de schimbare.

Opțiuni cheie
 • Acumulator de 12 V 8Ah Pb;
 • Autonomie de 15-20 de plinuri pe ciclu de încărcare;
 • Lance telescopică de 52-95cm;
 • Furtun de 120 de cm și 4 duze;
 • Utilizare atât manuală, cât și automată.

Întrebări despre atomizoarele electrice

Câte moduri de stropire are?

Cea mai importanta duză, care permite dispersarea eficientă a lichidelor, este cea cu jet plat, însă dacă modelul pe care vrei să-l cumperi include și câteva duze suplimentare în kit, pentru moduri de stropire diferite, atunci poți spune că dispozitivul se apropie de perfecțiune.

Care este distanța maximă de stropire?

Din moment ce majoritatea specialiștilor în grădinărit recomandă pulverizarea de soluții, te poți mulțumi cu un model care lucrează doar cu lichide. O presiune de 2 – 4 bar va fi optimă pentru lucrul în grădină personală, iar lichidul va putea fi astfel trimis la circa 8m pe orizontală și în jur de 5m pe verticală.

Ce greutate cântărește?

Pentru un transport facil, asigură-te că beneficiezi de un sistem de prindere și că, umplut, aparatul nu îți va da dureri de spate, deoarece trebuiesc cărate cele 5 spre 6 Kg ale aparatului, plus încă 15-20l volum de substanță, cât este capacitatea rezervorului.

Care este capacitatea rezervorului de substanțe?

Când lucrezi în livadă, în grădină sau chiar în seră, un obiect foarte util care te va ajuta să-ți desfășori nestingherit activitățile este atomizorul, iar dacă vrei să nu umpli prea des recipientul pentru soluții, trebuie să alegi unul cu o capacitate de 15 – 20l considerat optim, pentru că sunt varinate și cu 10l.

Ce tip de motor utilizează?

Pătura electrică poate fi achiziționată în funcție de puterea pe care o are motorul, aceasta fiind exprimată în general în Watti, fiind mică sau moderată. Motorul electric poate să aibă o putere între 60 și 160 W, astfel că temperatura se poate seta pe mai multe trepte de intensitate.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe