De ce să-ți cumperi un incubator electric pentru ouă?

Incubatorul electric pentru ouă este potrivit pentru aproape toate tipurile de ouă: găină, rață, gâscă, prepeliță, curcan, fazan și este conceput pentru incubarea ouălor într-un mediu homeoterm. Cel mai important este să alegi incubatorul care ţi se potriveşte. Cel care face cât mai bine exact ceea ce îţi doreşti tu să facă, adaptat pe tipul sau tipurile de ouă pe care tu vrei să le incubezi, pe stilul tău de incubare şi pe nivelul de confort de care vrei să te bucuri. Incubatoarele performante dispun, pe lângă funcția de reglarea a temperaturii, a umidității și oxigenării și de întoarcere automată.

În cazul clocitorilor ceva mai primitive, aceasta operațiune trebuie făcută cu mâna. Această activitate cere timp și atenție, fiind și unul dintre motivele pentru care, este de preferat achiziționarea unui incubator care să dețină funcția de întoarcere simultană, automată sau manuală. Capacitatea de ouă diferă de la un incubator la celălalt. Sunt prevăzute cu un capac transparent pentru a putea vedea ouăle, display digital iar dimensiunile nu sunt foarte mari, așa că nu ocupă spațiu.

Cea mai bună clocitoare electrică

1. Micul Fermier BEST CHOICE

Cei care locuiesc la curte știu cât de important este să dețină un incubator pentru a putea susține înmulțirea păsărilor, în special dacă doresc să evite cumpărarea de puii vii de la alți crescători. Prezentul model de incubator este realizat pe principiul incubatorului de suprafață, așa că ouăle sunt așezate într-un singur strat. Carcasa este confecționată din masă plastică termoizolantă, care menține temperatura interioară optimă. Încălzirea este asigurată de o rezistență electrică termostatată, în timp ce omogenizarea aerului din interior este realizată cu ajutorul unui motor cu elice. Ventilația lentă și constantă a aerului din interior este realizată prin orificiile prezente în carcase, prin care sunt înlăturate și noxele rezultate în timpul incubării și excesul de bioxid de carbon. Controlul temperaturii este garantat de un circuit electronic, iar umiditatea și întoarcerea ouălor se fac automat . Acest incubator este potrivit pentru a incuba 48 de ouă de găină, respectiv 132 de ouă de prepeliță.

Video Micul Fermier
Opțiuni cheie
 • Panoul de control este analogic
 • Setare facilă a temperaturii
 • Afișajul este digital
 • Sistemul de întoarcere este automat
 • Capacitatea: ouă de găină (48), ouă de prepeliță (132)

2. CLEO 5D LA BUGET

Incubatorul pentru ouă este ideal pentru tine. Acesta este prevăzut cu termometru pentru afișarea temperaturii din interiorul incubatorului. Prezintă o carcasă superioară cu modul electronic. Carcasa inferioară este prevăzută cu gratar pentru a putea așeza ouăle. De asemenea acesta întoarce și ouăle.
Capacitatea acestuia este de peste 40 ouă în funcție de mărimea lor. Consumul de energie electrică este mediu, alimentare cu apă direct sau din exterior, iar umiditatea se asigură prin umplerea cu apă a alveolelor.

Video CLEO 5D
Opțiuni cheie
 • Capacitate ouă de găină 41
 • Capacitate ouă de prepeliță 74
 • Sistem întoarcere manual
 • Control temperatură
 • Afișaj digital

3. Incubator Puisor Exotic IO-202, 100 W, afisaj temperatura

Acest incubator electric a fost creat special pentru incubarea ouălor de reptile și păsări exotice, dar poate fi folosit cu succes și pentru incubarea ouălor de găină, rață, curcă, gâscă. Aparatul este dotat cu un regulator programabil de temperatură care permite un control automat al temperaturii de incubare. Acest incubator are afișaj digital pentru temperatură, umiditate și se evidențiază prin uniformizarea ideală a temperaturii. Este dotat cu un capac transparent pentru supravegherea puilor nou ieșiți din ou.

Opțiuni cheie
 • Are afișaj temperatură;
 • Regulator automat temperatură;
 • Are afișaj umiditate;
 • Are dimensiuni mici;
 • Cablu de alimentare de 1,5 metri.

4. MS-196 PREMIUM

Acest incubator de ouă este potrivit pentru aproape toate tipurile de ouă, indiifenret de pasăre, atât găină, rață, gâscă, prepelită, curcan, fazan, potarniche. Incubatorul este conceput pentru incubarea oualor într-un mediu homeoterm și are la bază conceptul cel mai popular, cel al tehnologiei bazate pe microcomputer, ceea ce îl face foarte exact și inteligent. Utilizatorul are posibilitatea între a alege să utilizeze un regim de incubare din programul incubatorului pentru fiecare tip de ouă în parte sau poate seta manual parametrii săi de incubare.

Opțiuni cheie
 • Exact și inteligent (folosește cele mai avansate tehnologii bazate pe microcomputer);
 • Silențios;
 • Foarte ușor de curățat;
 • Senzor care asigură controlul umidității și al temperaturii;
 • Sistem de întoarcere automată a ouălelor.

5. Incubator automat 128 oua gaina, 64 oua gasca, 96 oua rata, 304 oua prepelita complet Automat Temperatura, Umiditate, Intoarcere automata programata Oua, Micul Fermier Model 2020

Acest incubator clocitoare este potrivit pentru aproape toate tipurile de oua: de găină, rață, gâscă, prepeliță. Are carcasă transparentă, oferind posibilitatea de a privi în interiorul incubatorului fără necesitatea de a deschide capacul acestuia. Dispune de control automat al temperaturii, al umidității și de sistem automat de întoarcere a ouălor. Încap până la 128 oua găină, 64 oua gâscă și 96 ouă rață. Lungimea cablului de alimentare este de 1,50 metri, suficient pentru a ajunge la priza de perete.

Opțiuni cheie
 • Sistem întoarcere automat
 • Afișaj digital
 • Control temperatură
 • Control umiditate
 • Termostat

6. Incubator electric oua Cleo 5, 230 V, 60 oua capacitate, 38°C temperatura incubare

Incubatorul CLEO 5 se folosește în gospodăriile individuale, la incubarea ouălor provenite de la păsările domestice. Este construit pe principiul incubatorului de suprafață, ouăle fiind așezate într-un singur strat. Carcasa, din masă plastică termoizolantă, asigură păstrarea temperaturii interioare. Încălzirea este asigurată de o rezistență electrică. Omogenizarea aerului în interior este facută de un motor cu elice. Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic. Iar prin orificiile practicate în carcase, se asigură o ventilare lentă și continuă a aerului din interior, înlăturând astfel, excesul de bioxid de carbon și alte noxe rezultate în timpul incubării.

Opțiuni cheie
 • Sistem de întoarcere manual
 • Temperatură de incubare - 38°C
 • Realizat pe principiul incubatorului de suprafață, ouăle sunt așezate pe singur strat
 • Carcasa din masa plastică termoizolantă menține temperatura interioară
 • Capacitate de incubare - 60 de ouă de găină; 150 de prepeliță

7. Incubator Puisor Extra IO-203, 100 W, afisaj temperatura/umiditate

Incubatorul pentru ouă a fost realizat special pentru incubarea ouălor de reptile și păsări exotice, însă poate fi folosit cu succes și pentru incubarea ouălor de găină, rață, curcă, gâscă. Acesta este electric și este dotat cu un regulator programabil de temperatură care permite un control automat al temperaturii de incubare cu precizie. Acest incubator are afișaj digital pentru temperatură și umiditate. Acesta se evidențiază prin uniformizarea ideală a temperaturii și prezintă un capac transparent pentru supravegherea puilor nou ieșiți din ou.

Opțiuni cheie
 • Incubator performant, electric pentru ouă de reptile sau păsări
 • Dotat cu afișaj digital pentru umiditate și temperatură
 • Prezintă precizie la temperatură, astfel aceasta fiind ușor de reglat
 • Dotat cu capac transparent, fiind facil de monitorizat
 • Este compact, fiind comod de așezat în orice loc

Întrebări despre clocitoarele electrice

Are sistem de întoarcere automat?

Întoarcerea ouălor asigură clocirea optimă a acestora. De la un model la altul, vei remarca faptul că unele incubatoare includ întoarcerea manuală a ouălor, în timp ce altele dispun de întoarcere automată, ceea ce reprezintă un avantaj pentru utilizatori.

Are afișaj digital?

Clocitoarele sunt potrivite pentru pui, rață, prepeliță și alte ouă de pasăre. Afișajul digital LED este eficient, include întoarcerea automată a ouălor, simularea modului original de eclozare al găinii și înregistrarea automată a numărului de zile de eclozare.

Câte ouă de găină încap?

Producătorii și furnizorii incubatoarelor specifică acest aspect - capacitatea de incubare pentru ouă de găină. Așadar, este recomandat să alegi un model potrivit necesității reale de incubare a ouălor, în fiecare sezon. Unele clocitoare electrice au o capacitate de 48, 51, 60, 82 sau 128 de ouă de găină.

Ce greutate are?

Greutatea incubatoarelor diferă de la un model la altul, în funcție de anumite specificații tehnice, cum sunt tipurile de ouă incubate (găină, prepeliță, rață) și principiul de funcționare (așezarea ouălor pe un sigur strat, 2 straturi). Astfel, unele clocitoare au 2,8 kg, altele 3 kg, altele puțin peste 4 kg.

Ce dimensiuni măsoară?

Acestea se folosesc în gospodăriile individuale, la incubarea oualor provenite de la păsările domestice. Ouăle sunt așezate într-un singur strat. Carcasa asigură pastrarea temperaturii interioare. Incălzirea este asigurată de o rezistență electrică. Dimensiunile acestora diferă,însă pot fi introduse peste 30 de ouă.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe