Cea Mai Bună Moară De Furaje

Cea mai bună moară de furaje

Modificat la 09 mai 2021
Articol evaluat de 35 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce să-ți cumperi o moară de furaje?

Dacă locuiești în mediul rural și deții animale sau păsări, cu siguranță ai nevoie de o moară de furaje pentru a le asigura o creștere sănătoasă și totodată rapidă. Avantajele unei mori de furaje sunt multe, însă ca idee, enumăr câteva: capacitate mărunțire de 200 kg/h, puterea motorului în general de 2200 W, granulația producției controlată de sitele din dotare și nu în ultimul rând, domeniul de utilizare care este variat.

Toate morile de acest gen sunt electrice, deci tot ce trebuie să faci este să conectezi produsul la o sursă de curent de 220-230V și să începi treaba. Poate fi conectat la priza de perete, stâlpii de alimentare din curte și bineînțeles, la prelungitoare. Atunci când vrei să cumperi o moară pentru cereale, poate că te vei întreba cum funcționează.

Fiecare marcă de moară pentru furaje și cereale pe care o vei întâlni va avea un mecanism care macină, zdrobește sau taie grăunțele, diferit. Tot ce contează este ca acel produs să poată toca materia primă vegetală (grâul, porumbul, lucerna, orzul și iarba), fără probleme.

Cea mai bună moară de furaje

Cel mai bun

Moara pentru cereale si stiuleti Honest cu ciocanele, 1100W, 180 kg/h

 • Putere de până la 1100 W
 • Rezistent
 • Compact
 • Viteză mare de rotație
 • Fără risc de supraîncălzire
Verifică prețul

Moara pentru cereale și știuleți Honest cu ciocănele este prevăzută cu un motor electric monofazat cu puterea de 110 W și viteza de rotație de 3000 rpm, care permite obținerea unei productivități maxime de 180 kg/h. Poate fi utilizată doar pentru uz gospodăresc, inclusiv în micro-ferme sau fabrici mici, datorită gradului mare de rezistență în timp. Însă se va lucra în regim continuu de 1 oră, fără riscul supraîncălzirii aparatului. Moara este realizată din material metalic rezistent, cu protecții, având următoarele dimensiuni 420 mm lungime, 290 mm lațime, 495 mm înălțime.

la buget

* Prezentare video mai jos

Moara cu ciocanele Ruris Gospodar A1 1100W 3000RPM Mec2014

 • Alimentare motor 220 V
 • Putere motor 1.1 kW
 • Turație motor: 3300 rpm
 • Greutate 19 kg
 • Putere motor 1100 w
Verifică prețul

Moara Ruris este alegerea perfectă pentru gospodăriile de mărime medie. Puterea motorului este de 1100w. Alimentarea este la 220v. Moara poate fi folosită pentru mărunţirea cerealelor de orice tip. Mărunţirea se realizează prin cele 2 cuţite mobile dispuse uniform pe arborele motor. Pentru alegerea gradului de mărunţire se poate selecta una din cele 4 site cu granulaţie. mMoara Goaspodar A1, Ruris vine cu noul sistem inovativ Anti Refulare, sistem care reduce cu până la 98% pierderile cerealelor puse în cuva, prin blocarea cerealelor care nu sunt mărunţite şi sunt proiectate de către cutie în exteriorul cuvei.

Premium

* Prezentare video mai jos

Moara electrica pentru boabe si cereale Ruris Gospodar A2, 2200 W, 250 kg/h capacitate maruntire, 2 site, 3000 RPM, 16 cutite

 • Tip alimentare electric
 • Putere motor 2200 W
 • Tensiune alimentare 220 V
 • Viteză maximă (rpm) 3000
 • Capacitate mărunțire (kg/h) 250
Verifică prețul

Această moară electrică este destinată cerealelor și furajelor. Se alimentează electric, puterea motorului înregistrează 2200 W iar viteza maximă (rpm) este de 3000. Construcția morii permite alimentarea alternativa din laterală și deasupra motorului, datorită puterii mari oferite de motor și a dispunerii cuțitelor pe arbore. Este utilizată pentru porumb, grâu, lucernă, iarbă sau orz. Transmisia de la motor la arborele cuțitelor este asigurată de un set de curele, pentru a preveni eventuale blocaje ale motorului la suprasarcină.

Moara Wolfson pentru măcinat cereale, uruială, știuleți și porumb este o moară electrică profesională pentru aceste activități de agricultură. Are un cadru metalic rezistent, este dotată cu 4 site și 20 de ciocănele care o face cât mai eficientă. Este o moară multifuncțională, deoarece pe lângă faptul că macină cereale, aceasta obține și uruială. Vine la pachet cu un sac textil, o șurubelniță tip stea, o perie și 10 saci de rafie. Moara Wolfson are o talpă de susținere și șuruburi de prindere, de aceea trebuie fixată pe un suport, o bancă sau o masă.

Moara electrica pentru cereale si furaje, Blade model A, 2.7 kW, 200 kg/ora

 • Putere nominală: 2700W
 • Voltaj/Frecvență: 230V/50HZ
 • Viteză de rotație: 2850 rpm
 • Productivitate: 180kg/h
 • Clasă de izolație: B
Verifică prețul

Moara electrică Blade este proiectată pentu prelucrarea cerealelor boabe (grâu, orz, secară) destinate hrănirii animalelor domestice și a furajelor tulpină. Poate fi utilizată doar pentru uz gospodăresc, inclusiv în micro-ferme, fiind dotată cu un motor cu bobinaj din cupru ce poate atinge și 3000 rpm, cu puterea de 2.7 Kw, ceea ce determină o utilizare eficientă. De asmenea, motorul este proiectat astfel încât să reducă vibrațiile și zgomotul. Moara are o capacitate de producție de până la 200 kg pe oră și poate fi folosită pe o plajă foarte largă de temperaturi ambientale.

Set Moara ALPIN (2 in 1) 3.8KW, 300kg/ora + Suport Metal, 100%CUPRU, cu ciocanele macinat cereale si stiuleti

 • Tip alimentare electric
 • Putere motor 3.8 kW
 • Tensiune alimentare 220 V
 • Viteză maximă (rpm) 3000
 • Capacitate mărunțire (kg/h) 300
Verifică prețul

Moara ALPIN 2in1 este construită pentru a rezista ani de utilizare cu pornire și măcinare zilnică. Cu această moară puteți măcina toate tipurile de materii prime: cereale, grâu, porumb, secară, soia etc. cât și știuleți de porumb întregi (prin orificiul lateral) pentru obținerea uruielii pentru hrană animalelor sau a păsărilor. Marele avantaj al acestei mori de cereale este simplitatea construtiei fără curele de angrenare, butucul cu ciocanele fiind dispuse direct pe axul morului, astfel eliminând posibilitatea de alunecare sau rupere a curelelor de transmisie.

Moara electrică Heber nu ar trebui să lipsească din aparatele unui agricultor. Aceasta este confecționată din materiale rezistente și durabile, are un motor de 3,5 kw și măcinează până la 300 kg de cereale și știuleți pe oră. Este un aparat destul de greu, având 21 kg și o putere de voltaj de 220 V. Este dotată cu un buton de pornire și oprire a motorului, suport de metal inclus, site de rezervă, cuvă mare metalica pentru un plus de durabilitate. Datorită construcției sale robuste oferă protecție de la suprasarcină.

Întrebări frecvente despre morile de furaje

Cum funcționează morile de furaje?

Morile de furaje îți vor mărunți furajele rapid și sigur. Ele sunt aliatul tău când vrei să faci agricultură rapid și ușor. Sunt moderne și eficiente. Cu cuva lor mare te ajută să mărunțești cerealele, dar și cocenii de porumb. Aici intervin ciocănelele de mărunțit cocenii de porumb și cerealele.

Ce avantaje îți aduc morile de furaje?

Sunt rezistente și le poți folosi ani la rândul. Te ajută să mărunțești cerealele și cocenii de porumb rapid și fără efort. Metodele tradiționale cereau multă muncă, pe când aceasta te ajută cu minim de efort.

Ce preț minim au morile de furaje?

Morile de furaje au prețuri care încep de la 300+ lei. Prețurile continuă să se modifice, dar cu 400 lei poți avea cea mai elementară moară de furaje cu care să îți faci treaba.

Din ce materiale sunt confecționate morile de furaje?

Morile de furaje sunt confecționate din cupru, iar cuva este făcută din metal pentru a fi cât mai rezistentă.

Cât de rezistente sunt morile de furaje?

Morile de furaje sunt extrem de rezistente și sunt realizate pentru a fi folosite ani la rândul fără probleme.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Foreză de Pământ (Motoburghiu)
Cea mai bună foreză de pământ (motoburghiu)

Foreza de tip motoburghiu îți poate fi de ajutor în procesul de plantare a pomilor, a arbuștilor sau pentru a instala stâlpi în domeniul construcțiilor.

Cea Mai Bună Foarfecă de Tăiat Via
Cea mai bună foarfecă de tăiat via

Te-ai săturat să faci bătături atunci când plivești via? O foarfecă specială de tăiat via te va ajuta să fii mai eficient și să faci munca mai plăcută.

Cel Mai Bun Tun Anti-Păsări (Sperietoare Automată)
Cel mai bun tun anti păsări (sperietoare automată)

Păsările au obiceiul de a-ți strica recolta? Tunurile mecanice cu gaz anti păsări sunt folosite în jurul aeroporturilor și sunt cele mai eficiente în îndepărtarea păsărilor.

Cel Mai Bun Rezervor de Apă de Ploaie
Cel mai bun rezervor de apă de ploaie

Captează gratuit apa de ploaie într-un rezervor dedicat. Poți face economii serioase folosindu-o ulterior la udat grădina, spălat mașina etc.

Cel Mai Bun Coteț pentru Găini Gata Construit
Cel mai bun coteț pentru găini gata construit

Ai nevoie de un coteț pentru păsări dar nu găsești meșteri pentru construcție? Cumpără un coteț gata construit pe care-l poți instala singur în câteva minute.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe