Cea Mai Bună Foarfecă de Tăiat Via

Cea mai bună foarfecă de tăiat via

Modificat la 22 martie 2021
Articol evaluat de 35 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce ai nevoie de o foarfecă specială de tăiat via?

O foarfecă dedicata pentru tăiat via mereu va fi mult mai buna față de una universală. De ce? Pentru că este făcută fix să îndeplinească această sarcină, forma lamelor, materialul lor și forma mânerelor poate fi diferită între foarfeca de tăiat via universală vs foarfeca de tăiat via dedicată.

O astfel de foarfecă este inevitabilă pentru ca orice vie se curăță toamna târziu până primăvara devreme pentru a avea rod anul viitor și pentru a se forma coroana acesteia. În funcție de cum o tai, aceasta va avea sau nu rod. Pentru lăstarii verzi este nevoie neapărat de foarfecă cu bypass deoarece aceasta taie perfect lăstarul fără să lase urme de imperfecțiuni și fără să afecteze coaja lăstarului.

În cazul în care tai un lăstar uscat sau mai gros, ai nevoie de o foarfecă de tăiat via de tip nicovală pentru ca aceasta este concepută să taie fire mai groase și uscate care nu sunt afectate în caz ca li se ia coaja sau în caz ca tăietura nu este chiar așa de perfectă. O foarfecă de vie este perfectă pentru oricine are o vie sau câteva vițe de întreținut.

Cea mai bună foarfecă de vie

Cel mai bun

Foarfeca pentru vie, Gardena, cu canal de scurgere seva si taietor de sarma

Foarfecă pentru vie Gardena este un produs eficient, prevăzut cu lame ascuțite cu precizie și care poate fi folosită la o serie de lucrări de tăiere a plantelor din grădina ta, nu doar la vie, cu condiția ca grosimea tulpinei să nu depășească de până la 15 mm, astfel foarfeca se va deteriora foarte rapid. Ca și avantaje pentru acest produs sunt mânere ergonomice cu 2 poziții pentru tăiere cu forța și retezare rapidă și capul de tăiere înclinat, îngust pentru tăiere precisă. Foarfeca se simte bine în mână, este ușoară, realizată din materiale de calitate.
Verifică prețul

la buget

Foarfeca pentru vie 9″ TGP 22

Foarfeca este prevazută cu mânere de plastic, ergonomice și ușor de mânuit dar și cu lame fabricate din oțel, extrem de rezistent. Acest produs are dimensiunea de 9 inch și este ideală pentru tăierea viței de vie și arbuștilor. Așadar, toaletarea arbuștilor și a viței de vie nu a fost nicicând mai ușoară dar și mai accesibilă pentru oricine este pasionat.
Verifică prețul

Această ustensilă este foarte folositoare în orice gospodărie, acolo unde ai loc să cultivi și să crești viță de vie sau orice tip de arbuști.

Premium

Foarfeca profesionala japoneza Okatsune 103, model cu manare marime medie M

Lungimea este de 20,2 cm, greutatea de 228 gr, iar lungimea lamei de 55 mm. Ca avantaje merită menționat faptul că ustensila poate tăia ramuri până la 25 mm diametru, iar arcul de tensionare se poate comanda separat ca piesă de schimb. Mai mult, coloristica aleasă de producători, respectiv culorile tradiționale alb-roșu simbolizează fericirea în cultura japoneză.
Verifică prețul

Foarfeca Okatsune este o foarfecă profesională simplă, robustă și ușoară datorită numărului redus de piese componente. Modelul 103, este cel mai vândut model Okatsune și este pentru mâini de mărime medie.

Foarfeca gradina otel japonez SK5, profesionala

Doar știi că produsele japoneze sunt de cea mai bună calitate, de aceea, te vei baza pe acest produs pe termen lung datorită rezistenței sale îndelungate. Prețul este accesibil și raportul calitate - preț este unul bun. La acest preț vei primi mai mult decât o foarfecă. În acest pachet vei primi și o pereche de mănuși pentru a-ți proteja mâinile în timp ce lucrezi. Grădinăritul va deveni astfel o plăcere!.
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de o foarfecă de grădină eficientă, ai găsit produsul ideal pentru grădinărit.

Foarfece de grădină multifuncționale Gentlemens Hardware Garden

De aceea, pentru a tunde pomii cât mai frumos și a le da o formă deosebită ai nevoie de un foarfece de grădină eficient și ușor de folosit. Chiar dacă nu ai experiență cu foarfecele de grădină, te vei obișnui imediat. Acest produs este unul multifuncțional și îl vei putea folosi la mai multe lucruri în grădina ta.
Verifică prețul

Daca te pasionează grădinăritul ai nevoie de uneltele și echipamentele potrivite. Nu poți avea o grădină sau o livada frumoasă dacă muncești în ea cu mâinile goale și tu știi asta deja.

Foarfeca de vie cu nicovala si componenta de angrenare, manere doua componente, Palisad, 210 mm

Aceasta este prevăzută cu două mânere alcătuite din două componente, lamă din oțel învelită în teflon și componentă de angrenare. Este fiabilă și simplu de folosit chiar și de persoanele care nu au experiență în domeniul horticol. Se utilizează împreună cu mănuși de protecție, pentru a fi în deplină siguranță.
Verifică prețul

Odată cu venirea primăverii, în fiecare gospodărie se începe curățarea pomilor, arbuștilor, trandafirilor și nu în ultimul rând, a viței de vie, iar foarfeca de vie de la PALISAD este ideală pentru nevoile tale.

Întrebări frecvente despre foarfecele de vie

Care este diferență intre foarfeca de vie dedicata vs foarfeca de vie universala ?

Foarfec de vie dedicată este special concepută și construită pentru a tăia eficient și corect lăstarul viței de vie, pe când cea universală este concepută să taie și crengi de pomi, dar și alte tipuri de lăstari.

Care este diferența între foarfeca de vie cu nicovală și foarfeca de vie cu bypass ?

Foarfeca de vie cu nicovală este acel tip de foarfecă cu care practic tai lăstarii groși sau uscați, pe când foarfeca de vie cu bypass este acel tip de foarfecă folosită pentru a tăia lăstari verzi fără a afecta creșterea acestora, tăietura fiind fără imperfecțiuni.

Ce contează cel mai mult la o foarfecă?

Să fie ergonomică adică să se țină bine în mână și să nu-ți provoace răni, să fie ușor de utilizat, materialul lamelor să fie de calitate, la fel și mânerul care neapărat ar trebui să aibă un material anti-derapant de obicei din cauciuc pentru o mai bună mobilitate.

Care este diferența între foarfeca de vie și cleștele de altoit?

Foarfeca de vie are în general o tăietură dreaptă și fermă, pe când cleștele de altoit are rolul de a îmbină lăstarii tăiați sub diferite forme. Tăieturile rezultate practic se îmbină una într-alta.

Care este diferența între foarfeca de vie manuală și electrică?

Diferența între aceste tipuri de foarfece este că la cea manuală pentru a tăia ce ai nevoie trebuie folosită forța proprie, pe când la cea electrică există un motoraș electric care acționează și nu e nevoie de nici un efort din partea ta.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Tun Anti-Păsări (Sperietoare Automată)
Cel mai bun tun anti păsări (sperietoare automată)

Păsările au obiceiul de a-ți strica recolta? Tunurile mecanice cu gaz anti păsări sunt folosite în jurul aeroporturilor și sunt cele mai eficiente în îndepărtarea păsărilor.

Cel Mai Bun Coteț pentru Găini Gata Construit
Cel mai bun coteț pentru găini gata construit

Ai nevoie de un coteț pentru păsări dar nu găsești meșteri pentru construcție? Cumpără un coteț gata construit pe care-l poți instala singur în câteva minute.

Cel Mai Bun Plantator De Răsaduri
Cel mai bun plantator de răsaduri

Îți place să-ți crești propriile legume în grădină? Un plantator de răsaduri îți face munca de plantat mai ușoară adică nu vei mai avea dureri de spate de la atâta stat aplecat.

Foarfece și Fierăstraie Telescopice Bune pentru Grădinărit
Foarfece și fierăstraie telescopice pentru curățat crengile pomilor la înălțime

Vrei să tai crengile de până la 2-3m înălțime ușor și fără scară? Foarfeca sau fierăstrăul telescopic te poate ajuta. Grădinarii moderni folosesc tehnologie modernă. Ești unul dintre ei?

Cea Mai Bună Motosapă pe Benzină
Cea mai bună motosapă pe benzină

Ai o grădină de care vrei să ai grijă cu mâinile tale? O motosapă pe benzină este un utilaj indispensabil unui gospodar și te ajută la cea mai dificilă muncă de grădină, săpatul.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe