Cea Mai Bună Foarfecă de Tăiat Via

Cea mai bună foarfecă de tăiat via

Modificat la 21 decembrie 2021
Articol evaluat de 35 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce ai nevoie de o foarfecă specială de tăiat via?

O foarfecă dedicata pentru tăiat via mereu va fi mult mai buna față de una universală. De ce? Pentru că este făcută fix să îndeplinească această sarcină, forma lamelor, materialul lor și forma mânerelor poate fi diferită între foarfeca de tăiat via universală vs foarfeca de tăiat via dedicată.

O astfel de foarfecă este inevitabilă pentru ca orice vie se curăță toamna târziu până primăvara devreme pentru a avea rod anul viitor și pentru a se forma coroana acesteia. În funcție de cum o tai, aceasta va avea sau nu rod. Pentru lăstarii verzi este nevoie neapărat de foarfecă cu bypass deoarece aceasta taie perfect lăstarul fără să lase urme de imperfecțiuni și fără să afecteze coaja lăstarului.

În cazul în care tai un lăstar uscat sau mai gros, ai nevoie de o foarfecă de tăiat via de tip nicovală pentru ca aceasta este concepută să taie fire mai groase și uscate care nu sunt afectate în caz ca li se ia coaja sau în caz ca tăietura nu este chiar așa de perfectă. O foarfecă de vie este perfectă pentru oricine are o vie sau câteva vițe de întreținut.

Cea mai bună foarfecă de vie

Cel mai bun

Foarfeca pentru vie, Gardena, cu canal de scurgere seva si taietor de sarma

Foarfecă pentru vie Gardena este un produs eficient, prevăzut cu lame ascuțite cu precizie și care poate fi folosită la o serie de lucrări de tăiere a plantelor din grădina ta, nu doar la vie, cu condiția ca grosimea tulpinei să nu depășească de până la 15 mm, astfel foarfeca se va deteriora foarte rapid. Ca și avantaje pentru acest produs sunt mânere ergonomice cu 2 poziții pentru tăiere cu forța și retezare rapidă și capul de tăiere înclinat, îngust pentru tăiere precisă. Foarfeca se simte bine în mână, este ușoară, realizată din materiale de calitate.
Verifică prețul

la buget

Foarfeca pentru vie 9″ TGP 22

Foarfeca este prevazută cu mânere de plastic, ergonomice și ușor de mânuit dar și cu lame fabricate din oțel, extrem de rezistent. Acest produs are dimensiunea de 9 inch și este ideală pentru tăierea viței de vie și arbuștilor. Așadar, toaletarea arbuștilor și a viței de vie nu a fost nicicând mai ușoară dar și mai accesibilă pentru oricine este pasionat.
Verifică prețul

Această ustensilă este foarte folositoare în orice gospodărie, acolo unde ai loc să cultivi și să crești viță de vie sau orice tip de arbuști.

Premium

Foarfeca profesionala japoneza Okatsune 103, model cu manare marime medie M

Lungimea este de 20,2 cm, greutatea de 228 gr, iar lungimea lamei de 55 mm. Ca avantaje merită menționat faptul că ustensila poate tăia ramuri până la 25 mm diametru, iar arcul de tensionare se poate comanda separat ca piesă de schimb. Mai mult, coloristica aleasă de producători, respectiv culorile tradiționale alb-roșu simbolizează fericirea în cultura japoneză.
Verifică prețul

Foarfeca Okatsune este o foarfecă profesională simplă, robustă și ușoară datorită numărului redus de piese componente. Modelul 103, este cel mai vândut model Okatsune și este pentru mâini de mărime medie.

Foarfeca gradina otel japonez SK5, profesionala

Doar știi că produsele japoneze sunt de cea mai bună calitate, de aceea, te vei baza pe acest produs pe termen lung datorită rezistenței sale îndelungate. Prețul este accesibil și raportul calitate - preț este unul bun. La acest preț vei primi mai mult decât o foarfecă. În acest pachet vei primi și o pereche de mănuși pentru a-ți proteja mâinile în timp ce lucrezi. Grădinăritul va deveni astfel o plăcere!.
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de o foarfecă de grădină eficientă, ai găsit produsul ideal pentru grădinărit.

Foarfece din lemn de frasin Esschert Design Smooth

Accesoriile dau un suflu romantic și plin de confort, de aceea prezența lor este necesară pentru a crea un decor inspirat și personalizat! Lama foarfeci este realizată din oțel inoxidabil de foarte bună calitate, lucru care îi mărește durata de viață considerabil. Fiind realizată din lemn de frasin este și foarte elegantă, lucru care o face un cadou excelent pentru cineva apropiat.
Verifică prețul

Cu foarfeca din lemn de frasin de la Esschert Design nu vei da greș dacă ești în căutarea unui stil aparte pentru casa sau grădina ta.

Foarfeca de vie cu nicovala si componenta de angrenare, manere doua componente, Palisad, 210 mm

Aceasta este prevăzută cu două mânere alcătuite din două componente, lamă din oțel învelită în teflon și componentă de angrenare. Este fiabilă și simplu de folosit chiar și de persoanele care nu au experiență în domeniul horticol. Se utilizează împreună cu mănuși de protecție, pentru a fi în deplină siguranță.
Verifică prețul

Odată cu venirea primăverii, în fiecare gospodărie se începe curățarea pomilor, arbuștilor, trandafirilor și nu în ultimul rând, a viței de vie, iar foarfeca de vie de la PALISAD este ideală pentru nevoile tale.

Întrebări frecvente despre foarfecele de vie

Care este diferență intre foarfeca de vie dedicata vs foarfeca de vie universala ?

Foarfec de vie dedicată este special concepută și construită pentru a tăia eficient și corect lăstarul viței de vie, pe când cea universală este concepută să taie și crengi de pomi, dar și alte tipuri de lăstari.

Care este diferența între foarfeca de vie cu nicovală și foarfeca de vie cu bypass ?

Foarfeca de vie cu nicovală este acel tip de foarfecă cu care practic tai lăstarii groși sau uscați, pe când foarfeca de vie cu bypass este acel tip de foarfecă folosită pentru a tăia lăstari verzi fără a afecta creșterea acestora, tăietura fiind fără imperfecțiuni.

Ce contează cel mai mult la o foarfecă?

Să fie ergonomică adică să se țină bine în mână și să nu-ți provoace răni, să fie ușor de utilizat, materialul lamelor să fie de calitate, la fel și mânerul care neapărat ar trebui să aibă un material anti-derapant de obicei din cauciuc pentru o mai bună mobilitate.

Care este diferența între foarfeca de vie și cleștele de altoit?

Foarfeca de vie are în general o tăietură dreaptă și fermă, pe când cleștele de altoit are rolul de a îmbină lăstarii tăiați sub diferite forme. Tăieturile rezultate practic se îmbină una într-alta.

Care este diferența între foarfeca de vie manuală și electrică?

Diferența între aceste tipuri de foarfece este că la cea manuală pentru a tăia ce ai nevoie trebuie folosită forța proprie, pe când la cea electrică există un motoraș electric care acționează și nu e nevoie de nici un efort din partea ta.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Tocător de Furaje cu Motor Inclus
Cel mai bun tocător de furaje pentru animale

Cu acest utilaj poți toca lucernă, coceni, fân și multe altele rapid și fără efort. Unele modele pot fi folosite drept și moară pentru cereale. Află mai multe detalii.

Cel Mai Bun Aparat cu Sunete de Alungare a Păsărilor
Cel mai bun aparat cu sunete pentru alungarea păsărilor dăunătoare

Te-ai săturat ca păsările dăunătoare să-ți strice cultura? Aceste aparate automate fac sunete puternice la intervale stabilite de timp și în acest fel alungă majoritatea dăunătorilor.

Cel Mai Bun Incubator Electric pentru Ouă
Cel mai bun incubator electric pentru ouă

Crești păsări de curte și vrei să ai și mai multe? Un incubator electric sau o clocitoare electrică este ce ai nevoie. Află care sunt cele mai bune.

Cel mai bun Distrugător de Buruieni - Perie / Arzător
Cel mai bun aparat de distrus buruienile din gospodărie

Te-ai săturat să smulgi cu mâna buruienile care apar prin curte sau grădină? Recent au apărut pe piață aparate automate sau semi-automate care te pot ajuta să distrugi buruienile mai rapid și cu mai puțin efort.

Cel Mai Bun Tun Anti-Păsări (Sperietoare Automată)
Cel mai bun tun anti păsări (sperietoare automată)

Păsările au obiceiul de a-ți strica recolta? Tunurile mecanice cu gaz anti păsări sunt folosite în jurul aeroporturilor și sunt cele mai eficiente în îndepărtarea păsărilor.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe