Cea Mai Bună Moară De Mălai Și Făină

Cea mai bună moară de mălai și făină

Modificat la 04 ianuarie 2022
Articol evaluat de 19 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Sorin Suciu
Sorin Suciu

De ce să-ți cumperi pentru acasă o moară de mălai / făină?

În aceste vremuri, în care marea majoritate a produselor sunt modificate, sintetizate sau aditivate cu substanțe, de multe ori nocive sau la limita acestui prag, este bine să ne orientăm către a produce și a consuma cele mai bune alimente.

Astfel, dacă vrei să mănânci o pâine de calitate, făcută în casă sau dacă vrei să fii sigur că mălaiul din care te-ai gândit să îți pregătești o mămăligă este cu adevărat nutritiv și sănătos, este ideal să ai în gospodăria ta o moară de cereale. Doar așa poți fi sigur de produsele pe care le consumi.

Bineînțeles că îți mai rămâne de urmărit și calitatea cerealelor pe care le introduci în moară. Dacă mai ai și posibilitatea de a îți cultiva singur porumbul sau grâul, atunci este perfect. Doar pentru uz casnic, te poți orienta către o moară de dimensiuni reduse, cu o putere de 2000 W sau mai mică.

O astfel de moară îți va fi suficientă pentru o cantitate de aproximativ 100 - 150 kg de cereale măcinate pe oră și te va deservi cu succes pentru mulți ani.

Cea mai bună moară de mălai și făină

Cel mai bun

Moara de cereale electrica HOLZ MILL-50L, 1.2KW, 1900RPM, 300kg/h

 • Compactă
 • Rezistență crescută
 • Dotată cu motor puternic
 • Simplu de instalat
 • Consum redus de energie
Verifică prețul

Moara de cereale electrică HOLZ MILL cu un volum de 50L este în special destinată pentru măcinarea cerealelor pentru hrănirea animalelor. Dacă îți dorești însă un produs multifuncțional, nu te descuraja, căci vei putea folosi această moară și pentru o granulare mai fină a produselor cu destinație alimentară precum zahărul, sarea ori alte produse granulate. Pentru destinația sa, este compacta și simplu de folosit, iar versatilitatea sa va satisface cu siguranță toate necesitățile din gospodăria ta.

la buget

Moara electrică profesională de uruială și făină Wolfson MCR-1S (2 în 1) cu cadru metalic este o moară electrică cu 20 de ciocanele și 4 site ce îți ușurează munca în gospodărie. Ca si bonus pachetul include: un cadru metalic, un sac textil, o șurubelniță tip stea, o perie și 10 saci de rafie. Cu moara Wolfson poți efectua 2 operațiuni: de obținere a uruielii - prin intermediul orificiului cilindric aflat pe capacul metalic al morii poți introduce porumbul cu tot cu știulete și de obținere a făinii - în orificiul larg de deasupra morii introduci boabele de porumb.

Premium

Moara de macinat Komo Fidibus 21

 • Design modern
 • Fabricată din materiale rezistente
 • Dimensiuni reduse
 • Simplu de instalat
 • Consum redus de energie
Verifică prețul

Moara de măcinat Komo Fidibus 21 este un produs compact și puternic care poate deveni cel mai de preț ajutor în bucătărie dacă îți dorești să consmuni o pâine sănătoasă, făcută în casă. Carcasa rezistentă din lemn de fag protejează motorul puternic al morii de 250 W. Poti măcina până la 100 g făină/minut. Poți folosi moara pentru diverse tipuri de cereale, de la grâu, secară, orz, hrișcă, mei până la grâu spelta. Într-o singură utilizare poți macina până la 850g de cereale, o cantitate suficientă pentru un kilogram de pâine integrală.

Moara ALPIN-CUVA MARE 3.8KW, 300kg/h, 100%CUPRU, cu ciocanele macinat cereale si stiuleti

 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Capacitate mare de încărcare
 • Compactă
 • Consum redus de energie
 • Eficiență crescută
Verifică prețul

Moara de la Alpin dispune de o cuvă mare care funcționează cu 3.8 kw. Cu ajutorul acesteia poți măcina 300 kg/an și poți scăpa de grija mersului la moară, mai ales dacă nu mai ai acces la una. Acest produs este realizat 100% din cupru și este destul de robustă. Acest produs este unul rezistent și dispune de ciocănele de măcinat cereale, dar și știuleți atunci când ai nevoie. Moara este foarte ușor de utilizat chiar și dacă nu ai mai folosit una niciodată până acum. Cu puțin efort faci mălai și făină rapid.

Moara electrica Brillo Professional 3.8KW Cuva Mare cu ciocanele macinat cereale+ Suport

 • Utilă;
 • Performantă;
 • Materiale de calitate;
 • Practică;
 • Simplu de folosit.
Verifică prețul

Moara electrică Brillo Professional, de 3.8hW, beneficiază de 2 funcții: prin cuva de sus poți măcina orice fel de cereale pentru a obține făină, iar prin orificiul lateral introduci știuleții de porumb cu totul pentru a obține uruială pentru hrana animalelor. Pentru măcinarea de furaje cerealiere trebuie instalat pe tocător ciocanul rotor, sita și o pâlnie pentru cereale. Exploatarea trebuie să fie efectuată în spații fără expunere la precipitații, umiditatea specifică la cereale și știuleții de porumb trebuie să nu depășească 15%.

Moara de cereale electrica HOLZ MILL-25L, 1KW, 1900RPM, 300kg/h

 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Eficiență crescută
 • Dotată cu motor puternic
 • Consum redus de energie
 • Capacitate mare
Verifică prețul

Moara de cereale electrică HOLZ MILL-25L, este perfectă pentru orice gospodar căruia îi place să aibă grijă ca animalele sale să fie crescute sănătos. Cu această moară le poți pregăti uruială animalelor, păstrând proporțiile pe care le dorești. Este perfectă pentru măcinarea unei cantități mici de faină pentru hrănirea puilor, vacilor sau a porcilor, având un debit de 300kg/h și un consum de energie electrică de 1kW/h. Datorită motorului puternic și a construcției bune, poate fi folosită și în scopuri alimentare.

Moara cereale electrica O-Mac MO 2200, 150kg/h, motor 2.2kW inclus

 • Puternică;
 • Silențioasă;
 • Simplu de folosit;
 • Eficientă;
 • Utilă.
Verifică prețul

Moara cereale electrica O-Mac MO 2200 este alegerea perfectă dacă ai o gospodărie mare, crești animale și nu ai încă o moară profesională pentru măcinarea cerealelor. Cu o putere mare a motorului de 2,2 kW și o viteză de 2800 rpm vei obține rapid cantitatea ideală de uruială pentru hrănirea animalelor din gospodărie. Mai mult, și tu te poți bucura de o faină fină ori de mălai proaspăt ori de câte ori poftești, căci moara vine cu 3 site ca să poți alege granulația perfectă pentru produsul finit și două cuve incluse astfel încât cerealele măcinate să nu se amestece cu uruiala.

Moara cereale Stern Austria FC-1800A, 220 kg/h, 220V, motor 1800W

 • Putere mare;
 • Utilă;
 • Practică;
 • Design plăcut;
 • Ocupă puțin spațiu;
 • Eficientă.
Verifică prețul

Destinată pregătirii hranei pentru animale și păsări în gospodării și ferme. Aparatul dispune de cuvă mare și bobinaj din cupru. Puterea maximă este de 1800 W și are o capacitate maximă de mărunțire ce poate ajunge până la 220 kg/h. Cu această moară poți măcina toate tipurile de materii prime: cereale , grâu, porumb, secară, soia, cât și ștuleți de porumb întregi, pentru obținerea de uruială pentru hrana animalelor sau a păsărilor. Vine însoțită de patru site demontabile cu orificii de 2, 3, 4 și 5 mm.

Întrebări frecvente despre morile de făină / mălai

Morile de făină/mălai se pot folosi și la 220V?

Da. Există mori de făină/mălai de dimensiuni și capacități mai mici, dar suficiente pentru uz casnic, care pot fi folosite și la prize de 220V. Bineînțeles că vei găsi disponibile și variante mai mari, profesionale, care se pot folosi la 220V, dar nu este nevoie să investești într-una decât dacă ai foarte multe animale.

Ce putere ar trebui să aibă motorul unei mori de făină/mălai?

O moară cu un motor de aproximativ 400W este suficientă pentru a face făină proaspătă necesară pentru prepararea unei pâini în doar câteva minute, chiar și atunci cand procesezi cereale dure! Dacă ai o familie mai mare și ai nevoie de o cantitate mai mare procesată, orientează-te către o moară cu motor mai puternic.

La ce se poate folosi o moară de făină/mălai?

Astfel de mori sunt ideale pentru măcinarea cerealelor moi, cum ar fi cele de grâu, alac și secară, dar și pentru măcinarea leguminoaselor. Măcinarea cerealelor dure, precum năutul, porumbul și orezul, se realizează în două etape cu ajutorul pietrelor dure de moară. Mai întâi, se macină aceste cereale la o granulație mai mare, iar apoi, poți selecta finețea dorită a granulației.

Cum se curăță o moară de făină/mălai?

Curățarea și întreținerea morii sunt la fel de simple! Nu este necesară dezasamblarea și curățarea acesteia după fiecare utilizare. Trebuie ținut cont totuși, că moara funcționează cel mai bine cu cereale uscate. Dacă cerealele sunt crude, ar trebui realizată o curățare mai atentă pentru a evita formarea mucegaiului în interiorul ei.

Morile de făină/mălai se pot folosi și pentru hrana animalelor?

În principiu, pentru hrana animalelor sunt disponibile alte modele decât cele pentru prepararea făinii sau a mălaiului. Totuși vei găsi pe piață mori care, datorită motorului puternic și a construcției bune, pot fi folosite atât pentru măcinarea unei cantități mici de făină pentru hrănirea animalelor, cât și în scopuri alimentare.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Tocător de Frunze și Crengi
Cea mai bună mașină de tocat frunze și crengi electrică

Folosește resturile de prin grădină cu folos! Tocătorul de frunze și crengi te ajută să faci compost pe care-l poți folosi ca îngrășământ.

Cea Mai Bună Canistră De Benzină
Cea mai bună canistră de benzină

Dacă ai obiceiul să-ți faci provizii de benzină sau motorină, alege o variantă sigură de păstrare, o canistră metalică cu dispozitiv de siguranță.

Cel Mai Bun Tocător de Furaje cu Motor Inclus
Cel mai bun tocător de furaje pentru animale

Cu acest utilaj poți toca lucernă, coceni, fân și multe altele rapid și fără efort. Unele modele pot fi folosite drept și moară pentru cereale. Află mai multe detalii.

Cel Mai Bun Coteț pentru Găini Gata Construit
Cel mai bun coteț pentru găini gata construit

Ai nevoie de un coteț pentru păsări dar nu găsești meșteri pentru construcție? Cumpără un coteț gata construit pe care-l poți instala singur în câteva minute.

Cea Mai Bună Motosapă Electrică - Solarii și Mici Grădini
Motosape electrice pentru solarii și grădină

O motosapă electrică îți e de ajutor dacă nu îți place să faci efort fizic dar îți place grădinăritul. Fără fum și gaze de eșapament, poate fi folosită în locuri închise sau strâmte precum solariile sau grădinile din jurul casei.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe