De ce să-ți cumperi un motocultor pe benzină?

Motocultorul este un utilaj agricol cu motor care vă ajută să duceți la bun sfârșit toate activitățile pe care le întreprindeți, de la scos cartofi, la făcut rânduri pentru cartofi, până la deszăpezit iarna, cu puțină imaginație. Este utilizat în principal în horticultură, grădinărit, pomicultură și viticultură și este condus, de obicei, de un singur om care merge pe jos. Este perfect pentru munca în grădină oferind posibilitatea de a atașa accesorii precum, plug de arat, plug de bilont, prășitoare.

Puteți transforma motocultorul într-un utilaj universal prin existența prizei de putere la care puteți atașa diverse accesorii ca: remorcă, cositoare, pompe de apă, pompe de presiune și multe alte accesorii ce necesită cuplarea la priza de putere, în comparație cu unele motosape, acestea neavând prize de putere. Motocultorul este prevăzut cu roți cu anvelopă de cauciuc, cu profil agricol. Întreținerea este simplă și poate fi făcută de către orice utilizator care nu posedă cunoștințe tehnice avansate. Este destinat utilizării intensive chiar și în condiții dificile.

Motocultoare pe benzină bune

1. RURIS 7800CRT BEST CHOICE

Motocultorul RURIS 7800CTR vine în ajutorul oricărui fermier sau oricărui om de la țară care adoră să muncească pământul, fiind un produs care cu siguranță nu trebuie să lipsească din curtea nimănui. Este puternic, eficient pentru mărunțirea solului din solarii sau grădini. Pentru zonele înguste, de la capătul de rând motocultorul se poate întoarce prin acționarea cutiei de viteze pe mersul înapoi. De asemenea, având dimensiuni reduse și fiind ușor de folosit, poate fi manevrat de aproape orice persoană, femei sau bărbați.

Video RURIS 7800CRT
Opțiuni cheie
 • Led pentru iluminat
 • Pornire manuală
 • Lățime de lucru maximă 83 cm
 • Capacitate rezervor 3 litri
 • 2 viteze și marșarier

2. AgroPro Progarden PREMIUM

Motocultorul profesional AgroPro Progarden, model HS 1100D va deveni rapid sprijinul tău de nădejde în realizarea lucrărilor agricole. Este echipat cu accesoriile potrivite pentru arat, cules de cartofi: plug arat, plug cartofi, cultivator. Lățimea de lucru este de 120 de centimetri asigură performanța utilizării: efectuarea rapidă și eficientă a diverselor tipuri de lucrări, specifice sezonului. Dispune de 3 viteze de lucru, motorul are 18 CP (4 timpi), alimentarea se face cu benzină, iar pornirea este manuală.

Video AgroPro Progarden
Opțiuni cheie
 • Deplasarea prin diferite tipuri de teren este mai ușoară.
 • Are o rezistență sporită.
 • Freza este segmentabilă.
 • Poate fi folosit cu succes la tractarea diverselor accesorii, cum ar fi plugul, prășitoare, remorcă.
 • Motor puternic echipat cu senzor de ulei.

3. O-MAC New ECO LA BUGET

O-MAC New ECO este un motocultor cu roți de cauciuc (cu manicoți), cu funcții de plug și rariță. Pornirea este manuală, iar aprinderea este electrică, dispune de putere a motorului optimă pentru realizarea lucrărilor agricole (putere motor maxima: 5.2kW / 7CP; putere motor in sarcina: 4.4kW / 6CP). În ceea ce privește vitezele de operare, dispune de 2 viteze înainte și 1 înapoi. Dimensiuni de lucru practice: lățimea de lucru este de 500-800 mm, iar adâncimea de lucru este de 100-360 mm. Capacitatea rezervorului de combustibil de 3.6 litri, iar capacitatea rezervorului de ulei este de 0,6 litri.

Video O-MAC New ECO
Opțiuni cheie
 • Sistem de aprindere electronic
 • Pornire prin demaror manual cu recul
 • Capacitate rezervor combustibil de 3,6 litri
 • 2 viteze înainte și marșarier
 • Freze detașabile

4. Motocultor DKD HS 1100 D NEW 16 CP latime de lucru 120 cm

Motocultorul DKD HS 1100 D NEW 16 CP este perfect pentru efectuarea lucrărilor agricole periodice. Dimensiunile de lucru îți permit să operezi eficient pe suprafețele unde este nevoie de realizarea lucrărilor agricole: lățimea de lucru (80-120 cm) și adâncimea de frezare (5cm-35 cm). De reținut faptul că adâncimea de frezare cu randament maxim este cuprinsă între 15-30 cm. Sistemul de pornire este manual, capacitatea rezervorului de carburant este de 4,6 litri, iar consumul minim de carburant este de 1,8 litri/oră. Alte detalii: autonomie - maxim 3 ore, capacitate baie ulei de motor - 1,1 litri (există și senzor pentru semnalarea lipsei de ulei), capacitate baie ulei de transmisie - 2,6 litri.

Opțiuni cheie
 • 3 viteze
 • Tip motor în 4 timpi
 • Lățime de lucru între 80 și 120 cm
 • Capacitate cilindrică de 420 cmc
 • Sistem de pornire manual

5. Motocultor Rotakt RO105-13B, 13 CP, 560-1350 mm, benzina, cu freze, roti de cauciuc,

Motocultorul Rotakt RO105-13B este ideal dacă ai nevoie de efectuarea lucrărilor în grădină, deoarece îi vei putea atașa accesorii diverse: plug pentru arat, plug de prășitoare etc. Este echipat cu un motor puternic (13 CP), de generație nouă, ce funcționează cu benzină, ce contribuie la realizarea unor performanțe deosebite, în timp ce roțile de cauciuc cu profil agricol (5.00-12) conferă deplasare facilă, inclusiv pe teren accidentat. Dimensiunile de lucru garantează eficiența: lățimea de lucru (560-1350 mm) și adâncimea de lucru (150 - 300 mm) permit folosirea motocultorului pentru realizarea muncii în grădină, viță de vie sau la câmp. Nu necesită operațiuni de întreținere complexe - vei putea efectua curățarea și depozitarea chiar și dacă este prima dată când utilizezi un astfel de utilaj.

Opțiuni cheie
 • Oferă posibilitatea de a atașa accesorii.
 • Are un motor puternic.
 • Prezintă funcție de oprire de siguranță.
 • Prezintă bară de reglare a adăncimii.
 • Are suport pentru freze.

6. Motocultor Loncin LC1200 (3 1), 8 CP, 110 cm latime lucru, 3.6 l, benzina roti cauciuc plug rarita roti metalice prasitoare

Vă prezint acest motocultor cu ajutorul căruia munca va fi mult mai ușoară! Este vorba de modelul Loncin LC1200 (3+1), dotat cu motor Loncin de 8 CP, având o capacitate cilindrică de 252 cmc. Are sistem de aprindere electronic cu pornire prin demaror și funcționează pe un cilindru OHV. Turația motorului este de 3600 rpm. Pentru a-l alimenta ai nevoie de benzină fără plumb, iar consumul mediu este de 0,45 L/h. Cu o capacitate a rezervorului de 3,6 L, un singur plin ar trebui să acopere aratul unui teren de suprafață medie. Este dotat cu filtru de aer umed, iar transmisia se face pe bază de ambreiaj cu 5 discuri de fricțiune, între motor și cutia de viteze. Deși are o greutate bruta de 100 kg, este foarte ușor de controlat, având un sitem de manevrare reglabil care vine în ajutorul tău.

Opțiuni cheie
 • Pornire manuală
 • Mâner reglabil
 • 3 viteze
 • Capacitate rezervor 3,6 litri
 • Alimentare cu benzină

7. MOTOCULTOR ROTAKT RO80BS (ROG80), BRIGGS

Acest motocultor este ideal pentru ați duce la bun sfârșit activitățile agricole, rapid și în timp record. Dispune de ghidon reglabil atât pe orizontală cât și pe verticală, ceea ce îi conferă o versatilitate putând fi folosit atât în solarii cât și la munca câmpului. Are freze segmentabile, suport pentru accesorii lung și reglabil iar pentru stabilitate este dotat cu roți groase și late. Fabricat pentru a ajuta omul, se mișcă rapid cu cele două viteze înainte și marșarier, cu un sistem de aprindere electronică.

Opțiuni cheie
 • Ghidon reglabil
 • Roți mari și late
 • Putere 7 CP
 • 2 viteze înainte și marșarier
 • Pornire manuală

8. Pachet motocultor AgroPro Progarden HS 1100D motor 16 CP, 2 1 viteze de mers, senzor de ulei, pornire rapida, freze, remorca

Pachetul motocultor AgroPro Progarden HS 1100D motor 16 CP reprezintă alegerea perfectă pentru a demara imediat lucrările agricole pe care este necesar să le realizezi. Cu ajutorul acestui motocultor poți opera pe suprafețe mari (10.000 m2), cu obținerea unei productivități de circa 900-1100 m2/ora din două treceri. Este prevăzut cu motor puternic (4 timpi, 16 CP, combustibil - benzină) și roți cu profil agricol (5.00x12), astfel că îl vei putea folosi pentru a tracta și alte accesorii (plug, prășitoare sau remorcă). De asemenea, motorul este echipat cu senzor de ulei, care semnalează când este nevoie de adăugarea uleiului, evitându-se griparea motorului. Cele 3 trepte de viteze de lucru, precum și dimensiunile de lucru (lățime de lucru - 1050 mm; adâncime de lucru 100 mm) garantează eficiența lucrărilor efectuate.

Opțiuni cheie
 • Senzor de ulei
 • Freze reglabile
 • Pornire manuală
 • Motor în 4 timpi
 • 3 viteze

Întrebări despre motocultoarele pe benzină

Ce tip de motor are?

Un motocultor este un utilaj profesional care poate fi utilizat pentru prelucrarea terenului și căruia, în funcție de model, i se pot atașa anumite accesorii : plug, roți metalice sau pentru transport, lamă pentru zăpadă. Tipul motorului motocultoarelor pe benzină este termic.

Care este capacitatea rezervorului de carburant?

Capacitatea rezervorului de benzină este următoarea: 420 cmc la un motocultor pe benzină cu un preț sub 3000 lei. În funcție de preț, capacitatea cilindrică este din ce în ce mai mare cu cât prețul crește. Pe piață există o mulțime de tipuri de motocultoare pe benzină.

Care este puterea maximă a motorului?

Puterea motocultoarelor variază între 5 și 18 cai putere, în funcție de suprafața pe care doresști să o lucrezi, poți alege motocultoare pe benzină din gama hobby pentru suprafețe mai mici de 2000 mp, sau poți alege din gama semiprofesională sau profesională.

Dispune de priză de putere?

Pentru a-ți ușura sarcinile și de a le duce la capat treburile mult mai rapid și mai eficient, trebuie ales un utilaj în funcție de necesitățile de care ai nevoie și nu în funcție de preț sau putere, însă trebuie să ai în vedere și faptul că aceste aparate, care au prize de putere îți pot simplifica munca foarte mult, utilizate corespunzător.

Ce greutatea măsoară?

Motocultoarele sunt niște utilaje agricole universale, astfel acestea pot fi echipate cu diverse accesorii cum ar fi, plug pentru arat, rariță, cultivator, remorcă de până la 600 kg, cositoare cu lamă sau cu tamburi rotativi. Deci greutatea motocultoarelor este undeva între 90 și 180 kg.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe