Cel Mai Bun Topor de Despicat Lemne

Cel mai bun topor de despicat lemne

Modificat la 30 martie 2021
Articol evaluat de 43 ori:
Pagină realizată de:
Ianis Pipor
Ianis Pipor
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce să-ți cumperi un topor de despicat lemne?

Topoarele au fost mereu prezente în casele noaste, încă din Epoca de piatră, folosite de străbunii noștri pentru supraviețuire și vânat. Toporul este o unealtă formată dintr-un tăiș de oțel și o coadă de lemn tare, folosit pentru tăiat copaci sau pentru despicat lemne, dar și pentru stingerea incendiilor.

În ziua de azi acestea sunt mult mai performante, mai rezistente, dar utilizate mai rar, la nevoie. Mulți dintre noi iarna încălzesc casa cu ajutorul sobei și a centralelor termice care necesită lemne pentru încălzire. De aceea pentru a te pregăti de iarnă vei avea nevoie de un topor profesional de despicat lemne. Acesta trebuie să fie confecționat din materiale calitative și rezistente, cum ar fi lemnul de nuc, oțelul cabrat sau inoxidabil, acoperire cauciucată pentru o aderență bună.

Tăietura trebuie să fie adâncă pentru a tăia cât mai bine și mai ușor lemnul. De asemenea, toporul trebuie să aibă o greutate optimă pentru a fi ușor de ținut și manevrat. Ca și o alternativa a acestora, poți recurge la o drujbă sau la un motofierăstrău, care sunt mai rapide și mai ușor de utilizat.

Cel mai bun topor pentru lemne

Cel mai bun

Secure Neo

Securea este rezistentă la fisurare, fiind călită, în timpul lovirii, fapt ce asigura o rezistență de lungă durată. Coada, cea mai important element după lamă, este realizată din fibră de sticlă, un material foarte rezistent la schimbările de temperatură, umiditate și deteriorare mecanică. Porțiunea de prindere este acoperită cu material anti-alunecare, crescând confortul și asigurând siguranța sporită în timpul utilizării.
Verifică prețul

Această secure pentru despicat Neo este proiectată în principal pentru despicarea buturugilor, dar are o mulțime de avantaje.

la buget

Topor Forjat Tip Romanesc cu Coada Lemn EvoTools, Greutate 1.8 kg, Lungime Coada 900 mm

Lama acestuia este confecționată din oțel carbon de cea mai înaltă calitate, tratat termic, coada este din lemn tratat și acoperit de lac incolor pentru o mai bună protecție. Coada este fixată în partea metalică prin două pene: una lemnoasă, iar a doua, metalică și cilindrică. Toporul rezistă în timp atât la factorii de umiditate, cât și la lovituri. Acesta este perfect pentru tăierea buștenilor și trunchiurilor, toporul pătrunzând adânc în lemn.
Verifică prețul

Toporul este o unealtă necesară fiecăruia dintre noi. Toporul forjat tip românesc este alegerea potrivită dacă vrei să te servească mult timp.

Premium

* Prezentare video mai jos

Topor pentru despicat Fiskars X27 - XXL, 960 mm, 2600 g

Coada foarte ușoară din material rezistent, tip FiberComp™, care reduce încordarea, iar echilibrul perfect între lamă și coadă asigură mai multă siguranță, confort și eficiență în utilizare. Toporul pentru despicat Fiskars este însoțit de teacă din plastic pentru transport și depozitare ușoară.
Verifică prețul

Topor pentru despicat Fiskars este ideal pentru despicat bușteni mici și spart lemne de foc și pentru lucrul în pădure. Are un unghi de tăiere de 35 de grade pe partea convexă, iar forma convexă oferă lamei mai multă rezistență.

Topor universal Neo Tools 27-012, 1,25 kg, 700 x 195 mm

Toporul universal Neo Tools 27-012 este confecționat din lemn de nuc și din oțel inoxidabil de înaltă calitate având un mâner ergonomic din material antiderapant, ceea ce îl face practic, eficient și ușor de manevrat. Acesta are o lungime de 700 mm, lățimea lamei din oțel de 195 mm și o greutate relativ potrivită de 1,25 kg. Toporul Neo Tools este perfect pentru utilizările generale, pentru tăierea lemnelor sau alte activități.
Verifică prețul

Un topor este necesar la orice casă, acesta trebuind să fie calitativ și rezistent ca să servească mult timp.

Topor pentru despicat cu pana Strend Pro Premium AX255B 3500 g lungime 950 mm coada fibra de sticla

Toporul profesional pentru despicat Strend Pro Premium dispune de o lungime de 95 cm a cozii iar materialul din care a fost fabricată este fibra de sticlă ce ajută la o prindere fermă. Toporul este destinat despicării lemnelor și este prevăzut cu o lamă ce măsoară 9 cm. Greutatea totală cântărește 4, 83 kg, făcându-l pe acesta să fie ușor de utilizat iar pentru depozitare este conceput pentru a fi agățat.
Verifică prețul

Cea mai populară alegere ca topor de crăpat lemne și pentru secționare rămâne bineînțeles, cel cu un singur tăiș.

Topor universal/despicare Hecht 901001, 1000g, lungime lama 40cm

Este un bun însoțitor la crăpatul lemnelor și datorită mânerului compus dintr-un material special care este armat cu fibra de sticlă, îți oferă o stabilitate mare în mână. Poate fi agățat, deoarece prezintă o gaură pe mâner. Este recomandată luarea de la îndemâna celor mici pentru a se feri de accidente.
Verifică prețul

Fie că stai la casă și ai diverse activități de făcut, fie că îți place să mergi în excursii cu cortul, un topor este util să îl ai la îndemână. Acest topor este universal și destinat mai ales lucrului în gospodărie.

Topor cu maner fibra de sticla 90cm 3kg Black+Decker - 33538

Conceput pentru utilizare intensă, este realizat din materiale durabile și rezistente, pentru mulți ani de folosire. A fost realizat pentru a despica fibrele lemnoase, ideal pentru crăparea și despicarea buștenilor de dimensiuni medii și mari. Mânerul lung combinat cu un cap greu de oțel, oferă aderență precizie și un efect de pârghie care permite toporului să adune impulsul în timpul loviturii.
Verifică prețul

Topor cu cap puternic și rezistent din oțel , cu coadă din fibră de sticlă și mâner comod anti-alunecare absorbant de șocuri.

Întrebări frecvente despre topoarele de despicat lemne

Din ce material este de obicei confecționată coada toporului de despicat lemne?

Toporul de despicat lemne este de obicei realizat dintr-o coadă rezistentă dintr-un material cum ar fi fibra de sticlă sau din lemn de esență tare cum ar fi: fag, carpen sau stejar. De regulă fagul este cel mai des folosit deoarece este ușor și acest lucru face ca toporul în sine să fie ușor de manevrat și folosit.

Cât de rezistent este un topor de despicat lemne?

Toporul de despicat lemne este un produs rezistent pe care te poți baza ani lungi dacă ai grijă de el.

Ce preț are de obicei un topor de despicat lemne?

De obicei un topor de despicat lemne are un preț de sub 100 lei.

Ce greutate are de regulă un topor de despicat lemne?

Un topor de despicat lemne are de regulă o greutate de maxim 2 kilograme pentru a fi ușor de manevrat de către utilizator.

Din ce material este confecționată lama toporului de despicat lemne?

Lama toporului de despicat lemne este de regulă confecționată din oțel de cea mai bună calitate.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Coteț pentru Găini Gata Construit
Cel mai bun coteț pentru găini gata construit

Ai nevoie de un coteț pentru păsări dar nu găsești meșteri pentru construcție? Cumpără un coteț gata construit pe care-l poți instala singur în câteva minute.

Cea Mai Bună Moară De Mălai Și Făină
Cea mai bună moară de mălai și făină

Vrei să-ți faci singur făină sau mălai acasă și să nu depinzi de mersul la moară? Află care este cea mai bună moară de grâu și porumb pe care o poți folosi acasă.

Motocoase de Umăr pe Benzină - Bune în Orice Gospodărie
Motocoase de umăr pe benzină, modele bune

Cauți o soluție pentru a scăpa de buruienile din jurul casei? Motocoasele pe benzină care sunt purtate pe umăr sunt varianta cea mai eficientă la un preț accesibil.

Cel Mai Bun Tocător de Furaje cu Motor Inclus
Cel mai bun tocător de furaje pentru animale

Cu acest utilaj poți toca lucernă, coceni, fân și multe altele rapid și fără efort. Unele modele pot fi folosite drept și moară pentru cereale. Află mai multe detalii.

Cel Mai Bun Aparat cu Sunete de Alungare a Păsărilor
Cel mai bun aparat cu sunete pentru alungarea păsărilor dăunătoare

Te-ai săturat ca păsările dăunătoare să-ți strice cultura? Aceste aparate automate fac sunete puternice la intervale stabilite de timp și în acest fel alungă majoritatea dăunătorilor.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe