De ce ai nevoie de un tocător de furaje?

De cele mai multe ori, tocătorul de furaje se folosește în fabricile de prelucrare a furajelor mici și mijlocii, în ferme, de asemenea se utilizează și la fabricarea unor produse alimentare, farmaceutice, chimice dar și alte fabrici. Totodată, acest aparat se folosește în gospodărie pentru zdrobirea viței de vie, a paielor, a ierbii și a altor tipuri de furaje grosiere și fine. Procesul de prelucrare a tulpinii de porumb este ideal, rata de utilizare a furajelor poate ajunge la mai mult de 98%. Sunt concepute să ofere o rezistență deosebită tuturor componentelor dar și o bună stabilitate.

Un alt mare avantaj al acestor produse este faptul că sunt concepute din fier, ceea ce oferă o rezistență deosebită tuturor componentelor, dar și o bună stabilitate. Temperatură redusă în procesul de măcinare și utilizarea în mod continuu datorită modului inovator de concepere al motorului sunt și ele un motiv în plus pentru achiziționarea lui. Este bine să alegi produsul doar după citirea specificațiilor deoarece nu toate sunt multifuncționale.

Cel mai bun tocător de furaje

1. Moara Cereale si Furaje BEST CHOICE

Această moară universală uruială pentru cereale, boabe și tocător de furaje și vegetale este acționată de un puternic motor electric monofozat de 4KW și este multifuncțională. Poate mărunți știuleții de porumb întregi, fânul, lucerna precum și paiele, rădăcinoasele, poate măcina cerealele precum grâul, porumbul și altele. Temperaturile sunt reduse în timpul funcționării, lucru ce o face să fie în acțiune mult timp. Motorul are bobinaj din cupru cu protecție la suprasarcină iar capacitatea de producție boabe este de 500-1000 kg/oră, respectiv 200-400 kg/oră la lucernă.

Video Moara Cereale si Furaje
Opțiuni cheie
 • Se poate folosi la toate tipurile de boabe.
 • Toacă atât cereale boabe, cât și furaje (știuleți porumb întregi, paie, fân, coceni, ș.a.).
 • Conceput din fier, oferă o rezistență deosebită tuturor componentelor.
 • Utilizare în mod continuu datorită modului inovator de concepere al motorului.
 • Temperaturi reduse în procesul de măcinare.

2. Tocator de furaje Universal (cocean, lucerna, paie) + Moara de cereale Micul Fermier F500 4 Kw 1000 kg/h BEST CHOICE

Tocătorul de furaje Micul Fermier este echipat cu un motor electric de 4 kW și are o capacitate de tocare de 1000-1500 kg/h. Tocătorul de furaje se utilizează pentru tocarea cerealelor (porumb, grâu, ovaz etc.), dar se comportă la fel de bine și la tocarea lucernei, fânului/paielor, cioclejilor. Este un tocător foarte ușor de manevrat datorită modului inovator de concepere, fiind foarte util în orice gospodărie. Tocătorul poate fi alimentat electric, fiind necesară o tensiune electrică de 220 V.

Opțiuni cheie
 • Are un motor electric de 4 kw
 • Are o capacitate de tocare de 1000-1500 kg/h
 • Se utilizează pentru tocarea cerealelor (porumb, grâu, ovăz etc.)
 • Are 2 site în dotare
 • Cântărește 90kg

3. Micul Fermier 380V PREMIUM

Tocătorul pentru furaje și tulpini Micul Fermier 380 V este destinat uzului gospodăresc pentru mărunțirea resturilor furajere precum cele de la floarea soarelui, lucernă, orz, secară dar și pentru tocarea crengilor, tulpinilor și mai ales frunzișului din gospodărie când toamna și-a intrat în drepturi. Designul ergonomic pentru o manipulare ușoară și un plus de confort, gura de alimentare și evacuare dar și cutia de transport sau depozitare, sunt și acestea motive pentru care nu trebuie să vă lipsească din gospodărie o astfel de mașinărie.

Video Micul Fermier 380V
Opțiuni cheie
 • Asigură reducerea semnificativă a duratei de tocare a resturilor furajere.
 • Productivitate foarte mare de măcinare de până la 200kg/oră.
 • Tocătorul dispune de o cuvă de alimentare încăpătoare.
 • Construit din materiale de fabricație de cea mai bună calitate, ușoare și rezistente.
 • Design ergonomic pentru o manipulare ușoară și un plus de confort.

4. Moara Cereale Tocator Furaje Electric ( 2 in 1 ) 2.8KW, 400Kg/Ora 9FP-20C, Micul Fermier cu Ciocanele

Pentru fermierii sau gospodarii care vor să prelucreze furaje ușor și totodată simplu într-un timp foarte scurt, această moară universală este soluția ideală. Utilizați cu succes acest utilaj profesional pentru măcinat orice fel de boabe, dar și ca tocătoare de resturi vegetale și alimentare, coceni, lucernă, fân, pănuși, și crenguțe de copac. Dispune de un motor cu bobinaj din cupru cu protecție la suprasarcină, zgomot redus, 4500 de rotații pe minut și o capacitate de producție de peste 300 kg/minut.

Opțiuni cheie
 • Are instalat un sistem de ventilație superior.
 • Reduce consumul de energie, iar moara funcționează continuu fără sa se blocheze.
 • Moara vine la pachet cu 4 SITE de mărimi diferite.
 • Confecționată din materiale de calitate ce îi conferă performanțe superioare.
 • Capacitate foarte mare de producție fiind în același timp foarte ușor de curățat.

5. Tocator de furaje ROTFGC600 1.8 kw. 800 kg/h DYNROTFGC600

Tocătorul de furaje ROTFGC600 este recomandat pentru lucernă, iarbă uscată, paie de grâu, tulpini de porumb, etc. Acesta are 2 trepte de măruntire care ajută la atingerea unei productivități de 800 Kg/oră. Tehnologia de măcinare pastrează întreaga valoare nutritivă a cerealelor ce trec prin acest tocător. Motorul puternic, de 1800W asigură o turație de 2800 rpm. Tocătorul funcționează cu o tensiune de alimentare de 220V și are lungimea cablului de 3m. Când achiziționezi acest echipament trebuie să ai în vedere și faptul că are o greutate de 70kg.

Opțiuni cheie
 • Are 2 trepte de mărunțire
 • Are o productivitate de 800 Kg/oră
 • Este recomandat pentru lucernă, iarbă uscată, paie de grâu, tulpini de porumb, etc.
 • Cablul de alimentare este de 3 m
 • Are protecție termică

6. Tocator de furaje Rotakt ROTFGC600, motor 1800W, peste 800kg/h, 2 trepte de maruntire + Cadou prelungitor 10m AgroPro

Tocătorul de furaje Rotakt ROTFGC600 este conceput să ofere o rezistență deosebită tuturor componentelor, dar și o bună stabilitate cântărind aproximativ 70 de kg. Are un motor electric puternic de 1,8 kW / 2,45 CP la 2800 rpm cu bobinaj de cupru și protecție termică și o transmisie cu două curele. Tocătorul are o productivitate 800 kg/h și este recomandat pentru lucernă, iarbă uscată, paie de grâu, tulpini de porumb, etc. Pentru o măunțire eficientă tocătorul are două trepte de tocare care se pot selecta foarte ușor.

Opțiuni cheie
 • Bazat pe tehnologie modernă de măcinare
 • Stabilitate și rezistență bună
 • Durată mare de viață
 • Produs de calitate excepțională
 • Productivitate înaltă

Întrebări despre tocătoarele de furaje

Din ce este conceput?

Tocătorul de furaje este conceput din fier, ceea ce oferă o rezistență deosebită tuturor componentelor, dar și o bună stabilitate. Tocătorul poate servi atât la mărunțirea furajelor precum fânul, lucerna, paiele, cioclejii, rădăcinoasele, iarbă verde, cât și la măcinarea cerealelor ca grâul, ovăsul, porumbul.

Care este capacitatea maximă?

Capacitatea maximă pe care o măsoară tocătoarele de furaje începe de la 100-200 kilograme și ajung chiar și până la 500 de kilograme. De asemenea, tocătoarele sunt dotate cu o ieșire ce permite tocarea furajelor în fracții mai mari, adică pregătirea furajelor pentru însilozare.

Ce tip de furaje se permit?

În general, tipurile de furaje ce sunt permise sunt lucerna, paiele, fânul. Se poate utiliza în mod continuu datorită modului inovator de concepere al motorului și totodată are temperatură scăzută în procesul de tocare sau măcinare, în funcție de ce aveți nevoie.

Toacă și cereale?

Este bine cunoscut faptul că nu toate tocătoarele de furaje toacă și cereale. Însă dacă tu cauți un tocător de la care te aștepți să facă și acest lucru, trebuie să citești specificațiile acestuia înainte de al cumpăra. Cele care toacă și cereale, datorită tehnologiei inovative de măcinare, ele își păstrează întreaga valoare nutritivă.

Ce greutate cântărește?

Greutatea tocătoarelor de furaje variază de la unul la altul, unele cântărind 50 de kilograme, altele 150 de kilograme. Acest lucru depinde mai ales de capacitatea alimentelor pe care le pot toca sau măcina. Cele mai grele dintre tocătoare dar și cele cu o greutate mai redusă, vin cu suport din fier.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe