Cel Mai Bun Robot de Tuns Iarba - Uz Rezidențial

Cel mai bun robot de tuns iarba pentru uz rezidențial

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 74 ori:
Pagină realizată de:
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu
Ilinca Matei
Ilinca Matei

Cum funcționează un robot de tuns iarba?

Un robot de tuns iarba este opțiunea ideală pentru cei care vor un gazon îngrijit, tuns corect și foarte bine întreținut fără efort uman. Principiul de funcționare este similar cu cel al unui robot aspirator. La prima utilizare, aparatul își va face singur o hartă a spațiului pe care o va memora. Practic el se plimbă prin curte, fără să lase urme de roți pe iarbă și tunde o anumită suprafață de iarbă pe care o setezi în funcție de conformația spațiului. Unul dintre procesele care îți va lua cel mai mult timp, va fi plasarea firelor de perimetru și programarea dispozitivului.

Robotul este compus din unitatea de încărcare, care va fi montată într-o poziție pe care cea de-a doua componentă, cea mobilă, o va recunoaște. Încărcătorul trebuie conectat la o sursă de curent, nu neapărat la vedere. Diferența față de o mașină de tuns iarba tradițională este aceea că robotul nu va colecta iarba, dar o va mărunți foarte mult și astfel, aceasta se va descompune și transforma în îngrășământ natural în scurt timp de la tăiere.

Cei mai buni roboți de tuns iarba pentru uz rezidențial

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Bosch Indego

 • Sistem inteligent ce măsoară și calculează suprafața de lucru
 • Strategia cosirii de fâșii paralele
 • Multisenzori ce sesizează obstacolele și le ocolesc
 • Consum minim de curent
 • Încărcare automată
Verifică prețul

Tunderea gazonului n-a fost niciodată atât de simplă! Interfața om-mașină pentru programare intuitivă și operare facilă. Astfel, lasă-l pe Indego să execute lucrarea în timp ce realizați alte proiecte, cu ajutorul sistemului său de navigare „Logicut“, ce măsoară grădina și calculează cea mai eficientă lățime de brazda. Maximul lui este de 19 cm, strategia cosirii de fășii paralele asigurând prelucrarea rapidă și completă a suprafeței de gazon. Iarba tăiată este repartizată uniform asigurând astfel un bun efect de mulcire și un gazon sănătos. Nu în ultimul rând, consumul minim de curent electric este un mare avantaj, alaturi de zgomotul și poluarea mai reduse decât în cazul mașinilor clasice de tuns iarba.

la buget

Garden Hero mașina de tuns iarba robotizată

 • Afișaj LCD.
 • Cositoare automată.
 • Protecție împotriva stropirii.
 • Senzor de impact.
 • Economisire de spațiu.
Verifică prețul

Visul fiecărui grădinar: Garden Hero de la Blumfeldt rezolvă cosirea neplăcută a gazonului singură. Pur și simplu așezați-vă și relaxați-vă, în timp ce mașina de tuns iarba robotizată tăie peluza independent și precis, opțional de la o înălțime de 2,5 până la 5,5 cm și o lățime de 18 cm. Cu ajutorul unui cablu așezat pe sol, zona de cosit este delimitată - în această zonă, mașina de tuns iarba robotizată își desfășoară activitatea. Face față cu ușurință suprafețelor medii și mari de până la 1200 m² și pante de până la 30 °. Datorită bateriei puternice, care ține până la 3 ore după care revine automat la stația de bază pentru încărcare. Multe funcții pot fi setate prin intermediul panoului de control clar cu afișaj LCD, cum ar fi programele de cosit „Random”, „De-a lungul marginilor”, „Spiral” și „Zigzag”.

Premium

* Prezentare video mai jos

Husqvarna Automower

 • 25 cm lățime de lucru
 • Ușor de spălat
 • Ghidare GPS
 • Control Cu Alexa sau Google Assistent
 • Ecran LCD
Verifică prețul

Automower® 450X reprezintă modelul premium din gama de mașini robotizate pentru tuns gazonul. Suficient de inteligentă pentru a depăși provocările peluzelor mari și complexe, cum ar fi multiple treceri înguste, obstacole, teren dur și pante de până la 45%. Navigare prin GPS și o serie de caracteristici, inclusiv Automower® Connect, este modul inteligent de a păstra gazonul verde, sănătos și perfect tuns. Utilizând noua aplicație mobilă îmbunătățită, puteți comunica de oriunde cu robotul pentru tuns gazonul controlandu-l cu ajutorul aplicației mobile . Dacă apare o dificultate, mașină de tuns vă va înștiința. Puteți trimite mașinii pentru tuns gazonul comenzi de pornire, oprire și parcare din orice loc din lume.


* Prezentare video mai jos

Masina electrica robotizata de tuns gazonul Husqvarna Automower 310, 3 lame de taiere, 22 cm latime lucru, 60 mm inaltime maxima taiere, ecran LCD, alarma, temporizator

 • 3 lame de tăiere
 • Acoperă o suprafață de până la 1000 mp
 • 60 minute durată de încărcare
 • Gestionează pante până la 40%
 • Reglare ușoară a înălțimii
Verifică prețul

Mașină electrică robotizată de tuns gazonul Husqvarna Automower 310, 3 lame de tăiere, 22 cm lațime lucru, 60 mm înălțime maximă tăiere, ecran LCD, alarmă, temporizator. Automower 310 este o mașină complet automată, cu 4 roți, concepută pentru zone cu iarbă de mărime medie de până la 1000 mp, cu pante cu înclinație de până la 40%. Tehnologia inteligentă ghidează în mod automat mașina de tuns iarba robotizată prin pasaje inguste. Sistemul de meniuri intuitiv permite setări personale. Mașina de tuns se întoarce la stația de încărcare când bateria necesită reîncărcare.

Maşină robotizată de tuns iarba Robomow RC 304 U

 • Este automată.
 • Tunde chiar şi marginile gazonului
 • Control prin aplicație
 • Înălțimea reglabilă de tăiere
 • Ușor de utilizat
Verifică prețul

Mașina de tuns iarba robot Robomow RC 304 U este concepută pentru oricine nu mai vrea să-și piardă timpul prețios cu îngrijirea gazonului. Această mașină de tuns iarba va avea grijă de grădină eliminând necesitatea de a transporta coşurile grele cu iarbă tăiată, tăierea marginilor sau necesitatea investirii banilor în reparații costisitoare. Pe lângă funcționarea complet automată, vă puteţi bucura de operarea foarte ușoară, chiar și cu un dispozitiv mobil. Încă un lucru este complet inovator - este conceput astfel încât serviciul de bază și înlocuirea componentelor esențiale să poată fi gestionate de fiecare utilizator de acasă, de exemplu, puteți schimba singuri lamele și fără unelte.

Robot de gazon Ambrogio L30 Deluxe, pana la 800mp

 • Timp mare de funcționare continua.
 • Ușor de folosit.
 • Perfect pentru grădinile mici.
 • Potrivit pentru suprafețe complexe.
 • Se încarcă automat prin contact.
Verifică prețul

Robotul de gazon Ambrogio L30 DELUXE a fost conceput pentru a tunde grădini mici, de până la 800 mp. Forma triunghiulară și prezența unei singure roți (din față) pivotante face ca robotul să fie ideal pentru grădini cu spații înguste și strâmte. Bateriile litiu-ion garantează 2 ore de funcționare continuă, iar senzorul Eco Mode optimizează timpii de lucru ai robotului. Cu acest robot gradina ta este curată și perfect tunsă, timp de 19 ore pe zi! Acest robot este un dispozitiv ușor de folosit și foarte util.

Maşină robotizată de tuns iarba Gardena Sileno life 850 smart

 • Înălțimea de tăiere de la 2 la 5 cm
 • Tăiere cu 3 cutite din oţel
 • Rezistentă la intemperiile vremii
 • Protecția împotriva furtului
 • Programare simplă și rapidă a maşini
Verifică prețul

Gardena Sileno life 850 este potrivită pentru suprafeţe cu iarbă de până la 850 m2 și este capabilă să facă față terenului denivelat și chiar pantelor cu înclinaţie de până la 35 la sută datorită tracțiunii puternice a roților din spate. Rezultatul este întotdeauna un gazon perfect întreținut. Dacă este necesar, robotul de tuns iarba se încarcă în stația de încărcare. Cablul de delimitare, care este foarte simplu de așezat, stabilește zona pe care va tunde Gardena Sileno life 850. Tunde în mod repetat vârfurile ierbii cu margini ascuțite ca şi lama de ras. Iarba tunsă rămâne astfel pe gazon ca îngrășământ natural.

Robot de tuns gazonul Villager Villybot 2.0, 18 V, motor inductie, 2.5 Ah baterie Li Ion, 400 mp, autonomie 45 min, 180 mm latime lucru, 5 cm inaltime maxima taiere

 • Are 3 Motoare cu inducție.
 • Unghi de tăiere de până la 17 grade.
 • Poate fi folosită in fiecare zi sau la doua zile.
 • Prezintă senzor de obstacole.
 • Prezintă senzor de ploaie.
Verifică prețul

Ideal pentru cosit de margini de aproape. Vrei să tai aproape de pereți, paturi de flori și garduri? Nicio problemă. Cu un volum încăpător de litri, dispozitivul de colectare a ierbii trebuie golit mai rar. Acest lucru nu numai că vă economisește timp, dar simplifică munca în grădină. Greutatea redusă a acestuia vă permite să transportați repede mașina de tuns iarbă în poziția dorită. În combinație cu cuțite ascuțite, masina de tuns iarbă asigură o precizie absolută. În plus, prezintă senzor de ridicare, senzor de obstacol, senzor de înclinare, senzor de ploaie, buton STOP, buton HOME, cod PIN.

Întrebări despre roboții de tuns iarba

Pentru ce suprafață este recomandat?

Cele mai multe modele sunt proiectate pentru a acoperi un perimetru mare, însă este nevoie să consulți indicațiile producătorului. Unii roboți pot acoperi suprafețe de 500 m², modele ce operează pe suprafețe 1000 m², iar alți roboți sunt programați pentru maxim 1500 m².

Poate fi operat și pe un teren care are pantă?

Roboții de tuns iarba sunt concepuți pentru a tăia gazonul fără ajutorul tău. Pentru instalare ei memorează limitele spațiului curții dar și tipul de înclinație. Așadar când este programat acesta pornește și poate opera și în pante de până la 30 grade.

Poate fi programat pentru a începe tunderea gazonului?

Robotul de tuns iarba este conceput pentru a tunde gazonul fără intervenție umană și poate fi programat pentru a începe operațiunea. Mai întâi însă, acesta trebuie configurat pentru ca să poată să memoreze limitele spațiului și să recunoască suprafața pe care o are de tuns.

Cum se realizează încărcarea bateriei?

Roboții pentru tuns iarba sunt formați din două componente, una fixă respectiv stația de încărcare și cea mobilă care se ocupă de tunsul gazonului. Stața de încărcare trebuie conectată la rețeaua de curent, la care robotul se întoarce automat pentru încărcare după ce finalizează perimetrul stabilit.

Necesită întreținere complexă?

Robotul de tuns iarba este destinat pentru facilitarea operațiunii de tundere a gazonului și nu necesită mentenanță extra, putând să opereze pe o perioadă lungă de timp în perimetrul în care este programat să întrețină gazonul. În plus, ai putea opta pentru modelele care au senzor de umiditate, care se retrag până când irigațiile se încheie.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Trambuline pentru copii cu plasă de protecție

Oferă-i copilului un loc de joacă distractiv și sportiv în același timp. Dupa o oră de sărit în trambulină nu vei mai avea grijă că nu va dormi la prânz. Vezi cele mai bune modele cu plasă de protecție.

Cel mai bun tambur pentru furtun de grădină cu cadru metalic și roți

Cauți o variantă practică de a rula furtunul din grădină și în același timp să-l poți muta de colo colo cu ușurință? Descoperă tamburul de furtun de tip cărucior.

Cea mai bună pompă de suprafață autoamorsantă

Vrei să scapi de bătaia de cap cu umplerea sorbului a pompei de apă? O pompa autoamorsantă are tehnologia necesară pentru ca acest proces să nu mai fie necesar.

Compostor ecologic de grădină

Tranformă resturile menajere în compost pe care-l poți folosi ca îngrășământ natural pentru grădina ta. Cumpără un container de compost ecologic.

Foarfece electrice pentru întreținerea gardului viu

Foarfeca sau trimmer-ul electric este unealta indispendabilă pentru orice bărbat care își dorește un gardul viu îngrijit și sănătos.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe