Cel Mai Bun Robot de Tuns Iarba - Uz Rezidențial

Cel mai bun robot de tuns iarba pentru uz rezidențial

Modificat la 16 octombrie 2021
Articol evaluat de 74 ori:
Pagină realizată de:
Ildiko Popescu
Ildiko Popescu
Ilinca Matei
Ilinca Matei

Cum funcționează un robot de tuns iarba?

Un robot de tuns iarba este opțiunea ideală pentru cei care vor un gazon îngrijit, tuns corect și foarte bine întreținut fără efort uman. Principiul de funcționare este similar cu cel al unui robot aspirator. La prima utilizare, aparatul își va face singur o hartă a spațiului pe care o va memora. Practic el se plimbă prin curte, fără să lase urme de roți pe iarbă și tunde o anumită suprafață de iarbă pe care o setezi în funcție de conformația spațiului. Unul dintre procesele care îți va lua cel mai mult timp, va fi plasarea firelor de perimetru și programarea dispozitivului.

Robotul este compus din unitatea de încărcare, care va fi montată într-o poziție pe care cea de-a doua componentă, cea mobilă, o va recunoaște. Încărcătorul trebuie conectat la o sursă de curent, nu neapărat la vedere. Diferența față de o mașină de tuns iarba tradițională este aceea că robotul nu va colecta iarba, dar o va mărunți foarte mult și astfel, aceasta se va descompune și transforma în îngrășământ natural în scurt timp de la tăiere.

Cei mai buni roboți de tuns iarba pentru uz rezidențial

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Bosch Indego

 • Sistem inteligent ce măsoară și calculează suprafața de lucru
 • Strategia cosirii de fâșii paralele
 • Multisenzori ce sesizează obstacolele și le ocolesc
 • Consum minim de curent
 • Încărcare automată
Verifică prețul

Tunderea gazonului n-a fost niciodată atât de simplă! Interfața om-mașină pentru programare intuitivă și operare facilă. Astfel, lasă-l pe Indego să execute lucrarea în timp ce realizați alte proiecte, cu ajutorul sistemului său de navigare „Logicut“, ce măsoară grădina și calculează cea mai eficientă lățime de brazda. Maximul lui este de 19 cm, strategia cosirii de fășii paralele asigurând prelucrarea rapidă și completă a suprafeței de gazon. Iarba tăiată este repartizată uniform asigurând astfel un bun efect de mulcire și un gazon sănătos. Nu în ultimul rând, consumul minim de curent electric este un mare avantaj, alaturi de zgomotul și poluarea mai reduse decât în cazul mașinilor clasice de tuns iarba.

la buget

* Prezentare video mai jos

Maşină robotizată de tuns iarba Gardena Sileno city 250

 • Pentru peluze de până la 150 m² (max. 250 m²)
 • Înălțimea de tăiere de la 2 la 5 cm
 • Tăiere cu 3 cutite din oţel
 • Rezistentă la intemperii
 • Programare simplă și rapidă
Verifică prețul

Maşina robotizată de tuns iarba Gardena Sileno city 250 este companionul ideal de avut în gospodărie. Este potrivită pentru suprafeţe cu iarbă de până la 250 mp și este capabilă să facă față terenului denivelat și chiar pantelor cu înclinaţie de până la 35% datorită tracțiunii puternice a roților din spate. Rezultatul este întotdeauna un gazon perfect întreținut. Dacă este necesar, robotul de tuns iarba se încarcă în stația de încărcare. Cablul de delimitare, care este foarte simplu de așezat, stabilește zona pe care mașina o va tunde.

Premium

* Prezentare video mai jos

Husqvarna Automower

 • 25 cm lățime de lucru
 • Ușor de spălat
 • Ghidare GPS
 • Control Cu Alexa sau Google Assistent
 • Ecran LCD
Verifică prețul

Automower® 450X reprezintă modelul premium din gama de mașini robotizate pentru tuns gazonul. Suficient de inteligentă pentru a depăși provocările peluzelor mari și complexe, cum ar fi multiple treceri înguste, obstacole, teren dur și pante de până la 45%. Navigare prin GPS și o serie de caracteristici, inclusiv Automower® Connect, este modul inteligent de a păstra gazonul verde, sănătos și perfect tuns. Utilizând noua aplicație mobilă îmbunătățită, puteți comunica de oriunde cu robotul pentru tuns gazonul controlandu-l cu ajutorul aplicației mobile . Dacă apare o dificultate, mașină de tuns vă va înștiința. Puteți trimite mașinii pentru tuns gazonul comenzi de pornire, oprire și parcare din orice loc din lume.

Cel mai bun robot de tuns iarba pentru uz rezidențial

Mergi direct în magazinul tău preferat.

emag.ro robotworld.ro vexio.ro cel.ro

* Prezentare video mai jos

Masina electrica robotizata de tuns gazonul Husqvarna Automower 310, 3 lame de taiere, 22 cm latime lucru, 60 mm inaltime maxima taiere, ecran LCD, alarma, temporizator

 • 3 lame de tăiere
 • Acoperă o suprafață de până la 1000 mp
 • 60 minute durată de încărcare
 • Gestionează pante până la 40%
 • Reglare ușoară a înălțimii
Verifică prețul

Mașină electrică robotizată de tuns gazonul Husqvarna Automower 310, 3 lame de tăiere, 22 cm lațime lucru, 60 mm înălțime maximă tăiere, ecran LCD, alarmă, temporizator. Automower 310 este o mașină complet automată, cu 4 roți, concepută pentru zone cu iarbă de mărime medie de până la 1000 mp, cu pante cu înclinație de până la 40%. Tehnologia inteligentă ghidează în mod automat mașina de tuns iarba robotizată prin pasaje inguste. Sistemul de meniuri intuitiv permite setări personale. Mașina de tuns se întoarce la stația de încărcare când bateria necesită reîncărcare.

Robotul de gazon Redback RM24A-15 are o funcționare foarte simplă: doar definești suprafața de cosit folosind cablul perimetral, iar arborii și tufișurile trebuie delimitate în așa fel încât el să știe pe unde să tundă și pe unde nu. Iarba cosită nu este nevoie să fi strânsă, ea poate rămâne pe loc, funcționând ca un fertilizator natural. Cu robotul de gazon Redback, gazonul va fi tuns regulat, va crește mai des și va arăta mereu ca fiind bine întreținut. Robotul are și senzor de ploaie care îl împiedică să funcționeze pe suprafața umedă și care îl comandă să revină la stația de încărcare în caz că începe ploaia.

Maşină robotizată de tuns iarba Gardena Sileno life 850 smart

 • Înălțimea de tăiere de la 2 la 5 cm
 • Tăiere cu 3 cutite din oţel
 • Rezistentă la intemperiile vremii
 • Protecția împotriva furtului
 • Programare simplă și rapidă a maşini
Verifică prețul

Gardena Sileno life 850 este potrivită pentru suprafeţe cu iarbă de până la 850 m2 și este capabilă să facă față terenului denivelat și chiar pantelor cu înclinaţie de până la 35 la sută datorită tracțiunii puternice a roților din spate. Rezultatul este întotdeauna un gazon perfect întreținut. Dacă este necesar, robotul de tuns iarba se încarcă în stația de încărcare. Cablul de delimitare, care este foarte simplu de așezat, stabilește zona pe care va tunde Gardena Sileno life 850. Tunde în mod repetat vârfurile ierbii cu margini ascuțite ca şi lama de ras. Iarba tunsă rămâne astfel pe gazon ca îngrășământ natural.

Întrebări despre roboții de tuns iarba

Pentru ce suprafață este recomandat?

Cele mai multe modele sunt proiectate pentru a acoperi un perimetru mare, însă este nevoie să consulți indicațiile producătorului. Unii roboți pot acoperi suprafețe de 500 m², modele ce operează pe suprafețe 1000 m², iar alți roboți sunt programați pentru maxim 1500 m².

Poate fi operat și pe un teren care are pantă?

Roboții de tuns iarba sunt concepuți pentru a tăia gazonul fără ajutorul tău. Pentru instalare ei memorează limitele spațiului curții dar și tipul de înclinație. Așadar când este programat acesta pornește și poate opera și în pante de până la 30 grade.

Poate fi programat pentru a începe tunderea gazonului?

Robotul de tuns iarba este conceput pentru a tunde gazonul fără intervenție umană și poate fi programat pentru a începe operațiunea. Mai întâi însă, acesta trebuie configurat pentru ca să poată să memoreze limitele spațiului și să recunoască suprafața pe care o are de tuns.

Cum se realizează încărcarea bateriei?

Roboții pentru tuns iarba sunt formați din două componente, una fixă respectiv stația de încărcare și cea mobilă care se ocupă de tunsul gazonului. Stața de încărcare trebuie conectată la rețeaua de curent, la care robotul se întoarce automat pentru încărcare după ce finalizează perimetrul stabilit.

Necesită întreținere complexă?

Robotul de tuns iarba este destinat pentru facilitarea operațiunii de tundere a gazonului și nu necesită mentenanță extra, putând să opereze pe o perioadă lungă de timp în perimetrul în care este programat să întrețină gazonul. În plus, ai putea opta pentru modelele care au senzor de umiditate, care se retrag până când irigațiile se încheie.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Proțap din Inox cu Motor
Cel mai bun proțap din inox cu motor

Îți plac purcelușii de lapte la proțap, berbecuții sau chiar vițeluși? Pentru a-i prepara cum trebuie, ai nevoie de un sistem de proțap cu motor.

Cel Mai Bun Set de Mobilier Grădină Rezistent la Ploaie
Seturi de mobilă pentru grădină / terasă rezistente la ploaie

Vrei să fii sigur/ă că ploaia și ninsoarea nu-ți vor deteriora mobilierul de grădină? Ai nevoie de o canapea sau masă din materialul ratan. Vezi modele recomandate.

Cel Mai Bun Spray De Căpușe Pentru Copii / Adulți
Cel mai bun spray împotriva căpușelor

Stai mult în aer liber și vrei să nu ai grija căpușelor? Alege un spray de calitate împotriva insectelor și îți poți lăsa copilul să zburde prin grădină / parc toată ziua.

Cel mai bun Distrugător de Buruieni - Perie / Arzător
Cel mai bun aparat de distrus buruienile din gospodărie

Te-ai săturat să smulgi cu mâna buruienile care apar prin curte sau grădină? Recent au apărut pe piață aparate automate sau semi-automate care te pot ajuta să distrugi buruienile mai rapid și cu mai puțin efort.

Cel Mai Bun Burghiu Manual De Pământ
Cel mai bun burghiu manual de pământ

Burghiul te ajută să faci rapid găuri în pământ pentru a planta legume sau pomi fructiferi. Alege să faci treabă de calitate fără a depune prea mult efort.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

emag.ro robotworld.ro vexio.ro cel.ro