De ce să-ți cumperi un mop robot pentru acasă?

Pentru cei cu programul foarte aglomerat care nu mai au timp pentru treburile casnice, viitorul robotic este aici. Mop robotul îți pot ușura viața ajutându-te în mod automat la treburile casnice. Cele mai bune mop roboți vor avea un timp de funcționare îndelungat de până la două ore sau mai mult. Unele modele cu timp de funcționare mai redus pot avea și un timp de încărcare mare, fiind în acest fel destul de incomod de folosit. Deși nu vor curăța la fel de profund ca un mop manual, acești mop roboți te vor ajuta să menții o curățenie de bază a tuturor pardoselilor din casă.

Dacă ești în căutarea unui robot mop inteligent pentru a curăța mai multe zone din întreaga casă atunci acest aparat este pentru tine, mai ales că se poate controla și prin aplicația specială destinată telefoanelor smart sau tabletelor. Acești roboți mop vin cu diferite acceosorii, pentru măturat uscat și cel puțin două tipuri de accesorii de curățare umedă - de unică folosință și reutilizabile. Acest lucru înseamnă că vei folosi mai rar mopul convențional.

Cele mai bune mopuri robot

1. Symbo LASERBOT PREMIUM

Căuți un aspirator robot care să facă față curățirii podelelor dure (vinilin, gresie, linoleum), inclusiv a covoarelor? În acest caz alegerea corectă pentru tine este aspiratorul robot Symbo LASERBOT 750! Acest aspirator robot îmbină elemente de înaltă calitate în combinație cu navigația cu laser, astfel casa sau biroul tău să arate mai curate. Symbo folosește un planificator al curățeniei util, datorită căruia poți să îți alegi ziua și ora când robotul îți va curăța podelele, îți trebuie doar aplicația "Symbo Home Orange".

Video Symbo LASERBOT
Opțiuni cheie
 • Senzori cu laser
 • Pentru toate tipuri de pardoseală
 • Control WIFI
 • Baterie de capacitate mare
 • Multe accesorii

2. Xiaomi Mi Robot BEST CHOICE

Aspiratorul robot Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner oferă atât curățare uscată, cât și umedă. Are navigare vSLAM avansată, unde folosește un traseu calculat cu ajutorul a 2 camere. De asemenea, se bazează pe 7 senzori care îl protejează de căderea pe scări sau asigură o distanță sigură de perete și multe altele. Cu o putere de aspirație de 2500 Pa, nivelul de zgomot atinge doar 60 dB. Impuritățile sunt colectate într-un recipient de praf de 600 ml și un recipient de apă de 200 ml. Control prin intermediul aplicației mobile Mi Home sau cu asistenții vocali Google Assistant și Amazon Alexa.

Video Xiaomi Mi Robot
Opțiuni cheie
 • Are o putere de aspirare crescută - 2500 PA;
 • Poate spăla toate tipurile de podelele și pardoseli din casă sau de la birou;
 • Bateria de 2400 mAh îi ofera o autonomie de circa 30 min;
 • Poate depăsi obstacole cu înălțime de până la 2 cm;
 • Aspiratorul robot include un mop, ceea ce înseamnă o curățenie mai bună.

3. iRobot Braava LA BUGET

iRobot Braava jet 240 este isteț, simplu și eficient. Dotările perfomante includ un sistem de Navigare iAdapt 2.0, 3 moduri de curățare (mop umed, mop ușor umed și mătură), și cap de curățare cu vibrații. Braava jet curată inteligent și mai ales foarte bine. Încape sub pat și sub alte piese de mobilier, curăță de-a lungul pereților, picioarelor mesei și evită covoarele, iar cu aplicația iRobot HOME (prin Bluetooth) puteți controla și seta parametrii modurilor de curățare ai mopului robot Braava Jet direct de pe telefonul mobil.

Video iRobot Braava
Opțiuni cheie
 • Curăță toate tipurile de podele dure;
 • Are 3 moduri de curățare;
 • Poate curăța de la 20 până la 25 mp;
 • Are senzorii de detecție a înălțimii;
 • Poate curăța de-a lungul pereților și sub mobilier.

4. Mop robot iRobot Braava 390 Turbo, Panze Microfibra, Mod mop, Pro-Clean, Sistem navigare NorthStar, Alb

Robot® Braava® 390t este robotul mop potrivit pentru încăperi multiple sau spații mai mari, ajutându-vă să eliminați murdăria zi de zi de pe toate tipurile de podele. Braava® 390t este foarte silențios și poate fi folosit chiar și atunci când cineva doarme. Acesta este dotat cu tehnologie NASA, cub de navigație NorthStar, sistemul iAdapt 2.0, pânze din microfibră cu un sistem foarte simplu de fixare, o bază de încărcare rapidă, sistemul PRO-CLEAN (rezervor cu detergent), două moduri de curățare (matură și mop) precum și posibilitatea de a folosi mai multe moduri de navigare.

Video Mop robot iRobot Braava 390 Turbo, Panze Microfibra, Mod mop, Pro-Clean, Sistem navigare NorthStar, Alb
Opțiuni cheie
 • Este foarte silențios;
 • Sistem simplu de fixare a pânzelor;
 • Încărcător turbo rapid;
 • Două moduri de curățare: mătura și mop;
 • Curăță de-a lungul pereților și pe sub mobilier.

5. Aspirator robot si mop Roborock S5 MAX, 58W, 0.460ml, Autonomie 150 min, 5200 mAh (Alb)

Roborock Cleaner S5 MAX este un mop inteligent, folosind navigare cu laser, cu ajutorul căreia robotul trece prin fiecare zonă o dată și se oprește automat atunci când curățarea este completă, iar spre deosebire de modelele mai vechi, Roborock nu se lovește de pereți sau mobilier, știind cu precizie unde să acționeze. Dacă încărcarea bateriei scade la 20% înainte de finalizarea curățării, robotul va reveni la stația de încărcare, va încărca bateria până la 80% și va reporni pentru a finaliza curățarea. În plus, acesta poate trece peste praguri și nu rămâne blocat.

Video Aspirator robot si mop Roborock S5 MAX, 58W, 0.460ml, Autonomie 150 min, 5200 mAh (Alb)
Opțiuni cheie
 • Abilitatea de a se urca cu ușurință peste covoare sau profile de până la 2 cm înălțime;
 • Are un rezervor de apă mare, cu capacitate de 290 ml;
 • Poate curăța o suprafață de până la 200 mp cu o singură încărcare a rezervorului;
 • Poate fi controlat vocal;
 • Utilizând aplicația mobilă pot fi setate zone de restricție și bariere sau poate fi direcționat în anumite zone.

6. Symbo xBot 5 mop

Symbo xBot 5 poate fi alegerea excelentă pentru dumneavoastră, datorită celor 6 moduri de curățare, bateriei Li-Ion de mare capacitate, periilor lungi pentru aspirarea în colțuri, sistemului de navigație inteligentă Smart GYRO, și a sistemului de filtrare pe două nivele: filtru primar și filtru cu design HEPA care captează chiar și cele mai mici particule de praf și murdărie. xBot 5 este potrivit pentru diferite tipuri de pardoseli dure (vinil, parchet, linoleum) şi covoare joase. Având o putere mare de curățare este potrivit chiar și în cazul părului de animale.

Video Symbo xBot 5 mop
Opțiuni cheie
 • Navigare inteligentă Smart GYRO
 • Putere mare de aspirare
 • Potrivit pentru curățarea părului de animale
 • Timpul de funcționare până la 100 minute pe o singură încărcare
 • Baterie Li-Ion de mare capacitate

7. Robot inteligent Mop Cleaner 3 in 1, Negru

Robot inteligent, rulează în mod natural prin casă pentru a absorbi praful și mizeria cu țesuturile din microfibră. Cu un design mic subțire, robotul poate curăța sub mobilier, canapele și alte zone greu accesibile, creând o casă curată și confortabilă. Are un motor cu acționare directă, de dimensiuni reduse, cu un consum redus de energie și durată lungă de viață. Principiul ciclonului este utilizat pentru a forma o zonă puternică de vid pe sol, iar peria cu role poate mătura în timp ce merge prin casă.

Opțiuni cheie
 • Se folosește cu precădere pentru suprafețe de până la 150 mp;
 • Se poate alimenta prin USB;
 • Este echipat cu funcție de pulverizare;
 • Este potrivit pentru gresie, marmură, lemn etc.;
 • Poate aduna părul animalelor de companie.

Întrebări despre mopurile robot

Care este durata de viață bateriei ?

Căută mop roboți care sunt echipați cu baterii reîncărcabile care durează cel puțin 90 de minute. Dacă ai un spațiu mai mare de curățat, căută mopuri robot care se reîncarcă și se reîntorc, revenind după încărcare în locul unde au oprit curățarea pentru a termina lucrarea.

Cum se realizează întreținerea ?

Mentenanța este foarte simplă, cu cât este mai ușor, cu atât mai bine atunci când vine vorba de încărcarea mopului robotului, umplerea și golirea rezervorului de apă, scoaterea sau înlocuirea perilor de curățare și configurarea acestuia pentru a curăța o dată sau în mod regulat. Totul se realizează în doar cinci minute la stația de încărcare.

Ce fel de senzori au ?

Datorită acestor senzori, multipli, ( de suprafață , de obstacole, de apă ) mop roboții și-au îmbunătățit detectarea obstacolelor, făcându-i mai puțin problematici, astfel nu trebuie să ridici jucării, încălțăminte și chiar cabluri înainte de a instrui robotul să se apuce de treabă. Totodată cartografierea mai precisă pe mai multe etaje îi face eficienți la curățarea locuinței, chiar dacă suprafața de curățat este un amestec de covor și podea din lemn.

Se pot controla prin aplicația mobilă ?

Da, acestă opțiune se regăsește la toate tiprile de mop robot. Acest aspect este util dacă dorești să vezi ce face robotul tău, să accesezi probleme de întreținere sau să programezi sesiuni de curățare în avans sau în timp ce ești plecat. De asemenea, puteți configura zone interzise care nu ar trebui curățate.

Ce tipuri de pardosele pot curăța ?

Siguranța înainte de toate ! Trebuie verificat mop robotul pentru ce suprafețele este compatibil. Dacă locuința ta este în mare parte realizată din podele din lemn, trebuie să te asiguri că robotul mop pe care îl cumperi este conceput pentru a curăța și acest tip de suprafață. Toate mopurile robot sunt sigure pentru pardoselile din vinil și gresie.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe