Cel Mai Bun Radio de Bucătărie

Cel mai bun radio de bucătărie

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 70 ori:
Pagină realizată de:
Ionuț Gepeto
Ionuț Gepeto
Alina Tudornic
Alina Tudornic

De ce să-ți cumperi un radio de bucătărie?

Din când în când, este ideal să te deconectezi total de la dispozitivele folosite zilnic - telefon, laptop, computer sau TV. Dar poate îți dorești să asculți în continuare muzică sau o emisiune de știri, atunci când gătești sau planifici meniul săptămânal, iar un radio de bucătărie devine "candidatul" perfect pentru orele petrecute în acest spațiu. Modelele noi de radiouri de bucătărie sunt concepute pentru a îndeplini funcțiile de bază - radio și afișarea ceasului - dar te vei bucura și de alte funcții de excepție, în funcție de brandul pe care îl alegi. Astfel, conform bugetului pe care îl vei investi, poți alege un model cu Wifi, alimentat fie cu baterii, fie la rețea (sau ambele, pentru a-i spori portabilitatea).

Se configurează facil, memorează frecvențele posturilor de radio selectate și nu necesită întreținere specială. În plus, portabilitatea permite mutarea ceasului într-una din camere și chiar setarea unei alarme, pentru a reduce și mai mult utilizarea smartphone-ului pe care îl deții. Ca orice gadget, poate fi folosit și de către cei mai tineri sau vârstnicii casei, însă acordă-le puțin timp pentru a învăța, după ce le prezinți modul de utilizare.

Cel mai bun radio de bucătărie

Premium

Philips

 • Lungimi de undă FM
 • Putere 20 W
 • Alimentare 220V
 • Bluetooth
 • Greutate 2,55 kg
Verifică prețul

Radio Philips TAVS700/10 (Maro). Acest radio cu ceas Bluetooth aduce un omagiu radioului de masă clasic Philips Philetta 254. Carcasa din lemn vintage este plină de farmec. Detaliile specifice anilor ’50 de pe butoanele duble de comandă şi grila difuzoarelor te vor duce înapoi în epoca în care jazzul şi rock and roll-ul conduceau topurile muzicale. Afişajul cu ceas digital mare şi clar are intensitate variabilă, astfel încât este uşor să găseşti nivelul perfect pentru camera ta. Când soarele apune, apasă butonul de meniu pentru a accesa şi modifica intensitatea iluminării.

Cel mai bun

Ambiant DAB

 • Afișaj LCD
 • Bluetooth
 • 2 semnale de excitație reglabile
 • Afișare oră și dată
 • Picioare antialunecare
Verifică prețul

Radioul Ambiant DAB oferă acces la diverse stații cu un semnal fără zgomot, și totodată transmite și fișiere muzicale de la USB sau dispozitive conectate. Ceasul integrat are nu numai funcția de temporizator pentru gătit, ci și un cronometru pentru oprirea automată și un ceas cu alarmă cu două timpi de trezire programabili. Datorită designului retro, arată fascinant oriunde l-ai pune. Pe ecranul LCD sunt afișate diverse informații precum stația radio, numele piesei curente sau ora. Dispune de intrare AUX și pentru căști.

la buget

Sony ICFC1B

 • Design modern
 • Tuner AM/FM
 • Dispozitiv comod
 • Baterie de rezervă
 • Caracteristici avansate de alarmă
Verifică prețul

Radioul cu ceas marca Sony ICFC1B nu poate lipsi de pe noptiera dumneavoastră deoarece are un design surprinzător de bine lucrat, un ecran ce arată scrisul foarte mare și o luminozitate pe care o puteți regla în funcție de lumina din camera. Poate de altfel să fie folosit în birou, atelier, garaj și chiar în mașină dacă vă place mai mult. Gândit să rămână pornit chiar și în timpul unei pene de curent, se poate seta ora când îl conectați la priză pentru prima dată și se va menține cu ajutorul bateriei de rezervă.

Auna KR-130, radio de bucătărie, bluetooth, hands-free, fm, lumini led, alb

 • Sunet puternic
 • Curățare simplă
 • Bluetooth
 • Ceas integrat
 • 40 de stații
Verifică prețul

Sunetul puternic al acestui radio de bucătărie, puternic și furnizat de două difuzoare stereo care sunt secundate de două difuzoare de bas mici pentru a oferi basuri puternice pe care toți le adorăm. Cu ajutorul funcției Bluetooth, telefonul sau laptop-ul se conectează ușor la radio pentru ca dumneavoastră să redați melodiile la un volum mai mare și clar și totodată poate fi folosit pentru apeluri în timpul gătitului. Se curăță doar cu ajutorul unei cârpe, memorează 40 de stații și vine la pachet cu instrucțiuni de folosire.

Radio cu ceas PHILIPS TADR402/12, argintiu

 • Alarma
 • Snooze
 • Ceas
 • Conectare USB
 • Tuner FM
Verifică prețul

Radioul cu ceas PHILIPS nu poate lipsi din casa dumneavoastră, din diverse motive precum, afișajul cu finisaj tip oglindă care dă un aspect minunat aparatului, arată ceasul clar și poate fi utilizat și ca panoul tactil de comandă. Bateria de sigurană asigură memorarea orei în timpul penelor de curent. Este gândit de asemenea cu un port USB util care îți permite să utilizezi sursa de alimentare a ceasului pentru încărca telefonul sau orice mai ai nevoie. În timpul nopții poți lăsa lumina de veghe pornită atingând partea de sus a radioului.

Georgia DAB Radio DAB FM presetate ceas

 • Antenă telescopică
 • Acord manual prin comutator
 • Stand-by
 • Ceas automat
 • Setări de alarmă
Verifică prețul

Radioul Georgia DAB dispune de o flexibilă antenă telescopică cu acționare și care poate recepta posturi de radio digitale la DAB inovator. Este gândit cu alarmă, fiind ca un ceas deșteptător care arată minunat pe noptiera dumneavoastră mai ales designului atrăgător. Alarma se poate repeta regulat, se poate rula o singură dată sau chiar la o anumită dată. Datorită portului AUX integrat poate fi un player muzical portabil, ușor, cum sunt playere MP3, laptopuri și smartphone-uri cu care se poate conecta.

Radio cu ceas Blaupunkt PP5BR, slot microSD, USB, telecomanda (Maro)

 • Radio portabil
 • Radio cu telecomandă
 • Radio cu ceas
 • Are USB
 • Prezintă un microSD cu o capacitate de până la 32GB
Verifică prețul

Radio cu ceas Blaupunkt PP5BR, slot microSD, USB, auxiliar și telecomanda (Maro). Acest radio portabil cu ceas are un design clasic, care se poate încadra cu orice tip de mobilier. Antena extensibilă ajută la captarea tuturor posturilor din împrejurimi, pe lungimile de undă FM. Bateria încorporată BL-5C (600 mAh) + faptul că poți conecta radio-ul la orice sursă de curent, fac din acest aparat unul foarte versatil: poți asculta muzică de oriunde, sau din confortul casei tale! Radio-ul este și foarte ușor, are doar 720 grame, iar dimensiunile sunt: 180x80x100 mm.  

Întrebări despre radiourile de bucătărie

Se configurează facil?

Unul dintre avantajele acestor dispozitive este faptul că suntem familiarizați cu ele: radiourile moderne de bucătărie sunt și mai ușor de utilizat decât cele clasice. Le vei configura extrem de simplu, acestea având funcție rapidă de căutare a frecvențelor și memorarea posturilor de radio pe care le preferi.

Afișează ceasul și poate fi setat și pentru alarmă?

Cele mai recente modele de radiouri de bucătărie prezintă și opțiunea de afișare oră/zi, dar funcționează și ca ceas deșteptător (alarmă), astfel că își dovedește utilitatea la maxim. Dacă optezi pentru un model care funcționează și cu baterii, îl poți muta facil dintr-o încăpere în alta.

De ce funcții dispune, în afară de radio?

Cu siguranță e mult mai plăcut să petreci timpul în bucătărie ascultând radio, fie că iei masa, prepari meniul sau faci ordine. Dar există radiouri de bucătărie care au și alte funcții, care îți vor fi de folos: afișaj oră/ziua, alarmă (ceas deșteptător). Analizează și variantele cu Bluetooth, pentru a putea inclusiv reda playlist-ul de pe telefon.

Cum poate fi alimentat (sursă de curent sau baterii)?

Cele mai multe modele actuale de radiouri de bucătărie sunt alimentate la rețea, însă unele pot funcționa și cu baterii, pentru a te bucura de portabilitate și eficiență. În cazul celor care funcționează (și) cu baterii, tipul lor este specificat în descrierea fiecărui model în parte.

Poate fi utilizat și de către persoanele vârstnice?

Dispozitivele moderne îi pot pune pe vârstnici în încurcătură, însă nu este cazul acestor radiouri. Dimpotrivă, faptul că setările se realizează facil, iar posturile preferate de radio sunt memorate. Oferă-i explicații dacă este cazul, dar poți achiziționa pentru ei un astfel de radio.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Filtru de Apă cu Montare sub Chiuvetă
Cel mai bun filtru de apă potabilă cu montare sub chiuvetă

Îți dorești apă filtrată direct de la robinet? Aceste filtre de apă se montează sub chiuvetă și pot fi conectate direct la bateria chiuvetei.

Cea Mai Bună Stație de Dedurizare a Apei pentru Acasă
Cea mai bună stație de dedurizare a apei pentru uz casnic

Stai într-o zonă cu apă dură și îți dorești să o poți transforma în apă potabilă sau să o folosești fără griji pentru mașinile de spălat din casă? O stație de dedurizare pentru uz casnic este ceea ce cauți.

Cel Mai Bun Coș de Gunoi cu Senzor
Cel mai bun coș de gunoi deschidere cu senzor

Indiferent că-l vrei pentru bucătărie sau baie, un coș de gunoi cu senzor îți va face viața mai ușoară. Profită de tehnologia momentului pentru a-ți moderniza casa.

Cel Mai Bun Mixer Audio Pentru Podcast
Cel mai bun mixer audio pentru podcast

Ești realizator de podcast și îți dorești o calitate excelentă pentru episoadele tale? Un mixer audio profesional te va ajuta la înregistrarea și editarea sunetului.

Cea Mai Bună Mătură Electrică Fără Cablu
Cea mai bună mătură electrică fără cablu

Nu-ți place nici ție să dai cu mătura? Alege o variantă mai rapidă și mai curată precum o mătură electrică ușor manevrabilă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe