De ce să-ți cumperi un pick-up audio modern?

Una dintre cele mai vechi tehnologii audio, analog prin pick-up-ul cu discuri de vinil, este în continuare căutată de audiofili și melomani pentru calitatea sunetului, o semnătură unică, imposibil de imitat de tehnologiile digitale similare. Reușește să surprindă cel mai bine cea mai apropiată reprezentare a sunetului din momentul înregistrării. Tehnologiile digitale nu stochează toate informația, ele o comprimă, astfel pierzând din calitatea sunetului. Desi nu e o diferență notabilă de orice ascultător, pasionații vor observa diferențele.

În comparație cu CD-urile, vinilurile daca sunt îngrijite, au o durată de viață extinsa la aceeași calitate sonoră. Un alt avantaj al pick-up-ului audio modern este că prin intermediul lui, ai capacitatea de a-ți digitaliza muzica de pe vinil, prin conectarea la calculator. Astfel, cu modificările aduse clasicului pick-up, poți avea calitatea sunetului, alaturi de un design modern și ușor de folosit, cu diverse funcționalități specifice erei digitale în care trăim.

Modele bune de pick-up-uri audio

1. Lenco L-3867 BEST CHOICE

Centura turnantă semi-automată cu centură de centură. Cu ieșirea USB, acesta poate fi conectat direct la PC pentru a vă digitaliza înregistrările preferate. Cu setări fixe ale cartușului și ale tonului, este gata să se joace, direct din cutie. Un stadiu phono încorporat înseamnă că nu trebuie să aveți un hi-fi cu un phono pre-amper (stadiu phono) încorporat - orice intrare AUX va funcționa bine. La sfarsitul inregistrarii, se va returna bara de viteza si se va opri puntea, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa bati la punte pentru a salva stylus-ul de la razuire la capatul lateral.

Opțiuni cheie
 • Turnantă semi-automată
 • Ieșire USB
 • Intrare AUX
 • Sunet hi-fi
 • Ac diamant

2. Audio-Technica LP120X PREMIUM

Audio-Technica LP-120X USB - Pickup de nivel audiofil, potrivit și pentru aplicații DJ, urmașul modelului LP120-USB cu motor nou, braț îmbunătățit cu control anti-skate dinamic, headshell, doză nouă și preamp phono selectabil. Noile dozele AT-VM95 E au acele interschimbabile ulterior cu diferite modele conice, eliptice, MicroLine, Shibata, conice pentru discuri shellac. Doza nouă cu preampul phono oferă un nivel de semnal mai bun. LP120X USB este un pickup complet manual, poate reda discuri de 33-1/3, 45, și 78 RPM și este echipat cu ieșire USB ce permite conexiune directă la calculator. Prin descărcarea softului gratuit Audacity sau oricărui alt software de înregistrare puteți digitaliza colecția dvs. de discuri.

Video Audio-Technica LP120X
Opțiuni cheie
 • Motor direct-drive
 • Trei viteze
 • Braț balansat S cu amortizare hidraulică
 • Sisteme de wow şi flutter
 • Platan de aluminiu

3. AKAI ATT-09 LA BUGET

Acul ceramic de înaltă calitate, produce sunet detaliat și este protejat pe timpul în care aparatul nu este folosit, de capacul de protecție încorporat. Are inclus și un adaptor AC/DC, iar că și conector ieșire, mufă RCA mamă. Poate reda discuri de dimensiuni precum 7", 10" și 12", la viteze de 33,3/45/78 RPM în funcție de nevoile utilizatorului. Are un design retro, de culoare maro, și poate și ușor de plasat în spațiul dvs., fiind de dimensiuni reduse, și anume lungime 48.4 cm și lățime de 46.5 cm.

Opțiuni cheie
 • Redă discuri de 7 ", 10" si 12 "
 • RCA Audio Out
 • Două difuzoare
 • Design modern
 • Ac interschimbabil

4. Audio-Technica LP60X USB GM

Audio-Technica LP-60X USB, pickup complet automat cu angrenaj pe curea, preamplificator phono integrat și interfață USB. LP-60X USB este urmașul modelului LP60 USB față de care are un braț și headshell nou, cu tracking îmbunătățit și rezonanță redusă. Zgomotul este și mai redus prin adaptorul AC ce externalizează sursa de alimentare și reduce impactul asupra sunetului. Are ieșire USB pentru conectarea directă la calculator și soft de digitizare a vinilurilor compatibil Mac și PC, astfel compatibil cu orice tip de utilizator.

Video Audio-Technica LP60X USB GM
Opțiuni cheie
 • Soft de digitizare a vinilurilor
 • Platan din aluminiu turnat
 • Ac interschimbabil
 • Interfață USB
 • Două viteze

5. Auna Peggy Sue Retro Suitcase Turntable LP USB Brown

Peggy Sue de la Auna are catarame metalice și elemente decorative într-un aspect "distressed" de epocă. Nu numai că poate reda până la 3 mărimi diferite de înregistrare, de asemenea vă permite să înregistrați înregistrările preferate într-un format digital compact. Prin portul USB din spate, semnalul audio de pe LP-urile dvs. poate fi trimis cu ușurință pe computer. Placa turnantă Peggy Sue poate fi alimentată prin USB în același timp. Un cablu USB potrivit și un adaptor pentru conectarea la sursa de alimentare cu curent alternativ sunt de asemenea livrate împreună cu livrarea. Playerul nu necesită difuzoare suplimentare: carcasa elegantă a valizei are două difuzoare stereo încorporate. Cu toate acestea, ieșirea RCA din spate vă oferă posibilitatea de a vă conecta la difuzoare externe dacă doriți. Volumul poate fi ajustat infinit direct pe dispozitiv printr-un buton de volum. Pentru transportul confortabil, platanul se deschide și se închide cu ușurință cu două încuietori de cataramă. Datorită picioarelor de cauciuc, aceasta poate fi stabilită în mod sigur și optim.

Opțiuni cheie
 • Aspect "distressed" de epocă
 • Port USB
 • Două difuzoare stereo
 • Ieșirea RCA
 • Picioare de cauciu

6. Crosley Cruiser Deluxe Turquoise

Acest player de înregistrare încă își strânge coaja încântătoare în stil de valiză, dar acum puteți să formați viteza înregistrării cu reglaje avansate de control al pitch-ului sau să vă sincronizați cu ușurință la conexiunea Bluetooth și să transmiteți muzică digitală direct prin difuzoarele încorporate. Aveți blocaje unu-la-unu cu mufa pentru căști sau adăugați difuzoarele alimentate prin porturile RCA pentru a exploda cu voce tare. Alegeți dintr-un curcubeu de sunet pentru a începe aventura dvs. de vinil cu acest player portabil cu trei viteze. Culoarea lui este turcoaz.

Opțiuni cheie
 • Design retro
 • Cutie de depozitare stil valiză
 • Ac performant
 • Conexiune bluetooth
 • Difuzoare încorporate

7. Pick-up Sony PSLX300USB

Acest platan USB permite conversia discurilor dvs. preferate în format mp3. Cu o etapă de pick-up încorporată și ieșire USB, se poate conecta la orice amplificator cu intrări de pick-up standard sau direct la computer. Operarea complet automată protejează discurile dvs. împotrivă zgârieturilor, alături de capacul de protecție. Redă atât viteze de 33 1/3, cât și de 45 rpm, iar sistemul de transmisie prin curea de înalta calitate absoarbe vibrațiile motorului, care pot fi deseori redate de acul de pick-up, realizat din diamant pentru o reproducere superbă a sunetului.

Video Pick-up Sony PSLX300USB
Opțiuni cheie
 • Conversie pe USB
 • Conectare la amplificator
 • Braț puternic
 • Materiale de calitate
 • Ac de diamant

8. Auna TT-83N

Piesă turnantă cu transmisie curea fără fir și difuzor stereo cu bandă largă care înregistrează înregistrări de vinil de 12 ", 10" și 7 "în două viteze (33 și 45 RPM) și dispune de un tuner radio integrat FM. În plus, acesta poate fi conectat la un sistem de difuzoare de configurare hi-fi, utilizând o ieșire RCA stereo. Oferă sistem de pornire / oprire și poate fi alimentat cu un cablu de alimentare inclus sau două baterii AAA de 1.5V (nu sunt incluse). Din punct de vedere vizual, placa turnantă este proiectată în stil art deco minimalist, cu o incintă elegantă de furnir din lemn de culoare închisă. Dispune de asemenea de o antenă cu fir și de picioare din cauciuc anti-alunecare.

Opțiuni cheie
 • Design special deco
 • Conexiuni auxiliare
 • Difuzore HIFI
 • Materiale de calitate
 • Două viteze

Întrebări frecvente despre pick-up-urile audio

La câte RPM (rotații per minut) merg pick-up-urile?

Marea majoritate a pickup-urilor cu care am avut de-a face, funcționează la 33 1/3 RPM - viteza de rotație standard pentru discurile de tip LP (cele mari, de aprox. 30 cm). Există în schimb și discuri tip SP (aprox. 16 cm în diametru), care sunt fabricate să fie rulate la o viteză de 45 RPM.

Pot conecta boxe wireless la un pick-up?

Soluții există, dar atunci când vorbim de pick-up-urile clasice, e puțin mai complicat: O variantă ar fi un transmițător Jack-Bluetooth conectat la pick-up, iar mai apoi acesta să transmită wireless către boxe. În schimb, există pe piață destul de multe modele care au această funcție din fabrică.

Există pick-up-uri cu acumulator/baterii?

Pick-up-urile în general funcționează la priză (220-230V pentru Europa), dar încep să se comercializeze tot mai multe versiuni portabile, care într-adevăr funcționează cu acumulatori/baterii. Aspectul negativ este că de regulă vin cu difuzoare încorporate ceea înseamnă o calitate audio drastic scăzută.

Ce este amplificarea phono și de ce este importantă?

Amplificarea phono este procesul de a mări semnalul sonor de intrare, pentru ca ulterior acesta să fie redat la un volum mai puternic, prin intermediul sistemului de boxe conectat la sursa de amplificare. Amplificarea este importantă deoarece semnalul audio preluat de amplificator din pick-up este foarte slab. Circuitul de ieșire din componența amplificatorului este cel care, după ce preia acest semnal slab, generează unul nou, mai puternic de această dată, care ajunge ulterior să fie redat prin intermediul boxelor. Semnalul de intrare slab modulează circuitul care eliberează puterea stocată de condensatorii și de transformatorul amplificatorului.

Pick-up-urile se vând cu dustcover-ul inclus sau separat?

În mod normal toate pick-up-urile ar trebui să se vândă cu dustcover-ul inclus. În afară de cazul în care vorbim de o achiziție second-hand, unde se poate întampla ca pick-up-ul să nu aiba dustcover, nu văd un motiv întemeiat pentru ca acesta să lipsească.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe