Cel Mai Bun Aparat de Măsurat Decibelii (Sonometru)

Cel mai bun aparat de măsurat decibelii

Modificat la 01 martie 2022
Articol evaluat de 128 ori:
Pagină realizată de:
Ilinca Matei
Ilinca Matei

Când îți este util un aparat de măsurat zgomotul?

Sunt foarte multe situații în care te-ai putea obișnui cu un zgomot ambiental sau cu un anumit nivel de gălăgie. Asta nu înseamnă că este normal să suporți un nivel ridicat de poluarea fonică. În plus, același mediu poate deranja foarte tare un copil mic sau orice altă persoană. Când vine vorba de bebeluși, aceștia au sensibilitatea crescută la zgomote și ar fi bine să faci tot posibilul să le asiguri o ambianță liniștită, mai ales pe timpul nopții.

Academia Americană de audiologie a publicat o listă cu nivelul decibelilor în funcție de sursa de zgomot. Astfel, vei vedea mai jos că o ambulanță face zgomote mai mari decât un avion la decolare și că traficul poate acoperi o conversație normală. Un sonometru măsoară nivelul sonor al unui zgomot de fundal. Valorile măsurate sunt date în decibeli (dB), numele fizic pentru volumul unui sunet. Măsurarea se efectuează prin intermediul unui microfon. Dispozitivele sunt, de asemenea, deseori denumite aparate de măsurare a nivelului de sunet, aparate de măsurare a sunetului, volum sau decibel sau drept contoare de nivel sonor.

Cel mai bun sonometru

Cel mai bun

Poluarea fonică este una dintre cele mai importante surse de stres de astăzi. Acest fonometru este compact și ușor de utilizat, oferind în același timp o gamă mai largă de setări și funcții decât este tipic pentru alte aparate asemănătoare. Valoarea sunetului de 30dB ~ 130db poate fi măsurată, iar datele pot fi transmise la computer utilizând software-ul inclus în pachet. Afișajul mare cu grafice cu bare este ușor de citit în orice mediu, chiar și pe întuneric datorită ecranului LCD retroiluminat și a butoanelor dedicate.

la buget

Sononometru profesional smart sensor

 • Are funcție de oprire automată
 • Are alertă de baterie slabă
 • Are protecție vânt pentru microfon
 • Este compatibil cu Windows 10, 8, 7, Vista și XP
 • Se alimentează cu 4 baterii x AA 1,5 V sau Cablu de alimentare USB
Verifică prețul

Sonometru digital este potrivit pentru verificarea, monitorizarea sau controlul nivelului sonor al persoanelor, familiilor, întreprinderilor, studiourilor, industriilor etc. Cu senzor de înaltă sensibilitate, viteză de măsurare rapidă și precizie ridicată, funcția de stocare a datelor poate ține până la 15.000 de seturi de date. Cu indicator de baterie descărcată, funcții de oprire automată și manuală. Gama de măsurare este de la 30dB la 130dB, frecvența este de 31,5Hz-8KHz, rezoluția este de 0,1dB și precizia este de ± 1,5dB. Cu funcția de iluminare din spate, este foarte potrivită pentru colectarea datelor de sunet pe timp de noapte.

Premium

Uneori ai nevoie să măsori lumina, umiditatea sau alți factori externi. De aceea, ai nevoie de instrumentele și uneltele necesare. Noi îți punem la dispoziție un sonometru de calitate care să te ajute să măsori sunetul, lumina, umiditatea și mai ales, temperatura. Are 4 funcții în unul și te ajută să economisești sume importante de bani. Cu aspectul său modern este o plăcere să îl folosești și este foarte ușor de utilizat chiar și de către persoanele atehnice. Prețul este unul competitiv pentru calitatea oferită.

Sonometru profesional masurare decibeli 35-135 dB SBS-SM-135C 10030413 Steinberg

 • Măsurare rapidă
 • Nivel de măsurare decibeli 35-135
 • Consum redus de energie
 • Ecran LCD
 • Precizie bună
Verifică prețul

Cu o furie de măsurare de la 35 la 135 dB, poți trage concluzii fiabile despre o varietate de surse de sunet măsurându-le cu precizie. Poți surprinde cu precizie chiar diferențe mari de nivel sonor într-un interval dinamic de 50 dB. Sonometrul recunoaște în mod eficient un interval de frecvență de la 31,5 Hz la 8 kHz, ceea ce înseamnă că poate măsura și frecvențe care nu sunt percepute de urechea umană. Pentru aceasta, se reduce la ponderarea frecvenței A, care este optimă pentru măsurarea zgomotului ambiental într-un birou, de exemplu.

Aparat pentru masurarea nivelului de sunet UNI-T, digital

 • Fiabil
 • Domenii diverse de utilizare
 • Dimensiuni reduse
 • Dotat cu dispozitiv de memorare a datelor
 • Ușor de utilizat
Verifică prețul

Aparatul de masură digital pentru măsurarea nivelului sunetului, UT350 cu performanțăa stabilă, siguranță și fiabilitate, poate fi utilizat pe scară largă pentru protecția mediului, întreprinderi industriale sau chiar cercetare științifică. Se aplică măsurării zgomotului ambiental, măsurării zgomotului echipamentelor de mașini și măsurării acusticei arhitecturale. Are doar 15 cm și poate funcționa cu 4 baterii tip AA de 1,5V. Are avantajul memorării datelor și se deconectează singur dacă nu este folosit.

Sonometru Optimus AT 85 plus aparat de masurare a decibelilor decibelmetru wt85

 • Domeniu de măsurare este 30 ~ 130dBA
 • Are o precizie de ± 1.5dB
 • Are o rezoluție de 0.1dB
 • Are funcție de oprire automată
 • Are indicator de baterie
Verifică prețul

Aparatul de măsurare al decibelilor își propune să îndeplinească cerințele de măsurare necesare inginerilor privind siguranța, sănătatea și înregistrare calității sunetului în diferite medii, inclusiv fabrici, birouri, transport, familie și sisteme audio. Instrumentul de măsurare este ușor de utilizat, Măsoară nivelul sonor de la 30DBA până la ~ 130dba și într-o gamă largă de frecvențe (31. 5Hz ~ 8kHz). Doar apeși un buton și rezultatul este afișat imediat. Un instrument mic și practic pentru monitorizarea poluării sonore, respectând sănătatea și siguranța. Lumina de fundal poate fi pornită sau închisă în funcție de situație.

Întrebări despre sonometre

Care este intervalul de măsurare ?

Există un contor sonor adecvat pentru fiecare scop. Peste 85 de decibeli, leziunile permanente ale auzului amenință și peste 120 dB, zgomotul se transformă într-o senzație de durere. Aparatele pot înregistra începând cu 10 sau 15 db până la 50-60db.

Ce precizie au aparatele ?

Există dispozitive standard de măsurare a sunetului pentru uz universal sau modele speciale pentru anumite domenii de aplicare. Astfel că nivelul este aproape perfect, diferențe de doar 0,1-05 db. Aparatele de clasa 1 sunt utilizate pentru măsurători de precizie.

Ce greutate au ?

Aparatele sunt folosite pentru măsurarea volumului în traficul rutier, în sectorul comercial sau pentru instalarea de boxe multiroom, difuzoare pentru podea sau subwoofer auto.
Pentru că sunt preluate mai multe înregistrări, aparatul trebuie să cântărească foarte puțin, pentru a nu crea disconfort.

Aparatele au afișaj ?

Un sonometru măsoară nivelul sonor al unui zgomot de fundal. Pentru un rezultat rapid și eficient, măsurătorile apar instantaneu pe afișajul LCD al aparatului. Astfel ultimele 5 măsurători se pot compara imediat după ce au fost înregistrate datele cu microfonul precis.

Poate stoca date, pentru comparare ?

Sonometrele sunt în general folosite în domeniul industrial pentru a măsura nivelul de zgomot existent într-o fabrică de exemplu. Acest dispozitiv de dimensiuni redus și compact este ușor de folosit, iar unele modele pot stoca date pentru comparare ulterioară.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Reportofon cu Funcție de Izolare Zgomot
Cel mai bun reportofon cu funcție de izolare zgomot

Ți se întâmplă des să înregistrezi în zone cu mult zgomot de fundal ca mai apoi să te chinui să asculți înregistrarea? Alege un reportofon cu funcție de izolare zgomot și scapi de problemă.

Cel Mai Bun Radio Portabil Cu Baterii
Cel mai bun radio portabil cu baterii

Un radio portabil te ajută să rămâi informat în situații de urgență. Acest tip de radio consumă foarte puțin curent așa că îl poți folosi zile întregi.

Cel mai bun Aparat Radio WiFI / Radio Prin Internet
Cele mai bune aparate radio WiFI sau radio prin internet

Cu un radio prin internet poți asculta peste 10.000 de posturi de radio din toată lumea. Mai mult, la unele modele poți controla posturile, volumul cu ajutorul telefonului.

Cel Mai Bun Radio de Bucătărie
Cel mai bun radio de bucătărie

Îți place să asculți radio dimineața la cafea sau atunci când gătești? Află care sunt cele mai bune aparate de radio de bucătărie pe care le poți cumpăra astăzi.

Cel Mai Bun Mixer Audio Pentru Podcast
Cel mai bun mixer audio pentru podcast

Ești realizator de podcast și îți dorești o calitate excelentă pentru episoadele tale? Un mixer audio profesional te va ajuta la înregistrarea și editarea sunetului.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe