Cea Mai Bună Centrală pe Peleți cu Încărcare Automată

Cea mai bună centrală pe peleți cu încărcare automată

Modificat la 12 august 2021
Articol evaluat de 116 ori:
Pagină realizată de:
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce să alegi o centrală pe peleți cu încărcare automată?

Peleții sunt formațiuni fabricate din resturi de material lemnos. Din punct de vedere economic, reprezintă o adevărată concurență pentru alte tipuri de combustibil. Aceștia sunt bucăți de lemn împărțite în bucăți mici. Acest factor a permis dezvoltarea unui sistem de automatizare a alimentării centralei cu peleți.

Mai precis, o centrală automatizată va aspira singură dintr-un rezervor cantitatea de peleți necesară pentru a menține focul aprins. Tot datorită dimensiunii, sunt ușor de depozitat, iar cantitatea de cenușă care rezultă în urma arderii este minimă. sunt prietenoși cu mediul înconjurător.

De asemenea, sunt o sursă de combustibil sustenabilă, iar în urma arderii, centrala nu va emite dioxid de carbon în atmosferă, care ar putea polua aerul. Cantitatea dioxidului de carbon care este produs și eliberat în urma arderii, este egal cu cantitatea pe care o absorb copacii în faza de creștere. Majoritatea peleților sunt produși local, ceea ce înseamnă că sunt înființate mai multe locuri de muncă pentru localnici, lucru ce poate duce la independență economică.

Centrală pe peleți cu încărcare automată

Premium

Fornello Royal

 • Telecomandă
 • Rezervor pentru peleți
 • Tiraj forțat
 • Tubulatură de evacuare de 80 mm
 • Senzor pentru temperatura camerei
Verifică prețul

Dacă locuiești în mediul rulal, poate, cea mai bună variantă de încălzire pentru tine, ar putea fi centrala pe paleți FORNELLO Royal B Black 25 KW. Este o centrală echipată cu pompă de circulație, vas de expansiune, supapă de siguranță, automatizare, telecomandă, rezervor pentru peleți și are un tiraj forțat. Modulul WI-FI integrat permite controlul prin intermediul unui smartphone. Astfel reglajul temperaturii, programarea orară și zilnică sau simpla închidere sau deschidere a centralei vor fi la o atingere distanță.

Cel mai bun

Fornello 160mp

 • Proces de ardere ecologic și eficient
 • Control de la distanță
 • Senzor pentru gazele de ardere de până în 500 °C
 • Senzor pentru temperatura camerei
 • Senzor pentru centrală
Verifică prețul

Centrala pe peleți Fornello Royal este una din cele mai eficiente termoșeminee, îndeplinind în acelasi timp toate convențiile ecologice necesare. Una dintre atributele care o individualizeaza este existența controller-ului care are functii extinse, precum: setarea alimentării cu peleți, setarea gradelor de ardere și gestionarea funcționării pompei de circulație a sistemului de încălzire. De asemenea, veți beneficia de arzător pe peleți, buncăr de peleți și pompă de circulație incorporate. Software-ul este sigur, flexibil, iar funcționarea nu creeaza probleme în înțelegere.

la buget

Koph PM 35kW

 • Manta de apa cu presiune de lucru 2 bar
 • Ușa cu sticlă rezistentă la foc pana la 700⁰C
 • Controller inteligent, control de la distanță (cu telecomandă)
 • Pompa de circulație și vas de expansiune inclus
 • Proces de ardere ecologic și eficient
Verifică prețul

Centrala termică cu peleți Koph PM 35kW + Kit complet de instalare este opțiunea perfectă pentru căminul dumeavoastră. Pe lângă design-ul modern și procesul de ardere ecologic, utilizatorii se vor bucura de reglarea temperaturii cu un controller inteligent, efortul fiind astfel minimizat. În ciuda capacității impresionante, dimensiunea sa este una compacta și usor de folosit. De asemenea, sticla de ceramică a centralei este termorezistentă, ceea ce înseamnă ca rezistă la temperaturi de peste 700⁰C.

Pachet centrala mixta lemn si peleti Sunsystem Burnit WBS 30 KW cu arzator Peleti Pell Eco 30 kw snec aprindere automata

 • Tub de alimentare îndoit al arzătorului care previne întoarcerea focului de la arzător în rezervorul cu peleți.
 • Protecție termostatica (80°С) – în arzător, împotriva arderii inverse.
 • Siguranța 10А.
 • Salvarea setărilor parametrilor în memoria controlerului, în cazul unei pene de curent.
 • Serpentină de răcire în caz de supraîncălzire.
Verifică prețul

Sunsystem Burnit WBS 30kw este un cazan din oțel care folosește combustibil solid (lemn) cu temperatura de lucru de 65 - 85 ° C și trei coșuri de fum, proiectate pentru încălzirea spațiului de locuit economic. Camera de ardere are o suprafață mare cu cea mai ridicată temperatură a gazelor arse (150° C), presiunea de lucru este de 3 bari, echipată cu un sistem electronic de control al arderii pentru a asigura consumul cel mai mic, un ventilator de admisie a aerului de ardere și o ușă mare de încărcare.

Termosemineu centrala pe peleti Fornello Premium W20, 20 kw, complet echipat cu pompa de circulatie, vas de expansiune, supapa siguranta, telecomanda, culoare Ivory, tava peleti din fonta, functie autocuratare, pentru suprafete pana la 140 mp

 • Arderea peleților cu eficiență de 90 – 93%
 • Funcționare automată și programare saptămânală
 • Tiraj forțat cu diametru de evacuare al fumului de 80 mm
 • Funcționare în mod automat
 • Temperatura de ambianță poate fi reglată cu telecomandă
Verifică prețul

Acest termoșemineu pe peleți, Fornello 20KW, îți poate asigura încalzirea în toată casa. Pe lângă aspectul plăcut și designul frumos, această sobă poate funcționa ca o centrală termică pentru că se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleți (cu o capacitate de 25 kg) ce trebuie umplut periodic. Arderea peleților se face cu o eficiență de 90–93% și autonomia la soba pe peleți variază în funcție de izolația casei, temperatura exterioară și alți factori ajungând la intervale cuprinse între 15-36 de ore.

Întrebări despre centralele pe peleți cu încărcare automată

Ce putere au centralele pe peleți cu încărcare automată?

Centralele sunt disponibile cu diferite capacități de putere, de la cele simple de aproximativ 3,9 kW, la cele de aproximativ 4 până la 20 kW. În prezent, cazanele cu peleți obțin un randament de ardere de aproximativ 85-95% la sarcină maximă (putere termică nominală) în funcționare cu energie termică.

Ce tip de tiraj prezintă?

Ca în cazul oricărui tip de sistem de încălzire ce eliberează noxe, există centrală termică pe peleți cu tiraj natural sau cu tiraj forțat. Indiferent de tipul de tiraj însă, este necesar să ai un coș de evacuare sau să construiești o tubulatură de evacuare verticală, de preferat.

Prezintă sistem de curățare?

Sunt centrale pe peleți care sunt dotate cu un sistem de auto-curățare, care permite îndepărtarea cenușii cu succes. Astfel reziduul rezultat în urma arderii este adunat periodic într-un cenușar, care va trebui golit la rândul său, la un anumit interval de timp.

Este ușor de setat?

Ca la orice aparat electrocasnic și centrala pe peleți cu încărcare automată vine însoțită de manual de utilizare și alte documente utile (certificat de garanție, certificat de conformitate). După ce ai terminat instalarea centralei trebuie să parcurgi cu atenție manualul ei pentru a o putea regla corespunzător.

Prezintă afișaj cu ecran touch screen?

Deși nu reprezintă un aspect atât de important ca operațiunile de întreținere și curățare sau posibilitatea încărcării automate și ecranul senzitiv poate fi o opțiune a centralei. Modelele mai noi au în dotare astfel de ecrane tactile astfel poți seta anumiți parametrii ai centralei.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Sobă De Gătit pe Lemne
Cea mai bună sobă de gătit pe lemne

Utilitățile întârzie și cauți o metodă rapidă și ieftină de a încălzi o încăpere? O sobă pe lemne cu plită și cuptor este alegerea ideală.

Cel Mai Bun Șemineu Electric pentru Casa Ta
Șeminee electrice pentru living room-ul casei tale

Vrei să te bucuri de experiența unui șemineu dar nu vrei să-ți bați capul cu lemne, funingine și fum? Alege un șemineu electric modern.

Cel Mai Bun Aparat Espressor Încorporabil
Cel mai bun espressor automat de cafea încorporabil

Ești fan espresso / cafea și vrei să integrezi în mobilă acest aparat indispensabil casei tale? Vezi care sunt cele mai bune tipuri de espressoare automate încorporabile.

Cel Mai Bun Cuptor Încorporabil Electric cu Rotiso
Cuptoare încorporabile electrice cu rotisor

Cuptoarele Electrice cu Rotisor inclus te ajută să-ți gătești foarte ușor rețetele tale preferate. Vezi care sunt cele mai bune modele recomandate.

Cel Mai Bun Televizor Curbat Pentru Living Room
Cel mai bun televizor curbat pentru living

Acum poți avea și tu acasă un televizor similar ecranelor de cinema, adică de formă curbată. Un astfel de televizor îți dă impresia de scufundare în acțiunea filmului.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe