Cea Mai Bună Centrală pe Peleți cu Încărcare Automată

Cea mai bună centrală pe peleți cu încărcare automată

Modificat la 06 martie 2022
Articol evaluat de 117 ori:
Pagină realizată de:
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce să alegi o centrală pe peleți cu încărcare automată?

Peleții sunt formațiuni fabricate din resturi de material lemnos. Din punct de vedere economic, reprezintă o adevărată concurență pentru alte tipuri de combustibil. Aceștia sunt bucăți de lemn împărțite în bucăți mici. Acest factor a permis dezvoltarea unui sistem de automatizare a alimentării centralei cu peleți.

Mai precis, o centrală automatizată va aspira singură dintr-un rezervor cantitatea de peleți necesară pentru a menține focul aprins. Tot datorită dimensiunii, sunt ușor de depozitat, iar cantitatea de cenușă care rezultă în urma arderii este minimă. sunt prietenoși cu mediul înconjurător.

De asemenea, sunt o sursă de combustibil sustenabilă, iar în urma arderii, centrala nu va emite dioxid de carbon în atmosferă, care ar putea polua aerul. Cantitatea dioxidului de carbon care este produs și eliberat în urma arderii, este egal cu cantitatea pe care o absorb copacii în faza de creștere. Majoritatea peleților sunt produși local, ceea ce înseamnă că sunt înființate mai multe locuri de muncă pentru localnici, lucru ce poate duce la independență economică.

Centrală pe peleți cu încărcare automată

Cel mai bun

Fornello Royal

 • Telecomandă
 • Rezervor pentru peleți
 • Tiraj forțat
 • Tubulatură de evacuare de 80 mm
 • Senzor pentru temperatura camerei
Verifică prețul

Dacă locuiești în mediul rulal, poate, cea mai bună variantă de încălzire pentru tine, ar putea fi centrala pe paleți FORNELLO Royal B Black 25 KW. Este o centrală echipată cu pompă de circulație, vas de expansiune, supapă de siguranță, automatizare, telecomandă, rezervor pentru peleți și are un tiraj forțat. Modulul WI-FI integrat permite controlul prin intermediul unui smartphone. Astfel reglajul temperaturii, programarea orară și zilnică sau simpla închidere sau deschidere a centralei vor fi la o atingere distanță.

la buget

Fornello Royal

 • Proces de ardere ecologic și eficient
 • Control de la distanță
 • Senzor pentru gazele de ardere de până în 500 °C
 • Senzor pentru temperatura camerei
 • Senzor pentru centrală
Verifică prețul

Centrala pe peleți Fornello Royal este una din cele mai eficiente termoșeminee, îndeplinind în acelasi timp toate convențiile ecologice necesare. Una dintre atributele care o individualizeaza este existența controller-ului care are functii extinse, precum: setarea alimentării cu peleți, setarea gradelor de ardere și gestionarea funcționării pompei de circulație a sistemului de încălzire. De asemenea, veți beneficia de arzător pe peleți, buncăr de peleți și pompă de circulație incorporate. Software-ul este sigur, flexibil, iar funcționarea nu creeaza probleme în înțelegere.

Premium

Cu toții știm că fiecare locuință are nevoie de o temperatură constantă în interior și de aceea este nevoie de un sistem de încălzire performant, care să facă față cu brio sezonului rece. Centrala termică de la FORNELLO pe bază de peleți este fabricată din oțel și este ideală pentru locuința ta. Are o temperatură de funcționare cuprinsă între 65grade și 80grade, ideală pentru a asigura un mediu optim. Aceasta vine echipată cu absolut tot ce este nevoie, gata să fie instalată și pusă în funcțiune.

Centrala mixta lemn si peleti Burnit WBS 30 kW si Arzator pe peleti Pell Eco 35 kW

 • Economică
 • Silențioasă
 • Pentru spații medii și mari
 • Arde peleți cu diametre de 6-8mm
 • Emisii scăzute
Verifică prețul

Centrală mixtă lemn și peleți Burnit WBS 30 kW și Arzător pe peleți Pell Eco 35 kW este un set impecabil pentru încălzire a casei. Avantajele acestei centrale fiind: cazan cu un design simplu și ușor de utilizat, manta de apă înconjoară întreaga cameră de ardere pentru a maximiza utilizarea căldurii reziduale, camera de ardere are o suprafață mare de schimb de caldură și o rezistență a camerei mică. O centrală calitativă și eficientă pentru tine, îți va crea căldure și liniște în casa ta oricând.

Pachet Totul Inclus cu Centrala termica cu peleti Koph PM 40kW 9789739095877

 • Aspect modern
 • Rezistentă
 • Eficientă
 • Aspect modern
 • Preț accesibil
Verifică prețul

Noul pachet \"Totul inclus\" cu centrală termică cu peleți, Koph PM de 40kW este pregătit pentru o funcționare optimă. Pachetul conține centrala termică, un stabilizator monofazic de tensiune Koph Protect 1000 VA/750W, care prelungește viața centralei preluând variațiile de tensiune care pot afecta partea electronică, un termostat cu fir Koph T3, ce are rolul de a economisi combustibilul, kit-ul pentru coșul de fum Termax Ø 100 mm, un aspirator de cenușă pentru curățarea periodică și un sac de peleți de 15 kg ca să poți porni cu dreptul.

Termosemineu centrala pe peleti Fornello Premium W20, 20 kw, complet echipat cu pompa de circulatie, vas de expansiune, supapa siguranta, telecomanda, culoare Ivory, tava peleti din fonta, functie autocuratare, pentru suprafete pana la 140 mp

 • Arderea peleților cu eficiență de 90 – 93%
 • Funcționare automată și programare saptămânală
 • Tiraj forțat cu diametru de evacuare al fumului de 80 mm
 • Funcționare în mod automat
 • Temperatura de ambianță poate fi reglată cu telecomandă
Verifică prețul

Acest termoșemineu pe peleți, Fornello 20KW, îți poate asigura încalzirea în toată casa. Pe lângă aspectul plăcut și designul frumos, această sobă poate funcționa ca o centrală termică pentru că se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleți (cu o capacitate de 25 kg) ce trebuie umplut periodic. Arderea peleților se face cu o eficiență de 90–93% și autonomia la soba pe peleți variază în funcție de izolația casei, temperatura exterioară și alți factori ajungând la intervale cuprinse între 15-36 de ore.

Centrala cu lemn de 40kw Termax gri/negru cu optiune arzator peleti 9789739103893

 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Rezistență crescută
 • Capacitate crescută
 • Compactă
 • Simplu de instalat
Verifică prețul

Centrala cu lemne de 40 kW, Termax este o centrală solidă, fabricată din oțel și este destinată pentru încălzirea clădirilor rezidențiale și comerciale, precum și a sistemelor mari de încălzire, fie ca sursă de căldură primară sau alternativă. Această centrală este concepută în principal pentru a arde combustibilii solizi și uleiurile de încălzire (cu adăugarea arzătorului și a automatizării) și peletele (cu adăugarea simplă a arzătorului de pelete) într-un regim de temperatură de 90/60 °C. Cazanul este bine izolat termic cu vată de sticlă în tablă de calitate superioară.

Centrală mixtă pe peleți agropeleți din paie peleți din floarea soarelui cărbune așchii din lemn sâmburi de porumb sau cereale în amestec. Dacă tu cauți o centrală care îți va asigura căldură în casă, o alegere perfectă este această centrală mixtă, datorită faptului că poți alege mai multe tipuri de combustibil pentru ea, poți face cea mai avantajoasă alegere la moment, vei economisi o bună parte din bani, dar și ușurința de folosire este caracteristică acestei centrale impecabile și moderne, cu cele mai noi tehnologii.

Întrebări despre centralele pe peleți cu încărcare automată

Ce putere au centralele pe peleți cu încărcare automată?

Centralele sunt disponibile cu diferite capacități de putere, de la cele simple de aproximativ 3,9 kW, la cele de aproximativ 4 până la 20 kW. În prezent, cazanele cu peleți obțin un randament de ardere de aproximativ 85-95% la sarcină maximă (putere termică nominală) în funcționare cu energie termică.

Ce tip de tiraj prezintă?

Ca în cazul oricărui tip de sistem de încălzire ce eliberează noxe, există centrală termică pe peleți cu tiraj natural sau cu tiraj forțat. Indiferent de tipul de tiraj însă, este necesar să ai un coș de evacuare sau să construiești o tubulatură de evacuare verticală, de preferat.

Prezintă sistem de curățare?

Sunt centrale pe peleți care sunt dotate cu un sistem de auto-curățare, care permite îndepărtarea cenușii cu succes. Astfel reziduul rezultat în urma arderii este adunat periodic într-un cenușar, care va trebui golit la rândul său, la un anumit interval de timp.

Este ușor de setat?

Ca la orice aparat electrocasnic și centrala pe peleți cu încărcare automată vine însoțită de manual de utilizare și alte documente utile (certificat de garanție, certificat de conformitate). După ce ai terminat instalarea centralei trebuie să parcurgi cu atenție manualul ei pentru a o putea regla corespunzător.

Prezintă afișaj cu ecran touch screen?

Deși nu reprezintă un aspect atât de important ca operațiunile de întreținere și curățare sau posibilitatea încărcării automate și ecranul senzitiv poate fi o opțiune a centralei. Modelele mai noi au în dotare astfel de ecrane tactile astfel poți seta anumiți parametrii ai centralei.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Uscător de Rufe
Cel mai bun uscător pentru rufe

Mii de români folosesc și sunt mulțumiti deja de uscătoare de rufe ale mărcilor Bosch și Beko. Află ce modele sunt cel mai vândute și de unde le poți cumpăra online.

Cel Mai Bun Uscător de Rufe cu Pompă de Căldură
Uscător de rufe cu pompă de căldură

Cauți un uscător de rufe rapid și performant? Uscătoarele cu pompă de căldură sunt mai eficiente cu 50% față de cele în condensare pentru că recirculă încontinuu aerul deja încălzit.

Cel Mai Bune Răcitor de Vinuri pentru Acasă
Vitrine și răcitoare de vinuri pentru acasă

Îți dorești propria ta vinotecă acasă? Primul pas e să-ți cumperi un fridiger sau o vitrină în care să-ți păstrezi vinurile la termperatura potrivită. Am găsit pentru tine cele mai bune modele.

Cea Mai Bună Plită Încorporabilă cu 4 Zone
Cea mai bună plită electrică încorporabilă cu 4 zone de gătit

Ai o familie numeroasă și cauți o plită electrică cu 4 zone de gătit? Alfă care sunt cele mai performante modele încorporabile.

Cel mai bun Generator de Ozon (Dezinfectare + Eliminare Mirosuri)
Generator de ozon pentru dezinfectare și eliminare mirosuri

Curăță și dezinfectează mașina, casa, biroul cu puterea Ozonului. Cel mai eficient aparat pentru dezinfectarea și purificarea aerului.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe