Cea Mai Bună Hotă Retractabilă (Telescopică)

Cea mai bună hotă retractabilă (telescopică)

Modificat la 04 decembrie 2021
Articol evaluat de 119 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe

De ce hotele telescopice sunt cele mai eficiente pentru uz casnic?

Unul din marile avantaje ale unei hote telescopice este faptul că ele pot fi încastrate în mobilierul de bucătărie. Pentru a le acționa partea de jos se extinde prin tragere, mărind astfel suprafața de extracție față de o hotă fixă. Hotele telescopice sunt aproape invizibile in bucătărie. Ca să le deschizi partea de jos se extinde prin tragere, și astfel se mărește și suprafața de extracție. Odată ce ai stabilit ce tip de hotă telescopică se va potrivi cel mai bine în bucătăria ta, poți lua să te gândești și alte aspecte legate de performanța si ușurința în folosire a modelului ales.

Toate modelele de hote telescopice sunt dotate cu două sau mai multe lămpi incandescente sau cu halogen. Asta înseamnă automat lumină mai multă și mai bună ca la hotele tradiționale, totul foarte eficient energetic. În plus, poți alege în funcție de accesul bucătăriei la exteriorul clădirii, o hotă cu evacuare sau cu recirculare. În ajutorul tău mai vin și filtrele de grăsime dar și cu cărbune activ, așadar poți fi sigur de calitatea aerului din încăpere în timpul gătitului.

Modele bune de hote retractabile

Premium

Klarstein Royal

 • Un model de hotă glisor (gama downdraft), care se scufundă în blat după utilizare
 • Capacitate sporită de aspirare a vaporilor și aburilor (debit aspirare 430 m³/oră)
 • Design aparte, potrivit bucătăriilor decorate în stiluri diferite
 • Hota poate fi instalată pe oricare dintre fețe
 • Iluminare reglabilă la 8 grade
Verifică prețul

Hota Royal Flush Downdraft este cel mai bun ajutor împotriva mirosurilor din bucătărie! Puterea de aspirare de până la 430 m³ / h hota previne apariția mirosurilor și a vaporilor. Puteți alege între cele patru niveluri de putere de pe bară. Timerul de oprire permite o funcționare de până la 40 de minute a hotei după oprire. Puteți regla iluminarea încorporată în opt pași, astfel încât să puteți privi întotdeauna la oale. Filtrul de grăsime poate fi scos și spălat manual sau în mașina de spălat vase. Digestorul se extinde până la 34 cm.

la buget

Beko HNT61310X

 • Curățarea se face facil, grație filtrelor anti-grăsime integrate, care sunt lavabile
 • Design modern, potrivit în diverse decoruri pentru bucătării
 • Model incorporabil, pentru menținerea unui aspect minimalist al bucătăriei
 • Capacitate mare de absorbție a aburilor (debit de aer absorbit 348 m3/oră)
 • Funcție de recirculare sau evacuare a aerului
Verifică prețul

Hota incorporabilă telescopică Beko HNT61310X, cu 2 motoare de 276 W, are o putere de absorbție de 348 m3/h pentru a putea gări orice îți dorești. Mirosul de mâncare nu va mai fi o problemă! Bucătaria ta va fi menținută curată cu ajutorul filtrelor metalice anti-grăsime, foarte ușor de igienizat. Poți folosi una dintre cele trei trepte de viteză, pentru a adapta puterea hotei în funcție de preparatul pe care îl gătești. Poți face din bucătăria ta, un loc mai plăcut, dacă alegi să achiziționezi acest produs!

Cel mai bun

Hansa OTS6425IH

 • Eficiență înaltă datorită ventilatoarelolr moderne și deosebit de eficiente care elimină complet mirosurile de mâncare
 • Funcționare silențioasă datorită nivelului redus de zgomot
 • 3 trepte de viteză
 • Sistemul electronic de comandă dotat cu butoane ușor de utilizat, adesea iluminate, pentru facilitarea accesului la funcțiile suplimentare, precum oprirea temporizată
 • Filtrele de grăsime realizate din aluminiu care pot fi curățate în mașina de spălat vase.
Verifică prețul

Îmbrăcămintea dumneavoastră, perdelele și husele de plapumă sunt împregnate cu miros de mâncare? Acest lucru nu se întamplă daca utilizați o hotă Hansa! Hota incorporabilă telescopică Hansa OTS6425IH, are o putere de absorbție de 365 mc/h, 2 motoare de 260 W, iluminare prin 2 becuri cu halogen, indicator înlocuire filtre, un nivel de zgomot redus de doar 65 dB și un consum anual scăzut de doar 138 kWh. Filtrul de grăsime, din aluminiu, protejează motorul hotei și se poate curăța în mașina de spălat vase. Hansa, rețeta bucătăriei perfecte!

Hota incorporabila telescopica Whirlpool AKR 749 IX, Putere de absorbtie 371 mc/h, 1 Motor, 60 cm, Inox

 • Construcție telescopică
 • Filtrele de grăsime din mai multe straturi de plasă metalică
 • Filtre de cărbune pentru purificarea aerului
 • Timer cu posibilitatea setării orei de oprire din functiune a hotei
 • Sistem de iluminare LED cu 90% mai puțină energie decât becurile tradiționale cu incandescență.
Verifică prețul

Hota incorporabilă telescopică Whirlpool AKR 749 IX, are o putere de absorbție de 371 mc/h, un nivel de zgomot scăzut de doar 62 dB, face parte din clasa de eficiență energetică D și are 1 filtru de grăsime dar și 2 filtre de miros (filtre de cărbune pentru purificarea aerului). Sistemul de iluminare este pe bază de LED, asigurând astfel o iluminare puternică a întregului aragaz. Timerul se poate seta astfel încât hota să se închidă automat la finalul terminării mâncării. Motorul are 150 W, iar consumul anual de energie este de 127 kWh.

Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50, Putere de absorbtie 400 mc/h, 1 motor, 60 cm, Inox

 • Capacitate de evacuare mare, asigură rapid împrospătarea aerului din bucătărie.
 • Iluminare cu halogen optimă și economică.
 • Foarte silențioasă
 • Filtru de grăsime din metal
 • Construcție telescopică
Verifică prețul

Această hotă incorporabilă telescopică te va ajuta să gătești fără să ai miros de mâncare în toată casa. Este extrem de utilă mai ales când bucătăria ta este open space și nu îți dorești ca în living să miroasă a tocăniță. Puterea de absorție de 400mc/h este ceea ce te va ajuta să obții un aer curat și proaspăt fără urme a ce ai gătit. Fabricată din inox, îți va fi alături o perioadă lungă de timp și este ușor de spălat și curățat. Vei avea parte de o iluminare cu halog ceea ce face ca lumina să fie optimă și economică în același timp.

Klarstein Mariana 60

 • 2 filtre de grăsime din aluminiu înlocuibile
 • Lumini LED
 • Design de economisire a spațiului
 • Intensitate extragere aer reglabilă
 • Funcție de recirculare
Verifică prețul

Hota poate fi montată ușor și necomplicat sub dulapurile de bucătărie și, datorită designului său compact, lasă suficient spațiu pentru rafturi și spațiu de depozitare pentru mirodenii sau ustensile de bucătărie. Șina inferioară a hotei este extrasă într-o singură mișcare și suprafața filtrelor de grăsime este dublată pentru a pierde rapid și eficient mirosul alimentar, fum și fum, cu o capacitate de extracție maximă de 500 m3 / h. Intensitatea extragerii a aerului din hotă poate fi controlat direct de pe aparat cu ajutorul butoanelor.

Klarstein Vinea hota incorporabila filtre cu carbon activ

 • Filtre cu carbon activ
 • 2 filtre de grăsime din aluminiu
 • Debit maxim de aer evacuat de 610 m3/h
 • 3 niveluri de putere
 • Comutator On / Off pe partea din față
Verifică prețul

Mai ales în bucătării mici, hota Klarstein Vinea își demonstrează eficacitatea, deoarece capota cu parte plată poate fi montată pe dulapuri și rafturi, sub dulapuri într-un mod practic și necomplicat. Cu un mâner, al doilea filtru de grăsime este scos și ați dublat zona de aspiratie. Alimentele, mirosurile, fumul și vaporii sunt absorbiți rapid și eficient, cu un debit maxim de aer evacuat de 610 m3 / h. În acest caz, intensitatea aerului evacuat al hotei poate fi reglată prin intermediul a trei niveluri de putere!

Întrebări despre hotele telescopice

Sunt hotele telescopice incorporabile?

În funcție de configurația bucătăriei dar și de nevoile tale ca și client poți alege o hotă telescopică încorporabilă. Pentru asta însă s-ar putea să fie nevoie ca înainte de a alege hota să te consulți cu specialiștii în mobilier, pentru ca totul să fie 100% funcțional.

Câte motoare au?

Hotele telescopice rezidențiale au minim un motor. Există modele care pot avea 2 sau 3 motoare, de diverse puteri. Același lucru este valabil și legat de treptele de viteză. În funcție de puterea motorului, zgomotul degajat și aerul aspirat poate varia.

Din ce material sunt filtrele?

Hotele telescopice au filtre lavabile ce colectează particulele generate în timpul gătitului menținând bucătăria curată. Cheltuielile cu întreținerea ale hotei sunt reduse datorită filtrelor metalice, în general aluminiu, anti-grăsime și ușor de curățat.

Sunt filtrele lavabile?

Rolul filtrelor cu care sunt dotate hotele telescopice este să preia particulele care se emit în timpul gătitului, pentru a menține bucătăria curată. De aceea aceste filtre sunt metalice, anti-grăsime, deci sunt lavabile și foarte rezistente în timp.

Au sistem de iluminare?

Hotele telescopice au un design modern și o tehnologie care să le facă foarte potrivite cam oricărei bucătării. Printre avantajele incluse este și un sistem de iluminare puternic și foarte eficient energetic care să te ajute și mai mult în timpul gătitului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Aparat de Aer Condiționat Portabil
Aparate de aer condiționat mobile care nu necesita instalare

Ai nevoie de un aer condiționat care nu necesită instalare și poate fi mutat unde vrei în locuință? Eficiența este identică cu a unui aparat convențional. Vezi cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Aparat de Aer Condiționat cu Încălzire
Cel mai bun aparat de aer condiționat cu funcție de încălzire

Un aer condiționat cu funcție de încălzire te poate ajuta să treci confortabil peste acele perioade din an dintre sezoane când nu este nici prea cald, nici prea frig.

Cea Mai Bună Centrală pe Peleți cu Încărcare Automată
Cea mai bună centrală pe peleți cu încărcare automată

Acest tip de centrală este ideală dacă ești o persoană comodă și ai nenorocul să locuiești într-o zonă fără gaz curent. Încărcarea cu peleți se face automat dintr-un rezervor pe care trebuie să-l umpli o singură dată la câteva zile.

Cel Mai Bun Convector Electric de Perete
Cel mai bun convector electric de perete

Ai nevoie de o metodă de încălzire temporară sau suplimentară și nu vrei să investeșți mii de lei în sisteme complexe? Convectorul electric este practic un calorifer electric montat pe perete pe care-l pornești doar atunci când ai nevoie.

Cel Mai Bune Răcitor de Vinuri pentru Acasă
Vitrine și răcitoare de vinuri pentru acasă

Îți dorești propria ta vinotecă acasă? Primul pas e să-ți cumperi un fridiger sau o vitrină în care să-ți păstrezi vinurile la termperatura potrivită. Am găsit pentru tine cele mai bune modele.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe