De ce să-ți cumperi o oală sub presiune Tefal?

Oala sub presiune Tefal este un dispozitiv etanș care gătește rapid alimentele, datorită presiunii aburului care se acumulează în interior. Aburul face, de asemenea, mâncare umedă, motiv pentru care acest dispozitiv este perfect pentru tocănițe de carne, prăjituri cu brânză și multe altele. O oală sub presiune economisește 90% din energia utilizată față de cât ar dura să fiarbă o oală pe plită. Unele alimente sunt perfecte pentru a fi gătite în aceste condiții. Profită de toate avantajele oalei sub presiune.

Dacă ai mâncat un pui fript la cină, mai degrabă decât să arunci carcasa, ai putea să o folosești pentru a face supă. Dacă o introduci în oala sub presiune, atunci într-o jumătate de oră vei extrage tot conținutul necesar. Gătitul la abur cu presiune păstrează valoarea nutritivă a ingredientelor cu până la 80% mai multă vitamină C comparativ cu celelalte oale de pe piața actuală. Indiferent dacă sunt fragede sau crocante, legumele sunt gătite cu perfecțiune și rămân bogate în vitamine.

Cele mai bune oale sub presiune de la Tefal

1. Clipso Precision 6L PREMIUM

Cu ajutorul senzorului integrat, oala sub presiune de la Tefal pornește automat timpul de gătire la momentul potrivit și te va avertiza atunci când preparatul este gata. Capacul se poate utiliza cu o singură mână datorită sistemului inteligent și are două programe de gătit dedicate legumelor și cărnii, ideale pentru a păstra vitaminele și nutrienții produselor. Pentru curățare, se poate adăuga în mașina de spălat vase pentru o curățare fără efort oricând este nevoie. Oala sub presiune a fost proiectată și confecționată în Franța, la standarde înalte de calitate.

Video Clipso Precision 6L
Opțiuni cheie
 • Timer inteligent;
 • Păstrarea nutrienților și a vitaminelor din preparate;
 • Ușor de manevrat;
 • Două programe de gătire;
 • Compatibilitate cu mașina de spălat vase.

2. Clipso Minut Duo 5L BEST CHOICE

Această oală Clipso Minut Duo sub presiune, este foarte ușor de utilizat cu o singură mână cu deschidere și închidere fără efort. Reprezintă o alegere convenabilă pentru obținerea rezultatului dorit, de la carne, legume și chiar deserturi. În același timp, se poate păstra aroma ingredientelor cu ajutorul opțiunii slow cooking. Prevăzută cu înveliș antiaderent din titanium, curățarea devine mai ușoară chiar și după ani de folosire. Este perfectă pentru o familie de 5 persoane având o capacitate de 5 litri.

Video Clipso Minut Duo 5L
Opțiuni cheie
 • Are cinci sisteme de blocare;
 • Are funcție de slow-cooking;
 • Are învelișul interior antiaderent, din titanium;
 • Este o opțiune perfectă pentru o familie de până la 5 persoane;
 • Deschidere și închidere fără efort, cu o singură mână.

3. Secure 5 Neo 4L LA BUGET

Cu oala sub presiune Tefal Secure5 NEO, poți pregăti o masă de două ori mai repede decât într-o cratiță tradițională. Este ideală pentru prepararea mâncării cu un timp îndelungat, cum ar fi tocană sau legume proaspete la abur. De asemenea, poți găti mâncăruri delicioase de pește sau o poți folosi pentru prepararea supelor. Gătitul într-o oală sub presiune este foarte sănătos, deoarece vitaminele și mineralele nu se pierd. Și datorită timpului de gătit mult mai scurt, economisești și multă energie!

Video Secure 5 Neo 4L
Opțiuni cheie
 • Mâner de ținere
 • Fabricat din oțel inoxidabil
 • Cu capac
 • Volum 4 litri
 • Diametru 22 cm

4. Oala sub presiune Tefal Clipso Minut Easy, 6 L, rosu-negru

Oala sub presiune Tefal Clipso Minut Easy îți oferă o gamă largă de feluri de mâncare care pot fi preparate rapid și ușor. Realizată din oțel inoxidabil, gătește de până la 2 ori mai repede decât o oală tradițională. În plus, cu 80% mai multe vitamine sunt reținute prin gătit într-o oală sub presiune. Un coș de abur din oțel inoxidabil este furnizat cu această oală sub presiune. Ai nevoie de mai multe rețete? Aplicația Smart & Tasty conține o gamă largă de 300 de rețete, de la antreuri la deserturi.

Opțiuni cheie
 • Preparate gătite cu până la de două ori mai rapid;
 • 5 sisteme de siguranță;
 • Cu 30% mai ușoară decât alte oale Tefal;
 • Păstrarea vitaminelor;
 • Curățare ușoară.

5. Oala sub presiune Tefal Clipso Minut Easy, 7.5L

Oala sub presiune de la Tefal este cea care gătește până la de 2 ori mai repede și mai ușor în același timp. Dispunând de o capacitate destul de mare pentru întreaga familie și de un design practic, este răspunsul pentru meniuri delicioase și rapide în orice moment al zilei. Carnea, legumele, peștele dar și deserturile pot fi preparate cu ajutorul ei fără probleme. Este fabricată din oțel inoxidabil pentru o viață mai lungă și este mai ușoară cu 30% în comparație cu alte oale sub presiune obișnuite pe care le găsești oriunde.

Opțiuni cheie
 • Material din oțel inoxidabil;
 • Păstrarea nutrienților și a vitaminelor din mâncare;
 • Sistem de siguranță bine implementat;
 • Rapiditate și eficiență;
 • Ușor de deschis cu doar o singură mână.

Întrebări despre oalele sub presiune Tefal

În care moment după gătire pot deschide oala sub presiune?

Aceste oale au fost concepute astfel încât siguranța să fie un element cheie.
Închiderea de siguranță, sistem de blocare automată, supapa pentru controlul presiunii, valva de siguranță și garnitura reprezintă sistemele de siguranță pentru a găti corect, astfel tu ști exact când poți să verifici starea mâncarii, fără să te accidentezi.

Pot păstra alimente în oala sub presiune?

Presiunea păstrează mai multă aromă decât metodele tradiționale, deci, preparatele sunt și mai delicioase. Poți elibera aerul din oală printr-o deschidere treptată a capacului, rotind treptat selectatorul de programe spre poziția pentru abur, astfel preparatele sunt și mai delicioase.

Cum pot adapta rețetele mele la gătitul cu presiune?

Atunci când vrei să pregătești rețete standard cu ajutorul oalei de fierbere sub presiune trebuie să utilizezi mai puțin lichid de gătit, fiindcă acesta nu se evaporă, iar apoi să reducei timpul de gătit cu aproximativ două treimi. Dacă preparatul nu s-a gătit complet, mai poți folosi vasul câteva minute în plus.

Cât lichid este necesar pentru gătirea cu presiune?

Este suficient doar să pui alimentele în sita oalei și să o pornești. În interiorul ei, trebuie să existe lichid, iar apa este cel mai potrivit. Nu umple vasul cu mai mult de două treimi de apă, deoarece este nevoie de spațiu pentru formarea aburilor. Întotdeauna trebuie să te asiguri că ai blocat capacul înainte de a porni oala.

Ce tip de alimente pot prepara în oala sub presiune?

Acestă oală sub presiune este folosită cel mai adesea atunci când avem de pregătit mâncăruri a căror durată de preparare depășește 45 – 50 de minute. Economisim astfel timp dar ne asigurăm și o mâncare sănătoasă. Nu este indicat să folosim oala la prepararea alimentelor cu durată de preparare mai mică de 30 de minute, dar nici a celor sensibile la caldură.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe