De ce să-ți cumperi un espressor cu capsule pentru acasă?

Puține persoane își încep ziua fără a bea o cafea, în timp ce altele își oferă un moment de răgaz la mijlocul zilei, alegând să bea o cafea pentru un plus de energie care să contribuie la desfășurarea eficientă a activităților și sarcinilor zilnice. Așa cum știm cu toții, există numeroase variante de a prepara cafeaua, pe lângă posibilitatea de a cumpăra rapid o cafea bună de la cafenele și pub-urile tip Coffee to go. Însă ce opțiuni ai pentru a bea o cafea bună acasă, cu preparare rapidă, economisind în același timp din când în când?

Espressoarele cu capsule îndeplinesc condițiile esențiale când vine vorba de cafea: raport excelent calitate-preț, rapiditatea preparării, economie, gust aromat și diversitatea băuturilor, în funcție de brandul pe care îl alegi și tipologia de arome, tipuri de cafea și băuturi oferite (ceai, ciocolată caldă). Sunt facil de utilizat: sunt alimentate la priză, ca toate electrocasnicele de bucătărie pe care le folosești, iar prepararea cafelei este extrem de rapidă: plasezi capsula în locul semnalat, te asiguri că este apă în recipient și apeși pe un buton.

Capsulele compatibile se găsesc atât în magazinele fizice, cât și în cele online, așa că nu îți va fi greu să te asiguri că ai constant acasă sortimentele preferate. Recomandările de întreținere sunt minime, curățarea recipientului de colectare, ștergerea suprafeței și periodic adăugarea unei soluții de curățare (verifică recomandarea fiecărui producător), care se găsește la fel de ușor.

Cele mai bune espressoare cu capsule

1. Philips Senseo Original PREMIUM

Espressorul Philips Senseo Original este destinat unei serii de funcții, după cum urmează: sistem anti-picurare, oprire automată, indicator led, sistem pentru economisirea energiei electrice, curățare automată. Rezervorul de apă are o capacitate de 1 litru și este detașabil, ceea ce face posibilă curățarea acestuia la robinet oricând este necesar. Presiunea pompei este de 15 bar iar puterea esspresorului măsoară 1100 W. Băuturile preparate sunt în principal cafeaua, ciocolata caldă, espresso și cappuccino.

Video Philips Senseo Original
Opțiuni cheie
 • Închidere automată după 30 de minute;
 • Tehnologia Senseo Boost;
 • Pregătire o ceașcă de cafea în 30 secunde;
 • Dimensiuni reduse;
 • Compatibil cu capsulele Senseo.

2. Bosch Tassimo BEST CHOICE

Esspresorul Bosch Tassimo este gândit pentru o reumplere ușoară deoarece rezervorul de apă practic este ușor de îndepărtat. Îl poți umple direct de la robinet având o capacitate de până la 0,7 litri. Băutura ta favorită este la doar o atingere de buton. Încălzitorul instant face ca timpul pentru încălzire să fie extrem de scurt, apa nu trebuie încălzită între băuturi diferite. După fiecare preparare, modul stand-by te ajută să economisești energie iar curățarea și decalcifierea este simplă. La acest aparat se potrivesc toate tipurile de căni și cești.

Video Bosch Tassimo
Opțiuni cheie
 • Rezervor de apă de 0,7l cu reumplere ușoară;
 • Dimensiuni mici, economisește eficient spațiul din bucătarie;
 • Funcționare complet automată;
 • Timp rapid de încălzire;
 • Curățare și decalcifiere simple.

3. KRUPS Nescafe LA BUGET

Cu Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo, poți face cea mai bună cafea acasă, fierbinte sau rece, puternică sau slabă. Piccolo este cea mai mică mașină acționată manual pentru o ceașcă de cafea ajustată după gustul tău. Datorită dimensiunii sale compacte, această mașină de cafea cu capsule se potrivește cu ușurință în orice bucătărie. Mașina este eficientă din punct de vedere energetic și se oprește automat după 5 minute. Pentru o funcționare optimă a NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo, se recomandă utilizarea cupelor NESCAFÉ Dolce Gusto.

Video KRUPS Nescafe
Opțiuni cheie
 • Tavă detașabilă;
 • Sistem Thermoblock pentru încălzirea apei;
 • Suport de cești ajustabil;
 • Suport cu magneți pentru a introduce și scoate capsulele ușor;
 • Oprire automată după 5 minute.

4. Espressor Coffee machine capsule DeLonghi Dolce Gusto EDG100.W

Aparatul de cafea DeLonghi de design exclusivist este o alegere perfectă pentru cei cărora le plac băuturile delicioase și ușor de preparat. Personalizează volumul de băuturi atât al băuturilor calde, cât și al celui rece, în funcție de preferințele tale. Presiunea ridicată de 15 bari garantează o distribuție uniformă a apei și a presiunii, ceea ce duce la o spumă delicioasă și groasă pentru fiecare ceașcă de cafea și ajută la extragerea celei mai arome. Capsulele de cafea sunt ușor de găsit online.

Opțiuni cheie
 • Putere 1500 W
 • Presiune pompă 15 bar
 • Capacitate rezervor apă 0,6 l
 • Tip alimentare capsule
 • Tip de utilizare rezidențial

5. Espressor deLonghi cu capsule EDG 100 W, 0.6 l, 1500 W, Alb

Acest Espressor deLonghi te încântă în fiecare dimineață cu aspectul său. Este ușor de folosit și de întreținut, se alimentează cu specialele capsule iar capacitatea rezervorului de apă este de 0,6 litri. Are o putere de 1500 W iar puterea pompei este de 15 bar. Lungimea cablului de alimentare de 1 metru este perfectă pentru conectarea acestuia la priza de perete. Cântărește în jur de 3,7 kilograme, ceea ce îl face ușor de mutat. Dispune de curățare automată, rezervor de apă detașabil și nu în ultimul rând de sistem anti-alunecare și oprire automată.

Opțiuni cheie
 • Se poate alimenta cu capsule;
 • Are dimensiuni reduse putând fi amplasat oriunde;
 • Are un consum minim de energie electrică;
 • Are un rezervor de apă suficient pentru 3 cești de cafea;
 • Are sistem automat de stand-by.

6. Pachet Promo Espressor Easy Automat set 10 cutii capsule cafea 160 capsule

Plăcerea de a bea cafea este, mai presus de toate, o chestiune de gust. Cu toate acestea, combinația dintre calitatea cafelei și aparat este decisivă atunci când se pregătește un Espresso. Lungimea cablului de alimentare măsoară un metru, perfect pentru a ajunge la priza de perete. Presiunea pompei este de 19 bar iar capacitatea rezervorului pentru apă este de un litru. Alimentarea se face cu ajutorul capsulelor care vin la pachet cu aparatul și care, pot fi găsite ușor la magazinele online și fizice. Este automată și are o putere de 1450 W.

Opțiuni cheie
 • Poate prepara 5 tipuri de cafea;
 • Poate prepara ceai;
 • Are un sistem de oprire automată dacă nu este folosit;
 • Are un sistem economisire a energiei electrice;
 • Are un sistem de spumare a laptelui automat.

7. Espressor Tchibo Cafissimo easy Rose, 1250 W, 3 presiuni, 650 ml, Espresso, Caffe Crema, sertar capsule, Roz

Espressorul are un panou de control cu ​​butoane în diferite culori, cărora li se pot atribui apoi capsulele. Poți alege între espresso, cafe crema și cafea la filtru. Atunci când cantitatea prestabilită de cafea este prea mare, o poți reprograma. Pentru utilizatorii începători, instrucțiunile de utilizare anexate sunt suficient de detaliate. Rezervorul de apă este încăpător și, deoarece este închis de un capac, poți adăuga mai multă apă fără a scoate rezervorul din aparat. Poți folosi și capsule de ceai.

Opțiuni cheie
 • Alimentare capsule
 • Putere 1250 W
 • Presiune pompă 15 bar
 • Capacitate rezervor apă 650 ml
 • Incorporabil

Întrebări despre espressoarele cu capsule

În cât timp se prepară cafeaua?

Partea foarte bună la cafeaua din capsule este faptul că are mereu același gust. Aparatele cu capsule au o marjă de eroare zero din moment ce sunt dotate cu programe presetate la o temperatură și o cantitate de apă precise. Drept rezultat, te vei bucura mereu de aceeași cafea pe care o iubești în maxim 1 minut.

Se pot prepara și alte băuturi în afară de cafea?

Aceste aparate de cafea sunt mici, ceea ce le face foarte practice. Prepararea durează doar câteva secunde și zero efort, chiar și atunci când îți vei dori un cappuccino sau latte macchiato. Printr-o simplă apăsare de buton, laptele se transformă în spumă de lapte.

Necesită instalare specială sau funcționează cu alimentare la priză?

Un espressor de cafea cu capsule este un aparat care folosește cafea măcinată încapsulată într-un recipient mic. De îndată ce ai inserat capsula în aparat, acesta va perfora în mod automat capsula și va permite apei să treacă prin aceasta, extrăgând astfel cafeaua, direct în ceașca ta. Nu necesită instalare specială, este suficient o priză de 220 V.

Se găsesc ușor capsule compatibile în magazinele online și fizice?

Capsulele compatibile pentru espressoare se găsesc în magazinele fizice dar mai ales în magazinele online. Când le cauți pentru a le comanda sau atunci când ești în magazin, ai grijă să se potrivească firma sau denumirea cutiei cu acele capsule să fie compatibilă cu aparatul tău.

Ce recomandări/indicații de curățare și întreținere este nevoie să urmez?

Apeși unul sau două butoane după ce ai umplut rezervorul cu apă și ai inserat capsula, iar aparatul se va pune pe treabă. În plus, întreg procesul este foarte rapid. Cât despre întreținere, decalcifierea și spălarea rapidă a părților detașabile, sunt tot ce trebuie să faci, procedee la fel de ușor de executat, tot prin apăsarea unui buton.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe