De ce să-ți cumperi o oală dedicată pentru paste?

Spaghetele sunt simbolul pastelor italiene și este acum unul dintre preparatele preferate din aproape toată lumea. Spaghetele funcționează cel mai bine atunci când sunt gătite pe toată lungimea. Dar oalele normale sunt prea mici pentru asta. Ca și în cazul celor mai multe tipuri de oale, există o mulțime de variații și între cele pentru paste. De exemplu, unele vin cu strecurătoare încorporate pentru a scurge cu ușurință apa. Altele au o suprafață antiaderentă, iar unele pot merge în mașina de spălat vase sau în cuptor.

Dacă dorești să verifici progresul fierberii fără a scoate capacul, ia în considerare o oală pentru paste cu un capac de sticlă transparentă. Oalele pentru paste sunt de multe dimensiuni. Pentru familii, cele mai bune oale pentru paste conțin de obicei cel puțin cinci litri de apă. Cu toate acestea, oalele mai mari tind să necesite mai mult spațiu de depozitare. Unele oale pentru paste sunt multifuncționale, în timp ce altele sunt special concepute pentru a găti loturi de paste.

Oale pentru paste

1. Cromargan® PREMIUM

Oala reprezintă piatra de temelie a oricărei bucătării. Indiferent dacă alegi o oală de paste sau o oală pentru gătit pe aburi, cele de la WMF vor fi perfecte pentru tine. Toate produsele au o procesare de înaltă calitate și sunt fabricate din oțel inoxidabil 18/10, care este igienic, rezistent la coroziune, inodor și durabil. Setul conține două oale, o sită și un capac, adecvate pentru temperaturi de până la 250 ° C. Poate fi folosită pe plitele cu inducție, cu gaz, electrice, vitroceramice, precum și în cuptor. Brandul se gândește și la întreținerea ușoară, astfel că pot fi spălate în mașina de spălat vase, sau de asemenea, poate fi curățate de mână.

2. Premium 4 L BEST CHOICE

Cu ajutorul acestei oale puteți pregăti pastele perfecte cu carne sau legume, pentru sănătatea familiei dumneavoastră. Oala este fabricată din oțel inoxidabil, iar capacul este realizat din sticlă termorezistentă. Oala inferioară sau sita pot fi folosite și separat. Se poate curăța în mașina de spălat vase și se poate utiliza pe toate sursele de căldură, inclusiv pe plitele cu inducție. Pachetul conține protecțiile pentru mânere și o mică cărticică cu câteva rețete perfecte pentru întreaga familie.

3. Oala de paste LA BUGET

Oală din inox, fabricată din oțel inoxidabil, cu design echilibrat și cu bază în trei straturi pentru o mai bună distribuție a căldurii și pentru a economisi energie în timp ce gătești. Este ușor de curățat și poate fi foarte bine folosită pentru a fierbe la foc mic, sau orice altă modalitate de a găti paste. Un mare plus îl reprezintă faptul că poate fi folosită și pe plitele cu inducție, cu gaz, electrice, vitroceramice, cu halogen. Se curăță în mașina de spălat vase în doar câteva minute. Oala se poate folosi separat sau împreuna cu sita pentru aburi.

4. Set oala pentru fiert paste Eatitaly 20 cm

Acest Set format din oală pentru paste și încă 3 piese este concepută special pentru prepararea pastelor. Oala este realizata din inox de cea mai bună calitate și poate fi folosită și pe plita cu inducție. Sita pentru scurgerea pastelor de apă este dotat cu un mâner rezistent din inox pentru o mai bună manevrare de pe o suprafață pe alta. Setul conține 3 piese: oală cu mâner inox, sită pentru scurgere inox și capac sticlă termorezistent, cu diametru de 20 cm. Toate piese sunt ușor de spălat, chiar și la mașina de spălat vase automată.

5. Oală paste Premier Housewares Black, 28 cm

Oala pentru paste Premier Housewares Black este ideală pentru prepararea rapidă și eficientă a pastelor, atât pentru membrii familiei, cât și pentru prieteni. Cu o greutate de 1.4 kg, materialul din care este alcătuită este smalțul. Perfectă pentru orice bucătărie, oala pentru paste are dimensiunile 29 x 28 (înălțimea și lățimea), iar garanția pe care o primești este de un an. Cu un design retro și inovativ, oala pentru paste este practică și face ca servirea mâncării pregătite să fie perfectă.

6. Oala cu capac pentru paste Milano 6 L

Spaghetele sunt simbolul pastelor italiene și este acum unul dintre preparatele preferate din aproape toată lumea. Cu aceste dimensiuni adică lungime 25 cm, lățime 23.5 cm, înălțime dec32 cm și cu dimensiunea de 6 L, fac din această oală una perfectă pentru 6-7 porții de paste cu sos roșu.
Materialul este unul de calitate și rezistent, anume inox, iar capacul din sticlă, prevăzut cu găuri pentru aerisire este ideal pentru a păstra temperatura perfectă până când fiecare membru al familie gustă din preparat.

7. Oala pentru paste Zokura Z1001, 16cm, 4.2l (Inox)

Gătitul acasă este o îndeletnicire din ce în ce mai rar practicată în familia modernă, însă atunci când i se acorda îndeajuns de multă atenție, oferă posibilitatea obținerii unor feluri de mâncare foarte economice și sănătoase. Oala pentru sparanghel, marca Zokura, este fabricată din inox 18/10, având un finisaj satinat, foarte elegant. Poate fi folosită și pentru fiert paste sau alte legume. Prezintă mânere din inox și margini cu un design atent studiat, pentru o scurgere precisă a lichidelor, iar capacul este din sticlă termorezistentă, prevăzut cu un orificiu pentru evacuarea aburului.


Întrebări despre oalele cu capac pentru paste

Se poate folosi o oală de paste pentru gătit sosuri?

Oalele pentru paste sunt special concepute pentru fiert. Acestea pot fi folosite și pentru fierberea altor alimente (orez, sparanghel, broccoli) datorită sitei pentru scurgerea apei. Cu toate acestea nu este recomandat să prepari și sosul pentru paste în această oală, deoarece înalțimea oalei poate face dificilă călirea sosului. Cu toate acestea, poți folosi apa în care au fiert pastele pentru a subția sosul pregătit separat.

Care este beneficiul unui vas de paste cu o inserție?

Principalul beneficiu pe care ți-l va aduce o oală pentru fiert pastele cu inserție este ușurința cu care vei reuși să strecori pastele. Folosind strecurătoarea pentru fierberea pastelor vei putea scoate cu ușurință pastele din apa în care au fiert, iar pastele nu se vor mai lipi de oală.

De ce inserțiile din oalele pentru paste nu merg până la capăt?

Inserțiile oalelor pentru paste nu au aceleași dimensiuni ca oala propriu zisă. Acest lucru facilitează gătirea pastelor, și chiar și a altor alimente, la abur. Astfel, alimentele nu vor atinge apa ce fierbe în oală și vor fi gătite de aburul ce urcă din oală odată ce apa atinge punctul de fiebere.

Pastele continuă să se gătească după ce au fost scurse dacă sunt lăsate în oală?

Când gătești pastele în oala cu capac specială vei avea parte de o masă delicioasă datorită tehnologiei de fierbere la abur. Dacă ai gătit pastele conform instrucțiunilor de pe pachet și ai scurs apa în care acestea au fiert, procesul de gătire s-a încheiat, astfel încât poți pune pastele înapoi în oală fără să îți faci probleme că vei strica mâncarea.

Ce se întâmplă cu pastele fierte dacă folosești prea puțină apă?

De fiecare dată când fierbi un aliment cu amidon, cum ar fi pastele sau cartofii, o parte din amidon ajunge în apă și o îngroașă puțin. Dar, în general, atunci când faci doar paste, dorești ca ele să rămână separate și nu vrei mai multă îngroșare decât este necesar.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe