Cel Mai Bun Ceaun Cu Trepied

Cel mai bun ceaun cu trepied

Modificat la 24 mai 2021
Articol evaluat de 16 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Elisa Bercu
Elisa Bercu

De ce ai nevoie de un ceaun din fontă cu trepied?

În zilele noastre, poate că simți din ce în ce mai mult nevoia de a te întoarce în timp și de a recrea gustul mâncărurilor tradiționale din copilăria ta. Dacă respecți rețetele bunicii pas cu pas și folosești aceleași ingrediente, dar totuși gustul mâncării nu e la fel ca înainte, află că vasul folosit este un element extrem de important.

Astfel îți prezentăm acest ceaun din fontă montat pe trepied care va transforma gătitul într-o plăcere. Este foarte simplu de montat în grădina ta sau de luat cu tine la un grătar în aer liber, ocazie cu care cu siguranță îți vei impresiona familia și prietenii. Probabil că ai aflat că fonta este unul dintre cele mai sigure materiale în care este recomandat să pregătești mâncarea, dar și mai important este faptul că investiția va fi pe viață, deoarece cu ajutorul unei întreținere minime vasele de fontă nu se deteriorează.

Un alt avantaj foarte apreciat de către gospodine, este faptul că scapă de mirosul de mâncare din bucătărie și de căldura produsă, gătitul realizându-se în aer liber.

Cel mai bun ceaun cu trepied

Cel mai bun

Ceaun smaltuit, emailat, cu suport trepied, 16 litri

Suportul poate ajusta nivelul ceaunului cu cârligul și lanțul inclus, pentru o mai bună, simplă manevrare și pentru a te ajuta să gătești mai rapid. Ceaunul este ușor de curățat și de întreținut, având o capacitate de 16 litri. Ceaunul are o greutate redusă și este realizat din material care nu \"lipește\", pentru că a trecut testul gulașului făcut pe foc deschis din lemne.
Verifică prețul

Produs din oțel emailat, robust, rezistent în timp și cu proprietăți antiaderente. Suportul trepied este de mare ajutor, fiind realizat din fier.

la buget

Set ceaun emailat 10 l SGTT + trepied 120 cm

Dacă și tu faci parte din acești oameni, cu siguranță că ai nevoie de un ceaun pe care să îl folosești pentru a găti cea mai delicioasă mâncare pe care ai mâncat-o vreodată. Acest ceaun este unul emailat pentru a rezista cât mai mult în preajma ta. De asemenea, conține un trepied pentru a fi folosit împreună.
Verifică prețul

A venit vremea frumoasă și ne gândim la ieșit în oraș, dar mai ales la ieșitul în aer liber cu prietenii sau familia. Cu toții ne-am dorit măcar o dată să facem un pui sau cartofi la ceaun la iarbă verde.

Premium

Set trepied cu ceaun din fonta, Castiron, 10.8l

Este fabricat din fontă durabilă, cu toartă din oțel, trepiedul este din fier și are avantajul că se poate folosi la mai multe mărimi de ceaun. Trepiedul vine cu lanț și cârlig pentru agățarea ceaunului. Ceaunul are o greutate de 6 kg și o capacitate de aproape 11 litri iar trepiedul cântărește 2 kg. Înainte de prima folosire se recomandă ca ceaunul să fie ars cu ulei, după care te poți apuca serios de gătit.
Verifică prețul

Setul este ideal pentru camping sau atunci când ai poftă de o mâncare autentică gătită lent, la ceaun.

Întrebări frecvente despre ceaunurile cu trepied

De ce să alegi cel mai bun ceaun din fontă?

Ceaunele au fost folosite cu succes de secole pentru a găti. Indiferent că vrei unul pe care să îl folosești acasă sau atunci când campezi, acesta este un vas care va găti preparatele rapid și uniform. De asemenea, ceaunul din fontă este foarte popular deoarece este printre cele mai rezistente și durabile vase de bucătărie.

Câte tipuri de ceaun cu trepied există?

Ceaunul poate fi fabricat din fontă natur, care are nevoie de o întreținere specială sau fontă emailată, unde nu mai este nevoie de o întreținere atât de minuțioasă și se va curăța foarte ușor. Trepiedul poate fi și el fix sau telescopabil.

Ce capacitate de gătire au ceaunele din fontă cu trepied?

Vei găsi pe piață o varietate de produse în acest sens, capacitatea ceaunelor de fontă existente fiind cuprinsă între 0,5l și chiar mai mult de 20l. Gândește-te bine la ce îl vei folosi, însă dacă ai posibilitatea, te îndrumăm să te orientezi către o capacitate cât mai mare.

Ce greutate au ceaunele din fontă cu trepied?

Se cunoaște deja faptul că vasele din fontă sunt destul de grele, iar excepția cu siguranță nu o fac aceste ceaune. Cu cât capacitatea sa de gătire este mai mare, cu atât produsul este mai greu, însă ține cont că greutatea este și un bun indiciu al calității.

Cum se întrețin ceaunele din fontă cu trepied?

În ceea ce privește întreținerea ceaunelor din fontă, este de reținut faptul că fonta nu se spală cu detergent dur și orice formă de grăsime trebuie îndepărtată blând. Va trebui să îl speli bine cu apă după fiecare utilizare și să aplici atât pe interior, cât și pe exterior, un strat de ulei. Apoi urmează doar să îl tratezi termic pentru ca uleiul să se fixeze.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Tigaie Grill
Cea mai bună tigaie grill

Vrei să-ți poți prepara direct pe aragaz fripturi asemănătoare cu cele făcute pe grătar? O tigaie tip grill este făcută din materiale speciale care permite prăjirea fără a se lipi carnea.

Cel Mai Bun Sandwich Maker Grill
Cel mai bun sandwich maker cu plăci grill antiadezive

Vrei să-ți poți face acasă sandwich-uri ca la Subway? Ai nevoie de un model de sandwich maker cu plăci grill antiadezive. Îți spunem care sunt cele mai bune.

Cel Mai Bun Grătar de Camping
Cel mai bun grătar pentru camping (camping grill)

O ieșire în natură nu este completă fără o friptură preparată pe loc la grill. Află cum să alegi grătarul ideal pentru camping în funcție de opțiunile disponibile pe piață.

Cea Mai Bună Tigaie Adâncă
Cea mai bună tigaie adâncă

Scapă de uleiul care sare pe blat cu ajutorul unei tigăi adânci. Pe lângă prăjeli, aceasta te poate ajuta și la prepararea altor tipuri de mâncăruri gătite.

Cel Mai Bună Tavă Adâncă Pentru Cuptor
Cel mai bună tavă adâncă pentru cuptor

Îți ies de obicei fripturile prea uscate? Cel mai probabil este din cauza tăvii care nu este îndeajuns de înaltă. Cumpără-ți o tavă înaltă și vei putea găti în ea atât deserturi cât și fripturi.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe