Cel Mai Bun Generator de Curent Pentru Camping

Cel mai bun generator de curent pentru camping

Modificat la 12 august 2021
Articol evaluat de 32 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe

De ce să cumperi un generator portabil de curent pentru camping?

Cu greu ne-am mai putea imagina viața fără electricitate. De mulți ani curentul electric nu mai este un lux sau o opțiune. A devenit o necesitate stringentă, iar lipsa lui poate duce fie la pierderi semnificative financiare și de timp, sau chiar la tragedii legate de viața oamenilor. Indiferent de gravitatea situației, este absolut firesc să ai în gospodărie o sursă alternativă de generare a curentului pentru acele perioade în care te vei confrunta cu pene de curent sau pentru a-ți satisface plăcerile în camp.

Printre cele mai notabile avantaje ale generatorului de curent electric pentru camping amintim prețul redus cu aproximativ 20% față de un model staționar, și posibilitatea de a-l muta cu ușurință prin casă, sau de a-l lua în vacanțe sau excursii fără să ocupe mult spațiu.

Totuși, puterea va fi mult mai mică, chiar înjumătățită, de aceea nu îți va permite nicidecum să alimentezi întreaga casă la capacitatea normală furnizată de sursa principală de energie. Vei putea alimenta doar câteva electrocasnice pentru o perioadă nu foarte mare de timp. Cele mai scumpe modele de acest fel funcționează cu benzină, dar vor avea nevoie de un stabilizator. Restul pot fi alimentate cu propan sau gaz.

Generator de curent portabil pentru camping

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Bateria externă de la PYRAMID este suficient de puternică pentru a încărca chiar și laptopul. Are o capacitate de 72000mAh și 300W și este dotată cu panou solar ce permite încărcarea acesteia pe parcursul zilei, brichetă auto pentru a putea aprinde țigara și cu priză de 220V. Ventilatorul din dotare permite răcirea acumulatorului chiar și în cele mai toride zile de vară. Are 2 ieșiri de tip USB, și una DC, de 12V, pentru a putea încărca orice tip de dispozitiv chiar și atunci când ești plecat de acasă.

la buget

Generatorul solar portabil cu ieșire 230 V are funcții multiple precum: priză mobilă integrată, ieșire DC și ieșire AC, solar și intrare de încărcare DC15 V iar în final, protecție la suprasarcină, supratensiune, supracurent și scurtcircuit. Cântărește greutatea de numai 1500 de grame, este ușor de folosit, transportat și utilizat. Este destinat folosirii atât pentru gospodărie la penele de curent cât și la camping. Timpul de încărcare este de 6-8 ore și este prevăzut cu diverse lumini și butoane cu diferite funcții.

Premium

* Prezentare video mai jos

EcoFlow Delta 1300

 • Adaptor inclus
 • Afișaj led
 • Putere 1200 W
 • Greutate 14 kg
 • Număr ieșiri 11
Verifică prețul

Această stație de încărcare portabilă DELTA 1300 reprezintă noul standard al generatoarelor alimentate cu baterii și este compatibil cu o gamă largă de dispozitive, deci poți rămâne alimentat ore în șir oricând și oriunde. Necesită o tensiune de alimentare între 220 și 240 V și o putere ce măsoară 1200 W. Are afișaj LED, cântărește greutatea de 14 kg și un număr de 11 ieșiri. Măsoară 41 cm înălțime, 21 lățime și doar 27 cm lungime. Este compatibil cu frigidere, televizoarele, telefoanele mobile și tablete.

Goal Zero NOMAD 20

 • Lățime 55.3 cm
 • Înălțime 29.2 cm
 • Adâncime 1.9 cm
 • Greutate 1.03 kg
 • Tip monocristal
Verifică prețul

Panoul solar Goal Zero NOMAD 20 este recomandat pentru încărcarea electronicelor precum mobilul, în timpul drumețiilor sau a expedițiilor unde accesul la curent electric este dificil. Panoul se poate fixa de rucsac și poate încărca bateria externă în timpul mersului. Cel mai eficient este poziționarea panoului în dreptul soarelui cu ajutorul suportului. Este echipat cu suport pentru bateriile externe din colecția Flip, însă funcționează și în combinație cu orice tip dotat cu USB. Mai mult, este dotat cu tehnologie autorestart, care restabilește încărcarea în cazul deconectării.

Dacă îți petreci mult timp pe drumuri, fie din cauza locului de muncă pe care îl ai, fie că îți place să călătorești, atunci înseamnă că știi cum este să rămâi fără baterie la telefon, smartphone, tabletă, laptop, mp3-player sau GPS. Această problemă se poate rezolva într-un mod foarte simplu, prin intermediul unei baterii externe laptop 45000mAH power bank. Powerbank 45000mAH are un generator solar portabil, compatibil cu prizele de 220V, la care se adaugă invertor auto, 2 porturi intrare USB și panoul solar, care este inclus în pachet.

EcoFlow River 600

 • Adaptor inclus
 • Număr ieșiri: 10
 • Putere: 1200W
 • Greutate: 5kg
 • Culoare: negru
Verifică prețul

Acest generator electric portabil dispune de 2 ieșiri de aproximativ 600W și o capacitate de 288Wh ceea ce îl face să poată alimenta până la 10 dispozitive simultan. Puterea totală măsoară 1200 W, este prevăzut cu un ecran LED ce transmite diverse informații și are un mâner de prindere pentru transport. Este ușor de transportat datorită dimensiunilor reduse și a greutății ce înregistrează numai 5 kilograme. Este destinat folosirii atât pentru camping cât și acasă în gospodărie atunci când sunt pene de curent.

Întrebări frecvente despre generatoarele de curent portabile pentru camping

La ce mai poate fi folosit generatorul de curent portabil pentru camping?

Acest generator poate fi folosit și în alimentarea locuințelor atunci când sunt pene de curent deoarece întreruperile de curent se produc mai frecvent decât oricând și sunt mai lungi, cu efecte devastatoare iar pentru a preveni orice nenorocire, este bine de achiziționat acest tip de produs.

Generator de curent portabil monofazat sau trifazat?

Locuințele și întreprinderile mici folosesc, de obicei, energie monofazată. Cea trifazată este folosită de întreprinderile medii și mari, în special acolo unde energia este utilizată pentru pornirea și funcționarea motoarelor electrice.

Ce sistem de pornire are generatorul de curent portabil pentru camping?

Sistemul de pornire al unui generator de curent electric este un element determinant al prețului. Dacă se alege un sistem de pornire pe sfoară, ca la motoarele de barcă sau drujbe, generatorul va avea un preț mai mic, fără a-i fi afectate performanțele.

Cât consumă generatorul de curent portabil pentru camping?

Trebuie ținut cont de tipul consumatorilor. Consumatorii inductivi sunt acei consumatori ce la pornire consumă mai mult decât în regim nominal de funcționare precum frigiderul, aerul condiționat sau pompa de apă. Consumatorii rezistivi sunt acei consumatori ce nu consumă mai mult în momentul pornirii decât în regim de funcționare precum televizoarele, radio-urile, etc.

Ce tip de combustibil utilizează motoarele generatoarelor portabile pentru camping?

Generatoarele de curent electric sunt acționate de motoare termice alimentate pe benzină sau motorină. In funcție de situație se poate opta pentru alegerea unui generator de curent pe benzină sau a unui generator de curent pe motorină, fiecare dintre cele două tipuri având avantajele sale.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Toaletă Portabilă (Camping, Rulotă)
Cea mai bună toaletă portabilă

Ai nevoie de o toaleta curată și ecologică în camping, în autorulotă sau pe un teren viran? Nu necesita instalare, este ușor de curățat și cel mai important, este portabilă.

Cea Mai Bună Geantă Frigorifică - La Grătar / Camping
Genți frigorifice bune pentru mers la pădure / grătar

Ieși des cu prietenii la pădure / grătar sau camping? Cel mai probabil aveți nevoie de un loc unde să țineți mâncarea și băutura la rece. Gențile frigorifice pentru mersul la pădure sunt necesare unei ieșiri reușite.

Cea Mai Bună Ladă Frigorifică Auto cu Încălzire
Cea mai bună ladă frigorifică auto cu funcție de încălzire

Pleci des cu mașina în călătorii și ai nevoie de un mini frigider în care poți păstra reci alimente și băuturi? Alege unul și cu funcție de încălzire, nu se știe când vei avea nevoie.

Cel Mai Bun Ceaun Cu Trepied
Cel mai bun ceaun cu trepied

Orice gospodărie trebuie să dețină un ceaun și pirostrii pentru prepararea în aer liber a mâncărurilor care necesită un timp de fierbere îndelungat. Te ajutăm să alegi cel mai bun ceaun.

Cel Mai Bun Termos Pentru Călătorii
Cel mai bun termos pentru călătorii

Un termos pentru lichide reci și calde te ajută să economisești bani și să rămâi hidratat în vacanțele alături de cei dragi.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe