De ce să-ți cumperi o saltea gonflabilă când mergi cu cortul

Atunci când vrei să te deconectezi câteva zile de la stresul cotidian sau să ieși din rutina zilnică o bună opțiune este să petreci câteva zile în natură, cu cortul. Iar ca experiența să fie cu adevărat relaxantă, atunci ia cu tine o saltea gonflabilă. Pentru ca somnul să fie cu adevărat reconfortant, e important să ai un minim de confort, pe care o astfel de saltea ți-l poate oferi. Salteaua gonflabilă este o variantă mult mai comodă decât sacul de dormit, iar atunci când nu este umflată cu aer, este suficient de compactă pentru a putea fi transportată cu ușurință. În plus va îmbunătăți poziția de somn, te va proteja de frig, umezeală sau denivelări.

De asemenea poate fi o soluție convenabilă și pentru casă, asta pentru că poate deveni un pat pentru musafiri atunci când nu ai o cameră de oaspeți, sau o poți folosi chiar tu pentru somn, atunci când locuiești într-un spațiu mic. De multe ori aceste saltele sunt multifuncționale, putând să devină o canapea sau un pat mai mare. Pe piață există diferite modele de saltele gonflabile care se diferențiază în funcție de scopul pentru care va fi folosită.

Saltele gonflabile de camping bune pentru 2 persoane

1. QUECHUA LA BUGET

Fiind potrivită atât pentru casă, cât și pentru excursii sau ieșiri cu cortul, această saltea gonflabilă s-ar putea să fie răspunsul la nevoia ta de confort și de spațiu. Ideala pentru odihnă la camping sau piscină, se umflă ușor și este special concepută pentru a fi ușor de folosit. Echipată cu supapă de siguranță care permite inflație suplimentară rapidă și chiar dezumflare. Pachetul conține și pompă electrică întrucât trebuie umflată moderat astfel încât, când esști așezat pe sol, să simți solul sub fund.

Video QUECHUA
Opțiuni cheie
 • Dimensiuni: 190 x 140 x 16 cm
 • Suprafață fină la atingere
 • Saltea omologată pentru a rezista la 60 de cicluri de umflare/ dezumflare.
 • Se umflă cu pompa, într-un minut și 40 de secunde
 • Greutate: 4 kg

2. Outwell Sleepin Double PREMIUM

Outwell Sleepin Double 7.5 cm este un model de saltea autogonflabilă, potrivită pentru 2 persoane. Poate fi folosită în camparea la cort sau în rulotă, asigurând o izolare termică mai bună și un grad mai mare de confort fiind ideală pentru camparea pentru mai multe zile. Face parte din categoria saltetelor autogonflabile, ceea ce înseamnă că se va umfla automat prin deschiderea valvei. Principiul de funcționare este unul relativ simplu: interiorul saltelei conține o spumă cu memorie cu multe canale. În momentul în care derulăm / decomprimăm salteaua și deschidem valva, spuma din interiorul saltelei începe să se expandeze și absoarbe aer în interiorul saltelei. Dupa ce salteaua este umflată se închide valva.

Video Outwell Sleepin Double
Opțiuni cheie
 • Saltea autogonflabilă dubla
 • Pentru două persoane
 • Poate fi folosită la camparea în cort
 • Asigură izolare termică
 • Grad mare de confort

3. QUEEN SLEEP WELL BEST CHOICE

Cu această saltea gonflabilă de la Intex nu vei da greș. Poți să o iei cu tine în camping sau să o folosești ca pat pentru oaspeți. Suprafața de dormit plușată împermeabilă îmbunătățește confortul și împiedică alunecarea cearșafurilor, în timp ce tehnologia realizării sale creează o suprafață de dormit uniformă, care îți va asigura un somn odihnitor oriunde te afli. Pompa electrică încorporată va umfla și dezumfla salteaua cu ușurință. Pachetul include 2 perne gonflabile care vor face ca somnul să fie odihnitor.

Opțiuni cheie
 • Pentru 2 persoane
 • Dimensiuni 203 x 152 x 25 cm
 • Accesorizata cu 2 perne + pompă
 • Fabricată din material rezistent din PVC, impermeabil
 • Acoperit cu catifea care va îmbunătăți calitatea somnului

4. High Peak AIR BED MULTI COMFORT PLUS

În ultimii ani, chiar și în cazul acestui tip de saltele s-au făcut progrese tehnologice însemnate, ceea ce a dus la apariția pe piață a mai multor modele de astfel de saltele. Această saltea gonflabilă High Peak AIR BED MULTI COMFORT PLUS are două pompe integrate, adecvată pentru folosire atât în mediul indoor, cât și în mediul outdoor, excursii sau camping. Datorită pompelor încorporate se va umfla rapid, ceea ce vei aprecia garantat. Compartimentele separate asigură un somn confortabil pentru 2 persoane. Este ideală pentru utilizare în tabără sau atunci când ai o vizită neașteptată. Produs realizat din materiale de calitate, care se spală foarte ușor.

Video High Peak AIR BED MULTI COMFORT PLUS
Opțiuni cheie
 • Saltea gonflabilă
 • Pompă de picior integrată
 • Adecvată atât pentru activități indoor cât și activități outdoor
 • Curățare ușoară
 • Două supape

5. Saltea auto-gonflabilă pentru 2 persoane albastră, 186 x 110 x 2,5 cm

Este o saltea ideală pentru un weekend romantic la munte, mai ales pentru cei care iubesc natura.
Este ușor de umflat și în doar 5 minute poți să te simți la fel de bine ca în patul de acasa. Cele două camere ușurează umflarea acesteia.
Este mult mai rezistentă sectă o saltea clasică și mult mai confortabilă. Un alt plus îl reprezintă greutatea, fiind mult mai ușoară decât o saltea obișnuită.
Confortul si culoarea saltelei te vor duce cu gândul la apă mării sau te vei simți că pe un norișor plutitor.

Opțiuni cheie
 • Are două camere independente care vor fi umflate în 5 minute de la eliberarea supapei
 • Este posibil să ajutați la o umflare mai rapidă prin suflarea cu gura
 • Uneori, este chiar necesar să o umflați puțin și cu gura, mai ales la primele două utilizări pentru a umfla spuma în interior la grosimea corespunzătoare.
 • Spre deosebire de saltelele din cauciuc și materiale textile, are un mare avantaj în ceea ce privește compactitatea și greutatea redusă precum și faptul că este mult mai confortabilă și rezistentă decât saltelele clasice
 • Ambalajul este standard ca și pentru cele de o persoană

6. SALTEA GONFLABILĂ CAMPING AIR SECONDS 2 PERSOANE 140 CM LĂȚIME QUECHUA

Salteaua gonflabilă de tip AirBed, este mai rezistentă și mai sofisticat concepută. Asta pentru că poate deveni patul permanent din locuință, sau principala saltea pe care te vei odihni atunci când pleci în concediu. Salteaua este construită din materiale rezistente, are un design ergonomic ce se adaptează la forma corpului pentru confort optim. Se poate umfla într-un singur minut datorită valvei anti-retur, cu pompa ce este inclusă și este omologată pentru a rezista la 80 de cicluri de umflare/dezumflare. Greutatea maximă recomandată este 220 kg

Video SALTEA GONFLABILĂ CAMPING AIR SECONDS 2 PERSOANE 140 CM LĂȚIME QUECHUA
Opțiuni cheie
 • Dimensiuni: 200 x 140 x 18 cm
 • Suprafață fină la atingere
 • Saltea omologată pentru a rezista la 80 de cicluri de umflare/ dezumflare.
 • Se poate umfla cu pompa: 1 minut
 • Greutate: 4,9 kg, spațiu ocupat: 12,2 L

7. Campingaz XTRA QUICKBED DOUBLE

Saltea gonflabilă Campingaz X'TRA QUICKBED DOUBLE, este foarte confortabilă, ideală pentru turism familia, călătorii realizate cu mașina sau pentru șederi mai lungi în diferite locații. O poți folosi și acasă pentru oaspeți, fiind foarte comfortabilă! Dispune de sistem Airtight, care garantează un ventil sigur cea ce nu permite pierderi de aer. Produsul are capac dublu, kit de reparație integrat, sistem Airtight, 40 inele, greutatea produsului este de 3.3 KG, iar greutatea maximă admisă este de 295 KG.

Video Campingaz XTRA QUICKBED DOUBLE
Opțiuni cheie
 • Nu permite pierderi de aer
 • Capac dublu
 • Kit de reparație integrat
 • Sistem Airtight
 • 40 inele

8. Saltea gonflabila, Intex, pentru 2 persoane, dimensiune 200x150cm

Saltea Gonflabila Intex de 200x150cm oferă suficient spațiu de odihnă și relaxare pentru 2 persoane. Este confortabilă, egronomică și ideală pentru coloana vertebrală. Datorită construcției sale solide, bazată pe tehnologia Fiber Tech, salteaua rămâne stabilă pentru mulți ani și nu se deformează nici la utilizare frecventă. Se umflă în doar câteva minute cu ajutorul pompei și se pliază cu ușurință pentru depozitare. Ideală pentru orice interior dar și pentru drumeție sau camping datorită materialului impermeabil.

Opțiuni cheie
 • Salteaua gonflabila Intex oferă suficient spațiu de odihnă și relaxare pentru 2 persoane
 • Este confortabilă, egronomică și ideală pentru coloana vertebralală
 • Datorita construcției sale solide, bazată pe tehnologia Fiber Tech, salteaua rămâne stabilă pentru mulți ani
 • Nu se deformează nici măcar la utilizare frecventă
 • Salteaua gonflabila are o supapă incorporată, datorită căreia o puteți umfla și dezumfla în câteva minute cu ajutorul unei pompe

Întrebări despre saltele gonflabile pentru dormit în cort

Din ce material este confecționată?

Soluția ideală pentru mai mult confort atunci când dormi în cort este salteaua gonflabilă rezistentă și comodă, cu un înveliș impermeabil sau din velur. Material foarte rezistent si ușor de intreținut, perfect pentru a-ți asigura un somn odihnitor și comod în acele situații limită.

Ce dimensiuni are?

Saltelele de dormit în cort cu formă clasică, rectangulară, au dimensiuni de 183 cm x 51 cm si 3,8 cm grosime, putând fi ușor de integrat în cort.
Sunt recomandate pentru două persoane, confortabile, și ușor de folosit.
Împachetate, salteaua măsoară 20x26 de cm.

Poate fi folosită și în apă?

Saltelele gonflabile sunt ușor de folosit, confortabile si sunt ideale pentru un somn odihnitor în cort, pe plajă și chiar și în apă, atât timp cât materialul este impermeabil. Este recomandată umflarea cu pompa și evitarea zonelor care pot înțepa salteaua.

Cum se curăță?

Folosește o cărpâ umedă pentru a elimina petele simple. Din când în când, vei observa diferite pete pe salteaua ta gonflabilă, cum ar fi murdărie sau mucegai. Pentru a elimina murdăria, nu ai nevoie decât de o carpă umedă. Șterge ușor pata, fără a atinge domeniile in care nu este necesar să intervii. În câteva minute, vei fi capabil să determini dacă acest lucru este suficient pentru a obține o saltea impecabilă.

Este ergonomică pentru dormitul frecvent?

Deși poate fi în regulă să dormi din când în când pe o saltea gonflabilă, utilizarea pe termen lung poate duce la dureri de spate și rigiditate severă. Fără suport adecvat, coloana vertebrală nu va fi aliniată corespunzător, iar calitatea somnului va scade.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe