Cel Mai Bun Cuțit/Briceag de Supraviețuire. Ghid / Păreri

Cuțite și bricege pentru supraviețuire utile în pădure

Modificat la 29 iulie 2021
Articol evaluat de 132 ori:
Pagină realizată de:
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce ai nevoie de un cuțit de supraviețuire?

Cuțitele pentru supraviețuire reprezintă un companion important pentru situațiile care necesită să vă bazați doar pe sine, abilitățile de supraviețuire și uneltele care vă pot ajuta în astfel de situații. Cuțitele pentru supraviețuire trebuie să reziste la condiții de utilizare și condiții extreme. Atunci când alegeți cuțitul pentru supraviețuire, acesta este indicat să aibă lama pe toată lățimea acestuia (inclusiv coada, să fie dintr-o singură bucată). Aceste cuțite sunt numite și ”Full Tang” și au o putere și durabilitate crescută față de alte modele.

Materialul din care este realizată lama este foarte important, oțelul din care este realizat trebuie să fie de o bună calitate, de preferat sunt cele din oțel călit sau oțel damasc. Materialul mânerelor cuțitelor poate fi din gumă cu duritate ridicată, polimer din plastic sau lemn. De preferat sunt cele care au material anti-alunecare. Lama poate să fie curbată, zimțată sau dreaptă, ori toate acestea într-un singur cuțit, făcându-l astfel să fie versatil în orice situație.

Cele mai bune cuțite și bricege militare

Cel mai bun

Cutit Special Forces

 • Utilizare în multiple situații
 • Preț accesibil
 • Prindere securizată
 • Adaptabilitate
 • Brand renumit
Verifică prețul

Acest cuțit de supraviețuire este fabricat din renumitul Mil-Tec Germania și are lama fabricată din oțel călit. Lungimea lamei este de 18,5 cm, iar grosimea este de 3 mm. Mânerul este confecționat din plastic rezistent cu striații, care conferă o prindere sigură. În pachet o să găsiți și o teacă prevăzută cu 2 buzunare detașabile din naylon, care conțin o busolă și un kit de supraviețuire (chibrit, mini fierăstrău, ace, gută și plumb pentru pescuit dar și ace de cusut). Teaca are pe spate o piatră pentru ascuțire a cuțitului.

la buget

Cutit militar Linder Solingen Scorpion 2-20

 • Lamă full tang din oțel inoxidabil
 • Mâner învelit în cordelină
 • Teacă rezistentă
 • Greutate mică
 • Fabricat manual
Verifică prețul

Scorpion 2-20, este un cuțit militar fabricat de către Linder Solingen Germania, construit manual. E echipat cu lamă full tang din oțel inoxidabil de 10 cm, iar mânerul este învelit în cordelină ce asigură o prindere sigură dublată de garda ce împiedică alunecarea degetului arătător peste tăișul lamei. Cuțitul are înscripțional pe lamă un scorpion (de unde și numele) și vine cu o teacă rezistentă din cordura neagră cu posibilitatea de prindere la centură. Acest cuțit full tang este bine echilibrat și are o greutate mică.

Premium

* Prezentare video mai jos

CUTIT DE SUPRAVIETUIRE BOKER PLUS US AIR FORCE

 • Material rezistent și inoxidabil
 • Design portabil
 • Husă din piele adițională
 • Facil de transportat oriunde
 • Greutate relativ mică
Verifică prețul

BOKER PLUS US AIR FORCE este un cuțit fabricat de către Boker special pentru a îți întâmpina toate nevoile în sălbăticie. Este echipat cu lamă din oțel carbon SK5, iar mânerul este învelit în piele cu distanțiere de aluminiu, crescându-i astfel fiabilitatea. Măciulia confecționată din alamă contribuie, și ea, la o greutate relativ mică a cuțitului (doar 102 gr), lucru care îl face foarte ușor de transportat. Lama, având o lungime de 11,5 cm completează dimensiunea totală a cuțitului de numai 21 cm, astfel îl poți purta și la cureaua pantalonilor.

Cutit FKMD X-LANDER Titan

 • Utilizare în siguranță
 • Material super rezistent
 • Rezistent la uzură
 • Design ergonomic
 • Rezistent la frecare
Verifică prețul

Cuțitul FKMD X-LANDER TITAN este un cuțit profesional. cu lamă din beta-titan, mânerul este din plastic dur, anti-alunecare, lamă parțial zimcată și bolt pentru spargerea geamului. Greutatea este de 216 grame, grosimea lamei este de 6 mm, lungimea lamei este de 17 cm, iar lungimea totală este de 31.1 cm. Culoarea mânerului este maro, iar culoarea lamei este neagră. Acest cuțit este accesoriul potrivit pentru misiuni speciale și vine la pachet cu accesorii precum teacă cordura, material rezistent la uzură care asigură durabilitatea oricărui produs.

Briceag Bear Grylls Scout lama partial zimtata

 • Mărime medie
 • Mâner aderent
 • Material rezistent
 • Preț accesibil
 • Confortabil la utilizare
Verifică prețul

Cuțitul de buzunar este extrem de subțire și ușor, potrivit la activități outdoor precum drumeții, vânătoare, pescuit sau camping. Ca dimensiuni are o lungime totală de aproape 19 cm, din care lama are 8,23 cm. Ușurința este datorată conținutului ridicat de carbon dar și de lama care este parțial zimțată și confecționată din oțel inoxidabil. În total cuțitul cântărește 72 grame. Mânerul ergonomic din cauciuc texturat maximizează confortul și reduce șansele de alunecare. De asemenea puncte forte sunt lama rabatabilă și clipul de buzunar.

Cutit supravietuire Pilot

 • Lamă din oțel carbon
 • Forță și siguranță conferită de lungimea lamei și a mânerului
 • Teacă din piele cu buzunar
 • Include piatră pentru ascuțit
 • Partea superioară a lamei cu zimți pentru oase, crengi, arbuști
Verifică prețul

Cuțitul de supraviețuire pilot, marca Mil-Tec, are dimensiunea de 23 cm, lamă din oțel carbon 100% și mâner îmbrăcat în piele de bovină. Atât lungimea lamei cât și a mânerului fac ca acest cuțit să fie bine echilibrat, în același timp oferind forță și siguranță. Lama prezintă zimți (în partea superioară) pentru a tăia oase, crengi, arbuști etc. Cutitul are și teacă din piele cu buzunar frontal cu capsă, unde se găsește piatra pentru ascuțire. Greutate de 190 grame, lungime lamă 12.5 cm (lungime totală 23 cm) și grosime lamă 3 mm.

Întrebări despre cuțitele de supraviețuire

Sunt aceste cuțite rezistente la foc, apă, îngheț?

Cuțitele de supraviețuire sunt destinate în general uzului la activități outdoor, chiar în condiții aspre. Așadar, acestea sunt realizate din materiale tratate, astfel încât să poată face față focului, apei sau chiar înghețului sau în orice situație dificilă ce poate apărea în aventura posesorului.

Pot folosi aceste cuțite în apă sărată?

Pentru a putea folosi cuțitul de supraviețuire fără probleme în apă sărată, modelul acestuia trebuie ales căutând o lamă acoperită cu un strat special de protecție, pentru a face anticorosione cu aceasta. Apa sărată va dăuna unui cuțit de supraviețuire cu lamă normală.

Cum pot ascuți un cuțit de supraviețuire?

Îl poți ascuți cu o piatră tocilă sau cu un ascuțitor de ceramică. În cazul pietrelor tocile, ele diferă în funcție de nivelul de abraziune al pietrei, iar cel din urmă este un dispozitiv cu tije metalice acoperite cu pulbere ceramică care sunt poziționate în unghiul corect de ascuțire. Acesta este recomandat pentru începători.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Duș Pentru Camping
Cel mai bun duș pentru camping

Îți place să petreci vara timpul în aer liber în camping sau la pădure? Cu ajutorul unui duș de camping poți avea apă caldă destulă cât pentru dușul a 3-4 persoane și asta fără ajutorul curentului electric.

Cea Mai Bună Bicicletă Mountain Bike Electrică
Cea mai bună bicicletă mountain bike electrică

Alege o bicicletă electrică pentru ieșitul la munte. Nu faci efort la urcare și te bucuri mai mult de coborâre pe mountain bike-ul tău.

Cel Mai Bun Coș de Picnic pentru 2-4 Persoane
Cel mai bun coș de picnic pentru 2-4 persoane

Îți place să ieși cu prietenii în natură și vrei sa te poți organiza mai bine cu picnic-ul? Ai nevoie de un coș de picnic în care ai compartimente dedicate pentru fiecare lucru de care ai nevoie pentru o gustare la apus.

Cel mai bun Cort de Plajă cu Protecție UV
Corturi bune de plajă cu protecție UV

Vrei să stai la plajă toată ziua fără să-ți faci griji de radiațiile solare puternice de la prânz? Corturile de plajă cu protecție UV sunt făcute special pentru a te proteja de temperaturile mari de la amiază.

Cel Mai Bun Ceaun Cu Trepied
Cel mai bun ceaun cu trepied

Orice gospodărie trebuie să dețină un ceaun și pirostrii pentru prepararea în aer liber a mâncărurilor care necesită un timp de fierbere îndelungat. Te ajutăm să alegi cel mai bun ceaun.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe