Cel Mai Bun Cuțit/Briceag de Supraviețuire. Ghid / Păreri

Cuțite și bricege pentru supraviețuire utile în pădure

Modificat la 21 octombrie 2021
Articol evaluat de 132 ori:
Pagină realizată de:
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce ai nevoie de un cuțit de supraviețuire?

Cuțitele pentru supraviețuire reprezintă un companion important pentru situațiile care necesită să vă bazați doar pe sine, abilitățile de supraviețuire și uneltele care vă pot ajuta în astfel de situații. Cuțitele pentru supraviețuire trebuie să reziste la condiții de utilizare și condiții extreme. Atunci când alegeți cuțitul pentru supraviețuire, acesta este indicat să aibă lama pe toată lățimea acestuia (inclusiv coada, să fie dintr-o singură bucată). Aceste cuțite sunt numite și ”Full Tang” și au o putere și durabilitate crescută față de alte modele.

Materialul din care este realizată lama este foarte important, oțelul din care este realizat trebuie să fie de o bună calitate, de preferat sunt cele din oțel călit sau oțel damasc. Materialul mânerelor cuțitelor poate fi din gumă cu duritate ridicată, polimer din plastic sau lemn. De preferat sunt cele care au material anti-alunecare. Lama poate să fie curbată, zimțată sau dreaptă, ori toate acestea într-un singur cuțit, făcându-l astfel să fie versatil în orice situație.

Cele mai bune cuțite și bricege militare

Cel mai bun

Cutit Rambo 1 First Blood cu teaca inclusa Maro

 • Mâner deosebit, prevăzut cu gardă pentru o bună fixare;
 • Busolă de orientare inclusă;
 • Lamă din oțel inoxidabil;
 • Greutate de aproximativ 500g;
 • Folosit și potrivit pentru multe activități precum vânătoare, pescuit etc.
Verifică prețul

Cuțitul Maceta Rambo First Blood este destinat activităților outdoor de o calitate superioară, reprezentând un ajutor de nădejde în activitățile tale preferate. Mânerul cuțitului are un design deosebit și este realizat din metal, fiind prevăzut cu gardă pentru o mai bună fixare. Cuțitul mai este prevăzut și cu un dispozitiv tip șurubelniță dreaptă și în cruce în partea de sus a mânerului, un compartiment ascuns în interiorul mânerului cu acces prin deșurubarea bazei, o busolă în compartimentul ascuns și un kit de supraviețuire compus din bețe de chibrit, catran, guta și ac de pescuit.

la buget

Cutit army de vanatoare cu lama si varf ascutite, 34 cm, Dalimag, husa, verde

 • Calitate superioară
 • Practic în activitățile cotidiene
 • Design deosebit
 • Ușor de utilizat
 • Multifuncțional
Verifică prețul

Cuțitul de vânătoare army este instrumentul necesar pentru orice activitate casnică sau outdoor. Design-ul compact și estetic avantajează la folosirea practică a acestuia și stocarea fără de probleme. Lamele ascuțite se descurcă de minune cu orice material, fiind efectuate din componente rezistente și calitative. Pentru o mai bună fixare și o exploatare mai optimă, acesta este prevăzut cu un mâner deosebit. Un alt avantaj îl reprezintă dintii de tip fierăstrău ce conferă o funcționalitate sporită produsului.

Premium

Cuțit Fix SIKA 150 G10 15 cm

 • Design modern
 • Ușor de utilizat
 • Plat
 • Termoformat
 • Polivalent
Verifică prețul

Nu uita să îți achiziționezi acest minunat cuțit potrivit pentru mulțime de activități în aer liber. Vei fi impresionat de eficiența sa și cu siguranță vei scăpa de multiplele încercări de a reascuți la nesfârșit cuțite cu lame de proastă calitate. Mânerul ergonomic cu aderență îți va oferi confort maxim și în plus, cuțitul este extrem de simplu de transportat, putând fi așezat la curea. Lama sa plată are grosimea de 4mm și trebuie să mai menționăm că acest cuțit are un loc destinat aprinderii focului.

Cutit de vanatoare cu kit supravietuire Dalimag Jungle King II 32 cm tomfasimpla

 • Design modern
 • Ușor de utilizat
 • Ușor de depozitat
 • Sigur
 • Confortabil la utilizare
Verifică prețul

Cuțitul de vânătoare Dalimag Jungle King este minunat pentru tot felul de activități în aer liber. Lama sa ascuțită și eficiența cu care taie, te vor convinge să nu îți achiziționezi prea curând altceva. Cuțitul este protejat de o teacă cu ajutorul căreia se va afla în siguranță. Este potrivit pentru drumeții, vânătoare, pescuit sau camping. Pachetul este complet și include busolă, gută cu ac, set de chibrite, bandaj, sfori, desfăcătoare, minicuțit multifuncțional, minigreblă, husă de plastic dur, lopățică și cutie.

Briceag Bear Grylls Scout lama partial zimtata

 • Mărime medie
 • Mâner aderent
 • Material rezistent
 • Preț accesibil
 • Confortabil la utilizare
Verifică prețul

Cuțitul de buzunar este extrem de subțire și ușor, potrivit la activități outdoor precum drumeții, vânătoare, pescuit sau camping. Ca dimensiuni are o lungime totală de aproape 19 cm, din care lama are 8,23 cm. Ușurința este datorată conținutului ridicat de carbon dar și de lama care este parțial zimțată și confecționată din oțel inoxidabil. În total cuțitul cântărește 72 grame. Mânerul ergonomic din cauciuc texturat maximizează confortul și reduce șansele de alunecare. De asemenea puncte forte sunt lama rabatabilă și clipul de buzunar.

Cuțit BOWIE NOYER 21cm

 • Design modern
 • Elegant
 • Clasic
 • Rezistent
 • Calitate ridicată
Verifică prețul

Poartă cu tine acest cuțit BOWIE NOYER pentru activitățile din afara casei și vei vedea cât de mulțumit vei fi de eficiența sa. Gata cu cuțitele imposibil de ascuțit, total inutile cu care te-ai confruntat până acum și ți-au oferit doar stări de frustrare. Lama lată și rezistentă a acestui cuțit îl va face o investiție durabilă și profitabilă. După ce îl vei încerca, nu vei mai trece la altul. Mânerul este confecționat din lemn pentru o prindere ergonomică și este extrem de ușor de transportat, putând fi purtat la curea.

Întrebări despre cuțitele de supraviețuire

Sunt aceste cuțite rezistente la foc, apă, îngheț?

Cuțitele de supraviețuire sunt destinate în general uzului la activități outdoor, chiar în condiții aspre. Așadar, acestea sunt realizate din materiale tratate, astfel încât să poată face față focului, apei sau chiar înghețului sau în orice situație dificilă ce poate apărea în aventura posesorului.

Pot folosi aceste cuțite în apă sărată?

Pentru a putea folosi cuțitul de supraviețuire fără probleme în apă sărată, modelul acestuia trebuie ales căutând o lamă acoperită cu un strat special de protecție, pentru a face anticorosione cu aceasta. Apa sărată va dăuna unui cuțit de supraviețuire cu lamă normală.

Cum pot ascuți un cuțit de supraviețuire?

Îl poți ascuți cu o piatră tocilă sau cu un ascuțitor de ceramică. În cazul pietrelor tocile, ele diferă în funcție de nivelul de abraziune al pietrei, iar cel din urmă este un dispozitiv cu tije metalice acoperite cu pulbere ceramică care sunt poziționate în unghiul corect de ascuțire. Acesta este recomandat pentru începători.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Grătar de Camping
Cel mai bun grătar pentru camping (camping grill)

O ieșire în natură nu este completă fără o friptură preparată pe loc la grill. Află cum să alegi grătarul ideal pentru camping în funcție de opțiunile disponibile pe piață.

Cea Mai Bună Pătură Pentru Picnic
Cea mai bună pătură pentru picnic

Eficientizează-ți ieșirile la picnic cu ajutorul unei pături speciale. Este impermeabilă, se strânge rapid și poate fi strânsă și cărata cu ușurință.

Cel mai bun Rucsac Pentru Transportul Copiilor pe Munte
Rucsac pentru transportul copiilor pe munte

Te-ai hotărât să mergi pe munte pentru prima dată cu copilul? Felicitări, ești un părinte model. Rucsacele de transport al copiilor pe munte sunt un accesoriu care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj.

Cel Mai Bun Coș de Picnic pentru 2-4 Persoane
Cel mai bun coș de picnic pentru 2-4 persoane

Îți place să ieși cu prietenii în natură și vrei sa te poți organiza mai bine cu picnic-ul? Ai nevoie de un coș de picnic în care ai compartimente dedicate pentru fiecare lucru de care ai nevoie pentru o gustare la apus.

Cel Mai Bun Cort de Camping de 4 persoane - Montaj Ușor
Corturi de camping de 4 persoane cu montaj ușor

Pleci la munte sau la mare și ai nevoie de un cort de calitate pe care să-l poți monta ușor și rapid? Uite cele mai bune modele disponibile online.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe