Cel Mai Bun Volan cu Pedale și Schimbător de PC

Cel mai bun volan cu pedale și schimbător pentru PC

Modificat la 30 aprilie 2021
Articol evaluat de 78 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce să-ți cumperi un volan cu pedale și schimbător pentru PC?

Spre deosebire de perifericele uzuale ca mouse-ul și tastatura, anumiți gameri preferă imersiunea cât mai autentică și caută să cumpere cel mai bun volan gaming. Cel mai bun lucru este faptul că nu trebuie să cheltui averi pe ceva de calitate bună. Dar dacă vrei să ai o experiență la un nivel mai ridicat, poți să găsești echipamente/periferice care ajung să coste cât un sistem pc gaming bun. Dacă ești un împătimit al jocurilor de racing, este foarte probabil să te atragă această metodă de a controla mișcările din cadrul jocurilor.

Faptul că te poți bucura de o simulare a senzației de șofat, în propria casă și fără riscuri, nu poate fi decât un avantaj. Cu toate acestea, trebuie să recunoști că un volan pentru jocuri nu este altceva decât un moft și rareori o necesitate. Mai mult decât atât, este un moft care te costă. Acesta este unul din motivele pentru care nu îți permiți să alegi orice. Oferta de pe piață este bogată, și orice produs îți poate fura ochiul. Dacă vei alege informat însă, ai șanse mari să nu regreți achiziția făcută.

Seturi volan cu pedale și schimbător

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Logitech G29

 • Tehnologie cu fir
 • Interfața USB 2.0
 • Alimentare USB
 • Indicator LED
 • Compatibilitate PC
Verifică prețul

Volanul Logitech Driving Force G29 este cel mai fiabil simulator de curse auto, fiind compatibil cu cele mai noi console tip Playstation 3 și 4, alături de alte jocuri pentru PC. Cu un motor dual force feedback și cu o transmisie elicoidală, volanul are o direcție remarcabil de clară și este extrem de durabil și de confortabil. Sistemul de prindere cu care este dotat volanul permite montarea sigură de masă sau chiar de scaunele de curse dedicate gamerilor, fiind silențios în reducerea șocurilor.

Premium

* Prezentare video mai jos

Sparco P310

 • Conexiune tip Wireless
 • Compatibil cu PC-ul
 • Pachetul include volan și pedale
 • Se poate utiliza cu Xbox One
 • Oferă o experiență completă de gaming
Verifică prețul

Volanul cu pedale Thurstmaster TS-SW Racer este unul ce conferă o experiență de gaming de-a dreptul remarcabilă, având un design realist ce dă impresia unei competiții. Astfel, volanul reprezintă o replică la scară 1:1 a volanului Challenger Sparco P310, fiind perfect adaptat pentru toate jocurile de curse (GT, NASCAR și așa mai departe). Compatibil cu platformele Xbox One și PC, volanul are conectivitate tip wireless, este dotat cu 2 pedale și are un servomotor puternic de 40W și un sistem de răcire cu motor.

la buget

Spirit of Gamer

 • Setul include pedale și volan
 • Conexiunea este tip Wireless
 • Se poate conecta cu PS3 sau cu PS4
 • Compatibilitate cu Xbox One și cu PC-ul
 • Ușor de utilizat
Verifică prețul

Volanul Spirit of Gamer Race Pro 2 oferă o experiență de gaming cu totul deosebită, fiind echipat atât cu două pedale, cât și cu un schimbător. Compatibil cu platformele PC, PlayStation 3 și 4 și Xbox One, volanul dispune de o rotație de până la 180 de grade și are 8 butoane analogice și 4 numerice, pentru ca jocul dumneavoastră să fie unul mai mult decât plăcut. Cu o interfață tip USB, volanul este dotat cu tehnologia Force feedback și cu funcția de Grip control, conectivitatea acestuia realizându-se prin intermediul unui fir.


* Prezentare video mai jos

Volan Thrustmaster TX Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition (PC, Xbox One)

 • Motor industrial fără perii;
 • Mecanism uptimizat dual-belt;
 • Precizie extremă;
 • Schimbător de viteze cu două clapete secvențiale;
 • Două pedale metalice cu cursă lungă.
Verifică prețul

Volanul Thrustmaster TX Racing Wheel este primul volan echipat cu Force Feedback și cu motor industrial fără perii, având o precizie extremă ce se datorează tehnologiei H.E.A.R.T cu senzori magnetici de 16 biți. Volanul dispune de 2 pedale metalice de cursă lungă, cea pentru frână având o rezistență progresivă. Compatibil cu platformele Xbox One și cu PC, volanul este dotat cu 10 butoane, unghi de rotație ajustabil de la 270 la 900 de grade, alături de o memorie internă și de firmware ce se poate upgrada.


* Prezentare video mai jos

Volan Thrustmaster TMX Force Feedback (PC, XOne)

 • Pedale cu bază lată pentru picior
 • Unghi de înclinare ajustabil pentru fiecare pedală
 • Pedală de frână cu rezistență progresivă
 • Recunoaștere automată pe consola Xbox One
 • 12 butoane
Verifică prețul

Volanul Thrustmaster TMX Force Feedback are un unghi de rotație ajustabil între 270 și 900 de grade, o precizie precizie crescută datorită sistemului optic de citire, sistem mixt roți-curea pentru fluiditate și silențiozitate și ax metalic cu rulment pentru durabilitate crescută. Prezintă 2 pedale cu bază lată pentru picior și unghi de înclinare ajustabil. Este compatibil cu platformele PC și cu alte seturi de pedale. Volanul are suprafața cauciucată, confortabil la atingere și ușor de manevrat de către oricine.

Volan cu pedale Genesis Seaborg 350 NGK-1566, 15 butoane, pentru PC, Negru/Albastru

 • Înalt calitativ;
 • Viteză mare în timpul jocului;
 • Compatibilitate cu numeroase jocuri;
 • Mânere confortabile;
 • Ușor de folosit.
Verifică prețul

Seaborg 350 este un volan de curse dedicat gamerilor profesioniști care apreciază simularea perfectă a condusului într-o lume virtuală. Funcționalitatea și calitatea volanului Seaborg 350 vor face ca fiecare cursă sa fie unică. Volanul este compatibil cu majoritatea dispozitivelor. Indiferent de platfomă: computer, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360 sau Nintento Switch volanul oferă o experiență unică la cel mai înalt nivel. Pe lângă volan, pedalele cu arc de accelerație și frână, schimbătorul integrat dar și butoanele solide te vor conecta în cursa pentru titlu.


* Prezentare video mai jos

Volan Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition (PC, XOne)

 • 3 pedale fabricate integral din metal
 • Structura internă fabricată din metal
 • Spațiere și unghi de înclinare ajustabile pentru toate pedalele
 • Înălțime reglabilă pentru pedala de accelerație
 • Presiune individuală pentru fiecare pedală
Verifică prețul

Volanul, cu diametru 28 cm, este îmbrăcat în piele cusută manual pentru confort excepțional. Motorul industrial fără perii asigură efecte force feedback super-sensibile și realiste. Mecanismul optimizat dual-belt fără frecare asigură schimbarea direcției într-un mod fluid, lin și silențios. Vorbim de precizie extremă datorată tehnologiei H.E.A.R.T. – HallEffect AccuRate Technology cu senzori magnetici. Unghiul de rotație este ajustabil până la 900 grade. Are memorie internă, firmware upgradabil, buton Xbox Guide și sistem Thrustmaster Quick Release pentru detașarea/schimbarea volanului.

Întrebări despre seturile de volan cu pedale și schimbător pentru PC

Ce tip de volan cu pedale și schimbător pentru PC este mai bun pentru mine?

Împreună cu volanul vin și anumite caracteristici care fac prețul să urce considerabil în funcție de ele. Dar, cel mai important și decizional factor este calitatea materialelor. Un volan de gaming ieftin de plastic, deși are un preț mic, feeling-ul este și el la fel de mic precum prețul.

Cât de mult se poate roti volanul?

Posibilitatea de rotație este un alt aspect care are legătură cu confortul tău în timpul jocului, dar și cu un grad de simulare cât mai ridicat. Cele mai ieftine modele îți permit posibilități de rotație restrânse, ceea ce ar putea constitui o frustrare în plus în timpul jocului. Mai mult, astfel de modele se defectează cel mai repede deoarece jucătorul va avea tendința de a forța rotația.

Cât de ușor se manevrează volanul?

Rezistența volanului la mișcare este un aspect care contribuie la realismul experienței de joc. Pentru unii un aspect ce poate fi trecut cu vederea ușor, pentru alții unul esențial, rezistența volanului se referă la modul în care volanul de gaming poate imita modul în care volanul reacționează la particularitățile fiecărui drum.

Se poate deconecta schimbătorul de viteze?

Cu siguranță este un accesoriu absolut opțional. Schimbătorul de viteze poate asigura o experiență mai autentică, dar numai pentru un șofer cu experiență. Dacă nu ai condus niciodată, sau ai folosit un volan exclusiv pentru un joc video, nu ești obișnuit cu modul de funcționare al schimbătorului de viteze.

Din ce material sunt confecționate pedalele?

Cele mai ieftine modele vor fi dotate cu pedale din plastic, care au arcuri mici și slăbuțe. Alte dispozitive nici nu au arcuri, fiind activate de o curea de transmisie. Dezavantajul acestora este, evident, rezistența foarte scăzută. Cele mai bune vor fi cu pedale din metal și arcuri ceva mai mari și mai rezistente.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Tastatură Mecanică Iluminată De Gaming
Tastatură mecanică de gaming cu cu iluminare

Îți dorești o tastatură profesionistă pentru gaming? O tastatură mecanică bună te poate face fără doar și poate un jucător mai bun.

Cel Mai Bun Gamepad pentru Telefon Android
Cel mai bun gamepad pentru telefoanele cu Android

Gamepad-ul pentru telefon îți transformă telefonul într-un joystick pe care-l poți folosi pentru a te juca pe telefon într-un mod mai captivant și distractiv.

Cel Mai Bun Webcam Pentru Streaming
Cea mai bună cameră web pentru streaming

Prezintă-te impecabil în conferințele video sau în sesiunile de streaming către comunitatea ta! Pentru asta ai nevoie în primul rând de o cameră web de calitate.

Cel Mai Bun Scaun Cockpit Simulator Auto
Cel mai bun scaun cockpit simulator auto

Ești fan al jocurilor cu mașini? Cu ajutorul acestui scaun cockpit simulator, experiența de joc este una foarte apropiată de realitate și te vei bucura mai mult de joc.

Cele Mai Bune Căști de Gaming Wireless
Cele mai bune căști de gaming wireless

O pereche de căști de gaming te va ajuta să fii un jucător mai bun și să te bucuri de o experiență mai plăcută. Alege niște căști wireless și nu te vei încurca în cabluri.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe