Cel Mai Bun Whisky de Colecție. Disponibil Online.

Whisky-uri de colecție pentru domnii rafinați

Modificat la 23 iulie 2021
Articol evaluat de 140 ori:
Pagină realizată de:
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu

De ce să cumperi un whisky de colecție?

De ce să cumperi un whisky de colecție? Poate că vrei să îl faci cadou, ori să îl savurezi cu prietenii la o ocazie specială sau poate că ești o persoană complexă care apreciează aceste băuturi rafinate și simte nevoia să se delecteze ocazional. Toate acestea sunt motive perfecte pentru a cumpăra o sticlă de whisky de calitate. Aroma complexă și textura deosebită de care se bucură această băutură este rezultatul unor tehnice vechi de sute de ani, care rezultă într-un gust de neegalat și o textură deosebită. Procesul de maturație întins pe ani de zile sau chiar zeci de ani, diversitatatea butoaielor atent selecționate, blend-urile diverse folosite pentru a se obține gustul perfect, fac din această băutură una de top.

În plus, savurarea unei băuturi atât de complexe și de speciale, poate fi desăvârșită prin folosirea unui pahar creat special. Astfel, se creează un ritual, pe care orice iubitor de whisky îl apreciază. Fie că vorbim de un single malț Scoțian, blended whisky, bourbon sau Irish whiskey, degustarea și savurarea acestei băuturi poate să devină sinonim cu perfecţiunea.

Whisky-uri de colecție de calitate

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Yamazaki

Notele de vanilie dulce, fructe și altele dobândite în urma maturării în butoaie din stejar alb sunt completate de arome subtile datorate învechirii în butoaie japoneze de sherry. Finish-ul este lung, persistent, dominat de ghimbir și scorțișoară. Vine într-un abalaj deosebit, fiind pregătit pentru a fi oferit cadou și băut la ocazii speciale. Calitatea este garantată și de brandul cunoscut.
Verifică prețul

The Yamazaki 12 ani + GB 43%, 0. 7L, este un single-malț whisky japonez cu un gust delicat, elegant și aromat.

la buget

* Prezentare video mai jos

Glenfiddich

Maturat cu grijă deosebită timp de 21 ani, Glenfiddich 21 ani este un single malt rafinat, tradițional din regiunea Speyside, ale cărui note distinctive sunt desavarsite exceptional în butoaie speciale ce imprimă tușa finală a băuturii. Așa se remarcă mirosul care este intens, vanilat, floral, cu tonuri delicate de banană, smochine, praline și zahăr brun. Gustul este complet, inițial este delicat cu note fructate și florale, devenind apoi vibrant, ușor înțepător, cu accente de ghimbir și lime. Finish-ul este lung, uscat și condimentat.
Verifică prețul

Premium

* Prezentare video mai jos

Macallan 15 ani

Vârsta unui whisky, mai totdeauna trecută pe etichetă este un indiciu brut despre calitatea unui whisky și va influența foarte mult ceea ce vei plăti pentru o sticlă de distilat din orz malțificat, de accea acest whisky de 15 ani vehime este un single malt veritabil cu o istorie bogată și cu un renume plin de substanță în această industrie. Culoarea este aurie palidă, însă de o claritate strălucitoare. Forma sticlei este deja un iconică, toate îmbutelierile celor de la The Macallan făcându-se în acest format.
Verifică prețul


* Prezentare video mai jos

CHIVAS ROYAL SALUTE 21 ANI BLENDED 0.7L 70cl /...

Royal Salute este un whisky bogat și complex care este lăsat la maturat timp de 21 de ani în butoaie de stejar, urmând ca apoi să fie îmbuteliat în recipiente de porțelan artizanale. Maturarea îndelungată conferă acestui scotch arome intense și complexe îmbinate elegant pentru a crea textura catifelată specifică Chivas-ului Regal.
Verifică prețul

Royal Salute de la Chivas a fost lansat pe piață în data de 2 iunie 1953 drept tribut adus Maiestății Sale, Regina Elisabeta II, pentru a marca ceremonia încununării sale.


* Prezentare video mai jos

Whisky, Balvenia Double Wood 17 GB 43% 0.7L

Acest Balvenie a fost maturizat în două tipuri de butoi, diferența cheie a fost dată de o îmbătrânire suplimentară de cinci ani, ceea ce-l face o băutură pentru ocazii speciale și pentru cunoscători. Aromele acestei băuturi sunt miere de salcâm și mere verzi pe nas, care duc la condimente calde de iarnă, vanilie și caprifoi la palat. Finisajul este glorios lung, cu note de vanilie și miere. Vine ambajat într-o cutie cu stil, gata pentru a fi făcută cadou.
Verifică prețul

Sticla de whisky de calitate, fabricată de brandul renumit Balvenia, sub numele de Balvenia Double Wood17 cu GB 43% 0. 7L.


* Prezentare video mai jos

GLENLIVET 18 ANI SINGLE MALT 0.7L 70cl / 43%...

Ca miros poți simți note de cereale prăjite, flori de măr și o ușoară adiere de fum. Gustul este plin și bogat, cu note de stejar mătios, miere de Manuka, nucă cu mere Cox, coji de portocale, fenicul și mentă. Finisajul este lung și uscat, cu o notă picantă de stejar. Este un single malț care va cuceri rapid fiind foarte complex și aromat.
Verifică prețul

Acest excelent malț de 18 ani, 43% alcool de la Glenlivet este un dram clasic Speyside, ce a câștigat și două medalii de aur la Concursul internațional de vinuri și spirt.

Întrebări despre whisky-urile de colecție

În ce fel de butoaie este depozitat?

Rețetele pot diferi de la un tip de whisky la altul, și de la un producător la altul, dar un lucru este cert, și îl au în comun: butoaiele trebuie să fie obligatoriu din stejar. În majoritatea rețetelor se folosesc butoaie arse, care și conferă culoarea brună a băuturii.

Care este vechimea unui whisky de colecție?

Concentrația alcoolică a unui whisky obișnuit este de 40-43%, iar dacă vorbim despre un whisky de calitate, vechimea ar trebui să fie de cel puțin 10 ani. Învechirea trebuie făcută în butoaie noi. Ar trebui să nu fie amestecat cu alte soiuri sau aditivat cu altceva în afară de apă.

Care este metoda de distilare?

Dacă ești un iubitor al băuturilor, wiskey-ul trebuie să ocupe un loc important în colecția ta. În spatele fiecărei băuturi stă o adevărată poveste, iar pasionații cunosc multe detalii impresionante ale brandurilor cele mai importante de wiskey. Pentru distilarea acestei băuturi atât de îndrăgite se folosesc două metode: alambicului și metoda instalației de distilare cu coloane.

Cum rezultă culoarea?

Culoarea unui whisky de colecție este combinația mai multor factori care implică procedee diverse și complexe. Lichidul preia atât gustul dar și culoarea de la butoaiele în care este păstrat. Însă, chiar și cu ce este infuzat whiskey-ul joacă un rol important în stabilirea culorii finale a băuturii.

Care este procentul de alcool pe care îl conține?

Deși, aroma, gustul și calitatea sunt net superioare celor "normale", din punct de vedere al concentrației de alcool însă, un whiskey de colecție nu diferă prea mult de unul "normal", cele mai multe având o concentrație de 40%-50.5% alcool, ajungând însă uneori până la 62.5%.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Coniac de Colecție. Stil și Rafinament.
Coniacuri de colecție pentru domnii care apreciază calitatea

Îți plac băuturile fine și vrei să deguști unele dintre cele mai bune coniacuri din lume? Îți prezentăm câteva sticle de coniac de colecție care pot fi cumpărate din România.

Cel Mai Bun Decantor de Vin
Cel mai bun decantor de vin

Savurează vinul acasă în mod corect cu ajutorul unui decantor. Acesta permite aerisirea vinului în timpul scurgerii în pahare și în acest fel vei putea simți gustul și aroma originală.

Seturi de Pahare de Lux pentru Servire Whisky
Seturi de pahare pentru servirea unui whisky de calitate

Ai un whisky de calitate pe care vrei să-l deguști într-un pahar special? Seturile de pahare de whisky sunt fabricate din cristal și unele dintre ele vin la pachet și cu o sticlă din care poți servi invitații.

Cel Mai Bun Ceas Tissot pentru Bărbați
Ceasuri de lux Tissot pentru domnii rafinați

Vrei să faci un cadou memorabil și de calitate? Ceasurile Tissot sunt ceasuri de lux fabricate din materiale de calitate și recunoscute drept ceasuri de colecție.

Cel Mai Bun Set de Trollere de Călătorie
Cel mai bun set de trollere de călătorie

Ți s-a întâmplat să-ți rămână spațiu în bagaj sau să nu-ți încapă tot ce ai vrut să iei cu tine? Seturile de trollere îți oferă multiple variante din care poți alege.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe