Cel Mai Bun Decantor de Vin

Cel mai bun decantor de vin

Modificat la 09 februarie 2022
Articol evaluat de 13 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Victor Cojocariu
Victor Cojocariu

De ce ai nevoie de un decantor de vin?

Dacă abia acum ai început să faci primii pași în lumea vinului, probabil că idea de decantor de vin ți se pare fie prea nouă, fie prea sofisticată și extra pentru tine. Decantorul de vin este un obiect asemănător unei carafe. Acesta are un corp rotund și larg, iar gâtul este mai îngust decât corpul, fiind prevăzut uneori și cu un dop care împiedică posibilele accidente din cauza cărora vinul se poate vărsa.

Forma unui decantor de vin este special concepută pentru a permite vinurilor roșii să respire.Vinul alb are proprietăți aparte, îmbinând o cantitate mare de arome și gusturi. Păstrarea și servirea eficientă a acestuia este recomandabil să se facă la rece, motiv pentru care carafa este perfectă pentru vinul alb.

De asemenea, datorită formei gâtului, decantorul poate împiedica și micile bucăți de plută să ajungă în pahar. Folosirea unui decantor pentru servirea vinului, dincolo de aspectul estetic, ajută la îmbunătățirea calității produsului finit. Cu o capacitate de 1,5 - 2 litri, decantorul este perfect pentru mesele în familie sau alături de prieteni.

Cel mai bun decantor de vin

Cel mai bun

Decantor de vin Timeless Tools cu suport, 40 x 18,5 x 16 cm

Prin aerarea sa automată, aromele vinului sunt eliberate într-un timp foarte scurt. Alternativa ar fi să lăsați vinul să se aereze de la sine și să nu îl consumați imediat, lucru de multe ori dificil de realizat și frustrant. Designul sau modern și elegant, precum și dimensiunile reduse, îl vor integra perfect în orice colțișor al bucătăriei sau al casei.
Verifică prețul

Decantorul de vin de la Timeless Tools cu suport arcuit este cadoul perfect pentru persoanele dragi sau chiar și pentru tine, în momentul în care îți dorești să îmbunătățești savoarea vinurilor consumate.

la buget

Decantor de vin

Acest lucru este greu de realizat de cele mai multe ori, astfel că acest decantor de vin îți sare în ajutor, aerând automat băutura, aceasta căpătând un gust minunat de la prima gustare. Este fabricat din sticlă acrilică și are filtrul din oțel inoxidabil. Designul său este incredibil de elegant și modern în același timp, ceea ce îl transformă și într-un cadou ideal pentru persoanele dragi.
Verifică prețul

Este cunoscut faptul că pentru a te putea bucura la maxim de savoarea oferită de vinul preferat, trebuie să îi oferi timp acestuia să se oxideze.

Premium

Decantor pentru vin Brulo, Certificat FDA, Acryl, Transparent/Negru

În plus, este proiectat astfel încât să producă o creștere a vitezei și o scădere a presiunii în momentul turnării vinului. Această diferență de presiune creează un vid care atrage aerul, aerând perfect vinul. De asemenea, decantorul pentru vin poate fi, cu ușurință, curățat, având o cutie pentru depozitare și un suport.
Verifică prețul

Descoperă decantorul pentru vin de la Brulo, certificat FDA, fabricat din acryl de calitate superioară, cu o capacitate de 750 ml. Acesta îmbogățește și intensifică gustul vinului.

Decantor vin pentru gusturi rafinate

Dacă și tu vrei să te respecți, ai nevoie de un astfel de decantor cu care vei turna vinul în pahare ca un adevărat profesionist și într-un mod care va atrage atenția imediat. Îți trebuie doar o sticlă de vin, un pahar și un motiv să bei din licoarea alcoolizată. Este fabricat din ABS, AS și silicon, dispune de o husă moale pentru păstrare și are dimensiuni reduse.
Verifică prețul

Acest decantor de vin pentru gusturi rafinate este destinat în special iubitorilor de vin, simplu de utilizat și nici nu ai nevoie de prea multe instrucțiuni.

Decantor Per Bacco 1.5 L

Pe măsură ce ajungi să apreciezi complexitatea aromelor pe care un vin bun le oferă, faptul de a folosi un decantor de vin devine o necesitate pentru te bucura de un gust cu adevărat încântător. Acest decantor Per Bacco are o capacitate cilindrică ce măsoară 1,5 litri și este fabricat din sticlă rezistentă. Măsoară 23 cm înălțime și un diametru de 23 cm.
Verifică prețul

Dacă abia acum ai început să faci primii pași în lumea vinului, probabil că idea de decantor de vin ți se pare fie prea nouă, fie prea sofisticată și extra pentru tine.

Decantor vin InnovaGoods

Fie că îl vei folosi doar pentru tine sau că vrei să faci o impresie bună în fața prietenilor tăi, acest decantor de vin va face diferență în ceea ce privește degustarea unui vin bun. Decantorul este realizat din sticlă, suportul acestuia fiind de plastic și vine ambalat într-un săculeț elegant, negru de catifea. Pentru a-l curăța folosește un burete de vase și detergent, decantorul nefiind adecvat pentru mașina de spălat vase.
Verifică prețul

Decantorul de vin InnovaGoods trebuie să fie nelipsit din bucătăria ta.

Întrebări frecvente despre decantoarele de vin

Ce fel de gât au decantoarele ?

Decantor de vin cu gâtul larg este pentru aerarea vinului. Acestea permit unei cantități mai mari de oxigen să rămână înăuntru, astfel că vinul va fi aerat mai rapid și mai eficient. Apoi mai sunt cele cu gâtul îngust este extrem de util pentru separarea vinului de impurități.

Ce volum au decantoarele ?

Majoritatea decantoarelor sunt concepute astfel încât în ele să încapă conținutul unei sticle de vin. Totuși, poți găsi un decantor suficient de mare, în care poți pune o cantitate mai mare de vin sau chiar un decantor de dimensiuni mai mici, suficient pentru un pahar de vin.

Ce forme au decantoarele ?

Decantoarele de vin sunt disponibile in mai multe forme. Multe dintre decantoare sunt concepute astfel încât vinul să se împrăștie în ele, aerul având astfel acces mai usor în interior.

Din ce materiale sunt realizate decantoarele ?

Majoritatea decantoarelor de vin sunt fabricate din sticla, deoarece alt tip de material ar putea schimba gustul vinului. În magazine există și decantoare de foarte bună calitate, fabricate din sticlă cristalină extrem de fină.

Cât de ușor se poate turna vinul ?

Cel mai bun decantor de vin va fi acela din care vinul poate fi turnat în pahar cu ușurință. De fiecare data când vei folosi decantorul, vinul va trebui mutat în pahar, astfel că dacă alegi un decantor de vin greu de mânuit și din cauza căruia vei păta fața de masă albă, vei sfârși prin a renunța să îl folosești.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bune Răcitor de Vinuri pentru Acasă
Vitrine și răcitoare de vinuri pentru acasă

Îți dorești propria ta vinotecă acasă? Primul pas e să-ți cumperi un fridiger sau o vitrină în care să-ți păstrezi vinurile la termperatura potrivită. Am găsit pentru tine cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Aparat De Rulat Țigări
Cel mai bun aparat de rulat țigări

Preferi să-ți faci singur țigările dar nu ai dexteritatea sau răbdarea necesare să le rulezi manual? Află ce tipuri de aparate de rulat țigări sunt disponibile și de unde le poți cumpăra.

Seturi de Pahare de Lux pentru Servire Whisky
Seturi de pahare pentru servirea unui whisky de calitate

Ai un whisky de calitate pe care vrei să-l deguști într-un pahar special? Seturile de pahare de whisky sunt fabricate din cristal și unele dintre ele vin la pachet și cu o sticlă din care poți servi invitații.

Cel Mai Bun Stilou Parker (Stilouri Premium)
Stilouri și pixuri Premium (marca Parker)

Dă valoare gândurilor tale cu un stilou de lux marca Parker. Cu cristale, penițe de aur și alte pietre prețioane, stilourile Parker sunt etalon printre instrumentele de scris premium.

Cel Mai Bun Humidor pentru Trabucuri
Cel mai bun humidor pentru trabucuri

Humidorul este necesar pentru a păstra trabucurile proaspete pentru o perioadă mai mare de timp. Un humidor poate fi cadoul ideal pentru un pasionat de trabucuri.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe