Cel Mai Bun Decantor de Vin

Cel mai bun decantor de vin

Modificat la 25 martie 2021
Articol evaluat de 13 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Victor Cojocariu
Victor Cojocariu

De ce ai nevoie de un decantor de vin?

Dacă abia acum ai început să faci primii pași în lumea vinului, probabil că idea de decantor de vin ți se pare fie prea nouă, fie prea sofisticată și extra pentru tine. Decantorul de vin este un obiect asemănător unei carafe. Acesta are un corp rotund și larg, iar gâtul este mai îngust decât corpul, fiind prevăzut uneori și cu un dop care împiedică posibilele accidente din cauza cărora vinul se poate vărsa.

Forma unui decantor de vin este special concepută pentru a permite vinurilor roșii să respire.Vinul alb are proprietăți aparte, îmbinând o cantitate mare de arome și gusturi. Păstrarea și servirea eficientă a acestuia este recomandabil să se facă la rece, motiv pentru care carafa este perfectă pentru vinul alb.

De asemenea, datorită formei gâtului, decantorul poate împiedica și micile bucăți de plută să ajungă în pahar. Folosirea unui decantor pentru servirea vinului, dincolo de aspectul estetic, ajută la îmbunătățirea calității produsului finit. Cu o capacitate de 1,5 - 2 litri, decantorul este perfect pentru mesele în familie sau alături de prieteni.

Cel mai bun decantor de vin

Cel mai bun

Decantor de vin Timeless Tools cu suport, 40 x 18,5 x 16 cm

Prin aerarea sa automată, aromele vinului sunt eliberate într-un timp foarte scurt. Alternativa ar fi să lăsați vinul să se aereze de la sine și să nu îl consumați imediat, lucru de multe ori dificil de realizat și frustrant. Designul sau modern și elegant, precum și dimensiunile reduse, îl vor integra perfect în orice colțișor al bucătăriei sau al casei.
Verifică prețul

Decantorul de vin de la Timeless Tools cu suport arcuit este cadoul perfect pentru persoanele dragi sau chiar și pentru tine, în momentul în care îți dorești să îmbunătățești savoarea vinurilor consumate.

la buget

Decantor de vin

Acest lucru este greu de realizat de cele mai multe ori, astfel că acest decantor de vin îți sare în ajutor, aerând automat băutura, aceasta căpătând un gust minunat de la prima gustare. Este fabricat din sticlă acrilică și are filtrul din oțel inoxidabil. Designul său este incredibil de elegant și modern în același timp, ceea ce îl transformă și într-un cadou ideal pentru persoanele dragi.
Verifică prețul

Este cunoscut faptul că pentru a te putea bucura la maxim de savoarea oferită de vinul preferat, trebuie să îi oferi timp acestuia să se oxideze.

Premium

Decantor vin cu suport arcuit - Mikamax

Cu ajutorul acestui decantor de vin cu suport arcuit de la Mikamax, vei reuși să îmbunătățești considerabil aroma vinurilor pe care îți dorești să le consumi, întrucât scopul acestuia este de a aera rapid și ușor băuturile, pentru a te bucura de savoare maximă. Acest decantor ajunge la tine ambalat într-o cutie de cadou elegantă, neagră, cu un design premium și este astfel ușor de transportat, în cazul în care dorești să îl iei cu tine în vacanțe, însă poate fi și un cadou unic, special și prețios pentru persoanele dragi.
Verifică prețul

Decantor vin pentru gusturi rafinate

Dacă și tu vrei să te respecți, ai nevoie de un astfel de decantor cu care vei turna vinul în pahare ca un adevărat profesionist și într-un mod care va atrage atenția imediat. Îți trebuie doar o sticlă de vin, un pahar și un motiv să bei din licoarea alcoolizată. Este fabricat din ABS, AS și silicon, dispune de o husă moale pentru păstrare și are dimensiuni reduse.
Verifică prețul

Acest decantor de vin pentru gusturi rafinate este destinat în special iubitorilor de vin, simplu de utilizat și nici nu ai nevoie de prea multe instrucțiuni.

Decantor Per Bacco 1.5 L

Pe măsură ce ajungi să apreciezi complexitatea aromelor pe care un vin bun le oferă, faptul de a folosi un decantor de vin devine o necesitate pentru te bucura de un gust cu adevărat încântător. Acest decantor Per Bacco are o capacitate cilindrică ce măsoară 1,5 litri și este fabricat din sticlă rezistentă. Măsoară 23 cm înălțime și un diametru de 23 cm.
Verifică prețul

Dacă abia acum ai început să faci primii pași în lumea vinului, probabil că idea de decantor de vin ți se pare fie prea nouă, fie prea sofisticată și extra pentru tine.

Decantor pentru bauturi alcoolice Brulo, Certificat FDA, Cu 6 trepte de viteza, Acryl, 750 ml, Transparent/Argintiu

Are capacitatea de 750ml și este extrem de ușor de spălat și întreținut. Este proiectat astfel încât să producă o creștere a vitezei și o scădere a presiunii în timpul turnării băuturii, iar această diferență de presiune creează un vid care aerează automat băutura. Deține 6 trepte de viteză, destinate diferitelor tipuri de băuturi.
Verifică prețul

Decantorul smart pentru băuturi alcoolice de la Brulo este fabricat din acryl de calitate superioară, deține certificat FDA și are scopul de a îmbogăți considerabil prin intensificare gustul băuturilor alcoolice.

Întrebări frecvente despre decantoarele de vin

Ce fel de gât au decantoarele ?

Decantor de vin cu gâtul larg este pentru aerarea vinului. Acestea permit unei cantități mai mari de oxigen să rămână înăuntru, astfel că vinul va fi aerat mai rapid și mai eficient. Apoi mai sunt cele cu gâtul îngust este extrem de util pentru separarea vinului de impurități.

Ce volum au decantoarele ?

Majoritatea decantoarelor sunt concepute astfel încât în ele să încapă conținutul unei sticle de vin. Totuși, poți găsi un decantor suficient de mare, în care poți pune o cantitate mai mare de vin sau chiar un decantor de dimensiuni mai mici, suficient pentru un pahar de vin.

Ce forme au decantoarele ?

Decantoarele de vin sunt disponibile in mai multe forme. Multe dintre decantoare sunt concepute astfel încât vinul să se împrăștie în ele, aerul având astfel acces mai usor în interior.

Din ce materiale sunt realizate decantoarele ?

Majoritatea decantoarelor de vin sunt fabricate din sticla, deoarece alt tip de material ar putea schimba gustul vinului. În magazine există și decantoare de foarte bună calitate, fabricate din sticlă cristalină extrem de fină.

Cât de ușor se poate turna vinul ?

Cel mai bun decantor de vin va fi acela din care vinul poate fi turnat în pahar cu ușurință. De fiecare data când vei folosi decantorul, vinul va trebui mutat în pahar, astfel că dacă alegi un decantor de vin greu de mânuit și din cauza căruia vei păta fața de masă albă, vei sfârși prin a renunța să îl folosești.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Ceasuri de lux Tissot pentru domnii rafinați

Vrei să faci un cadou memorabil și de calitate? Ceasurile Tissot sunt ceasuri de lux fabricate din materiale de calitate și recunoscute drept ceasuri de colecție.

Cel mai bun set de trollere de călătorie

Ți s-a întâmplat să-ți rămână spațiu în bagaj sau să nu-ți încapă tot ce ai vrut să iei cu tine? Seturile de trollere îți oferă multiple variante din care poți alege.

Seturi de hanorace pentru cupluri îndrăznețe

Deja vă considerați soulmates? Înseamnă că e momentul să vă potriviți și hainele :) Vezi seturile de hanorace pentru cupluri pe care le recomandăm și cu ajutorul cărora puteți ieși în evidență în grupul vostru de prieteni.

Stilouri și pixuri Premium (marca Parker)

Dă valoare gândurilor tale cu un stilou de lux marca Parker. Cu cristale, penițe de aur și alte pietre prețioane, stilourile Parker sunt etalon printre instrumentele de scris premium.

Vitrine și răcitoare de vinuri pentru acasă

Îți dorești propria ta vinotecă acasă? Primul pas e să-ți cumperi un fridiger sau o vitrină în care să-ți păstrezi vinurile la termperatura potrivită. Am găsit pentru tine cele mai bune modele.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe