Cel Mai Bun Coniac de Colecție. Stil și Rafinament.

Coniacuri de colecție pentru domnii care apreciază calitatea

Modificat la 29 iulie 2021
Articol evaluat de 79 ori:
Pagină realizată de:
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce să cumperi un coniac de colecție, de calitate?

Dacă vrei să faci un cadou unei persoane deosebite, care are gusturi rafinate și este un om care apreciează calitatea și frumosul, atunci poți incercă să îi cumperi un coniac de calitate. Dacă ești chiar tu acea persoană, atunci înseamnă că ai ajuns să cunoști beneficiile unei băuturi unice, savuroase, calde și înmiresmate precum un coniac de excepție. Fie că îți place gustul cu profil aromatic deosebit, care poate să fie echilibrat, compus din arome florale ori note fructate, fie că îți place mirosul emanat, care se aseamănă cu o cascadă de note vibrante sau subtile, sau poate apreciezi finish-ul care este lung dar delicat în același timp, toate acestea sunt motive perfect plauzibile pentru a cumpăra un coniac de calitate. În plus, o băutură de colecție vine la pachet și cu un ”ritual” pe măsură.

De la desfacerea sticlei, a dopului, turnarea într-un pahar de cristal, combinarea băuturii cu un cub de gheață (sau nu), mirosirea băuturii și nu în ultimul rând, savurarea acesteia, toate aceste acțiuni enumerate pot avea rol terapeutic și pot transforma degustarea în ceva magic.

Coniacuri de colecție

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Courvoisier

Gustul său intens, este îmbunătățit de vechimea sa în butoaiele de stejar, acolo unde coniacurile de calitate sunt ținute la maturare timp de câțiva ani, reușind astfel să iasă în față prin vitalitatea gustului său care denotă o alură puternică și impresionantă încă de la o primă analiză. Coniacul Courvoisier VSOP 40% 0. 7L, are o compoziție unică, deoarece producerea sa, se bazează pe un sortiment de coniacuri importante și care amestecate într-un stil aparte, reușesc să ofere un gust de neegalat.
Verifică prețul

Premium

* Prezentare video mai jos

Hennesy XO

Sortimetul combină elegant peste 100 eaux-de-vie obținute din regiunea Cognac, învechite până la 30 de ani. Blendul obținut are un caracter bogat și robust, dezvăluind constant și treptat o serie arome diferite de la note dulci la accente lemnoase. Mirosul are note dulci de stafide și fructe uscate, lemn de stejar, ciocolată, iar ca și gust, are o arome hipnotizantă de fructe proaspete și uscate, note lemnoase, nuci, cacao, condimente.
Verifică prețul

Creat de către Maurice Hennessy în anul 1870 pentru cercul sau de prieteni, Hennessy X. O. a fost primul coniac clasificat că X. O, sau „Extra Old”, datorită timpul extins de maturare.

la buget

Coniac, Brancoveanu XO 0.7l

Elementele care fac vinarsul special și unic sunt varietățile locale de struguri din care se obține acest distilat de vin, procesul de distilare în sine, dar și procesul de maturare în butoaie aduse din Franța și în butoaie de stejar din zona munților Carpați. Vinarsul poate fi considerat cel mai bun ambasador al distilatelor de vin pentru ca pe întreagă durată a procesului de producție nu este permisă adăugarea niciunui alt ingredient.
Verifică prețul

Producerea vinarsului este un meșteșug străvechi în România, care se transmite din generație în generație.


* Prezentare video mai jos

Cognac Pierre Ferrand Selection des Anges 41.8% 0.7L

O băutură fină ce învăluie simțurile cu miros de iasomie, caprifoi, ciocolată, nuci și aroma de fructe de vară coapte, șofran, ghimbir și nucșoară. Aspect: chihlimbar auriu. Miros: iasomie, caprifoi, nuci, ciocolată, vanilie, curry. Gust: fructe confiate, mirodenii, șofran, ghimbir, nucșoară. Se recomandă să fie servit simplu, în cocktail cu sau fără gheață.
Verifică prețul

Pierre Ferrand Selection Des Anges, țară de origine Franța, din regiunea Cognac, cu 41. 8% alcool, se numară printre cele mai aromate cognacuri din lume.


* Prezentare video mai jos

Coniac MARTELL XO, 0.7L 40%

Martell XO este imediat ușor de recunoscut datorită gustului său intens și datorită designului contemporan și îndrăzneț al sticlei. Un amestec faimos de Grande Champagne și Borderies eaux-de-vie, acest coniac are o personalitate îndrăzneață și carismatică care se reflectă în sticla să cu curburi remarcabile. Culoarea sa de chihlimbar, cu tonuri mahon, alături de cutia special creata contribuie la imaginea sa vintage.
Verifică prețul

Cu designul său îndrăzneț și gustul intens, Martel XO este expresia spiritului temerar al lui Maison Martell.


* Prezentare video mai jos

Cognac Pierre Ferrand Ambre 40% 0.7L

Notelor florale intense și delicioase datorate soiurilor de struguri folosiți, li se adaugă note subtile și catifelate de vanilie de la maturarea în butoaiele de stejar specifice. Aspectul băuturii este de un galben auriu spectaculos. Mirosul emanat este de mere, pere și iasomie, iar gustul este de format dintr-o combinație de vanilie, trandafir, violete, caise și prune.
Verifică prețul

Pierre Ferrand Ambre Cru de Cognac este un distilat din struguri tradiționali Ugni Blanc, plus struguri rari Colombard, maturat special în butoaie de stejar Quercus Sessiliflora.

Întrebări despre coniacurile de colecție

Cum se produce un coniac de colecție?

Producerea unui coniac de colecție presupune obținerea unui vin de calitate (doar din strugurii recoltați regiunea cu același nume), apoi distilarea acestuia după metode stricte, apoi învechirea produsului numit de francezi eau-de-vie, iar apoi cupajarea (sau amestecarea) acestuia.

Ce fel de butoaie sunt folosite la producere?

Coniacul se maturează doar în butoaie de stejar cu capacitatea între 500 și 550 litri, confecționate din lemnul speciilor Quercus sessiliflora și Quercus pedunculata. Toți arborii din lemnul cărora se fac butoaie trebuie să provină din pădurile din Limousin sau Tronçais.

Câți ani este păstrat în butoaie?

Timpul schimbă această băutură nobilă, înmuindu-i gustul, îngroșându-i culoarea și făcându-i aromă mai subtilă. Un coniac de colecție ar trebui să aibă, în mod normal, cel puțin 6 ani într-un butoi de stejar. Coniacul XO (extra old) poate ajunge și la 20 de ani.

În ce fel de pahare se consumă?

Coniacul se consumă în pahare tip lalea (cele mai late în partea de jos și mai înguste în partea de sus), sau din pahare rotunde, asemănătoare unui balon, iar deși gustul nu va fi diferit dacă folosim alt pahar, aroma va fi mult mai puternică dacă îl servim corespunzător.

Ce anume îi oferă culoarea distinsă?

Culoarea coniacului diferă în funcție de vechimea acestuia: Cu cât este mai închis la culoare, cu atât este mai vechi. Culoarea începe să se transfere băuturii în prima parte a procesului de maturare, și când lemnul transferă băuturii taninul, gustul și culoarea.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Ceas Tissot pentru Bărbați
Ceasuri de lux Tissot pentru domnii rafinați

Vrei să faci un cadou memorabil și de calitate? Ceasurile Tissot sunt ceasuri de lux fabricate din materiale de calitate și recunoscute drept ceasuri de colecție.

Cel Mai Bun Dozator de Bere Pentru Acasă
Cel mai bun dozator de bere pentru acasă

Îți place berea la halbă și vrei să te poți bucura și acasă de ea? Acum ai posibilitatea de a-ți monta acasă un dozator de bere asemănător cu cele din baruri.

Cel Mai Bun Decantor de Vin
Cel mai bun decantor de vin

Savurează vinul acasă în mod corect cu ajutorul unui decantor. Acesta permite aerisirea vinului în timpul scurgerii în pahare și în acest fel vei putea simți gustul și aroma originală.

Cea mai bună Brichetă Zippo. Cadoul ideal.
Cele mai bune brichete Zippo - ideale pentru cadou

O brichetă Zippo este cadoul ideal pentru un domn rafinat. Trainice și de calitate, brichetele Zippo sunt confecționate din materiale rezistente și pot rezista zeci de ani.

Seturi de Pahare de Lux pentru Servire Whisky
Seturi de pahare pentru servirea unui whisky de calitate

Ai un whisky de calitate pe care vrei să-l deguști într-un pahar special? Seturile de pahare de whisky sunt fabricate din cristal și unele dintre ele vin la pachet și cu o sticlă din care poți servi invitații.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe