De ce ai nevoie de o friteuză cu aer cald?

O friteuză cu aer cald rezolvă multe probleme legate de gătit în orice bucătărie. În primul rând poți găti o multitudine de alimente, de la carne, legume, deserturi sau gustări. Și cel mai important este că aceste aparate oferă o alternativă de gătire sănătoasă a tuturor acestor alimente. O friteuză cu aer cald reduce extrem de mult cantitatea de grăsime din preparate, ceea ce înseamnă automat mai puține calorii. Prin tehnologia de gătire pe care folosește o friteuză cu aer cald, alimentele își păstrează gustul și textura. În plus este extrem de ușor de folosit.

Practic, oricine poate găti o masă completă cu ajutorul acestui aparat, pentru că trebuie doar să alegi ce să gătești, să pui alimentele în friteuză, să alegi temperatura și timpul de gătire și gata. Mai mult, majoritatea friteuzelor au programe prestabilite pentru alimentele folosite frecvent și instructiuni detaliate pentru celelalte. Întreținerea acestor aparate este foarte simplă dacă folosești ustensile potrivite astfel încât să nu zgârii suprafețele lucioase. Friteuzele se curăță după fiecare utilizare pentru a prelungi viața acestora.

Modele bune de friteuze cu aer cald

1. Philips Airfryer PREMIUM

Cu tehnologia unică TurboStar de la Philips, poți să prăjești mâncare folosind o cantitate minimă de ulei și poți să pregătești preparate delicioase, gătite uniform și sănătos. Nu este nevoie de preîncălzire, iar noul design compact îți permite totuși să gătești cantități mari, oricare din cele peste 200 de rețete disponibile în aplicația aparatului și în cartea de bucate gratuită inclusă. Se curăță rapid numai în 90 sec datorită coșului QuickClean cu sită antiaderentă, dar și a componentelor detașabile ce se pot spăla în mașina de spălat vase.

Video Philips Airfryer
Opțiuni cheie
 • Tehnologie unică TurboStar pentru prăjire mai sănătoasă
 • Capacitate mare
 • Pregătirea alimentelor fară mirosuri urâte
 • Componente lavabile în mașina de spălat
 • Preparare versatilă a alimentelor

2. Tefal Fry Delight BEST CHOICE

Friteuza pregătește alimentele cu puțin sau chiar fară pic de ulei prin funcțiile disponibile de prăjire, grill și coacere. Tehnologia de preparare Air Pulse este bazată pe un element de încălzire superior și un flux de aer optimizat. Datorită cronometrului cu setare până la 30 de minute care oprește automat procesul de gătire, scapi de timpul pierdut în păzirea tigăii obișnuite. Componentele detașabile, și anume coșul de prăjire și bolul sunt compatibile cu mașina de spălat vase, ceea ce asigură puțin efort în spălarea friteuzei.

Video Tefal Fry Delight
Opțiuni cheie
 • Putere 1400W
 • Oprire automată
 • Compatibil mașină de spălat vase
 • Filtru împotriva mirosurilor neplăcute
 • Timer și termostat ajustabile

3. Star-Light DAFB-2613BL LA BUGET

Cu ajutorul puterii sale de 1300W ajunge rapid la temperatura prestabilită, economisind astfel timp prețios necesar preparării alimentelor. Are o capacitate de 2.6 L suficientă pentru a prepara puțin peste 1kg de alimente, nefiind nevoit să prepari de două ori în situația în care ai invitați sau dorești să servești mai multe porții. Poți seta temperatura dorită în funcție de alimentele preparate, având și câteva indicații grafice de setare a temperaturii corecte pentru prepararea cartofilor prăjiți, a puiului, ciupercilor, peștelui sau a creveților.

Opțiuni cheie
 • Rapidă
 • Capacitate mare
 • Ușor de curățat
 • Ușor de utilizat
 • Design modern

4. Friteuza Tefal Mega FR4800, XXL, 2100 W, 2 kg, 3.3 l, Alb/Gri

Fritueza Mega XXL are cea mai mare capacitate dintre frituezele Tefal. Iți va permite să gătești până la 2 kg de cartofi prăjiți deodată, fiind ideală pentru familiile numeroase. Datorită filtrului împotriva mirosurilor neplăcute, va fi o adevărată plăcere să prăjești mâncare în bucătăria ta. Poți folosi capacul în timpul prăjirii, pentru a evita stropirea cu ulei. De asemenea, poți urmări progresul mâncării datorită ferestrei pentru monitorizare. Design-ul este modern: argintiu și negru cu un buton strălucitor din metal pentru a deschide capacul. Cu bolul său detașabil și înveliș antiaderent, fritueza devine foarte ușor de curățat. Toate părțile, exceptând baza, sunt compatibile cu mașina de spălat.

Video Friteuza Tefal Mega FR4800, XXL, 2100 W, 2 kg, 3.3 l, Alb/Gri
Opțiuni cheie
 • Capacitate mare de prăjire
 • Design modern
 • Ușor utilizabilă
 • Control eficient asupra mirosurilor neplăcute
 • Ușor de curățat

5. AeroVital Cube friteuza cu aer cald

Gătitul cu conținut scăzut de grăsimi n-a avut niciodată un gust atât de bun! Rapid și ușor, friteuza de aer cald Klarstein AeroVital Cube, cu sistemul de încălzire 3D, transformă orice aliment într-un fel de mâncare deosebit și sănătos. Cu ajutorul aerului încălzit de 15600 de wați care circulă optim prin fripteuză, aceasta coace, frige sau prăjește, în funcție de programul ales din cele 16 disponibile pe ecranul tactil. Programul se poate selecta și manual, și poți alege din cele 3 funcții pentru decongelare, păstrarea la cald și uscare. Datorită interiorul mare XXL, cu capacitatea sa de 12 litri, pregătește chiar si un pui întreg la grătar, chiar dacă are dimensiuni reduse, grație formei ergonomice.

Opțiuni cheie
 • Putere de 1600W
 • Capacitate de umplere de 12L
 • Display digital
 • 13 programe și funcții selectabile
 • Clapă frontală cu fereastră panoramică

6. Friteuza Tefal Minicompact FF230831 Principio, 1000W, 0.6 Kg, 1.2L, termostat reglabil, Negru

Friteuza compactă, este mică, dar le face pe toate! Ușor de curățat: coșul și mânerul sunt în siguranță în mașina de spălat vase, iar capacul este detașabil. Cu Principio poți prepara până la 600g de cartofi prăjiți cu doar 1.2L de ulei, salvând timp, energie, chiar și ulei, toate acestea cu doar 1000 W putere. 600g de cartofi sunt mai mult decât suficienți pentru două persoane, dar Principio poate fi folosit și pentru musafiri. Poți prepara tot felul de mâncăruri precum tapas, crochete, falafel, gogoși, și multe altele.

Opțiuni cheie
 • Ușor de folosit
 • Ușor de curățat
 • Transportare ușoară
 • Dimensiunea compactă
 • Ușor de depozitat

7. AeroVital Deluxe friteuza cu aer cald

Cu friteuza de aer cald Klarstein Aero Vital, gătitul alimentar cu conținut scăzut de grăsimi este rapid și ușor. Circulația aerului coace mâncarea cu o putere de 1700 de wați, căldura fiind distribuită rapid și optim cu tehnologia de convecție de mare viteză. Gătește alimentele din toate părțile ușor și rapid, dezghețarea nu este necesară. Pentru fiecare metodă de gătit, setarea optimă poate fi găsită pe afișajul digital LCD tactil și există chiar 8 programe preinstalate pentru cele mai comune feluri de mâncare, cum ar fi cartofi prăjiți sau pui. Coșul mare XXL cu 5,4 litri oferă spațiu pentru o cantitate mare de cartofi prăjiți, picioare de pui sau orice fel de mâncare.

Opțiuni cheie
 • Putere de 1700W
 • Afișaj digital LCD tactil
 • Carcasă exterioară din oțel inoxidabil
 • Capacitate de umplere de 5.4 L
 • 8 programe preinstalate de gătit

8. VitAir friteuza cu aer cald

Klarstein VitAir este o friteuză futuristă cu aer cald, cu o abordare inovatoare a practicilor tradiționale culinare, cum ar fi prăjire, grill sau coacere. Folosind elementul infraroșu halogen de încălzire vă permite să pregătiți o masă rapidă și sănătoasă de carne, pește și legume. Fie că gătiți din ingrediente proaspete sau congelate, acest dispozitiv va vă ajuta să pregătiți un meniu complet fără reîncălzire, dezghețare și adăugare de ulei sau alte grăsimi. Dispozitivului este din plastic cu pereți dubli și este echipat cu un vizor panoramic pentru a monitoriza procesul de pregătire. Cu o excelentă suprafață non-stick este foarte ușor de curățat și se poate pune în mașina de spălat vase.

Opțiuni cheie
 • Cronometru reglabil în minute (max. 1 oră)
 • Panou de control digital pentru a seta temperatura și timpul
 • Display LCD
 • Design elegant cu vizor panoramic
 • Putere 1400W

Întrebări frecvente despre friteuzele cu aer cald

Câte porții poți găti odată la friteuza cu aer cald?

Sunt 2 modele principale cu capacității diferite pentru astfel de friteuză. Există modelele XL, în care se pot găti pentru 3-4 persoane, adică 4 porții de mâncare. Apoi modelele normale în care poți prepara 2 porții de mâncare, suficientă să satisfacă 2 persoane adulte, pentru felul de bază.

Este nevoie de ulei când gătești la friteuză cu aer cald?

Friteuza cu aer cald nu are nevoie de ulei de gătit, aceasta funcționând pe baza unui flux continuu de aer cald care are rolul de a găti perfect și fără grăsimi orice tip de mâncare. Friteuzele convenționale au însă nevoie de ulei pentru a putea găti la acestea.

Cum se curăță o friteuză cu aer cald?

Este foarte simplu să cureți o astfel de friteuză cu aer cald. Recipientul de gătit se lasă la înmuiat ceva timp, după ce se gătește, iar apoi se spală cu buretele și detergentul de bucătărie. Iar recipientul de colectare grăsimi se poate spală imediat după ce se răcește. În plus, toate părțile non-electronice sunt în siguranță în mașina de spălat vase.

Poți regla temperatura de gătire la friteuzele cu aer cald?

Există pe piață diverse branduri și modele care oferă această opțiune care permite ajustarea și modificarea temperaturii de gătire la friteuzele cu aer cald. Trebuie consultat manualul de folosire și citită descrierea produsului pentru a fi sigur dacă modelul dorit oferă această opțiune.

Poți regla timpul de gătire la friteuzele cu aer cald?

Friteuzele cu aer cald oferă opțiunea de a ajusta timpul de gătire, în funcție de alimentele cu care gătești și necesarul acestora de a sta în friteuză până când acestea sunt făcute. Unele modele au rețete pre-instalate unde friteuza se poate seta automat, însă timpul de gătire poate fi reglat și manual pentru orice tip de mâncare.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe