Review Aspirator Robot Symbo LASERBOT 650 WiFi

Review aspirator robot Symbo LASERBOT 650 WiFi

Modificat la 19 martie 2021
Articol evaluat de 29 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape

De ce am ales un aspirator robot Symbo?

În ziua de astăzi, majoritatea producătorilor de electrocasnice și-au dezvoltat propriile modele de aspiratoare robot și poate fi dificil să faci alegerea corectă. Multe dintre aceste branduri profită de renumele pe care și l-au creat cu alte tipuri de produse și își stabilesc prețurile în funcție de acest criteriu.

Eu am vrut să găsesc acel model de aspirator robot care are prețul stabilit pe baza performanței și a calității. Am petrecut ore bune analizând diverse modele cu prețuri pornind de la 600 lei până la 3000 lei și am hotărât că cel mai bun aspirator robot calitate preț este Symbo LaserBot 650.Are cel mai performant laser de scanare, este foarte silențios, are telecomandă și un aspect important, are un cap de aspirare tip mop cu rezervă de apă și cu pompă controlată electric. Practic eliberează apă atât cât este necesar pentru a avea tot timpul mopul umed. 

Symbo este un brand cu origini în Cehia care produce exclusiv aspiratoare robot și care este prezent în România prin intermediul robotworld.ro

Ce conține pachetul?

Împachetat într-un mod sigur pentru transport, într-o cutie de tip valiză, aspiratorul Symbo conține toate accesoriile necesare pentru a-l putea pune în funcțiune imediat cum deschizi cutia.

 • robotul (cu capul de aspirare montat)
 • cap de aspirare tip MOP cu rezervor de apă
 • stația de încărcare
 • filtru HEPA de rezervă (încă 2 sunt deja montate)
 • 4 perii (se montează 2 pe robot)
 • telecomandă (în caz că nu vrei să-l controlezi cu telefonul)
 • 2 țesături mop (lavabile)
 • periuțe de curățare


Aspiratorul pe care l-am primit avea deja baterie încărcată 91% așa că l-am putut pune în funcțiune din primele 5 minute.

Ce specificații tehnice are Symbo Laserbot 650 WiFi?

Deși poți vedea și pe site-ul RobotWorld.ro toate aceste caracteristici tehnice, mai jos găsești criteriile care mi s-au părut cele mai relevante pentru acest aspirator robot.

 • Durata de viață a bateriei: până la 120 min.
 • Zgomot: 65 dB
 • Înălțime: 9,6 cm
 • Diametru aspirator: 32,5 cm
 • Greutate: 2,5 kg
 • Capacitatea recipientului pentru praf: 475 ml
 • Filtrare: filtru primar pe două niveluri și filtru HEPA design
 • Tipuri de suprafețe suportate: suprafețe dure (vinil, gresie, linoleum), covoare joase
 • Control cu ajutorul telefonului
 • Suport aplicație: iOS (9.0 și versiuni ulterioare), Android (4.4 și versiuni ulterioare)

Cum se pune în funcțiune Symbo Laserbot 650?

Procesul de a-l pune în funcțiune este foarte clar explicat în ghidul pe care-l găsești în cutie și voi încerca să explic foarte pe scurt pașii pe care eu i-am urmat.

1. Robotul

Vei vedea pe lateralele robotului 2 bucăți de polistiren pe care trebuie să le extragi. Robotul are deja montat capul de aspirare standard. Pe lateralul robotului este și un buton de pornire care trebuie comutat pe poziția 1.

2. Baza de încărcare

Baza de încărcare trebuie pusă într-un loc care să aibă 0.5m spațiu lateral și 1m frontal. Are un cablu simplu care se bagă în priză și un led ca să știi că ai făcut totul cum trebuie. Este locul unde robotul va reveni singur pentru a se încărca atunci când e nevoie.

3. Pornirea

Amplasează robotul în stația de încărcare în așa fel încât contactele din partea de jos a robotului să se suprapună cu cele ale bazei de încărcare. În momentul în care faci asta butonul de pornire de pe robot va începe să pulseze.

4. Instalarea aplicației (opțional)

În instrucțiunile de folosire vei găsi codul QR al aplicației de iOS sau Android iar odată instalată aplicația, tot ce trebuie să faci e să urmezi pașii sugerați. În acest pas e bine să ai la îndemână parola de WiFi de acasă pentru că îți va fi cerută. Cu ajutorul aplicației vei putea să-ți pornești aspiratorul când nu ești acasă și vei putea să umbi prin diverse setări.

În caz că nu ai WiFi sau nu vrei să controlezi robotul de la distanță, ai la îndemână o telecomandă (pentru care vei avea nevoie de 2 baterii tip AAA).

5. Punerea la muncă :)

În aplicație sau pe telecomandă ai un buton numit sugestiv Start. În acest moment robotul va pleca din baza de încărcare și va începe să aspire locuința plimbându-se prin toate locurile accesibile, inclusiv dintr-o cameră în alta, peste praguri. Stai liniștit/ă, știe să nu cadă pe scări și să nu se lovească cu viteză de chestiile pe care le întânește în drum.

Ce opțiuni interesante are acest aspirator robot?

Nivelul de zgomot

Aspectul de care eram foarte interesată era zgomotul pe care-l face un astfel de aspirator robot. Symbo Laserbot 650 este probabil cel mai silențios aspirator robot. 2 oameni pot purta o conversația fără probleme în timp ce aspiratorul trebăluiește pe lângă ei. Nivelul de zgomot poate fi setat și din aplicație, având la dispoziție 3 nivele (Standard, Mute, Maxim). Diferența dintre ele este aproape insesizabilă.

Metoda de scanare

În timp real robotul scanează împrejurimile (pentru a lucra în siguranță și pentru a lucra eficient) cu ajutorul senzorilor laser. La prima pornire va pleca în descoperire (pe marginea încăperilor) pentru a-și putea crea harta de lucru. În tot acest timp va face și treabă bineînțeles. În aplicația de telefon poți vedea în timp real pe unde e prin casă și ce traseu a avut. După această scanare inițiala va calcula cel mai eficient mod posibil pentru a acoperi toată suprafața scanată și va începe să se plimbe peste tot. Știe să ocolească orice obstacol va întâlni și se bagă peste tot pe unde încape (pe sub masă, pe sub pat) trecând dintr-o cameră în alta.

Din aplicație poți seta diverse spații din casă care să fie interzise robotului sau zone în care să insiste și să treaca de 2-3 ori prin același loc.

Manevrabilitatea

Aspiratorul dispune de 2 roți cu suspensii și zimți din cauciuc care-l ajută să treacă peste covoare și praguri (de maxim 1.5cm). În caz că rămâne împotmolit pe undeva, vei primi o notificare pe telefon pentru a-l ajuta :).

Mop cu pompă de apă electrică

O funcție esențială unui aspirator robot este mopul. În cazul Symbo Laserbot 650, acesta este un cap separat care se montează în locul rezervorului de praf și conține și un rezervor de 250ml de apă. Robotul controlează automat fluxul de apă în așa fel încât materialul textil să fie tot timpul umed. Materialul textil se prinde cu arici și poate fi spălat la mașina de spălat.

Ce întreținere necesită?

Singurele consumabile ale acestui robot aspirator sunt filtrele HEPA. Unul este în capul de aspirare și unul în capul mop. Acestea pot fi scoase foarte ușor fiind prinse doar cu cleme fără a avea nevoie de unelte. 

Compartimentul pentru gunoi deasemenea este ușor accesibil, îl poți spăla cu apă și ai la dispoziție și 2 perii pentru o curățare mai amănunțită.

Dacă vreodată vei avea nevoie de orice componentă (perie, filtre etc), acestea pot fi cumpărate de la robotworld.ro (vezi în josul paginii) la prețuri accesibile.

Chiar nu este genul de produs unde consumabilele costă cât jumătate de produs.

Concluzii

Symbo Laserbot 650 (click pentru preț) este aspiratorul robot cu cel mai bun raport calitate preț pe care l-am găsit. Silențiozitatea, puterea de aspirare și calitatea aplicației de telefon îl fac un concurent redutabil modelelor cu un preț de 2 ori mai mare.

Mergi pe mâna mea și nu vei regreta. 

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Purificator Umidificator 2 în 1
Cel mai bun umidificator și purificator 2 in 1

Duci lipsă de spațiu dar îți dorești un aer curat și șănătos în casă? Alege un purificator umidificator 2 in 1 și ai 2 aparate într-unul singur cu o performanță similare aparatelor independente.

Cel Mai Bun Espressor Cu Râșniță Integrată
Cel mai bun espressor cu râșniță integrată

Fă-ți o cafea proaspăt măcinată cu ajutorul unui espressor cu râșniță integrată. Cafeaua proaspăt măcinată oferă cafelei un gust mai bun decât varianta la capsule sau la pungă.

Cel Mai Bun Aparat pentru Fructe Confiate Acasă
Aparate bune pentru fructe confiate acasă

Știai că îți poți face singur acasă fructe confiate? Aparatele de uscat fructele există pe piață de câțiva ani la prețuri accesibile.

Cel Mai Bun Filtru De Cafea Cu Râșniță
Cel mai bun filtru de cafea cu râșniță

Bucură-te de gustul cafelei proaspăt măcinate cu ajutorul unei cafetiere cu râșniță integrată. În doar câteva minute ai direct în cană cafeaua aburindă.

Cel Mai Bun Mop cu Aburi. Ghid / Păreri
Mopuri electrice cu aburi (folosire fără detergent)

Mopurile cu aburi curăță fără a folosi detergent sau alte substanțe chimice. Te ajutăm să găsești cel mai bun mop electric cu aburi pentru casa ta. Află mai multe detalii.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe