De ce să-ți cumperi un fotoliu în living dedicat pentru citit?

Fotoliile au fost întotdeauna asociate cu tihnă, liniștea și eleganța. După stresul unei zile pline și agitate, un fotoliu bine ales te va invita fără cuvinte să te așezi pe el. Automat în jurul lui se crează o oază de relaxare, un loc care îți poate aduce acea stare de bine și de confort de care toți avem nevoie. Daca iți place să citești și o faci des, știi că ai nevoie de tot confortul pentru a-ți menține concentrarea pe termen lung. Astfel, un fotoliu de citit e alegerea foarte bună.

Ales corespunzător, cu suport pentru coate și gât, un spătar înalt și dintr-un material confortabil, acesta poate menține același nivel de confortabilitate până la 12 ore.

Este important că poziția lui să nu fie prea pe spate pentru a rămâne treaz atunci când îl folosești. Are utilizare multiplă și modelele sunt versatile, fiind adecvat pentru oricare sufragerie, aducând un plus de culoare designului camerei. Tocmai din acest motiv, există nenumărate modele de fotolii pentru citit din care poți alege, catalogate în funcție de materialul din care sunt realizate, a tipurilor de mânere pe care acestea le au, tipul de suport oferit corpului sau poziției în care stai, și nu în ultimul rând culorilor și tipului de design.

Modele bune de fotolii pentru citit

1. Fotoliu din piele PREMIUM

Alegerea acestui scaun este una perfectă pentru cei care sunt în căutarea unui model ergonomic dar și cu un design modern și impunător. Forma spătarului și umplutura din spumă fac din acesta un scaun care îi vă ajuta pe cei ce-l utilizează să depășească orele lungi de ședere fară dureri de spate, musculare sau încordare. Unghiul de înclinare este de 82 până la 156°, iar suportul de picioare este rabatabil. Produsul se asamblează ușor la fața locului. Sarcina maximă suportată de piesa de mobilier este de 100 de kilograme, iar curățarea lui se face ușor cu cârpa umedă.

2. Fotoliu cu taburet BEST CHOICE

Fotoliul cu taburet pentru picioare Bianca este ideal pentru zona de citit sau relaxare din locuința ta. Cu tapițeria sa colorată și liniile contemporane, această piesă de mobilier animă instantaneu decorul casei. Forma ergonomică a spătarului te ajută să te relaxezi iar taburetul de picioare completează senzația de confort resimțită imediat ce te așezi. Alături de o veioză și o măsuță de cafea, fotoliul cu taburet de picioare construiește un cochet colț de relaxare. Materialul textil este rezistent și ușor de curățat cu produse dedicate.

3. Fotoliu Relaxare LA BUGET

Te vei bucura de relaxare totală cu acest fotoliu cu taburet, iar decorul casei tale va fi completat de designul modern și culoarea ușor de integrat schemei cromatice generale. Materialul tapițeriei este stofă, conferind un aspect elegant pieselor de mobilier, iar picioarele sunt metalice. Va fi nevoie să montezi fotoliul, instrucțiunile sunt ușor de urmărit, însă asamblarea nu îți va solicita mult timp, între 15-20 de minute. Pentru curățarea unor pete mari, care nu se îndepărtează cu o lavetă umedă, solicitați sfatul unui specialist în curățarea tapițeriilor.

4. Sezlong MIAMI

Șezlongul MIAMI reprezintă piesa de mobilier care-și aduce aportul cel mai considerabil în ceea ce privește relaxarea de zi cu zi. Impresionează prin confortul pe care-l ofera, este practic și este "vedeta" oricărui interior, cel puțin din punct de vedere vizual. Reprezintă locul ideal pentru a viziona un film, asculta muzică sau pentru a citi. Cadrul acestui șezlong este realizat din lemn masiv și placaj de cea mai înaltă calitate, creând o experiență plăcuă tuturor utilizatorilor! Lungime: 168 cm , adâncime: 75 cm, înălțime: 80 cm, înălțime până la șezut: 44 cm

5. Fotoliu fix tapitat cu stofa, cu picioare din lemn Angel Navy Blue / Walnut, l79xA91xH93 cm

Fotoliul Angel este confortabil și va oferi căminului dumneavoastră un aer aparte! Dacă doriți amenajarea casei dumneavoastră intr-un stil scandinav și cu o cromatică unică, acest fotoliu cu siguranță va oferi acea notă de autenticitate de care aveți nevoie. Fotoliul are cadrul și picioarele realizate din lemn, iar tapițeria este confecționată din stofă rezistentă în timp și usor de întreținut și curățat.Produsul nu este montat și are dimensiunile 79 cm lățime, cu 93 înălțime totală, adâncime șezut 54 cum și adâncime totală de 91 cm.

6. Fotoliu balansoar textil mov Malmo

Fotoliul balansoar este perfect pentru living sau dormitor, dar îl poți folosi și pe balcon sau terasă, în zilele însorite și călduroase. Cu condiția să îl aduci în casă spre înserat. Designul îmbină atributele estetice cu cele de funcționalitate - culoarea mov aduce culoare încăperii în care decizi să-l integrezi, iar tapițeria îți garantează confortul. Căptușeala este din spumă, iar picioarele sunt rezistente, fiind confecționate din lemn și fier. Recomandările de întreținere sunt simple, poți să cureți suprafața cu o lavetă, însă nu aplica formule chimice fără să te asiguri că sunt potrivite pentru acest tip de material. Este important de reținut și faptul că fotoliul necesită asamblare.

7. Fotoliu Recliner tapitat cu piele ecologica Optima Bej, l77xA80xH101 cm

Fotoliul Recliner Optima este confortabil și va oferi căminului dumneavoastră un aer aparte! Fotoliile cu sistem recliner sunt ideale pentru camera de zi, atunci când dorești să te relaxezi după o zi grea sau când vrei să urmărești un film dintr-o poziție comodă. Fotoliul este tapițat cu piele ecologică, suportă o greutate maximă de 136 KG și vine demontat. Montarea însă este foarte ușor de făcut, tot procesul durând aproximativ 15-20 de minute, dacă se urmează instrucțiunile de montaj din colet.

8. Fotoliu balansoar imitație blană Winnie, textil, gri închis

Perfect în camera de zi sau în dormitor, fotoliul balansoar Winnie este o piesă de mobilier funcţională şi decorativă deopotrivă, potrivită unui design de inspirație scandinavă. Forma ergonomică te va duce imediat în starea de relaxare visată după o zi încărcată. Tapiţeria de culoare gri ce imită blana este fabricată din 100% poliester iar picioarele din lemn şi metal. Este rezistent, uşor de întreţinut, murdăria poate fi îndepărtată folosind o lavetă ușor umedă. Balansoarul necesită asamblare și poate suporta o greutate de până la 120 kg.


Întrebări frecvente despre fotoliile pentru citit

Din ce material este realizat cadrul ?

Cadrul este unul din piesele de rezistență ale unui fotoliu, iar un fotoliu cu un cadru fragil nu va putea să reziste greutății la care este supus. De aceea e bine să optezi pentru fotolii cu cadrul rezistent ce poate fi din ratan, lemn masiv sau metal.

Suportul pentru spate este reglabil ?

Este important ca scaunul pentru citit să dețină un suport pentru spate reglabil. Acest detaliu ajută clientul să păstreze o poziție corectă în timpul cititului. Datorită acestui suport, scaunul poate fi folosit cu succes indiferent de înălțimea utilizatorului.

Este echipat cu taburet pentru picioare ?

Elementele fotoliilor de citit pot fi diferite în funcție de modelul ales bazat pe nevoile utilizatorului, dar și de marca acestuia. Este recomandat ca un fotoliu pentru citit să aibă suport pentru gât și cap, însă taburetul nu este obligatoriu prezent. Este însă, cu siguranță mai confortabil pentru cititor daca are suport și pentru picioare.

Se poate extinde ?

Persoanele care iubesc să citească mult cunosc îndeaproape beneficiile unui scaun care se poate extinde. În funcție de timpul pe care îl alocăm acestei activități, poziția pe care o adoptăm poate deveni uneori inconfortabilă. Cu cât scaunul este mai modern și oferă mai multe facilități, cu atât este mai apreciat.

Husele fotoliului sunt cu detașabile ?

Pentru că designul este important pentru fiecare produs din această categorie, husele unui fotoliu de citit sunt detașabile. Acest lucru este posibil deoarece aceste huse să poată fi curățate cu ușurință, dar și înlocuite atunci când situația impune acest pas.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe