Cea Mai Bună Sobă De Gătit pe Lemne

Cea mai bună sobă de gătit pe lemne

Modificat la 04 mai 2022
Articol evaluat de 123 ori:
Pagină realizată de:
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon

De ce să alegi o sobă de gătit pe lemne?

Sobele de gătit pe lemne sunt soluțiile ideale pentru orice spațiu care nu are acces la o sursă de gaz, pentru casele de vacanță sau pentru oricine are nevoie de mâncare gătită la foc pe lemne. Așadar poți monta o astfel de sobă oriunde poți atașa echipamentul la o instalație de aerisire sau într-o încăpere dedicată gătitului pe timp de vară.

Poate o căsuță la țară sau la o casă de vacanță unde nu vrei să plătești lunar facturi de gaz char și pentru lunile în care nu folosești acele spații. Mai mult, acestea sunt construite astfel încât să satisfacă orice nevoie în materie de încălzire sau de gătit, întrucât sunt echipate cu plite și cuptor. Astfel poți prepara de la o cafea fiartă până la fripturi sau mâncăruri complicate pentru mese în familie.

Mulți sunt de părere că o sobă pe lemne poate fi o metodă bună de încălzire din mai multe motive. Cea mai bună sobă pe lemne, poate să îți încălzească întreaga casă cu minimum de consum de lemne, sau îți poate permite să gătești pe ea în timp ce oferă încălzire în încăpere, profitând astfel la maxim de energia termică.

Sobe de gătit cu plită pe lemne

Cel mai bun

PRITY Soba gatit 2P41 14kW

 • Sigură
 • Rezistentă
 • Aspect modern
 • Călduroasă
 • Putere mare
Verifică prețul

Mai știi ce bună era mâncarea făcută pe plita bunicii? Ai ocazia să o guști din nou cu această sobă de gătit. Arată modernă, este sigură și rezistentă, numai bună de folosit la gătit. Va fi foarte ușor de alimentat cu lemne sau cărbuni, dar și complet sigură pentru copii. Punctul de evacuare se află pe partea stângă. Este confecționat din tablă de oțel. Capacitatea de căldură este de 14 kW și are o greutate de 110 kg. Culoarea este neagră și arată foarte bine. Va rezista mult timp în familia ta.

la buget

Soba pe lemne cu plita si cuptor ECO 40 ZILAN, Evacuare dreapta, Diametru evacuare 130 mm

 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Greutate redusă
 • Ușor de instalat
 • Asigură o temperatură optimă
 • Simplu de utilizat
Verifică prețul

Soba pe bază de lemne și cuptor încorporat se încălzește rapid și își menține temperatura pentru un timp îndelungat. Ca dimensiuni aceasta are 800 x 450 x 600 mm (600 mm fiind înălțimea sobei), diametrul burlanului fiind 130 mm, iar greutatea sobei atingând 50kg. Aceasta are o putere termică de 5.5kW. Partea superioară a sobei este fabricată din fontă, iar părțile laterale sunt realizate din tablă emailată și samotată în spațiul de ardere. Este un model performant și cu un design modern caracterizat prin eficiență, ecologie dar și economie. Dimensiunea cuptorului este 400 x 200 x 400 mm.

Premium

Această sobă canadiană este un echipament pentru încălzit foarte eficient și poate fi folosită pentru încălzirea spațiilor de până la 130 m³. Poți folosi această sobă atât în spații de locuit, cât și în hale industriale, ateliere, depozite, garaje sau service-uri auto. Soba are un randament mare, iar cedarea mare de căldură se realizează datorită arderii în sistem mocnit. Soba este confecționată dintr-un oțel de înaltă rezistență, cu grosimea de 4 mm și creează o atmosferă specială în orice spațiu.

Soba Gatit cu Plita si Cuptor Fantazia

 • Design elegant;
 • Practică;
 • De calitate;
 • Rapidă;
 • Utilă.
Verifică prețul

Dacă locuiești la casă și îți place gătitul în aer liber poți opta pentru soba de gătit cu plită și cuptor FANTAZIA. Plita sobei este realizată din fontă și are trei ochiuri, iar ușa cuptorului are în componența sa sticlă termorezistentă. Plita funcționează cu lemn și are o putere de 6 kW. Atât plita cât și picioarele acesteia sunt realizate din fontă, lucru care duce la o greutate totală de 60 kg. Evacuarea plite se află poziționată pe verticală și are un diametru de 130 mm, deci vei avea nevoie de o reducției de 120 mm.

Soba pentru gătit Evotools Andra 679736 este o sobă pe lemne ce se poate utiliza și pentru încălzirea casei. Atât datorită focarului, cât și a materialelor folosite în construcția sa, soba asigură un randament foarte ridicat. Soba este emailată și șamotată la interior, iar plita este realizată din fontă și are trei ochiuri. De asemenea, este echipată și cu un cuptor, al cărui geam este termorezistent. Când îți comanzi această sobă trebuie să ai în vedere faptul că se livrează cu picioarele demontate.

Soba Masina Gatit Bucatarie Maro Lemne Plita Fonta Evacure Partea Dreapta Diametru 130mm Dimensiuni 78 x 43 x 74 cm 6kw

 • Fabricată din oțel
 • Simplu de instalat
 • Greutate redusă
 • Alimentare cu lemn
 • Nu ocupă mult spațiu
Verifică prețul

Dacă nu dorești și nu simți necesitatea să ai o centrală termică în casă, cea mai bună alegere ar fi o sobă. Soba de gătit Beldeny tip A pe lemne nu este bună numai la gătit, dar poate fi utilizată și pentru încălzirea locuinței tale. Are o putere de încălzire de 6kW, deci trebuie montată într-o cameră sau bucătărie mai micuță, pentru a putea asigura temperatura necesară în casă și pentru a găti în paralel. Soba Beldeny tip A este confecționată din materiale de calitate, cum ar fi oțelul și emailul, samotată în interior cu plăci de vermiculit și dispune de plită din fontă cu 3 ochiuri și cuptor, care are un geam termorezistent prin care poți urmări procesul de pregătire a mâncării tale preferate. Datorită puterii de încălzire, mâncarea va avea o aromă mai îmbietoare, iar timpul petrecut la plită va fi mai plăcut și mai rapid. Soba este disponibilă în două culori, maro și negru, care se potrivesc la orice design. Având dimensiunile de 78 x 43 x 74 cm și 44 kg, soba nu va ocupa mult loc și nu va îngreuna mișcarea în casă. Aceasta vine cu picioarele demontate, dar cu șuruburile aferente montării acesteia; dar și cu burlan, care măsoară 130 mm.

Întrebări despre sobele de gătit pe lemne

Ce putere are o sobă de gătit pe lemne?

Cele mai bune sobe pe lemne se cunosc după puterea lor de încălzire, însă aceasta trebuie să corespundă capacității sistemului și să fie stabilită conform spațiului unde va fi amplasată soba. Odată ce știi care este necesarul de putere pentru camera unde vrei să instalezi soba, te poți orienta după un model cu o putere nominală adecvată. Modelele de sobe de pe piață au o putere cuprinsă între 5Kw ȘI 10 Kw. Trebuie să ții cont și de faptul că acest parametru se referă la nivelul maxim de putere pe care îl garantează producătorul în condiții optime de utilizare continuă a sistemului.

Ce suprafață poate încălzi o sobă de gătit pe lemne?

O sobă pe lemne este cu 77% mai economică decât o centrală electrică, cu 29% decât o centrală pe gaz și cu 50% decât o centrală pe GPL. Încălzirea este funcționalitatea principală a unui astfel de produs, iar o sobă pe lemne, fără serpentină și sistem de radiatoare atașat, poate menține o temperatură confortabilă într-o încăpere de 16-20 de metri pătrați (cca 22 grade Celsius), emițând suficientă caldură cât timp focul este aprins, dar nu va putea încălzi o casă întreagă.

Cât de mare este cuptorul unei sobe de gătit pe lemne?

Sobele pentru gătit sunt fabricate din oțel extrem de dur, având în general o putere nominală de aproximativ 5-6kW și o greutate de 40-50kg.
În general cuptoarele acestora au dimensiuni diferite, ce diferă de la un producător la altul, avand dimensiuni de aproximativ 390x200x400 mm.

Cum se instalează o sobă de gătit pe lemne?

Aici trebuie luate în considerare materialul și dimensiunile. Astfel, un model cu sobă, din fontă, cu lungimea de 90cm, latimea de 50 cm si inaltimea de 70cm, va cântări în jur de 50kg. Așadar, la montaj, piesa va trebui plasată în așa fel încât să aibă aerisire și să fie situată pe o platformă solidă, ignifugată, deoarece nu va mai fi mutată ulterior.

O astfel de sobă poate funcționa și cu derivate din lemn?

Soba pe lemne se poate utiliza atât pentru încălzirea locuințelor, cât şi pentru gătit, asigură un randament ridicat datorită calității materialelor folosite în construcția sa și a focarului său. Drept combustibil se pot folosi lemne, rumeguș şi peleți.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun Generator de Ozon (Dezinfectare + Eliminare Mirosuri)
Generator de ozon pentru dezinfectare și eliminare mirosuri

Curăță și dezinfectează mașina, casa, biroul cu puterea Ozonului. Cel mai eficient aparat pentru dezinfectarea și purificarea aerului.

Cel Mai Bun Aparat Electric Pentru Mini Tarte
Cel mai bun aparat electric pentru mini tarte

Îți plac mini tartele și vrei să le gătești acasă oricând ai poftă? Un aparat electric pentru mini tarte îți poate ușura efortul și te ajută să le prepari cât mai repede.

Cel Mai Bun Tocător De Bucătărie De Calitate
Cel mai bun tocător de bucătărie de calitate

Te-ai săturat de tocătoare care se înnegresc sau care se rup? Alege un tocător din lemn de calitate care rezistă ani întregi.

? Cel mai bun Frigider cu Dozator de Apă Integrat
Cel mai bun frigider cu dozator de apă

Îți place să bei apă rece și proaspătă și te gândești să-ți schimbi si frigiderul? Profită de noile tehnologii și cumpără un frigider cu dozator de apă integrat.

Cel Mai Bun Uscător de Rufe cu Pompă de Căldură
Uscător de rufe cu pompă de căldură

Cauți un uscător de rufe rapid și performant? Uscătoarele cu pompă de căldură sunt mai eficiente cu 50% față de cele în condensare pentru că recirculă încontinuu aerul deja încălzit.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe