De ce ai nevoie de un cântar corporal inteligent?

Greutatea corporală nu reprezintă doar un aspect ce ține de estetică, indicând totodată și date despre starea de sănătate. Din acest motiv, monitorizarea greutății este o necesitate, fiind de un real folos întregii familii. Pentru că un cântar corporal standard, tradițional nu mai corespunde necesităților omului modern, poți investi într-unul Smart. Cântarele inteligente sunt optimizate și prevăzute cu funcții care îți oferă mult mai mult decât afișarea greutății. Un astfel de cântar nu doar că indică greutatea, dar generează date cheie despre sănătate, devenind un aliat în scăderea sau creșterea numărului de kilograme.

O caracteristică importantă este compatibilitatea și conectivitatea cu device-urile utilizate - aplicații ce pot fi instalate pe telefon, pentru a avea acces la datele generate mult mai ușor. Printre funcțiile incluse, pe lângă afișarea greutății, se numără indicele de masă corporală (IMC), greutatea ideală, masa osoasă, masa musculară, vârsta metabolică, dar în funcție de model și producător, mai pot fi generate informații despre metabolism, procentul de apă, proteină.

Cele mai bune cântare corporale cu tehnologie smart

1. Withings PREMIUM

Acesta este un cântar Wi-Fi inteligent care îți oferă informații cardiovasculare, greutate și compoziție corporală pentru ca tu să poți lua deciziile corecte pentru îmbunătățirea în timp a sănătății tale. Datele obținute sunt sincronizate cu usurință cu aplicația gratuită Health Mate. Poți cântări cu precizie chiar și cel mai mic membru al familiei utilizând funcția "Baby Mode". De asemenea, până la 8 utilizatori pot fi recunoscuți automat. Bateria este reîncărcabilă cu o durată de funcționare de până la 12 luni.

Video Withings
Opțiuni cheie
 • Tip display: digital
 • Material: sticlă securizată
 • Diviziune de cântărire: 100 g
 • Unitate de măsură: Kilograme - kg, Livra - lb
 • Greutate maximă suportată: 180 Kg

2. Omron Viva BEST CHOICE

Faptul de a-ți monitoriza corect greutatea este un aspect care ține de un stil de viață sănătos. Acest cântar inteligent este îmbunătățit cu mai multe funcții care te vor ajuta să faci ceva mai mult decât să îți verifici pur și simplu greutatea, spre exemplu se poate conecta la dispozitivele mobile Smart, apoi poate înregistra informații pentru 4 utilizatori diferiți și nu în ultimul rând îți oferă 30 de măsurători diferite care o să-ți fie de mare ajutor în luptele cu kilogramele. Acest cântar este exact de ce ai nevoie pentru a menține un corp frumos și sănătos, sau fie pentru a-i face îmbunătățiri.

Video Omron Viva
Opțiuni cheie
 • Analizează cu precizie corpul grație tehnologiei BIA (analiza impedanței bioelectric)
 • Indică tensiunea arterială, utilizatorii putând preveni afecțiunile cardiovasculare
 • Funcții cheie: generarea masei musculare, grăsime viscerală
 • Design modern și funcție de măsurare rapidă
 • Conectivitate cu telefonul - transferul datelor memorate (până la 30 de zile)

3. Xiaomi Mi Body LA BUGET

Cu o serie de algoritmi complexi si analiză avansată asupra impactului bioelectric (BIA), cântarul inteligent Xiaomi Mi Body produce statistici precise.
Capacitatea de echilibru este una dintre abilitățile de bază ale mișcării. Stând cu un picior pe el cu ochii închiși, utilizatorul își poate testa echilibrul cu ușurință. Fiind un cântar inteligent, pe lângă greutatea corporală a utilizatorului, acesta poate furniza informații despre: rata metabolică bazală, indicele de masă corporală, procentul de grăsime corporală, masa osoasă, masa musculară, dar și vârsta fizică. Identifică automat fiecare membru al familiei si poate stoca până la 16 fișiere de utilizator.

Video Xiaomi Mi Body
Opțiuni cheie
 • Generează statistici exacte (datorită tehnologiei BIA - impact bioelectric)
 • Capacitate mare de stocare a datelor pentru 16 utilizatori
 • Funcții incluse: IMC, rata metabolică, procent grăsime, masă osoasă/musculară etc
 • Greutate maximă suportată de 150 kg
 • Alimentare cu 4 baterii tip AAA

4. Cantar digital inteligent BlitzWolf BW-SC1, Smart, Control prin aplicatie, Masurare BMI, masa osoasa, grasime viscerala

Faptul de a-ți monitoriza frecvent greutatea a devenit o necesitate. Cântarul digital inteligent BlitzWolf BW-SC1, Smart îți poate oferi control prin aplicația dedicată, îți poate măsurar BMI, masa osoasă și chiar grăsimea viscerală, apoi îți poate crea statistici tot în interiorul ecosistemului performat, devenind aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus sau minus. Are un design normal dar plăcut la atingere și cu colțuri rotunjite pentru un aspect modern, gata să se integreze în orice spațiu.

Opțiuni cheie
 • Funcții incluse: procent de apă, proteine, măsurare grăsimi, masa osoasă, IMC, calorii
 • Conectivitate la Smartphone-ul utilizat (prin Bluetooth)
 • Permite înregistrarea datelor a 8 persoane - potrivit pentru întreaga familie
 • Greutate admisă este de la 5 kg la 180 kg
 • Funcționează cu 3 baterii AAA (nu sunt incluse) - asigură aprox.12 luni de funcționare

5. Cantar digital cu analizator corporal Huawei AH100, Bluetooth, Display LED (Alb)

Acest aparat este ideal atunci când vrei să pierzi în greutate în mod sănătos. Și asta pentru că, cu ajutorul lui, poți face analiza corpului în baza măsurătorilor corporale pe care le realizează, respectiv: procentajul de grăsime corporală, IMC, masă musculară, hidratarea, masă osoasă, metabolismul bazal, proteină şi evaluarea grăsimii viscerale. Acesta are memorii individuale de recunoaştere a utilizatorului și poate seta memento-uri personalizate pentru maxim 10 membri. Poate suporta maxim 150 kg.

Opțiuni cheie
 • Cântar inteligent, design simplu și subțire
 • Prevăzut cu tehnologie avansată, măsurare precisă
 • Compatibiltate cu Android și Ios (prin Bluetooth)
 • Funcții: memorare date utilizatori, IMC, masă musculară/osoasă, grăsime,procent apă
 • Greutate maximă suportată - 150 kg

6. Cantar corporal Tefal BodySignal BM7100S6 160kg 100g 4 memorii afisaj Lcd iluminat Alb BM7100S6

Cântarul corporal BodySignal de la Tefal ajută la monitorizarea evoluției greutății mai ușor ca niciodată. Practic și exact, Tefal BodySignal este un cântar de baie inteligent și foarte ușor de folosit. Indicatorul luminios te ajută sa-ți monitorizezi evoluția corpului în funcție de culoarea care apare pe cântar: culoarea verde indică scăderea masei grase sau o creștere a masei musculare, culoarea portocalie indică faptul că greutatea ta nu s-a modificat de la ultima verificare, iar culoarea roșie indică creșterea masei de grăsime sau scăderea masei musculare. Acesta poate fi folosit de către întreaga familie, întrucât Bodysignal recunoaște membrii familiei datorită celor 4 setări de memorie individuale.

Opțiuni cheie
 • Cântar inteligent de mare precizie
 • Monitorizare inteligentă pentru masa musculară, grăsime, evoluția greutății
 • Funcții inteligentă - grafic ce furnizează evoluția masei de grăsime
 • Optim pentru întreaga familie (4 setări de memorie individuală)
 • Greutate maximă suportată - 160 kg

7. Cantar corporal Terraillon SMART BODY, 150 kg, LCD, Negru

Simplu și funcțional, cântarul face ca monitorizarea greutății tale sa fie mai ușoară ca niciodată, fără a ocupa mult spațiu in baie, acesta dispunând de un design ultra subțire (2,2 cm) pentru depozitare ușoară. Activarea și oprirea este automată. Cântarul are senzori de greutate de înaltă calitate, picioare reglabile în funcție de tipul podelei pentru stabilitate maximă, iar greutatea maximă pe care o poate susține este de 150 kg. Are de asemenea un ecran LCD mare cu cifre mari și clar vizibile.

Opțiuni cheie
 • Un model de cântar digital cu design elegant
 • Ecran LCD, ce afișează cifrele într-o dimensiune mare, pentru a fi ușor de citit
 • Funcționează cu aplicație pe Smartphone
 • Greutate maximă suportată este de 150 kg
 • Funcționează cu baterii AAA (3 bucăți)

Întrebări despre cântarele corporale inteligente

Care este diferența dintre un cântar standard și unul Smart?

Un cântar inteligent este în stare să măsoare nu doar greutatea totală a corpului, ci și procentul de apă, grăsime, musculatură și masă osoasă din corp. Având la dispoziție aceste informații, te va ajuta oferindu-ți îndrumări cu privire la regimul alimentar, dar și exercițiile care ar fi cele mai potrivite pentru tine.

Ce funcții are incluse?

Un cântar corporal inteligent este un aparat de baie electronic. Acesta măsoară greutatea și alte valori ale compoziției corpului și apoi le trimite fără fir către o aplicație sau un serviciu online care înregistrează automat datele. Valorile includ, în general, grăsimea corporală, apa corporală și adesea indicele de masă corporală (IMC).

Poate fi utilizată cu aplicație pe telefon?

Cel mai interesant și mai util lucru despre cântarele inteligente este faptul că pot fi utilizate cu o aplicație, chiar pe telefon. Această aplicație ar înregistra fiecare rezultat, ar schița statistici și grafice săptămânale, pentru a urmări evoluția corpului tău.

Îl pot folosi adulții și copiii?

Unele modele de cântare corporale inteligente conțin programe și date atât pentru copiii dar și pentru adulți, acestea putând fi folosite de amândouă categoriile. Atunci când se face setarea cântarului, trebuie setată vârsta persoanei respective și datele acesteia.

Are o limită de greutate maximă suportată?

Există cântare corporale inteligente care pot avea o greutate maximă suportată de minim 100 KG, iar modelele mai performante, se pot apropia chiar de valoarea de 210 KG. Este bine de consultat manualul de folosire ori specificațiile tehnice ale produsului pentru a știi cu siguranță care este limita maximă admisă de greutate.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe