Cel Mai Bun Sistem de Ventilație Recuperare Căldură de Apartament

Cel mai bun sistem de ventilație cu recuperare de căldură pentru apartamente

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 126 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Helena Agape
Helena Agape

De ce să-ți instalezi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură în apartament?

Cererea de sisteme de ventilație a luat amploare în ultima vreme. Acest lucru și datorită faptului că legislația națională prevede încă din 2011 obligativitatea includerii unei soluții de ventilație sau climatizare în clădirile nou construite sau care suferă reparații. Inițial sistemele de ventilație cu recuperare de căldură se adresau companiilor, însă, odată cu dezvoltarea construcțiilor, cererea pentru astfel de sisteme a devenit tot mai mare pentru apartamente și case.

Practic, cum funcționează un sistem de ventilație cu recuperare de căldură? Aerul viciat este extras din casă prin grile de ventilație, iar căldura acestuia se transferă aerului de afară pe care centrala îl bagă în casă după ce în prealabil îl filtrează. Inovația unui sistem cu recuperare de căldură constă în faptul că cele două fluxuri de aer nu au contact, ci se transferă doar căldura de la unul la altul.

Sistemul este util în special iarna când aerul cald și umed este extras din casă, iar căldura acestuia se transferă aerului rece absorbit de afară, încălzindu-l instant.

Cel mai bun sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

PRANA 150

 • Număr trepte viteza 10
 • Diametru 150 mm
 • Diametrul găurii de montare 162 mm
 • Clasă de eficiență energetică A+
 • Izolație termică și fonică
Verifică prețul

Prana nu numai că ventilează, dar oferă și o cantitate suficientă de aer din exterior preîncălzit, care este saturat cu oxigen și ioni naturali. În plus, acest sistem poate reduce semnificativ costurile de încălzire a casei iarna și de răcire vara datorită schimbătorului de căldură eficient. Schimbătorul are în primul rând un transfer de căldură excelent, în al doilea rând, cuprul fiind un antiseptic (apropiat de argint) în recuperator creează un mediu care asigură dezinfecția aerului, adică virușii, bacteriile, microbii pierd viabilitatea.

Premium

* Prezentare video mai jos

PRANA 200C

 • Senzor de caldură
 • Senzor de umiditate
 • Funcția de ventilare “Noapte”
 • Regim de funcționare silențios (25m3/ora) senzor CO2
 • Sleep Timer
Verifică prețul

Recuperatorul de căldură este destinat livingurilor și dormitoarelor datorită sistemului compact. Admisia și evacuarea aerului se face simultan si întotdeauna asigură cu 8% mai mult volum de aer admis decât aer evacuat. Schimbătorul de căldură din Cupru asigură o recuperare de căldură excelentă și decontaminează aerul admis datorită proprietăților sale naturale. Sistemul dispune de 4 senzori, de umiditate, dioxid de carbon, temperatură și presiune. Se montează pe perete, este gândit cu telecomandă pentru utilizarea de la distanță.

la buget

* Prezentare video mai jos

Elicent Rec Duo

 • Silențios
 • 3 viteze
 • Auto-control al umidității
 • Pornire automată
 • Senzor de umiditate
Verifică prețul

Acest recuperator de căldură dispune de un motor cu senzor de umiditate MHY care își mărește sau micșorează viteza în funcție de umiditatea relativă din încăpere. Pornirea și oprirea se produc automat, panoul frontal este subțire și elegant iar foarte important este faptul că funcționează 24 de ore la viteză maximă. Aparatul este soluția ideală pentru aplicații rezidențiale și medii în care confortul termic trebuie menținut constant, atât vara, cât și iarna. Nivelul minim de zgomot măsoară 15 dB, respectiv 29 dB cel maxim.

Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura PRANA 200C

 • Motaj simplu și ușor
 • Consum mic de energie
 • Funcționează silențios și simplu, cu ajutorul unei telecomenzi/aplicații pe telefon
 • Conceput să funcționeze non-stop
 • Dublu flux - admisia și evacuarea funcționează simultan
Verifică prețul

Sistemul acesta de ventilație cu recuperarea căldurii asigură permanent un flux de aer proaspăt și rezolvă principalele probleme a caselor foarte bine izolate termic precum apariția condensului pe geamuri, creșterea umidității în camere, apariția mucegaiului și a igrasiei pe pereți. Este recomandat pentru case, vile, spații comerciale, săli de sport și fitness. Este conceput să funcționeze non-stop, 24 din 24, ajută la funcționarea mai eficientă a aerului condiționat. În timpul verii, recuperatorul inversează procesul, adică păstrează aerul răcoros în casă.

Sistem ventilatie cu recuperare de caldura Quantum Hr 150 cu unitate de comanda

 • Consum redus energie
 • Ventilație cu recuperare de căldură Funcție summer by-pass - doar extracție
 • Motor 12V
 • Eficiență peste 90%
 • 2 filtre
Verifică prețul

Acest sistem de ventilație cu recuperare de căldură poate fi utilizat atât în living cât și în dormitor, este un ventilator performant , optimizat aerodinamic cu un motor EC incorporat și cu un consum redus de energie. Este conceput pentru funcționare continuă, dispune de grilă de protecție la apă și de o plasă anti insecte. Masca frontală cu estetică modernă, este ușor de detașat pentru curățare, fără a fi nevoie de unelte. Viteza de operare poate fi setată dintre 3 opțiuni, este gândită cu izolație dublă.

Aerauliqua Quantum Hr 150 ventilator cu recuperare de caldura cu unitate de comanda

 • Consum redus de energie
 • Ventilator performant, optimizat aerodinamic
 • Conceput pentru funcționare continuă
 • Filtre de praf interioare detașabile și lavabile
 • Grilă de protecție apă și plasă de insecte
Verifică prețul

Temperatura și prospețimea aerului casei tale este un factor important, care contribuie la bunăstarea sănătății întregii familii. De aceea, am hotărât să-ți prezentăm ventilatorul “Aerauliqua Quantum Hr 150” cu recuperare de căldură și cu o eficiență ridicată de economisire a consumului de energie. Acest produs este perfect pentru eliminarea substanțelor poluante din aer, a particulelor ce contribuie la formarea mucegaiului, dar și pentru purificare, putând fi instalat, foarte ușor, pe pereții camerelor.

Sistem ventilatie cu recuperare de caldura Aspira ECOCOMFORT SAT 160 RF master

 • Consum redus energie
 • Senzor lumină
 • Senzor umiditate
 • Ventilație cu recuperare de căldură
 • Telecomandă inclusă
Verifică prețul

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură de la Aspira este soluția ideală pentru case, apartamente noi, în construcție sau în renovare, pentru grădinițe, hoteluri sau pensiuni. Dispune de aerisire automată, elimină excesul de umiditate și economisește energie electrică datorită recuperării mari de randament. Are 3 trepte de viteză și o treaptă pentru noapte. Include senzor de temperatură și umiditate, funcționare complet automată, telecomandă ce permite programarea unității și nu în ultimul rând, nu face zgomot.

Întrebări despre sitemele de ventilație cu recuperare de căldură

În ce poziție se poate instala?

Modulele de ventilație descentralizată pot fi integrate individual în orice încăpere. Pentru o instalarea ușoară este necesară doar o gaură centrală, orizontală prin peretele exterior și o conexiune la 220V. Sistemele centralizate se montează doar în poziție verticală.

Există o monitorizare a orelor de funcționare?

Fie că ai instalat un sitem de ventilație centralizat sau descentralizat vei găsi în gama de produse disponibile și variante care au posibilitatea de a fi conectate WIFI. În aplicația pusă la dispoziție de producător vei putea vedea și orele de funcționare.

Se poate conecta un senzor pentru calitatea aerului?

Există anumite sisteme de ventilație cu recuperare de căldură care pot fi echipate cu senzori pentru monitorizarea calității aerului, plus filtrele necesare. Astfel, eficiența de filtrare ridicată este combinată cu o acțiune importantă de dezinfectare bacteriană și inactivare virală.

Ce tip de sistem de ventilație este mai bun? Descentralizat sau centralizat?

Un sistem centralizat, cu o unitate de ventilație montată într-o cameră tehnică și trasee de tubulatură pentru fiecare cameră este ideal pentru o casă încă neterminată. Un sistem descentralizat, cu unități independente în fiecare cameră, fără trasee de tubulatură este numai bun pentru o casă deja construită.

Se poate instala într-o locuință deja construită?

Sitemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt de 2 feluri: centralizat și descentralizat.
La locuințele deja construite, sistemele descentralizate cu sistem regenerativ, sunt preferate pentru montajul lor rapid și eficiența ridicată, reprezentând soluția ideală.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Stick TV Media Player
Cel mai bun stick TV media player

Vrei să te uiți la Netflix sau Youtube pe televizor dar nu ai un TV Smart? Cu ajutorul stick-ului media player îți poți transforma televizorul clasic într-unul smart.

Cel Mai Bun Termostat Inteligent pentru Centrala Termică
Cel mai bun termostat inteligent pentru centrala termică

Vrei să poți controla de pe telefonul mobil temperatura de acasă sau chiar din orice cameră? Pentru asta ai nevoie de un termostat inteligent sau termostat smart. Află care sunt cele mai bune.

Cea Mai Bună Plafonieră LED Inteligentă
Cea mai bună plafonieră LED inteligentă

Îți dorești o plafonieră LED pe care o poți controla de pe telefon sau cu telecomanda? Poate uneori în baie îți dorești să faci o atmosferă mai intimă. Cu ajutorul unei plafoniere LED inteligente poți face acest lucru.

Cea mai bună Alarmă de Gaz Metan pentru Apartament
Cea mai bună alarmă de gaz metan pentru apartament

Vrei să fii sigur că nu vei avea probleme cu scăpările de gaze de la rețea sau butelie? Un senzor de detecție a gazului e o invesiție mică pe care o poți face pentru liniștea și siguranța familiei tale.

Cel Mai Bun Senzor de Fum cu Alarmă Integrată
Cel mai bun senzor de fum cu alarmă integrată pentru acasă

Protejează-ți locuința și pe cei dragi împotriva incendiilor cu ajutorul unui senzor de fum cu alarmă integrată. În doar câteva secunde de la declanșarea focului alarma va fi dată imediată limitând astfel posibilele pagube.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe