Cel Mai Bun Sistem de Ventilație Recuperare Căldură de Apartament

Cel mai bun sistem de ventilație cu recuperare de căldură pentru apartamente

Modificat la 19 octombrie 2021
Articol evaluat de 130 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Helena Agape
Helena Agape

De ce să-ți instalezi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură în apartament?

Cererea de sisteme de ventilație a luat amploare în ultima vreme. Acest lucru și datorită faptului că legislația națională prevede încă din 2011 obligativitatea includerii unei soluții de ventilație sau climatizare în clădirile nou construite sau care suferă reparații. Inițial sistemele de ventilație cu recuperare de căldură se adresau companiilor, însă, odată cu dezvoltarea construcțiilor, cererea pentru astfel de sisteme a devenit tot mai mare pentru apartamente și case.

Practic, cum funcționează un sistem de ventilație cu recuperare de căldură? Aerul viciat este extras din casă prin grile de ventilație, iar căldura acestuia se transferă aerului de afară pe care centrala îl bagă în casă după ce în prealabil îl filtrează. Inovația unui sistem cu recuperare de căldură constă în faptul că cele două fluxuri de aer nu au contact, ci se transferă doar căldura de la unul la altul.

Sistemul este util în special iarna când aerul cald și umed este extras din casă, iar căldura acestuia se transferă aerului rece absorbit de afară, încălzindu-l instant.

Cel mai bun sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

PRANA 150

 • Număr trepte viteza 10
 • Diametru 150 mm
 • Diametrul găurii de montare 162 mm
 • Clasă de eficiență energetică A+
 • Izolație termică și fonică
Verifică prețul

Prana nu numai că ventilează, dar oferă și o cantitate suficientă de aer din exterior preîncălzit, care este saturat cu oxigen și ioni naturali. În plus, acest sistem poate reduce semnificativ costurile de încălzire a casei iarna și de răcire vara datorită schimbătorului de căldură eficient. Schimbătorul are în primul rând un transfer de căldură excelent, în al doilea rând, cuprul fiind un antiseptic (apropiat de argint) în recuperator creează un mediu care asigură dezinfecția aerului, adică virușii, bacteriile, microbii pierd viabilitatea.

Premium

* Prezentare video mai jos

PRANA 200C

 • Senzor de caldură
 • Senzor de umiditate
 • Funcția de ventilare “Noapte”
 • Regim de funcționare silențios (25m3/ora) senzor CO2
 • Sleep Timer
Verifică prețul

Recuperatorul de căldură este destinat livingurilor și dormitoarelor datorită sistemului compact. Admisia și evacuarea aerului se face simultan si întotdeauna asigură cu 8% mai mult volum de aer admis decât aer evacuat. Schimbătorul de căldură din Cupru asigură o recuperare de căldură excelentă și decontaminează aerul admis datorită proprietăților sale naturale. Sistemul dispune de 4 senzori, de umiditate, dioxid de carbon, temperatură și presiune. Se montează pe perete, este gândit cu telecomandă pentru utilizarea de la distanță.

la buget

* Prezentare video mai jos

Elicent Rec Duo

 • Silențios
 • 3 viteze
 • Auto-control al umidității
 • Pornire automată
 • Senzor de umiditate
Verifică prețul

Acest recuperator de căldură dispune de un motor cu senzor de umiditate MHY care își mărește sau micșorează viteza în funcție de umiditatea relativă din încăpere. Pornirea și oprirea se produc automat, panoul frontal este subțire și elegant iar foarte important este faptul că funcționează 24 de ore la viteză maximă. Aparatul este soluția ideală pentru aplicații rezidențiale și medii în care confortul termic trebuie menținut constant, atât vara, cât și iarna. Nivelul minim de zgomot măsoară 15 dB, respectiv 29 dB cel maxim.

Aerauliqua Quantum Hr 150 ventilator cu recuperare de caldura cu unitate de comanda

 • Consum redus de energie
 • Ventilator performant, optimizat aerodinamic
 • Conceput pentru funcționare continuă
 • Filtre de praf interioare detașabile și lavabile
 • Grilă de protecție apă și plasă de insecte
Verifică prețul

Temperatura și prospețimea aerului casei tale este un factor important, care contribuie la bunăstarea sănătății întregii familii. De aceea, am hotărât să-ți prezentăm ventilatorul “Aerauliqua Quantum Hr 150” cu recuperare de căldură și cu o eficiență ridicată de economisire a consumului de energie. Acest produs este perfect pentru eliminarea substanțelor poluante din aer, a particulelor ce contribuie la formarea mucegaiului, dar și pentru purificare, putând fi instalat, foarte ușor, pe pereții camerelor.

Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura PRANA 200C

 • Motaj simplu și ușor
 • Consum mic de energie
 • Funcționează silențios și simplu, cu ajutorul unei telecomenzi/aplicații pe telefon
 • Conceput să funcționeze non-stop
 • Dublu flux - admisia și evacuarea funcționează simultan
Verifică prețul

Sistemul acesta de ventilație cu recuperarea căldurii asigură permanent un flux de aer proaspăt și rezolvă principalele probleme a caselor foarte bine izolate termic precum apariția condensului pe geamuri, creșterea umidității în camere, apariția mucegaiului și a igrasiei pe pereți. Este recomandat pentru case, vile, spații comerciale, săli de sport și fitness. Este conceput să funcționeze non-stop, 24 din 24, ajută la funcționarea mai eficientă a aerului condiționat. În timpul verii, recuperatorul inversează procesul, adică păstrează aerul răcoros în casă.

Sistem ventilatie cu recuperare de caldura Quantum Hr 150 cu unitate de comanda

 • Consum redus energie
 • Ventilație cu recuperare de căldură Funcție summer by-pass - doar extracție
 • Motor 12V
 • Eficiență peste 90%
 • 2 filtre
Verifică prețul

Acest sistem de ventilație cu recuperare de căldură poate fi utilizat atât în living cât și în dormitor, este un ventilator performant , optimizat aerodinamic cu un motor EC incorporat și cu un consum redus de energie. Este conceput pentru funcționare continuă, dispune de grilă de protecție la apă și de o plasă anti insecte. Masca frontală cu estetică modernă, este ușor de detașat pentru curățare, fără a fi nevoie de unelte. Viteza de operare poate fi setată dintre 3 opțiuni, este gândită cu izolație dublă.

Întrebări despre sitemele de ventilație cu recuperare de căldură

În ce poziție se poate instala?

Modulele de ventilație descentralizată pot fi integrate individual în orice încăpere. Pentru o instalarea ușoară este necesară doar o gaură centrală, orizontală prin peretele exterior și o conexiune la 220V. Sistemele centralizate se montează doar în poziție verticală.

Există o monitorizare a orelor de funcționare?

Fie că ai instalat un sitem de ventilație centralizat sau descentralizat vei găsi în gama de produse disponibile și variante care au posibilitatea de a fi conectate WIFI. În aplicația pusă la dispoziție de producător vei putea vedea și orele de funcționare.

Se poate conecta un senzor pentru calitatea aerului?

Există anumite sisteme de ventilație cu recuperare de căldură care pot fi echipate cu senzori pentru monitorizarea calității aerului, plus filtrele necesare. Astfel, eficiența de filtrare ridicată este combinată cu o acțiune importantă de dezinfectare bacteriană și inactivare virală.

Ce tip de sistem de ventilație este mai bun? Descentralizat sau centralizat?

Un sistem centralizat, cu o unitate de ventilație montată într-o cameră tehnică și trasee de tubulatură pentru fiecare cameră este ideal pentru o casă încă neterminată. Un sistem descentralizat, cu unități independente în fiecare cameră, fără trasee de tubulatură este numai bun pentru o casă deja construită.

Se poate instala într-o locuință deja construită?

Sitemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt de 2 feluri: centralizat și descentralizat.
La locuințele deja construite, sistemele descentralizate cu sistem regenerativ, sunt preferate pentru montajul lor rapid și eficiența ridicată, reprezentând soluția ideală.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Mini Seră de Interior
Cea mai bună mini seră pentru interior (grădină inteligentă)

Crește-ți ierburile aromatice sau răsadurile pentru grădină direct la tine acasă. Serele inteligente de apartament îți oferă spațiul și controlul necesar pentru culturi ecologice și sănătoase.

Cea Mai Bună Pătură Electrică cu Încălzire
Cea mai bună pătură electrică cu încălzire

Ești o persoană mai friguroasă și îți dorești o variantă rapidă de a te încălzi atunci când încă nu merg caloriferele? Păturile electrice cu încălzire sunt varianta ideală.

Cel mai bun Cântar Corporal Inteligent. Ghid / Păreri
Cel mai bun cântar corporal inteligent

Te-ai decis să-ți analizezi greutatea corporală mai atent? Cu ajutorul unui cântar corporal inteligent poți face asta foarte rapid și ușor. Află ce opțiuni mai oferă aceste cântare smart.

Cel Mai Bun Aparat de Monitorizat Calitate Aer
Dispozitive smart pentru monitorizarea calității aerului

Suferi de boli respiratorii sau ai un copil mic pe care vrei să-l ferești de aerul poluat? Cu ajutorul unui aparat smart de monitorizat calitatea aerului poți vedea instant cât de curat este aerul din casa ta.

Cea Mai Bună Sonerie Video Inteligentă - Notificare pe Telefon
Sonerii pentru ușă cu cameră video (notificare pe telefon)

Vrei să vezi pe telefon când sună cineva la ușă și chiar să vorbești cu musafirul fără să deschizi ușa? O sonerie video inteligentă wireless este soluția.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe