Cel Mai Bun Purificator de Aer pentru Apartament

Cele mai bune purificatoare pentru apartament

Modificat la 15 octombrie 2021
Articol evaluat de 94 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Ianis Pipor
Ianis Pipor

Purificatorul de aer, un gadget necesar în orice locuință

Odată cu trecerea anilor, tehnologia a evoluat tot mai mult și a devenit mult mai prezentă în viețile noastre de zi cu zi. Purificatorul de aer a ajuns să fie un lucru necesar. Acest gadget are grijă de sănătatea familiei tale și chiar a patrupezilor tăi prin funcțiile de distrugere a bacteriilor și virusurilor din casa ta (în proporție de 99,9%) și eliminare a potențialior alergeni (polen, păr de animale, praf).

Oferă casei tale un aer proaspăt cu un purificator care poate funcționa și 24 de ore. Funcțiile de ionizare, filtrele de carbon și tehnologiile noi introduse îți vor readuce plăcerea de a sta acasă, într-un aer mai proaspăt. Unele gadgeturi cu specific de purificare sunt dotate cu funcții wifi și timer, ceea ce înseamnă că poți controla din smartphonul tău ambientul pe care să îl ai în casă. Așadar, optează pentru un purificator dacă dorești pentru tine și familia ta un ambient plăcut și fresh, dar mai ales unul care te protejează de gripă și viroze respiratorii repetate sau alergii.

Purificatoare de aer de calitate disponibile în România

Premium

* Prezentare video mai jos

IDEAL AP40 Pro Germany

 • Prezintă o durată lungă de viață.
 • Oferă o netezime ridicată a rulării și un nivel scăzut de consum de energie.
 • Datorită designului circular, întreaga suprafață a filtrului este utilizată optim.
 • Zgomotul funcționării este redus.
 • Poate fi controlat prin intermediul telecomenzii, dar și a aplicației pentru telefon.
Verifică prețul

Alege un purificator pentru aer profesional, ideal pentru locuința ta. Prezintă o tehnologie de filtrare HEPA, iar durata de viață a acestuia este lungă. Acesta este foarte ușor și confortabil de utilizat, atât prin telecomandă, cât și cu ajutorul aplicației pentru telefon. Zgomotul funcționării este unul redus, fiind ultrasilențios, iar consumul de energie este mult mai mic în comparație cu alte produse. Dimensiunile dispozitivului sunt mici, însă puterea de funcționare este foarte mare. Aici găsești cele mai bune produse, de calitate superioară.

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Purificator de aer Xiaomi Mi Air Purifier 2H

 • Elimină 99.97% din particulele mari
 • Gestionare prin smartphone
 • Conectivitate wi-fi
 • Silențios
 • Cu timer
Verifică prețul

Purificatorul este recomandat pentru încăperi de 18-31 m2. Are un flux de aer de 260 m3/h, fiind foarte puternic dar și ușor de folosit / nezgomotos. Se poate conecta și controla de pe telefon, prin Wi-Fi (funcționează cu Mi Home, Google Assistant și Alexa). Folosește filtre HEPA, recunoscute la nivel mondial (elimină 99,97% din particulele de praf, bacterii/acarieni etc), iar printre funcțiile de bază, reamintim: timer, indicator calitate aer, sleep mode, mod favorit, senzor PM2.5, indicator Wi-Fi, mod automat.

la buget

* Prezentare video mai jos

Purificator de aer Trotec AirgoClean 10 E, Filtrare aer: polen, praf, spori mucegai, bacterii, Pentru 20mp

 • Eliberează aerul de posibili alergeni (păr animale, mucegai, polen)
 • Purificator compact
 • Foarte eficient datorită celor două filtre
 • Cu sistem de ionizare
 • Design modern
Verifică prețul

Dacă aerul din casa ta te face să tușești și să ai probleme de respirație, îți trebuie neapărat un purificator de aer. Recomandarea mea este să apelezi la produsul Trotec AirgoClean 10 E. Acesta te va ajuta să îți filtrezi aerul de particulele nedorite cum ar fi cele de polen, praf, spori de mucegai, bacterii. Este ideal pentru camerele cu o suprafață de 20mp. Ar trebui să știi că funcționează cu baterii, ceea ce îl face ușor de folosit și mutat dintr-o cameră în alta. Designul său modern se va încadra perfect în camera ta.


* Prezentare video mai jos

Purificator de aer Philips AC2887/10

 • Captează 99.9% din microbi și virusuri
 • Zgomot redus
 • Cu filtru de carbon
 • 3 moduri automate de funcționare
 • Control inteligent al luminii emise
Verifică prețul

Emag are întotdeauna surprize pentru clienții săi și anume la vine în întâmpinare orice problemă ar avea, cu produsul potrivit. Dacă aerul din casa ta conține impurități, atunci vei avea nevoie de un purificator de aer. De fapt, vrei cel mai bun purificator de aer, iar numele de Philips se va asigura că vei avea parte de cea mai bună experiență. Acesta funcționează folosind 3 setări, un indicator PM2.5 și de asemenea, are modul turbo. Culoarea este albă, iar designul destul de modern pentru orice casă nouă.

Purificator de aer AlecoAir P05 ATOM, pentru masina/birou, Prefiltru, Filtru Hepa H13, Indicator PM2.5, Debit 28mc/h

 • Poate fi folosit oriunde;
 • Dotat cu modul AUTO;
 • Simplu de folosit;
 • Ușor de transportat;
 • Poate fi pus în funcțiune în doar câteva secunde.
Verifică prețul

Purificatorul portabil de aer este indispensabil în zilele noastre, fiind un bun partener al îmbunătățirii calității vieții. Poate fi folosit atât în mașină, dar și la birou, în călătorii sau vacanțe sau chiar și acasă, pentru a curăța aerul de cele mai fine impurități existente. Este dotat chiar și cu modul AUTO, iar oriunde l-ai folosi, acesta va crea în jurul tău o perdea de aer curat care va reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire. Este foarte simplu de folosit și ușor de transportat și depozitat.

Purificator de aer Tesy AC 16EHCI, 6 nivele de filtrare a aerului, 52 W

 • Utilizare continuă timp de 24 ore
 • Din plastic dur
 • Cu funcție de ionizare
 • Cu afișaj digital
 • Filtru de carbon
Verifică prețul

Orice casă nouă are nevoie de un purificator de aer, mai ales dacă ai copii mici. Sănătatea acestora este cea mai importantă și ai face bine să ții cont de asta când alegi produsele pentru noua casă sau chiar cameră a copilului. Bolile legate de sistemul respirator sunt cele mai periculoase pentru cei mici și este bine să achiziționezi un purificator de aer, cum ar fi cel de la Tesy AC 16EHCI care îți va oferi cea mai bună calitate a aerului având 6 nivele de filtrare a aerului și un consum de doar 52 W.


* Prezentare video mai jos

Purificator de aer Smart Dyson Pure Hot+Cool HP04

 • Calitate superioară
 • Tehnologie inteligentă
 • Simplu de utilizat
 • Greutate redusă
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Protejează-ți familia și în special pe cei mici cu noul purificator de aer de la Dyson, conceput special pentru a capta 99,95% din particulele microscopice din aer, precum bacteriile și virușii, le elimină și menține aerul proaspăt și curat. Are funcția inteligentă de oscilare la 350˚ ce permite proiectarea uniformă a aerului încălzit sau ventilat, iar ce 3 senzori de maximă precizie, detectează aerul poluat din orice încăpere. Este dotat și cu un filtru de carbon care îndepărtează gazele și elimină bacteriile, alergenii și virușii.

Întrebări frecvente despre purificatoarele de aer

Un purificator de aer mă poate proteja de gripă?

Da! Chiar te poate ajuta! Purificatorul conține diferite filtre cu tehnologii pe baza de carbon sau de ionizare a aerului ce va contribui la distrugerea a peste 90% din bacterii și virusuri. Totuși este recomandat să te ferești în continuare de spații publice aglomerate.

Cât de des se schimbă filtrul unui purificator?

Filtrele purificatorului tău sunt extrem de importante și va trebui să le schimbi la timp pentru ca acesta să funcționeze la capacitatea optimă. Cele mai multe surse vorbesc despre schimbarea filtrelor o dată la 6 sau 12 luni, în funcție de modelul de purificator ales.

Se poate seta intensitatea fluxului de aer la un purificator?

Majoritatea purificatoarelor au cel puțin 3 trepte de funcționare ce îți oferă confortul dorit. Există și purificatoare mai compacte cu doar 2 trepte de funcționare, mai ieftine. Te sfătuim să citești înainte de achiziționarea produsului descrierea aferentă.

E ok să folosesc un purificator de aer dacă am pisică sau câine?

Da! Acesta nu dăunează prietenilor patrupezi. Mai mult de atât, chiar este recomandat să ai un purificator de aer deoarece acesta poate avea funcție de distrugere a firele de păr lăsate în casă. Totodată eviți o posibilă infectare a ta sau a prietenului tău blănos.

Cum alegi corect un purificator de aer pentru casa ta?

Tip de montare

Este important de reținut că există unele purificatoare care se pot monta pe perete dar, practic, un bun purificator este cel cu montare de sine stătătoare. Asta înseamnă că el este mobil, îl poți așeza pe masa din bucătărie sau îl poți muta în orice cameră.

Tipul filtrului

În funcție de prețul purificatorului, atât numărul de filtre cât și materialul din care sunt confecționate pot varia. Totdată există și gadgeturi cu filtre care se curăță și nu se înlocuiesc. Așadar ar fi bine să optezi pentru un purificator cu 3 sau 5 filtre (măcar unul sa fie din carbon) și care să dispună de funcția de ionizare.

Fluxul de aer

Un purificator bun trebuie să aibă o rată ridicată de purificare a aerului, de exemplu, 5000 m3/ora și. să poată să facă față la o suprafață cât mai mare (40-60mp2). În plus, contează foarte mult și la ce interval se va face o purificare (de exemplu, de 8x pe oră).

Funcții speciale

Funcțiile purificatoarelor de aer sunt extrem de diverse și variază în funcție de preț. Fie că e referitor la vitezele și timpul de funcționare, eliminarea alergenilor, ecranul digital, tipul de filtre, funcția de ionizare sau lumină de veghe, optează pentru ceea ce îți satisface nevoile!

Mărimea încăperii

Când vine vorba de purificatoare de aer, tot ce trebuie să ai în minte pentru început este mărimea camerei. Acest criteriu este cel mai important deoarece un purificator funcționează perfect atunci când nu este suprasolicitat. Va trebui să purifice tot aerul dintr-o încăpere fără probleme.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Lampă UV-C Pentru Dezinfecție (Birouri & Locuințe)
Lămpi UV-C bune pentru dezinfecția birourilor sau a locuințelor

Cauți o soluție de dezinfectare împotriva bacteriilor și a virușilor? Lămpile UV-C te pot ajuta să păstrezi spațiile deschise curate fără a depune efort și a folosi lichide dezinfectante și puternic mirositoare.

Cea Mai Bună Mașină de Măturat
Cea mai bună mașină de măturat pentru exterior

O mașină de măturat are forma unei mașini de tuns iarba și te ajută să scapi ușor, rapid și fără efort de mizeriile de pe terasă sau din jurul casei. 

Cel Mai Bun Stick TV Media Player
Cel mai bun stick TV media player

Vrei să te uiți la Netflix sau Youtube pe televizor dar nu ai un TV Smart? Cu ajutorul stick-ului media player îți poți transforma televizorul clasic într-unul smart.

Cea Mai Bună Yală Smart, Deschidere Ușă cu Telefonul
Yale inteligente pentru uși care pot fi deschise cu telefonul

Ce-ai spune să poți deschide ușa cu telefonul? Cu o yala smart bună, poți scăpa de grija cheilor, ușa deschizându-se automat când ajungi în fața ei cu mâinile ocupate.

Cea Mai Bună Stație Meteo Cu Senzor Exterior
Cea mai bună stație meteo cu senzor exterior

Vrei să poți măsura precis temperatura exterioară, interioară, umiditatea sau presiunea atmosferică? Stația meteo este un aparat util în orice casă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe