De ce să-ți cumperi un uscător cu pompă de căldură?

De ce să nu îți cumperi un uscător de căldură?! Singurul minus pe care îl pot scoate în evidență este consumul de energie electrică, care dispare și el dacă faci o investiție mai mare puțin în aparat (Miele sau AEG, de exemplu). Un alt dezavantaj ar fi spațiul ocupat, numai că, folosind un suport de montare verticală pentru uscătorul de rufe, acesta se poate stivui peste mașina de spălat și problema dispare. Atenție însă, suportul trebuie să fie compatibil atât cu uscătorul cât și cu mașina de spălat.

În rest, numai avantaje! De regulă, într-un uscător de rufe încap rufe din aproximativ două mașini de spălat (de obicei cam trei cicluri de spălat se pot usca în 2 tranșe). Pentru o familie cu copii mici este "Raiul pe Pământ"! Rufele pot fi luate din uscător si puse direct în sifonier sau de cele mai multe ori direct purtate la joacă.

În cazul în care vrei să mai scapi și de ceva călcat rufe merită o achiziție la un preț mediu (de exemplu Samsung) care, printre multitudinea de programe are și unul care este delicat cu hainele.

Cel mai bun uscător cu pompă de căldură

1. Electrolux PerfectCare PREMIUM

Uscător de rufe Electrolux PerfectCare 900 EW9H188SC, cu pompă de căldură, capacitate de încărcare de 8 kg, Clasa A+++, motor Inverter, 3D Sense, iluminare interioară LED, display touch LCD, culoare albă. CycloneCare cu Tehnologia 3DSense tratează garderoba ta cu o grijă deosebită. Acum poți usca uniform și cu încredere cămășile delicate din mătase, puloverele confortabile din lână și gecile groase, din mai multe straturi. Uscarea sa unica în tambur tratează cu delicatețe toate țesăturile, de fiecare dată.

Video Electrolux PerfectCare
Opțiuni cheie
 • Potrivit pentru a usca articole vestimentare delicate (cămăși mătase, pulovere lână)
 • Eficiență sporită, grație capacității de uscare (lenjerii voluminoase)
 • Capacitate de uscare 8 kg
 • Afișaj tactil LCD
 • Design deosebit, prevăzut cu iluminare interioară LED

2. AEG BEST CHOICE

Uscător de rufe AEG T7DBE38S, pompă de căldura, 8 kg, 10 programe, Clasa A+, Tehnologie SensiDry, Filtrare OkOFlow, Alb. Bluzele dvs. tricotate, tricourile din bumbac, cămășile de costum - hainele pe care le purtați zilnic - au nevoie de îngrijire specială pentru a le menține speciale. Folosind temperaturi reduse fără a extinde durata uscării, tehnologia SensiDry® de la AEG se asigură că îmbrăcămintea nu este niciodată supusă unei călduri inutile. Ajută la menținerea aspectului și fineții de haine noi, în fiecare zi, pentru hainele dvs.

Video AEG
Opțiuni cheie
 • Extrage umezeala din țesături la o temperatură redusă.
 • Deține Sistemul de filtrare ÖKOFlow, un filtru extrem de eficient și ușor de curățat.
 • Usucă fără efort orice încărcătura și își păstrează eficacitatea și eficienta energetică.
 • Tambur cu model, hainele beneficiază de cel mai eficient flux de aer.
 • Ajută la menținerea aspectului și fineții de haine noi, în fiecare zi.

3. Beko LA BUGET

Uscător de rufe Beko DPS7405GXB2, pompă de caldura, 7 kg, 16 Programe, OptiSense, Baby Protect, Clasa A++, Alb. Tehnologia uscătoarelor de rufe Beko prevăzute cu pompă de căldură te ajută să economisești energie. Smart Dry permite conservarea aerului cald și recircularea sa, hainele fiind uscate la o temperatură redusa. Circuitul închis cu pompă de căldura este cel mai eficient în procesul de uscare, comparativ cu modelele convenționale. Iar prin designul special al cuvei, tehnologia Aquawave, creeaza condiții optime și eficiente de uscare, fără mișcări ce ar putea afecta țesătura.

Video Beko
Opțiuni cheie
 • Circuitul închis cu pompă de căldură este cel mai eficient în procesul de uscare.
 • Senzorii de temperatură și umiditate permit controlul atent al climatului cuvei.
 • Optisense optimizează etapa de uscare, prin intermediul senzorilor de temperatură.
 • Aquawave, creează condiții optime și eficiente de uscare.
 • Funcția Auto anti-sifonare va încheia în mod automat ciclul de uscare.

4. Uscator rufe Tesla WT8H90M, 8 kg, Pompa caldura, Clasa A , 16 programe

Uscător rufe Tesla WT8H90M, capacitate 8 kg, pompă de căldură, clasa A++ și 16 programe (culoare: Alb). Când speli haine, să aștepți după ele ca să se usuce, îți poate strica planurile. Acum nu trebuie să mai faci asta! Uscătoarele de rufe fac minuni pentru hainele și timpul liber. Simplu și ușor de utilizat, uscătoarele de rufe Tesla nu vă vor lăsa niciodată să așteptați. Iar datorită unei noi tehnologii, hainele vor fi mult mai moi și fără cute, ceea ce face ca timpul de călcare să fie mult mai scurt.

Opțiuni cheie
 • Program rapid pentru rufe care se usucă imediat.
 • Ideală pentru țesături acrilice sau piese de îmbrăcăminte mai mici.
 • Funcția Child Lock este o modalitate de a preveni utilizarea de către copii.
 • Cu ciclul de spălare Baby Care hainele copiilor vor fi mai curate.
 • Ciclul anti-sifonare folosește o tehnologie specială pentru rufele mai delicate.

5. Uscator de rufe Miele TEF 655 WP, Pompa de caldura, 8kg, Clasa A , FragranceDos, EcoDry, EcoSpeed, Alb

Uscătorul de rufe Miele TEF 655 WP dispune de un sistem de filtrare care reduce consumul de energie și duratele de funcționare. Nivelul de zgomot și vibrațiile sunt scăzute iar panoul de comandă este cu touch screen. Tipul de încărcare este frontal iar capacitatea de încărcare este de 8 kilograme. Este gândită cu semnal acustic, sistem antialunecare, iluminare tambur și nu în ultimul rând, indicator de timp rămas. Golirea nu este necesară deoarece apa condensată se poate evacua cu un furtun direct în chiuvetă.

Opțiuni cheie
 • Sistemul de filtrare și schimbătorul de căldură reduc consumul de energie.
 • Un filtru protejează schimbătorul de căldură, care nu mai trebuie curățat.
 • PerfectDry detectează mineralele din apă și modifică procesul de uscare.
 • Strat protector rezistent la zgârieturi, coroziune și acizi și ușor de curățat.
 • Niveluri de zgomot și vibrații reduse, chiar de 62 dB, grație fluxului de aer redus.

6. Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H359S, 9 kg, pompa de caldura, display touch, inverter, clasa A , alb

Uscătorul de rufe reglează temperatura corectă pentru fiecare articol de îmbrăcăminte, în timp ce mișcarea tamburului este adaptată la specificul țesăturii. Toate hainele sunt uscate uniform și vor fi protejate la supraîncălzire iar calitatea țesăturilor va fi menținută. Sistemul integrat SensiCare reglează durata uscării în funcție de nivelul de umezeală din fiecare încărcătură. Capacitatea de uscare pe care o are este de 9 kilograme iar senzorul de uscare ce simte când hainele sunt gata de scos te anunță imediat.

Opțiuni cheie
 • Sistemul DelicateCare reglează temperatura și mișcarea în funcție de țesătură.
 • Tehnologia cu pompă cu căldură aduce rezultate în cazul eficienței energetice.
 • Uscătorul simte atunci când hainele sunt uscate până la nivelul specificat.
 • Programe suplimentare pentru selectarea timpului de lucru.
 • Acțiunea inversă de rotire permite întinderea rufelor și previne încâlcelile și cutele.

7. Uscator de rufe Heinner HHPD-80A , Pompa de caldura, 8KG, 16 programe, Clasa A , Alb

Uscător de rufe Heinner HHPD-80A++, pompă de căldură, 8KG, 16 programe, clasa A++, Alb. Clasa energetică A++ garantează o economie substanțială de timp și de energie, de până la 40%, față de aparatele din clasa B. Astfel economisești timp și energie electrică cu fiecare uscare. Tehnologia de uscare cu ajutorul pompei de căldură are la bază un sistem ce funcționează în două sensuri: încălzire, dar și răcire a aerului, realizându-se astfel reducerea poluării aerului și eficientizarea consumului de energie.

Opțiuni cheie
 • Anti sifonare
 • Indicator terminare program
 • Informații display
 • Senzor de umiditate
 • Sistem siguranță împotriva copiilor

Întrebări despre uscătoarele cu pompă de căldură

Ce materiale se pot usca în uscător?

În uscătoarele de rufe cu pompă de căldură poți usca o gamă variată de textile și nu numai. În funcție de programele disponibile poți introduce bumbac, materiale sintetice, stofă, mătase sau piele. De asemenea, cu un suport adecvat, poți usca și încălțăminte.

Câte rufe se pot usca în uscător?

De regulă vei găsi pe piață uscătoare de rufe cu o capacitate de 8 kg și peste. Cu cât este mai mare, cu atât îl poți încărca mai mult. De exemplu, într-un uscător cu o capacitate de 9 kg, poți usca rufele din aproximativ 1,5 mașini de spălat de 8 kg.

Uscătorul trebuie racordat la scurgere?

Se găsesc pe piață mai multe tipuri de uscătoare. Trebuie să verifici în descrierea produsului această opțiune. Unele se pot racorda, unele nu. Mai există și varianta în care îți alegi dacă vrei să îl racordezi la scurgere sau îi folosești rezervorul de condens.

Se poate monta peste mașina de spălat rufe?

Uscătoarele de rufe se pot monta atât lângă mașina de spălat, cât și peste aceasta. Greutatea uscătorului (aproximativ 50 kg) permițându-i stivuirea pe verticală. Totuși, pentru acest tip de montare este indicat să achiziționezi un kit de montare pe verticală.

Cât de zgomotos este un uscător de rufe?

Uscătoarele de rufe reprezintă cea mai eficientă, economică și delicată variantă de a usca hainele, totuși ca și zgomot, acestea emit aproximativ 65 dB. Sunetul produs de un astfel de uscăror este similar cu cel produs de o mașină de spalat în timpul stoarcerii.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe