De ce ai nevoie de un cuptor încorporabile electric cu rotisor?

Plăcerea de a găti acasă pentru tine sau pentru familie și prieteni depășește pasiunea pentru procesul liniștitor de mixare a ingredientelor, însemnând și preparate sănătoase, gustoase și un meniu diversificat. Cuptoarele electrice încorporabile cu rotisor fac parte din gama de electrocasnice de dimensiuni mari concepute pentru a-ți ușura sarcinile în bucătărie, aducând în același timp savoare meniului preparat săptămânal. Cuptoarele electrice se deosebesc de cele racordate la gaz prin modul de preparare, fiind gândite să distribuie căldura în mod uniform, așa că vei putea experimenta rețete diverse.

Dacă ne referim la cât de practic este, pe de-o parte cuptorul este încorporabil, așa că nu va afecta decorul creat cu grijă de tine, pe de altă parte, este extrem de util cu funcțiile incluse - rotisor, grill, dezghețare. Designul este modern, potrivit decorurilor actuale de bucătărie, iar mentenanța este facilă, fiecare model fiind realizat din materiale de calitate. Unii producători au introdus inclusiv funcție de autocurățare, așa că îți recomandăm să verifici dacă modelul are și această opțiune integrată.

Cele mai bune cuptoare electrice cu rotisor

1. AEG BCE455350M PREMIUM

Un cuptor de ultimă generație, care se diferențiază de modelele similare prin adăugarea unei funcții extra - gătire cu aburi, alături de grill, rotisor și coacere clasică, pentru carne, legume sau patiserie. Astfel vei adăuga încă o modalitate de a prepara simplu mâncăruri sănătoase. Cuptorul este operat cu ajutorul panoului cu touchscreen, prin cronometru si setarea timpului de coacere (timer). Oricare ar fi preparatul, alimentele se vor coace uniform, grație sistemului de convecție HotAir, ce menține circulația uniformă a aerului fierbinte. Îl vei curăța facil, iar funcția de autocurățare catalitică va reduce considerabil acumularea de grăsime în interior.

Video AEG BCE455350M
Opțiuni cheie
 • Consum redus
 • Afișaj electronic
 • Multifuncțional
 • Curățare automată
 • Încălzire cu abur

2. Arctic AROIM25603X BEST CHOICE

Un cuptor incorporabil multifuncțional cu 12 funcții de gătire, control touch screen rotisor și grill, sunt garanția că atât cei care își doresc o gustare rapidă, cât și cei care preferă preparate mai complexe vor avea un partener de încredere, în bucătărie. Un aspect ce-mi place la acest cuptor este că se curăță fără efort suplimentar. Sistemul de curățare catalitic Self Clean presupune un panou absorbant care atrage grăsimea și vaporii, astfel tu te poți ocupa de invitații tăi, iar curățenia o poți lăsa în seama cuptorului.

Video Arctic AROIM25603X
Opțiuni cheie
 • Consum redus
 • Display electronic
 • Multifuncțional
 • Curățare automată
 • Capacitate foarte mare

3. Hansa Scandium LA BUGET

Atunci când cauți cel mai bun cuptor electric trebuie să iei în considerare toate caracteristicile acestuia: funcțiile de prăjire a cărnii, dimensiunile și designul, precum și opțiunile oferite în pachet de către producător. Ei bine acest cuptor este prevăzut cu nici mai mult nici mai puțin de 10 funcții, doar ca să enumăr câteva: Incalzire in partea superioara si inferioara + ventilator, grill, decongelare, inferioara, incalzire rapida. Toate acestea sunt posibile datorită tehnologiei cu care este echipat, la care se adaugă consumul mic de energie electeică, clasa energetică A sau A+, in funcție de utilizare.

Video Hansa Scandium
Opțiuni cheie
 • Consum redus
 • Display electronic
 • Multifuncțional
 • Curățare automată
 • Capacitate mare

4. Cuptor electric incorporabil electorlux eeb4231pox, inox, 74l

Model actual, încorporabil, cu design atractiv, prezintă afișaj electronic, panou de comandă cu touchscreen, precum și alte funcții de excepție: timer, cronometru, semnal acustic, durata de preparare. Capacitatea mare (74l) și cele 3 nivele permit prepararea diferitelor mâncăruri, așa că ți se potrivește dacă obișnuiești să gătești des și cantități mari, pentru familie sau pentru prieteni. Nu va trebui să petreci mult timp curățându-l, căci are funcție de autocurățare inclusă, iar restul suprafețelor se curăță simplu, datorită materialelor calitative, cuptorul este caracterizat de finisaj lucios cu email.

Opțiuni cheie
 • Design clasic, culoare inox, cu interfață modernă, ce facilitează utilizarea
 • Este prevăzut de 3 nivele de preparare
 • Capacitate mare de preparare (74 l), potrivit gospodăriilor în care se gătește mult
 • Funcție de autocurățare inclusă (hidrolitică)
 • Atât interiorul, cât și ușa și partea exterioară se curăță facil (finisaj lucios cu email)

5. SC616GTXV, Electric, 62 litri, Clasa A, 3 Ani Garantie, Inox

Cuptorul electric este destinat uzului rezidențial, are o capacitate de 62 L, putere de 2200W și face parte din clasa energetică A. Atinge o temperatură maximă de 240 grade celsius iar ca funcții de gătire poți coace, rotisa rumeni sau chiar pregăti pizza. Cu ajutorul timer-ului poți seta timpul potrivit produsului pe care îl pregătești sau poți alege din cele 5 programe presetate. În ajutorul tău cuptorul beneficiază atât de încălzire de jos și de sus dar și de tavă și grătar astfel că toate preparatele tale vor putea fi gătite corect.

Opțiuni cheie
 • Curățare automată
 • Funcții multiple
 • Capacitate mare
 • Consum redus
 • Design clasic

6. Cuptor electric incorporabil STEEL ASCOT, 60cm, 70lt, 9 functii de gatire, grill electric, convectie, rotisor, gri nisip

Majoritatea cuptoarelor electrice vor face ceea ce dorești, vor prăji mâncarea. Totuși, un cuptor electric poate servi mai multor scopuri, adică să fie multifuncțional. Acesta poate fi un ajutor de nelipsit oricarui bucătar ajutându-l să perfecționeze orice rețetă care necesită preparare în cuptor. Este foarte încăpător, are ventilator tangențial și timer electronic, toate dotări esențiale pentru un bucătar care dorește să se autodepășească. Cele 9 programe de gătit și grillul electric te pot ajuta să treci la stagiul următorul în domeniul culinar, așa cum m-a ajutat și pe mine.

Opțiuni cheie
 • Versatil
 • Capacitate mare
 • Personalizabil
 • Ușor de curățat
 • Incorporabil

7. Cuptor incorporabil Hansa BOES60475, Electric, 66 l, 10 functii, Grill, Rotisor, Clasa A (Negru)

Cuptorul electric este un model elegant, încorporabil, ce are o capacitate de 66l, o putere de 3100W și un consum de 0.88 kw/h ceea ce îl încadrează în clasa energetică A. Are 10 funcții posibile de gătire printre care funcție grill și rotisor ce sunt foarte ușor de programat cu ajutorul afișajului LCD. Cuptorul beneficiază și de funcție pentru decongelarea alimentelor dar și lumină interioară, pentru a evita pierderile de căldură pentru verificarea preparatelor în timpul coacerii. Se curăță foarte ușor.

Opțiuni cheie
 • Este prevăzut cu 10 moduri de preparare: rotisor, grill, decongelare, încălzire rapidă
 • Design clasic, dar elegant, culoarea se potrivește în orice decor de bucătărie
 • Accesorii de calitate superioară incluse (tăvi antiaderente)
 • Mentenanță ușoară, este prevăzut cu funcție de autocurățare catalitică
 • Curățarea se realizează facil, grație materialelor calitative din care este realizat

8. Cuptor incorporabil Samsung NV68R2340RS 68 L 1800 W Grill Convectie Inox Negru

Samsung NV68R2340RS 68 L 1800 are 2 ventilatoare care se rotesc în moduri opuse pentru a răspândi căldura în întregul cuptor, astfel încât toate preparatele să fie gătite la aceeași temperatură si viteză. Sistemul de curătare catalitică te ajută să-ti mentii cuptorul curat, iar căptuseala catalitică din partea din spate a cuptorului absoarbe stropii şi scurgerile de grăsime din timpul gătirii. Capacitatea de 68 L vă oferă mai multă flexibilitate, putând face mese sau petreceri în familie, gătind mai multe feluri de mâncare simultan!

Opțiuni cheie
 • Consum redus
 • Afișaj electronic
 • Multifuncțional
 • Curățare automată
 • Design clasic

Întrebări despre cuptoarele electrice încorporabile cu rotisor

Ce funcții de pregătire a alimentelor are, în afară de rotisor?

Atunci când cauți un astfel de cuptor încorporabil, este important să urmărești și restul funcțiilor de care dispune. Astfel, există modele care permit coacerea clasică pentru panificație, patiserie, legume, carne, dar și grill și gătire cu aburi. În plus, verifică și dacă dispune de funcție de autocurățare, îți va fi de folos pentru a menține cuptorul curat în permanență.

Ce capacitate are?

Capacitatea cuptorului electric cu rotisor încorporat poate fi diferită în funcție de nevoile utilizatorului, de modelul sau marca aleasă. În general au o capacitate de aproximativ 30 litri, dar pot merge și până la 60 litri, ideal fiind să cuprindă un pui întreg.

Se integrează ușor în mobila de bucătărie?

Da, aceste produse au în general dimensiunile standard ale cuptoarelor electrice de bucătărie. Acest lucru le fac să fie foarte versatile, putând fi încastrate ușor în orice mobilă de bucătărie, nefiind nevoie a se apela la mobilier făcut pe comandă.

Care este consumul lunar al cuptoarelor electrice?

Atât în cazul mini-cuptoarelor, cât și al modelelor încorporabile, este călduros recomandată alegerea unui model din clasa energetică A sau, dacă este disponibil, a unui model dintr-o clasă superioară precum AA. Energia electrică este mai scumpă decât gazul, iar consumul mare face că diferența între un model A și unul inferior B să fie palpabilă. Pentru cuptoarele mini, puterile se învârt undeva în jurul valorii de 1500 – 2000W, suficient de mari pentru a oferi o funcționare ireproșabilă, dar totodată suficient de mici pentru a nu necesită instalații electrice separate. Pentru cuptoarele încorporabile, puterile obișnuite se învârt în jurul valorii de 4000W, însă există modele mai mari sau mai puternice care pot depăși această valoare.

Care sunt indicațiile de curățare?

Atunci când ești în punctul de a curăța un cuptor electric trebuie să faci alegerile potrivite pentru a nu distruge aparatul. Chiar dacă s-a adunat multă mizerie, evită să folosești substanțele prea puternice pentru a nu afecta materialul din interiorul cuptorului.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe