Cel Mai Bun Aparat de Aer Condiționat cu Încălzire

Cel mai bun aparat de aer condiționat cu funcție de încălzire

Modificat la 12 martie 2021
Articol evaluat de 45 ori:
Pagină realizată de:
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce să alegi un aparat de aer condiționat cu funcție de încălzire

Când vremea de afară se încălzește toate gândurile îți sunt îndreptate către variante de răcorire. Același lucru se întâmplă și în sezonul rece, doar că atunci te gândești la încălzire. Dacă aerul condiționat în sistem centralizat nu reprezintă o opțiune, aparatele de aer condiționat de cameră pot fi o alternativă ieftină și eficientă din punct de vedere energetic pentru răcirea/încălzirea uneia sau două camere.

Este foarte important să alegi aparatul potrivit nevoilor tale. Un aparat de aer condiționat subdimensionat se va chinui să răcească o cameră, în timp ce unul prea mare o va răci atât de repede încât nu va avea timp să îndepărteze suficientă umezeală, lăsându-ți un spațiu rece și încărcat.

Când te-ai decis să îți achiziționezi un astfel de aparat este bine să ai în vedere câteva aspecte: zgomotul - chiar dacă aparatul are o unitate exterioară nu înseamnă că nu vei ști că este acolo (60 dB trebuie să fie valoarea de referință), poziționarea filtrelor - trebuie să poți ajunge ușor la ele deoarece vor trebui curățate frecvent și nu în ultimul rând să fie inteligent - îți va fi de mare ajutor să îl poți porni/opri când ești pe drum.

Aer condiționat cu funcție de încălzire

Cel mai bun

Samsung

 • Funcție de răcire rapidă
 • Conexiune Wi-Fi
 • Sistem de curățare automat
 • Filtru anti-bacterian ușor de curățat
 • Modul Wind-Free™ Good Sleep ideal pentru somn
Verifică prețul

Acest aparat de aer condiționat de la Samsung optimizează automat diferitele moduri prin analizarea stării camerei și a modelelor de utilizare. Pe baza temperaturii tale preferate, acesta trece automat la cel mai potrivit mod pentru a menține condițiile optime. Răcește camerele rapid, dintr-un colț în altul, astfel încât să te simți întotdeauna confortabil. Cu ajutorul aplicației SmartThings ce este disponibilă pe dispozitivele Android și iOS, poți controla și monitoriza de la distanță aparatul de aer condiționat cu doar o atingere.

Premium

* Prezentare video mai jos

Daikin

 • Control Wi-Fi
 • Programator 24 de ore
 • Funcționare silențioasă
 • Senzor de detectare a mișcării pe 2 zone
 • 5 trepte de viteză
Verifică prețul

Acesta este dotat cu tehnologia Flash Streamer, cu ajutorul căreia particulele de praf, alergenii, mirosurile, bacteriile și virusurile sunt neutralizate. Prezintă o eficiență energetică ridicată, iar aparatul folosește energie din surse regenerabile datorită tehnologiei Inverter, ceea ce se traduce într-un consum redus de energie pentru tine. Este extrem de discret în spațiul tău locativ, grație funcționarii sale silențioase, cu niveluri reduse ale zgomotului. Cu aplicația Daikin Online Controller poți să modifici setările de climatizare, să programezi temperatura.

la buget

Star-Light

 • Control de la distanță
 • Consum redus de energie
 • Funcție 3D Air Flow
 • Funcție de dezumidificare
 • Auto-curățare
Verifică prețul

Aparatul de aer condiționat Star-Light ACT-12WIFI ​​are o funcție de invertor, care ajută la creșterea eficienței unității prin reducerea vibrațiilor și a zgomotului de funcționare prin controlul vitezei compresorului, permițând în același timp spațiul de aer să fie răcit și întreținut uniform. Aparatul de aer condiționat Star-Light are, de asemenea, un rating energetic ridicat, cum ar fi încălzirea A+ și răcirea A++, garantând astfel un consum redus de energie. Funcția de dezumidificare ajută la menținerea umidității aerului la un nivel optim.

MITSUBISHI Aparat de aer conditionat MSZ-DM35, Inverter, 12000 BTU/h, Wi-Fi Ready, Clasa A

 • Capacitate de răcire 12000BTU
 • Capacitate de încălzire 12000BTU
 • Suprafața acoperită 25mp
 • Filtru anti-praf/anti-bacterian/anti-alergic
 • Ventilator în 4 trepte
Verifică prețul

Programatorul cu 12 ore se potrivește mai ales pentru utilizarea în timpul orelor de odihnă de noapte. Pornirea și oprirea automată poate fi ușor de stabilit, la orice interval orar. DC Inverter este un dispozitiv electronic care permite variația eficientă a vitezei compresorului și, în consecință puterea livrată de aparatul de aer condiționat, în funcție de cererea de răcire sau încălzire. Datorită designului atent al tuturor componentelor și utilizării eficiente a tehnologiilor avansate, eficiența energetică sezonieră atinge niveluri extraordinare.

Aer conditionat Heinner Crystal HAC-CR12WHN, 12000 BTU, Clasa A , Inverter

 • Suprafața pe care acționează: 16-18 m²
 • Are 4 viteze
 • Dezumidificare: 1.2 l/h
 • Funcționează cu ajutorul unei telecomenzi
 • Include un filtru de tip High density filter
Verifică prețul

Cu ajutorul acestuia poți proteja casa de îngheț prin menținerea temperaturii ambientale la 8 grade Celsius atunci când ești plecat. De asemenea, te poți bucura de liniște prin activarea funcției SILENT, care reduce zgomotul ventilatorului unității interioare și funcției Mute Operation, care oprește orice sunet. Dacă dorești răcirea / încălzirea rapidă a încăperii, poți folosi cu încredere funcția Turbo. În plus, poți seta pornirea / oprirea aparatului oricând într-un interval de 24h.

Aparat de aer conditionat Tesla TT34XA1-1232IAW, Inverter, 12.000 BTU, Clasa A , I Feel, Antifungic, Turbo, Autocuratare (Alb)

 • Senzor de temperatură în telecomandă
 • Funcție antifungică
 • Funcție Wi-Fi
 • Autocurățare
 • Autodiagnisticare
Verifică prețul

Aparatul de aer condiționat Tesla cu ajustare automată a funcționării este soluția ideală pentru căminul dumneavoastră. Inovația produsului constă în funcția antifungică care previne creșterea ciupercilor sau a bacteriilor dăunătoare. De asemenea, prevenirea bacteriilor este asigurată și de funcția de autocurățare ce îndepărtează umezeala interioară. Telecomanda este ușor de folosit, minimizând efortul clientului. Tot pentru a ușura folosirea aparatului, exista funcția Wi-fi și o aplicație prin care aveti control complet, chiar și fără prezența telecomenzii.

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Clasa A , Functie incalzire, 6Th Sense, Filtru HD Active Carbon, R32

 • Aer condiționat reversibil
 • Filtru de carbon activ
 • Mod silențios
 • Mod noapte
 • Senzor de temperatură în interiorul telecomenzii
Verifică prețul

Designul elegant al Whirlpool SPIW 312 L și ecranul LCD din centrul dispozitivului sunt iluminate de LED-uri albe. Pe acest ecran, poți monitoriza temperatura camerei și setările operaționale ale acesteia. Luând în considerare clasa de eficiență energetică A++ pentru răcire și A+ pentru încălzire, se recomandă utilizarea unității într-un spațiu cu o suprafață de până la 35 de metri pătrați. Funcția de dezumidificare este foarte utilă în crearea celui mai bun mediu, iar sistemul avansat de filtrare poate garanta prospețimea aerului interior. Sistemul poate procesa polen, fum, mucegai sau particule de praf.

Întrebări despre aparatele de aer condiționat cu încălzire

Consumă multă energie electrică?

În funcție de capacitatea de răcire/încălzire, aparatele de aer condiționat cu încălzire pot face parte din toate clasele de eficiență energetică. Așadar dacă te-ai decis să îți achiziționezi un astfel de aparat va trebui să verifici datele tehnice pentru a-ți face o idee despre consum.

Este zgomotos?

Ca orice aparat care funcționează cu motor, pompă sau alte piese în mișcare și aparatele de aer condiționat cu încălzire produc zgomot. În general nivelul de zgomot a-l unității interne se situează în jurul valorii de 35 dB, pe când unitatea externă emite circa 50 dB.

Are nevoie de mentenanță?

În ceea ce privește mentenanța, ceea ce trebuie reținut este curățarea aparatului cu regularitate precum și a tubului de evacuare. Cele mai multe modele vor include un filtru ce trebuie înlocuit. Acestea țin de buna funcționare a aparatului și de sănătatea ta, deoarece aerul din cameră nu va fi calitativ.

Se poate folosi noaptea, în timpul somnului?

Aparatele de aer conditionat cu încălzire pot fi folosite oricând, chiar și pe timp de noapte, datorită funcțiilor speciale ce permit aparatului să funcționeze fără să îți perturbe somnul. Dacă nu dorești să îl lași în funcțiune toată noaptea, îl poți programa, astfel încât să funcționeze doar în intervalul ales de tine.

Se poate programa?

Aparatele de aer condiționat cu funcție de încâlzire pot fi setate pentru a menține o temperatură optimă în cameră, în jurul tău sau chiar în încăperea în care ai lăsat telecomanda. Aceste aparate pot fi programate să pornească și să se oprească la o anumită oră, astfel încât să te bucuri de confort termic tot timpul.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Uscător de Rufe Beko și Bosch
Cele mai bune uscătoare pentru rufe (Bosch și Beko)

Mii de români folosesc și sunt mulțumiti deja de uscătoare de rufe ale mărcilor Bosch și Beko. Află ce modele sunt cel mai vândute și de unde le poți cumpăra online.

Cea Mai Bună Plită Încorporabilă pe Gaz
Cea mai bună plită încorporabilă pe gaz

Te-ai hotărât să renunți la aragazul clasic dar îți dorești totuși să poți găti la gaz? O plită încorporabilă pe gaz este alegerea mai elegantă și versatilă pentru bucătăria ta.

Cea Mai Bună Hotă cu Recirculare
Cea mai bună hotă cu recirculare

Nu ai opțiunea de a face o gaură în perete pentru evacuarea hotei? Hotele cu recirculare au fost proiecte fix pentru situația în care te afli și tu.

Cea Mai Bună Mașină de Spălat cu Uscător Inclus
Mașini de spălat rufe cu uscător inclus (2 in 1)

Economisești spațiu și folosești un singur aparat în care bagi hainele murdare și le scoți gata de purtat. Vezi analiza comparativă a celor mai bune mașini de spălat cu uscător inclus.

Cea mai bună Sobă pe Butelie GPL
Cea mai bună sobă pe butelie de GPL

Ai nevoie de încălzire la o locație pe care o folosești temporar dar care nu e racodată la gaz meta? Poți lua în calcul și o sobă pe butelie GPL. Află avantajele.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe