Cel Mai Bun Boardgame Pentru Adulți

Cele mai bune boardgames pentru adulți

Modificat la 04 mai 2022
Articol evaluat de 49 ori:
Pagină realizată de:
Nicolae Filimon
Nicolae Filimon
Helena Agape
Helena Agape

Boardgame-urile pentru adulți, distracție și educație în același timp

Piața de boardgames este extrem de diversificată. Poți să te distrezi dar și să înveți lucruri noi! De regulă, ai nevoie de un anumit grad de cultură generală pentru a putea juca și câștiga un boardgame. Partea bună este că dacă ai impresia că nu stai foarte bine la acest capitol, jucând diverse boardgame-uri, o să reușești să reții și să înveți lucruri pe care poate le-ai uitat sau nu le-ai știut niciodata! Jocurile aceastea sunt foarte haioase și amuzante, de cele mai multe ori putând să mimezi, desenezi sau să faci un alt tip de joc actoricesc.

Astfel, dacă trebuie să mimezi o capitală, trebuie să depui ceva efort ca să reușești să faci acest lucru. Dacă trebuie să ghicești această capitală, atunci, să fii sigur că o să o reții pentru un timp îndelungat, dacă prietenul tău nebun a făcut în diverse feluri, iar tu nu ai reușit să te prinzi. Așadar, boardgame-urile pentru adulți reprezintă atât o sursă de distracție dar și de educație, la pachet cu voie bună și prietenii tăi preferați!

Cele mai bune boardgames pentru adulți

Cel mai bun

Activity

Activity Ediția a II-a a jocului cu design reînnoit, reguli revizuite și cel mai important, 440 cărți noi cu 2640 de cuvinte! Modul de joc a rămas același, jocul se poate juca pe echipe sau individual, jucătorii putând apela la joc actoricesc, desen sau descrierea verbală pentru a se ghici diferite cuvinte sau expresii cu care poți înainta în joc. Acest joc este extrem de distractiv, toată lumea va râde cu lacrimi, distracția este garantată! Se poate juca în 3 sau maxim 16 jucători, vârstă minim recomandată: 12 ani +.
Verifică prețul

la buget

Catan

O intrare grandioasă în lumea CATAN: Primești jocul de bază, extensia pentru 5-6 jucători și 4 scenarii diferite în aceeași cutie! Scenariile pot fi combinate cu materialele jocului de bază și pot fi jucate chiar și în 6 persoane. Fiecare extensie aduce noi posibilități, diversificând și mai mult jocul! Catan încântă milioane de jucători din întreaga lume. Mereu surprinzător, la fiecare nouă ediție, hai în lumea Catan! Jocul se poate juca în 3-6 persoane, iar durata de joc este de aproximativ 75 minute.
Verifică prețul

Premium

Batalia Cuplurilor

Acest joc de societate dedicat cuplurilor este extrem de interesant deoarece îți permite să te joci cu partenerul/partenera de cuplu, dar și alături de alte cupluri! Cele două modalități de joc sunt utile pentru ca tu și cel drag ție să vă puteți amuza și să vă cunoașteți mai bine, singuri sau alături de cei mai buni prieteni. Conceptul jocului este dedicat exclusiv adulților. Desenele amuzante, glumele și sarcinile pe care trebuie să le faci împreună cu partenerul tău te vor distra nespus de mult!.
Verifică prețul

Unlock

Jocul include: 180 de cărți (cate 60 pentru fiecare șcenariu), 1 tutorial (10 cărți) și 1 regulament. Este recomandat să jucați fără să citiți regulamentul, folosind doar tutorialul inclus. Dar avem și o aplicație mobilă pentru acest joc, cu care veți verifica fiecare cameră, veți combina obiectele și veți rezolva misterele.
Verifică prețul

Descoperiți Unlock! Evadează!, un joc de echipă inspirat de celebrele Escape Rooms, cu cartonașe. Unlock! conține 3 Escape Rooms. la cutie, din care puteți evada chiar de la voi de acasă.

Minti murdare

obraznice! Obiectivul jocului constă în a ghici ce au desenat sau mimat coechipierii tăi pentru a ajunge primii cu pionul pe căsuța ”Finish” a tablet de joc. Jocul este recomandat adulților lipsiți de inhibiții și cu simțul umorului. Jocul include 240 de cartonașe obraznice, 4 pioni în formă de răhățel, tablă de joc, un zar, 4 tăbliție albe pentru desenat, 4 markere și instrucțiuni în limba română. .
Verifică prețul

În ”Minți Murdare” trebuie să desenați și să mimați peste 240 de cuvinte și expresii puțin cam.

Beat in jurul lumii

Ce presupune acest joc? Să fii pregătit să afli despre 15 dintre cele mai tari, stupide sau nebunești jocuri de petrecere din diverse culturi și să le încerci alături de cei mai buni prieteni ai tăi! În cutia jocului ”Beat în Jurul Lumii” vei găsi 20 pahare de Beer Pong, 52 cărți de joc speciale, 3 mingi de ping pong, 4 zaruri, minge de tenis, instrucțiuni de joc în lima română. Jocul se poatre juca în minim 2 și maxim 16 jucători, vârstă minimă recomandată este de +18 ani. Distracția este garantată!.
Verifică prețul

Dixit

Ai o imaginație bogată și îți place să te exprimi cu ajutorul imaginilor? Descoperă Dixit, jocul în care o imagine face cât 1000 de cuvinte! Jocul conține 84 cărți de joc, 1 tablă de scor, 36 jetoane de vot, 6 iepurași din lemn dar și instrucțiunile în limba română! Dixit este un joc celebru de cărți, vândut în peste 5 milioane de exemplare si, poate fi jucat atât în familie cât și cu prietenii! Jocul se poate juca în 3 sau 6 persoane, durata estimată a unui joc este de 30 minute, iar vârsta recomandată este de +8 ani.
Verifică prețul

Întrebări frecvente despre boardgame-uri

Trebuie să cunosc limba engleză?

Jocurile boardgames cumpărate din România vin cu un set de reguli și instructaj tradus în limba română. De aceea, nu trebuie să îți faci griji dacă nu stăpânești foarte bine limba engleză, neavând nevoie de ea pentru a putea juca boardgames alături de prietenii tăi!

Trebuie să cunoască vreun prieten regulile în prealabil?

Oricine poate juca jocuri de tip boardgame. Totuși cu cât jocul este mai complex și necesită mai multe strategii sau scheme de joc cu atât este mai important ca cei implicați să cunoască regulile în prealabil. În caz contrar se va pierde mult din timpul alocat jocului iar atmosfera distractivă se transformă în timpi morți în care se studiază regulile.

Pot boardgame-urile strica prietenii?

Da, dacă prietenii tăi nu pot face diferența dintre un joc versus valorile prieteniei voastre. Aceste jocuri te pot face competitiv, însă, atât tu cât și prietenii tăi, trebuie să aveți fair-play și să nu vă supărați atunci când pierdeți. De asta există revanșa!

Cât durează un joc de boardgame?

În funcție de numărul jucătorilor implicați, nivelul de dificultate precum și tipul acestuia un joc boardgame poate dura de la 15 minute până la 4 ore. Cu cât jocul implică strategii, mai multe echipe, comunicare sau dezbatere amănunțită, cu atât timpul de joc crește.

Alegerea unui boardgame pentru grupul meu de prieteni

Design

În mare parte, când aleg un boardgame, oamenii pun foarte mare accent pe designul acestuia. Trebuie să fie cât mai elegant și atrăgător, cu scheme și desene care să stimuleze dorința de a parcurge pas cu pas fiecare etapă a jocului, până la final.

Tematica și scopul jocului

Jocul trebuie să aibă o poveste cât mai captivantă și o misiune cât mai interesantă, pentru a-ți stârni interesul și pentru care să merite să îți petreci timpul liber alături de prieteni sau cu membrii familiei.

Complexitate

Acesta este un criteriu extrem de important în alegerea unui boardgame, deoarece oamenii preferă jocurile care să le pună mintea la contribuție, însă trebuie să fie simplu și rapid de înțeles, fără prea mari bătăi de cap cu reguli inutile.

Obiective

În general sunt preferate jocurile în care trebuie să îți folosești mult creativitatea, să cumperi sau să vinzi terenuri, imobile, etc. Cu cât se poate juca în mai multe persoane, cu atât este mai incitant și mai atrăgător pentru participanți.

Să conțină recompense

Este demonstrat științific că mintea umană este captată de dorința de a acumula recompense, fie bani virtuali sau chiar puncte și de a fi în top la final de joc, obiectiv care aduce totodată satisfacție deplină liderului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Lampă Circulară - Streaming / Videoconferințe
Cea mai bună lampă circulară pentru streaming și videoconferințe

De cele mai multe ori calitatea video nu este dată de o cameră video slabă ci de lumina disponibilă în cameră. O lampă circulară mărește vizibil calitatea în cadrul unei videoconferințe.

Cea Mai Bună Trusă De Poker Profesionist Pentru Acasă
Truse de poker profesionale (cărți de plastic și piese ceramică)

Ești parte dintr-o gașcă jucătoare de poker acasă? Cumpără-ți o trusă de poker profesională și vă puteți simți ca la casino în mijlocul living-ului tău.

Cel Mai Bun Mixer Audio Pentru Podcast
Cel mai bun mixer audio pentru podcast

Ești realizator de podcast și îți dorești o calitate excelentă pentru episoadele tale? Un mixer audio profesional te va ajuta la înregistrarea și editarea sunetului.

Cel Mai Bun Microfon de Streaming cu Pop Filter
Cel mai bun microfon de streaming cu pop filter

Ai nevoie de o claritate acustică atunci când vorbești la microfon? Indiferent că faci podcast sau participi la video conferințe, microfonul cu pop filter nu trebuie să lipsească de pe birou.

Cel Mai Bun Pian de Apartament
Piane digitale potrivite pentru apartament sau casă

Pianul digital este varianta cea mai eficientă dacă spațiul nu-ți permite un pian clasic cu coadă. Află care sunt cele mai bune modele.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe