Boardgame-urile pentru adulți, distracție și educație în același timp

Piața de boardgames este extrem de diversificată. Poți să te distrezi dar și să înveți lucruri noi! De regulă, ai nevoie de un anumit grad de cultură generală pentru a putea juca și câștiga un boardgame. Partea bună este că dacă ai impresia că nu stai foarte bine la acest capitol, jucând diverse boardgame-uri, o să reușești să reții și să înveți lucruri pe care poate le-ai uitat sau nu le-ai știut niciodata! Jocurile aceastea sunt foarte haioase și amuzante, de cele mai multe ori putând să mimezi, desenezi sau să faci un alt tip de joc actoricesc.

Astfel, dacă trebuie să mimezi o capitală, trebuie să depui ceva efort ca să reușești să faci acest lucru. Dacă trebuie să ghicești această capitală, atunci, să fii sigur că o să o reții pentru un timp îndelungat, dacă prietenul tău nebun a făcut în diverse feluri, iar tu nu ai reușit să te prinzi. Așadar, boardgame-urile pentru adulți reprezintă atât o sursă de distracție dar și de educație, la pachet cu voie bună și prietenii tăi preferați!

Cele mai bune boardgames pentru adulți

1. Catan LA BUGET

O intrare grandioasă în lumea CATAN: Primești jocul de bază, extensia pentru 5-6 jucători și 4 scenarii diferite în aceeași cutie! Scenariile pot fi combinate cu materialele jocului de bază și pot fi jucate chiar și în 6 persoane. Fiecare extensie aduce noi posibilități, diversificând și mai mult jocul! Catan încântă milioane de jucători din întreaga lume. Mereu surprinzător, la fiecare nouă ediție, hai în lumea Catan! Jocul se poate juca în 3-6 persoane, iar durata de joc este de aproximativ 75 minute.

2. Nume de cod XXL

Încearcă varianta XXL a consacratului joc de cuvinte Nume de cod, perfect pentru petreceri! Jocul include: 16 cartonașe Agenți în două culori, 1 cartonaș Agent Dublu, 7 cartonașe Martori Nevinovați, 1 cartonaș Asasin, 40 cartonașe Cheie de joc, 1 stativ pentru cartonașe, 1 clepsidră, 200 cartonașe cu 400 de nume de cod și 1 regulament de joc în română. Obiectivul jocului este de a afla numele agenților din echipă, pe baza unor indicii formate dintr-un singur cuvânt. Se poate juca în 2-8+ jucători iar durata estimată de joc este de 15 min.

3. Activity BEST CHOICE

Activity Ediția a II-a a jocului cu design reînnoit, reguli revizuite și cel mai important, 440 cărți noi cu 2640 de cuvinte! Modul de joc a rămas același, jocul se poate juca pe echipe sau individual, jucătorii putând apela la joc actoricesc, desen sau descrierea verbală pentru a se ghici diferite cuvinte sau expresii cu care poți înainta în joc. Acest joc este extrem de distractiv, toată lumea va râde cu lacrimi, distracția este garantată! Se poate juca în 3 sau maxim 16 jucători, vârstă minim recomandată: 12 ani +.

4. Batalia Cuplurilor PREMIUM

Acest joc de societate dedicat cuplurilor este extrem de interesant deoarece îți permite să te joci cu partenerul/partenera de cuplu, dar și alături de alte cupluri! Cele două modalități de joc sunt utile pentru ca tu și cel drag ție să vă puteți amuza și să vă cunoașteți mai bine, singuri sau alături de cei mai buni prieteni. Conceptul jocului este dedicat exclusiv adulților. Desenele amuzante, glumele și sarcinile pe care trebuie să le faci împreună cu partenerul tău te vor distra nespus de mult!

5. Dixit

Ai o imaginație bogată și îți place să te exprimi cu ajutorul imaginilor? Descoperă Dixit, jocul în care o imagine face cât 1000 de cuvinte! Jocul conține 84 cărți de joc, 1 tablă de scor, 36 jetoane de vot, 6 iepurași din lemn dar și instrucțiunile în limba română! Dixit este un joc celebru de cărți, vândut în peste 5 milioane de exemplare si, poate fi jucat atât în familie cât și cu prietenii! Jocul se poate juca în 3 sau 6 persoane, durata estimată a unui joc este de 30 minute, iar vârsta recomandată este de +8 ani.

6. Capital

Jocurile de societate au reînviat, pot fi jocuri de cărţi sau pe tablă, de noroc sau de strategie, pentru doi sau pentru întreaga familie, toate având în comun acelaşi scop: dezvoltarea relaţiilor interumane. Joc de societate Capital este un joc de inițiere în afaceri destinat oricărei persoane cu vârsta mai mare de 10 ani, putând fi jucat de întreaga familie. Jocul conține o tabla de joc, reprezentând harta Europei, pioni, zaruri, piese care reprezintă întreprinderi, stegulețe, carduri și bani speciali.

7. Rezistenta

Rezistența este un joc de cărți destinat unui număr mare de jucători, 5 până la 10. Rezistența este un joc foarte intens de deducție ce împarte elemente similare cu jocuri precum Mafia, dar conține și multe elemente unice: durata de joc de până în 30 de minute, nu necesită moderator și nu este eliminatoriu, jucătorii rămânând în joc până la sfârșitul acestuia. Rezistența pune un grup mic de luptători în fața unui guvern puternic și corupt. Rezistența a lansat o serie de atacuri îndrăznețe în încercarea de a da jos acest guvern corupt. Din nefericire spioni s-au înfiltrat printre rangurile Rezistenței, fiind gata să saboteze planurile bine puse la punct.

8. Unlock

Descoperiți Unlock! Evadează!, un joc de echipă inspirat de celebrele Escape Rooms, cu cartonașe.
Unlock! conține 3 Escape Rooms... la cutie, din care puteți evada chiar de la voi de acasă. Jocul include: 180 de cărți (cate 60 pentru fiecare șcenariu), 1 tutorial (10 cărți) și 1 regulament. Este recomandat să jucați fără să citiți regulamentul, folosind doar tutorialul inclus. Dar avem și o aplicație mobilă pentru acest joc, cu care veți verifica fiecare cameră, veți combina obiectele și veți rezolva misterele.

9. Sherlock

În ce personaj crezi că s-a deghizat Arsene Lupin? În John Watson, Irene Adler, James Moriarty sau chiar în Sherlock Holmes? Joacă alături de prieteni, pune întrebările potrivite, adună indicii și demască hoțul. Acest joc te ține în suspans și te face să te simți ca un mic Sherlock. Ești mereu într-o stare de entuziasm care te ține până afli cine a ghicit corect infractorul. O mică aventură în căutarea unui infractor nu strică nimănui. Sunt foarte mulțumit de acest joc și înțeleg de ce a fost și este așa popular! Abia aștept să îl mai joc.

10. Minti murdare

În ”Minți Murdare” trebuie să desenați și să mimați peste 240 de cuvinte și expresii puțin cam... obraznice! Obiectivul jocului constă în a ghici ce au desenat sau mimat coechipierii tăi pentru a ajunge primii cu pionul pe căsuța ”Finish” a tablet de joc. Jocul este recomandat adulților lipsiți de inhibiții și cu simțul umorului. Jocul include 240 de cartonașe obraznice, 4 pioni în formă de răhățel, tablă de joc, un zar, 4 tăbliție albe pentru desenat, 4 markere și instrucțiuni în limba română.

11. Beat in jurul lumii

Ce presupune acest joc? Să fii pregătit să afli despre 15 dintre cele mai tari, stupide sau nebunești jocuri de petrecere din diverse culturi și să le încerci alături de cei mai buni prieteni ai tăi! În cutia jocului ”Beat în Jurul Lumii” vei găsi 20 pahare de Beer Pong, 52 cărți de joc speciale, 3 mingi de ping pong, 4 zaruri, minge de tenis, instrucțiuni de joc în lima română. Jocul se poatre juca în minim 2 și maxim 16 jucători, vârstă minimă recomandată este de +18 ani. Distracția este garantată!


Întrebări frecvente despre boardgame-uri

Trebuie să cunosc limba engleză?

Jocurile boardgames cumpărate din România vin cu un set de reguli și instructaj tradus în limba română. De aceea, nu trebuie să îți faci griji dacă nu stăpânești foarte bine limba engleză, neavând nevoie de ea pentru a putea juca boardgames alături de prietenii tăi!

Trebuie să cunoască vreun prieten regulile în prealabil?

Oricine poate juca jocuri de tip boardgame. Totuși cu cât jocul este mai complex și necesită mai multe strategii sau scheme de joc cu atât este mai important ca cei implicați să cunoască regulile în prealabil. În caz contrar se va pierde mult din timpul alocat jocului iar atmosfera distractivă se transformă în timpi morți în care se studiază regulile.

Pot boardgame-urile strica prietenii?

Da, dacă prietenii tăi nu pot face diferența dintre un joc versus valorile prieteniei voastre. Aceste jocuri te pot face competitiv, însă, atât tu cât și prietenii tăi, trebuie să aveți fair-play și să nu vă supărați atunci când pierdeți. De asta există revanșa!

Cât durează un joc de boardgame?

În funcție de numărul jucătorilor implicați, nivelul de dificultate precum și tipul acestuia un joc boardgame poate dura de la 15 minute până la 4 ore. Cu cât jocul implică strategii, mai multe echipe, comunicare sau dezbatere amănunțită, cu atât timpul de joc crește.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe