Pianul digital, cea mai bună opțiune pentru spații restrânse

Pianul digital este o versiune adaptată, mai modernă a corespondetului său acustic. Produce sunete digitale când apeși o clapă, iar difuzoarele electronice ale pianului vor reda înregistrări de înaltă calitate care au fost preluate anterior din piane acustice. Un pian digital este cea mai bună soluție pentru spațiile restrânse, întrucât este considerabil mai mic ca dimensiune decât varianta acustică și cântărește mult mai puțin. Dacă ești un împătimit al muzicii, faci parte dintr-o trupă sau pur și simplu îți place să petreci timp cu prietenii organizând seri de muzică la tine în apartament, atunci pianul digital va fi o achiziție de bun augur.

Un pian digital va imita sunetul pianului acustic și, în plus vine cu butoane de volum și ieșiri pentru căști, astfel că poți să cânți oricând fără a deranja membrii familiei sau vecinii de la bloc. În plus, poate fi mutat cu ușurință nefiind nevoie decât de 2 persoane, nu necesită acordaj și nici nu trebuie să îl păstrezi în condiții speciale de temperatură sau umiditate.

Modele bune de piane digitale

1. Yamaha Clavinova PREMIUM

Yamaha CLP-685 B - pian digital, care oferă oricărui pianist, și indiferent de nivelul acestuia, tot ceea ce înseamnă calitate, feeling și fiabilitate, cea mai bună claviatură de tip Grand Touch, tonurile a două din cele mai celebre piane clasice grand, Yamaha CFX și BösendorferImperial, înregistrate la o calitate exceptională, și un sistem de sunet încorporat, care oferă o experiență sonoră că a unui pian clasic. Conține 21 melodii demonstrative de Voice + 50 melodii de Piano + 303 melodii pentru studiu, pentru a trece la următorul nivel.

Video Yamaha Clavinova
Opțiuni cheie
 • Clape cu escapement și contragreutate
 • Protecție Power Off
 • Pedalier din 3 pedale
 • Tonuri de pian ale celebrelor piane clasice CFX și Bösendorfer Imperial
 • Acordaj Fin

2. Medeli DP260 LA BUGET

Pianul digital DP260 Medeli are o claviatură de 88 clape grele Graded Hammer-Action și dispune de 16 sound-uri diferite precum: Grand Piano, Grand Piano 2, Chorus Piano, E.Piano 1, E.Piano 2, Harpsichord, Clavi, Vibraphone, Drawbar Organ, Jazz Organ, Rock Organ, Pipe Organ, Accordion, Harmonica, String Ensembles, Soprano Sax. Elevul poate cânta alături de profesorul sau împărțind claviatura prin Duo (Twinova), iar apoi poate păstra ca referință sesiunea cu sequencerul de înregistrare a 5 cântece. Pentru autenticitate și pentru simularea unui pian acustic, aveți trei pedale Sustain, Sostenuto și Soft.


Video Medeli DP260
Opțiuni cheie
 • Librărie media mare
 • Clape grele
 • Reverb, split și efecte
 • Metronom
 • Ieșiri usb sau AuxIn

3. Yamaha YDP-S34 BEST CHOICE

Pachetul Yamaha YDP-S34 conține Yamaha YDP-S34 BK, pianul digital, Yamaha HPH-50, căști stereo pentru audiție și Deluxe Black Matt - scaun profesional pentru pian cu înălțime reglabilă. Astfel cu acest pachet ai tot ce ai nevoie pentru a cânta confortabil la pian. Yamaha HPH-50, este un pian digital ce oferă o abordare creativă și contemporană, iar prin designul său elegant și discret aduce eleganță în orice cameră. Oferă o experiență tradițională de interpretare la un pian acustic datorită sunetului de pian de concerte Yamaha CFX. Clapele standard 88 Hammer reproduc atingerea unui pian clasic. Alaturi de căștile cu impedanță: 35 Ohmi și o plajă de frecvențe: 20 Hz - 20 kHz, ai la tine acasă experiență autentică de concert.

Video Yamaha YDP-S34
Opțiuni cheie
 • Banchetă și căști incluse
 • 88 clape
 • Key-off samples
 • Optimizator stereofonic
 • Sistem optimizare acustică

4. Roland RP-102 BK

Roland RP102 BK - pian digital cu claviatură PHA-4 cu Escapement și Ivory Feel cu 88 clape ce oferă un sunet autentic de pian cu ajutorul clapelor claviaturii de lux cu acțiune grea, și un cabinet rafinat cu trei pedale integrate, modelul RP102 oferă un aspect tradițional în poziție verticală care se potrivește frumos în orice spațiu de calitate. Nu necesită reglare sau o întreținere regulată și include tehnologia Bluetooth® pentru conectarea cu un smartphone sau o tabletă pentru o învățare îmbunătățită. Prin conectarea wireless a pianului cu aplicația gratuită Roland Piano Partner 2, puteți vizualiza partiturile muzicale digitale, puteți interacționa cu ritmurile de acompaniament și puteți accesa diferite funcții care nu sunt disponibile pe panoul frontal. RP102 este un pian cu o valoare excepțională, pregătit să aducă plăcerea muzicală pentru anii următori.

Video Roland RP-102 BK
Opțiuni cheie
 • Design compact
 • 88 de clape
 • Include tehnologia bluetooth
 • 2 difuzoare
 • Ușor de mutat

5. Pian digital Casio PX-760 BK Privia,88 clape grele

Casio PRIVIA PX-760 pian digital claviatură cu 88 clape grele, tehnologie Tri-sensor Scaled Hammer Action II, 3 trepte reglabile de răspuns la apăsare, clape din material care imită abanosul și fildeșul, sistem multi-dimensional Morphing AiR, opțiune de deschidere a capacului pe diferite trepte pentru simularea sunetului unui pian acustic, polifonie: 128, 18 tonuri noi, funcție Concert Play, efecte digitale: Reverb (4 trepte), chorus (4 trepte), brilliance(-3 ~ 0 ~ 3), DSP, 60 de melodii demo, funcție de învățat (part on/off pentru mâna stangă și mâna dreaptă), metronom încorporat, recorder, port USB, putere totală: 16W, 2 difuzoare (12cm x 2), intrări/ieșiri: căști (standard stereo jack) x 2, negru, dimensiuni: 1,357 x 299 x 833 mm, greutate: 31.5kg.

Video Pian digital Casio PX-760 BK Privia,88 clape grele
Opțiuni cheie
 • Claviatură mare 88 clape
 • Clape grele imită abanosul
 • Multitudine de programe
 • Metronom încorporat
 • Opțiunea Recorder

6. Roland F-140R CB

Roland F-140R CB - pian digital cu claviatură standard PHA-4, cu 88 de clape cu escapement, Ivory Feel, 4 moduri de utilizare a claviaturii (întreagă, dual, split și twin piano), și 5 tipuri de sensibilitate la atingere + sensibilitate fixă. Polifonie de 128 de voci. Oferă sunet de pian SuperNatural, ieșire de căști, efecte de ambianță 3D, conectivitate bluetooth pentru aplicații de partituri muzicale. Oferă 11 tonuri de Grand Piano, și 305 tonuri diverse, incluzând 8 seturi de tobe, și un set SFX). Efecte de ambianță și briliant, posibilitate de înregistrare pe o pistă a unei melodii cântate și salvare în format MIDI (format 0) aproximativ 30,000 de note. Oferă 3 pedale (damper, soft și sostenuto). Conectivitate USB to host / USB to device. Amplificare de 2x12 W.

Video Roland F-140R CB
Opțiuni cheie
 • 5 tipuri de sensibilitate la atingere
 • Polifonie 128 voci
 • Efecte ambianță 3D
 • Conectivitate Bluetooth și USB
 • Claviatură 88 clape

7. Pian Digital - Casio AP-270 White

Seria de piane digitale Celviano este potrivită celor ce doresc experiență autentică de grand piano. Design-ul tradițional al AP-270 înmagazinează noile sunete stereo grand piano și un model de funcționare al claviaturii nou conceput. Fiecare nuantă și detaliu al sunetului este capturat datorită noii tehnologii tri-sensor spring less hammer action al celor 88 de clape de pian. Sunetele transmit un nivel de expresie și realism fară precedent, simulând sunetul tip open strings când damper-ul este activat cu pedala utilizând Acoustic Resonance DSP. Este dotată cu o librărie de 60 de cântece ce pot fi studiate la orice tempo utilizând ieșirile de căști sau sistemul intern de amplificare. Modul Duet al Celviano vă permite utilizarea simultană a clapei de elev si profesor.

Video Pian Digital - Casio AP-270 White
Opțiuni cheie
 • Sunet de pian real
 • Librărie de 60 cântece
 • Polifonie de 128 note
 • Acompaniament prin înregistrările audio incorporate
 • Claviatură tip HAMMER

8. Roland Kiyola KF-10 KWX

Roland Kiyola KF-10 KWX este un pian digital, fabricat în Japonia, ce îmbină tehnologia digitală cu meșteșugul tradițional. A fost conceput împreună cu designerul de mobilier Karimoku, iar acesta oferă eleganța și frumusețea, așa cum o spune și taducerea numelui Kiyola. Acest pian, are un design estetic unic în lumea pianelor, beneficiind de un cabinet fabricat manual din lemn, dar și componentele digitale renumite, precum modelearea de sunet SuperNATURAL Piano, tehnologia dynamic sensing utilizată la claviatură PHA-50, conectivitate wireless Bluetooth® către aplicațiile dumneavoastră favorite pentru creeat muzică, și sistemul dinamic de sunet. Disponibil în variante de finisaj de nuc sau stejar natural, cu pedalier și banchetă de pian finisate în același mod, incluse.

Video Roland Kiyola KF-10 KWX
Opțiuni cheie
 • Design elegant
 • Claviatură PHA-50 cu 88 de clape
 • 30 melodii interne
 • Volumul difuzoarelor și căștilor selectat automat
 • Conectivitate wireless Bluetooth

Întrebări despre pianele digitale

Este potrivit pentru începători sau avansați?

Un pian digital ar putea fi mai bun pentru începători, mai ales pentru cei care vor să învețe singuri să cânte și asta pentru că poate fi conectat la un calculator. Așadar poți folosi numeroase programe de învățare disponibile online prin simpla sincronizare cu pianul.

Care este diferența dintre un pian digital și unul clasic?

Diferența majoră dintre un pian digital și unul acustic este în principal sunetul. Un pian digital va produce sunete digitale când apeși o clapă iar difuzoarele electronice ale pianului vor reda înregistrări de înaltă calitate care au fost preluate anterior din piane acustice.

Redă același sunet de calitate ca și un model clasic?

Pianul acustic produce un sunet mai bun, oferă un sunet autentic, acustic, care are un ton mai cald și mai rezonant. Un pian digital nu poate decât să imite sunetul pianului acustic. Cu toate acestea, un pian digital de ultimă generație ar putea să sune ceva mai bine decât un pian acustic de joasă calitate.

Există posibilitatea de a înregistra?

Spre deosebire de varianta acustică, cu ajutorul unui pian digital poți face înregistrări deoarece acesta dispune de un port sau mai multe tipuri de conexiuni care conectează pianul la computer. Înregistrările se salvează sub forma unui fișier digital ce poate fi apoi editat.

Poate fi conectat la calculator, laptop sau telefon?

Pianul digital dispune de un port sau mai multe tipuri de conexiuni care conectează pianul la computer sau alte dispozitive. În acest fel poți înregistra și stoca înregistrarea ca fișier digital opțiune foarte utilă în special pentru operarea cu software-uri.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe