Trimmerul electric - unealta indispendabilă pentru un gard viu îngrijit

Atunci când locuie╚Öti la cas─â, î╚Ťi dore╚Öti o gr─âdin─â care s─â arate impecabil, ceea ce presupune un gazon mereu verde ╚Öi tuns cu mare aten╚Ťie. La aceste lucruri se mai adaug─â ╚Öi florile multicolore, gardurile vii, dar ╚Öi alte plante ornamentale. Toate aceste lucruri î╚Ťi transform─â gr─âdina într- una de vis , fiind exact cum ╚Ťi-o imaginezi. Astfel trimmerul electric poate fi alegerea potrivit─â pentru ╚Ťine , pentru c─â asigura o t─âiere uniform─â , u╚Öor de realizat f─âr─â ajutorul unui specialist.

Este de asemenea u╚Öor de folosit ╚Öi de depozitat, datorit─â m─ârimii de mici dimensiuni . În func╚Ťie de puterea trimmerului, acesta se poate folosi atât pentru gazon, cât ╚Öi pentru gardurile vii de diferite dimensiuni . În func╚Ťie de dimeniunea gr─âdinii , po╚Ťi alege un trimmer cu acumulatori pentru o suprafa╚Ť─â mai mare , sau unul cu fir pentru spa╚Ťii mai mici. Un ultim punct forte al trimmer-ului electric, este faptul c─â este mult mai silen╚Ťios decât cele pe baz─â de carburant, iar pentru un cartier lini╚Ötit , un zgomot redus este recomandat.

Trimmere electrice pentru ├«ntre╚Ťinerea gardului viu

1. Gardena HIGHCUT 48 LI PREMIUM

Prezentul model este unul dintre cele mai apreciate trimmere, permi╚Ťând o pozi╚Ťie vertical─â de utilizare, care î╚Ťi va asigura confortul. Totodat─â, acesta poate fi extins pân─â la 2m, fiind prev─âzut cu telescop, astfel c─â vei putea utiliza trimmer-ul pentru suprafe╚Ťe de pân─â la 3m. În plus, capul se poate înclina, fiind eficient pentru t─âierea plantelor care acoper─â solul, dar ╚Öi p─âr╚Ťile înalte ale gardurilor, la care se ajungi cu dificultate. Func╚Ťioneaz─â pentru aproximativ o or─â, timp în care po╚Ťi s─â tunzi zona de gard viu care împrejmuie╚Öte locuin╚Ťa, spa╚Ťiul de lucru, biroul etc.
 

Video Gardena HIGHCUT 48 LI
Op╚Ťiuni cheie
 • Trimmer-ul con╚Ťine telescop ╚Öi poate s─â fie folosit pe o suprafa╚Ť─â de 3m
 • Capul este ├«nclinabil a╚Öadar se pot t─âia at├ót plante care acoper─â solul c├ót ╚Öi garduri vii
 • Lama se poate roti la un unghi de 90 de grade
 • Con╚Ťine un acumulator schimbabil care are o autonomie de 1H
 • M├ónerul este ergonomic ╚Öi lam─â cu precizie chirurgical─â

2. Bosch AHS 45-16 BEST CHOICE

Bosch este unul dintre brandurile consacrate în materie de produc╚Ťie unelte ╚Öi ma╚Öini pentru realizarea sarcinilor specifice în ateliere ╚Öi gospod─ârii, pentru meseria╚Öi specializa╚Ťi sau pentru persoane fizice. Modelul de fa╚Ť─â poate fi manevrat facil, a╚Öa c─â te po╚Ťi ocupa personal de t─âierea gardului viu, fiind ideal pentru toaletarea arbu╚Ötilor ╚Öi tufi╚Öurilor de dimensiuni mici ╚Öi medii. Designul ergonomic permite o pozi╚Ťie confortabil─â în timpul lucrului, iar specifica╚Ťiile tehnice contribuie la performan╚Ť─â: motor de mare vitez─â, lungime cu╚Ťit - 450mm, deschiderea din╚Ťilor lamei - 16 mm.

Video Bosch AHS 45-16
Op╚Ťiuni cheie
 • Confortabil─â
 • Poate t─âia variate suprafe╚Ťe de diferite dimensiuni
 • U╚Öor de manevrat
 • U╚Öor de depozitat
 • Zgomot redus

3. Heinner LA BUGET

Pu╚Ťine sunt gospod─âriile unde nu este nevoie de uneltele potrivite pentru toaletare ╚Öi ├«ntre╚Ťinere gr─âdin─â. Un trimmer este astfel util oriunde este nevoie de ├«ngrijirea ╚Öi tunderea unui gard viu sau arbu╚Öti de dimensiuni mici. Heinner VTG 001 este facil de utilizat, fiind excelent pentru activit─â╚Ťile frecvente de tundere. Este realizat din materiale calitative, rezistente ╚Öi este prev─âzut cu fr├ón─â electric─â, facilit├ónd astfel utilizarea. Pe l├óng─â specifica╚Ťiile tehnice de excep╚Ťie, pre╚Ťul este foarte accesibil, gener├ónd astfel un raport cost-eficien╚Ť─â foarte bun.

Op╚Ťiuni cheie
 • U╚Öor ╚Öi simplu de utilizat
 • Versatil ╚Öi puternic
 • Greutate mic─â ╚Öi manevrabilitate excelent─â
 • Lungime lam─â de 51 cm (folositor pentru garduri ├«nalte)
 • Motorul este fiabil ╚Öi nu se ├«nc─âlze╚Öte

4. Steinhaus PRO-HTR600

În materie de trimmere pentru tuns gardul viu, po╚Ťi s─â pui în cap de list─â acest model - Steinhaus PRO-TR600, deoarece tunde eficient, f─âr─â întreruperi. Un alt avantaj este faptul c─â nu se înc─âlze╚Öte în timpul utiliz─ârii, a╚Öa c─â nu va fi nevoie s─â faci pauze pentru lucr─ârile de toaletare. Practic, raportul calitate-pre╚Ť este excelent, func╚Ťionând la aceea╚Öi calitate ca cele realizate de branduri recunoscute la nivel interna╚Ťional. Îl po╚Ťi utiliza pentru gard viu, parcele cu suprafa╚Ť─â mic─â, gr─âdini, este silen╚Ťios ╚Öi facil de manevrat.

Video Steinhaus PRO-HTR600
Op╚Ťiuni cheie
 • Silen╚Ťios
 • U╚Öor de manevrat
 • Design ergonomic
 • Pre╚Ťul
 • Zgomot redus

La ce e important s─â te ui╚Ťi c├ónd alegi un trimmer electric

Tip alimentare

Tipul aliment─ârii pentru un trimmer este un criteriu esen╚Ťial atunci c├ónd vizezi achizi╚Ťionarea unui astfel de produs. Pentru operare facil─â, orienteaz─â-te c─âtre cele care func╚Ťioneaz─â cu acumulator, dar asigur─â-te c─â func╚Ťioneaz─â pentru o durat─â optim─â, ├«n raport cu necesitatea de lucru, 100 de minute utilizare continu─â, spre exemplu.

Lungime lam─â

Un trimmer electric este perfect pentru cur─â╚Ťarea ╚Öi amenajarea spa╚Ťiului extern, u╚Öor de folosit, acesta ofer─â o lam─â ├«ntre 45 ╚Öi 55 cm, perfect─â pentru arbu╚Ötii mai ├«nal╚Ťi sau pentru plantele ag─â╚Ť─âtoare.

Greutate

Foarfecele electrice au o greutate de la 2,5 kg pana la aproximativ 7 kg, ├«n func╚Ťie ╚Öi de op╚Ťiunile auxiliare. Alege varianta perfect─â pentru a nu depune un efort exagerat.

Nivel zgomot

Gr─âdina, spa╚Ťiul verde ╚Öi ceea ce g─âsim in jurul casei sunt o adev─ârat─â oglind─â a imaginii de sine. Amenajarea ╚Öi ├«ntre╚Ťinerea periodic─â poate fi o provocare, important─â pentru a nu deranja vecinii. Opta╚Ťi pentru o foarfec─â electric─â cu nivel de zgomot ├«ntre 90 si 110 dB.

Unghiul de t─âiere

├Än cazul ├«n care ├«n gr─âdina ta sunt prezente ╚Öi flori sau gard viu, pe l├óng─â gazon, ai nevoie de un trimmer electric c─âruia ├«i po╚Ťi regla unghiul de t─âiere , s─â poat─â fi reglat ├«n ├«n─âl╚Ťime , iar sistemul de t─âiere s─â fie dublu. Astfel ├«l po╚Ťi adapta nevoilor tale.

Multifunc╚Ťionalitatea

Un trimmer electric este perfect pentru o gam─â variat─â de plante ╚Öi arbu╚Öti, u╚Öor si practic acesta se poate utiliza ├«n gr─âdin─â ╚Öi in afara sa. Datorit─â lamei de o lungime considerabil─â si autonomiei bateriei, acesta este de-a dreptul multifunc╚Ťional. Aten╚Ťie ├«ns─â s─â nu ├«l folosi╚Ťi pentru copaci.

5. Trimmer gard viu Gardena EASYCUT 42 ACCU

Te po╚Ťi ocupa personal de toaletarea gardului viu cu acest model de trimmer care func╚Ťioneaz─â cu acumulator, pe care vei înv─â╚Ťa rapid s─â îl folose╚Öti. Lama este proiectat─â cu geometrie optimizat─â pentru t─âierea rapid─â, curat─â ╚Öi eficient─â. Acumulatorii sunt Li-Ion, trimmer-ul func╚Ťioneaz─â aproximativ 1 or─â, astfel încât s─â ai timp s─â tunzi cea mai mare parte din gardul viu care înfrumuse╚Ťeaz─â spa╚Ťiul de locuit sau de lucru. Vei primi ╚Öi înc─ârc─âtor de baterii ╚Öi acumulator. În plus, bateriile garanteaz─â performan╚Ťe ridicate de t─âiere ╚Öi pot fi înlocuite, la nevoie.

Op╚Ťiuni cheie
 • Timp de func╚Ťionare: 60 de minute
 • Lungimea lamei: 42 cm
 • Diametru maxim de t─âiere: 16 mm
 • Capacitate acumulator: 1600 mA
 • Putere: 18 V

6. Motofierastrau gard viu Maruyama 2350 DR X 01

În c─âutarea motofier─âstr─âului potrivit, va trebui s─â fii atent la dou─â aspecte importante: eficien╚Ťa ╚Öi siguran╚Ťa oper─ârii. Astfel, modelul este prev─âzut cu ap─âr─âtoare pentru mân─â ╚Öi sistem antivibra╚Ťii permite operarea f─âr─â disconfort. Sistemul de t─âiere este performant - cu 2 lame, iar mânerul pivotant se poate roti pân─â la 180 de grade. Vei putea toalete frecvent gardul viu, grosimea lamei de taiere fiind 2,3mm, iar depozitarea se face facil - modelul cânt─âre╚Öte 4.6 kg, a╚Öa c─â îl po╚Ťi a╚Öeza în debara sau în locul unde depozitezi celelalte unelte de gr─âdin─â.

Op╚Ťiuni cheie
 • Zgomot redus
 • Garan╚Ťia
 • Mobilitatea
 • Dimensiuni reduse
 • Pre╚Ťul

7. Bosch ASB

Fie c─â locuie╚Öti la cas─â, fie c─â te ocupi de ├«ntre╚Ťinerea unei gr─âdini din jurul blocului ├«n care locuie╚Öti sau pentru orice alt─â nevoie de ├«ntre╚Ťinere gazon, arbu╚Öti, acest set ├«╚Ťi permite achizi╚Ťionarea a tot ceea ce ai nevoie pentru ├«ntre╚Ťinere rapid─â ╚Öi sigur─â. Facilitatea oper─ârii reprezint─â principalul avantaj al trimmer-ului ╚Öi accesoriilor incluse, av├ónd greutatea sub 1 kg. ├Äl po╚Ťi utiliza p├ón─â la 100 de minute, ceea ce ├«nseamn─â timp suficient pentru toaletarea frecvent─â, ├«nc─ârc├óndu-se relativ repede - 3,5 ore.

Op╚Ťiuni cheie
 • Greutatea redus─â faciliteaz─â operarea
 • Durat─â mare de func╚Ťionare (aproximativ 100 de minute)
 • Design pl─âcut ╚Öi optim pentru utilizare, chiar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor
 • Accesorii utile (trimmer, lam─â foarfec─â pentru iarb─â, cu╚Ťit foarfec─â pentru arbori)
 • Ergonomia trimmer-ului permite operarea ├«n spa╚Ťiile greu accesibile

8. Fierastrau pentru gard viu Gardena EasyCut 420/45

Atunci când ai nevoie de un fier─âstr─âu pentru toaletarea frecvent─â a arbu╚Ötilor de dimensiuni reduse, po╚Ťi s─â te orientezi cu încredere c─âtre acest model. Oricare ar fi bugetul de care dispui, pre╚Ťul acestuia este relevant în raport cu func╚Ťiile oferite: greutatea redus─â confer─â facilitatea oper─ârii, siguran╚Ťa manevr─ârii. Fier─âstr─âul este prev─âzut cu un buton mare pentru oprire/pornire rapid─â. Totodat─â, lamele sunt recunoscute pentru durabilitate, mai ales dac─â le protejezi cu accesoriul inclus (protec╚Ťie lame), f─âcând totodat─â depozitarea sigur─â.

Op╚Ťiuni cheie
 • Pornire/oprire facil─â
 • M├óner ergonomic
 • Protec╚Ťie la impact
 • Geometrie optim─â pentru precizia t─âierii crengilor sub╚Ťiri
 • Depozitare sigur─â - protec╚Ťie pentru lam─â

Întrebări și răspunsuri despre foarfecele electrice pentru grădină

E necesar─â purtarea ochelarilor de protec╚Ťie atunci cand folosesc trimmer-ul?

Este indicat ca o pereche de ochelari s─â fie purtat─â atunci c├ónd este utilizat trimmer-ul. C├ónd aparatul este pus ├«n func╚Ťiune, deoarece lama are o rota╚Ťie foarte mare, exist─â riscul ca buc─â╚Ťi din gardul viu s─â sar─â ├«n orice direc╚Ťie, implicit spre zona fe╚Ťei.

Mă pot zgâria frunzele taiate cu o foarfecă electrică?

Este indicat─â purtarea echipamentelor de protec╚Ťie ├«n folosirea aparatelor de t─âiat electrice. C├ónd aparatul este pus ├«n func╚Ťiune, deoarece lama are o rota╚Ťie foarte mare,┬á exist─â riscul ca frunzele s─â sar─â ├«n oricare direc╚Ťie ╚Öi utilizatorul s─â fie r─ânit.

Pot toaleta și arbuștii cu un trimmer electric?

Un trimmer electric, nu doar c─â face parte din gr─âdina ta dar este util ╚Öi pentru o gam─â diversificat─â de plante ╚Öi arbu╚Öti. Bine├«n╚Ťeles c─â se recomand─â a se utiliza pentru cei de grosime mic─â, medie, ce dep─â╚Öesc cu pu╚Ťin diametrul gardului viu, a nu se folosi pentru copaci.

Ce durat─â de func╚Ťionare are o foarfec─â electric─â cu acumulator?

Fie c─â ai o gr─âdin─â mare si spa╚Ťioas─â sau doar ceva micu╚Ť si creat pe alese, foarfecele electrice te pot ajuta s─â o faci a╚Öa cum ╚Ťi-ai dorit, f─âr─â mari eforturi ╚Öi u╚Öor de utilizat gardul t─âu va ar─âta a╚Öa cum ╚Ťi-ai dorit. Rezisten╚Ťa bateriei este de p├ón─â la 60 de minute ├«n medie.

Pot alege unghiul de t─âiere la o foarfec─â electric─â?

Gardul t─âu viu ╚Öi gr─âdina sunt parte din ambientul exterior, ce ├«╚Ťi ofer─â la orice pas cheful de via╚Ť─â ╚Öi relaxarea perfect─â. Alege tipul de t─âiere si unghiul perfect ╚Öi aranjeaz─â-╚Ťi gardul a╚Öa cum ai visat. Po╚Ťi alege unghiul de t─âiere la o foarfec─â electric─â, aten╚Ťie ├«ns─â s─â fie utilizat─â cu grij─â pentru a nu exista pericole de accidentare.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe