Cea Mai Bună Foarfecă Electrică pentru Gardul Viu

Foarfece electrice pentru întreținerea gardului viu

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 126 ori:
Pagină realizată de:
Narcisa Bălan
Narcisa Bălan

Trimmerul electric - unealta indispendabilă pentru un gard viu îngrijit

Atunci când locuiești la casă, îți dorești o grădină care să arate impecabil, ceea ce presupune un gazon mereu verde și tuns cu mare atenție. La aceste lucruri se mai adaugă și florile multicolore, gardurile vii, dar și alte plante ornamentale. Toate aceste lucruri îți transformă grădina într- una de vis , fiind exact cum ți-o imaginezi. Astfel trimmerul electric poate fi alegerea potrivită pentru ține , pentru că asigura o tăiere uniformă , ușor de realizat fără ajutorul unui specialist.

Este de asemenea ușor de folosit și de depozitat, datorită mărimii de mici dimensiuni . În funcție de puterea trimmerului, acesta se poate folosi atât pentru gazon, cât și pentru gardurile vii de diferite dimensiuni . În funcție de dimeniunea grădinii , poți alege un trimmer cu acumulatori pentru o suprafață mai mare , sau unul cu fir pentru spații mai mici. Un ultim punct forte al trimmer-ului electric, este faptul că este mult mai silențios decât cele pe bază de carburant, iar pentru un cartier liniștit , un zgomot redus este recomandat.

Trimmere electrice pentru întreținerea gardului viu

Premium

* Prezentare video mai jos

Gardena HIGHCUT 48 LI

 • Trimmer-ul conține telescop și poate să fie folosit pe o suprafață de 3m
 • Capul este înclinabil așadar se pot tăia atât plante care acoperă solul cât și garduri vii
 • Lama se poate roti la un unghi de 90 de grade
 • Conține un acumulator schimbabil care are o autonomie de 1H
 • Mânerul este ergonomic și lamă cu precizie chirurgicală
Verifică prețul

Prezentul model este unul dintre cele mai apreciate trimmere, permițând o poziție verticală de utilizare, care îți va asigura confortul. Totodată, acesta poate fi extins până la 2m, fiind prevăzut cu telescop, astfel că vei putea utiliza trimmer-ul pentru suprafețe de până la 3m. În plus, capul se poate înclina, fiind eficient pentru tăierea plantelor care acoperă solul, dar și părțile înalte ale gardurilor, la care se ajungi cu dificultate. Funcționează pentru aproximativ o oră, timp în care poți să tunzi zona de gard viu care împrejmuiește locuința, spațiul de lucru, biroul etc.  

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Bosch AHS 45-16

 • Confortabilă
 • Poate tăia variate suprafețe de diferite dimensiuni
 • Ușor de manevrat
 • Ușor de depozitat
 • Zgomot redus
Verifică prețul

Bosch este unul dintre brandurile consacrate în materie de producție unelte și mașini pentru realizarea sarcinilor specifice în ateliere și gospodării, pentru meseriași specializați sau pentru persoane fizice. Modelul de față poate fi manevrat facil, așa că te poți ocupa personal de tăierea gardului viu, fiind ideal pentru toaletarea arbuștilor și tufișurilor de dimensiuni mici și medii. Designul ergonomic permite o poziție confortabilă în timpul lucrului, iar specificațiile tehnice contribuie la performanță: motor de mare viteză, lungime cuțit - 450mm, deschiderea dinților lamei - 16 mm.

la buget

Heinner

 • Ușor și simplu de utilizat
 • Versatil și puternic
 • Greutate mică și manevrabilitate excelentă
 • Lungime lamă de 51 cm (folositor pentru garduri înalte)
 • Motorul este fiabil și nu se încălzește
Verifică prețul

Puține sunt gospodăriile unde nu este nevoie de uneltele potrivite pentru toaletare și întreținere grădină. Un trimmer este astfel util oriunde este nevoie de îngrijirea și tunderea unui gard viu sau arbuști de dimensiuni mici. Heinner VTG 001 este facil de utilizat, fiind excelent pentru activitățile frecvente de tundere. Este realizat din materiale calitative, rezistente și este prevăzut cu frână electrică, facilitând astfel utilizarea. Pe lângă specificațiile tehnice de excepție, prețul este foarte accesibil, generând astfel un raport cost-eficiență foarte bun.


* Prezentare video mai jos

Steinhaus PRO-HTR600

 • Silențios
 • Ușor de manevrat
 • Design ergonomic
 • Prețul
 • Zgomot redus
Verifică prețul

În materie de trimmere pentru tuns gardul viu, poți să pui în cap de listă acest model - Steinhaus PRO-TR600, deoarece tunde eficient, fără întreruperi. Un alt avantaj este faptul că nu se încălzește în timpul utilizării, așa că nu va fi nevoie să faci pauze pentru lucrările de toaletare. Practic, raportul calitate-preț este excelent, funcționând la aceeași calitate ca cele realizate de branduri recunoscute la nivel internațional. Îl poți utiliza pentru gard viu, parcele cu suprafață mică, grădini, este silențios și facil de manevrat.

Trimmer gard viu Gardena EASYCUT 42 ACCU

 • Timp de funcționare: 60 de minute
 • Lungimea lamei: 42 cm
 • Diametru maxim de tăiere: 16 mm
 • Capacitate acumulator: 1600 mA
 • Putere: 18 V
Verifică prețul

Te poți ocupa personal de toaletarea gardului viu cu acest model de trimmer care funcționează cu acumulator, pe care vei învăța rapid să îl folosești. Lama este proiectată cu geometrie optimizată pentru tăierea rapidă, curată și eficientă. Acumulatorii sunt Li-Ion, trimmer-ul funcționează aproximativ 1 oră, astfel încât să ai timp să tunzi cea mai mare parte din gardul viu care înfrumusețează spațiul de locuit sau de lucru. Vei primi și încărcător de baterii și acumulator. În plus, bateriile garantează performanțe ridicate de tăiere și pot fi înlocuite, la nevoie.

Bosch ASB

 • Greutatea redusă facilitează operarea
 • Durată mare de funcționare (aproximativ 100 de minute)
 • Design plăcut și optim pentru utilizare, chiar dacă ești începător
 • Accesorii utile (trimmer, lamă foarfecă pentru iarbă, cuțit foarfecă pentru arbori)
 • Ergonomia trimmer-ului permite operarea în spațiile greu accesibile
Verifică prețul

Fie că locuiești la casă, fie că te ocupi de întreținerea unei grădini din jurul blocului în care locuiești sau pentru orice altă nevoie de întreținere gazon, arbuști, acest set îți permite achiziționarea a tot ceea ce ai nevoie pentru întreținere rapidă și sigură. Facilitatea operării reprezintă principalul avantaj al trimmer-ului și accesoriilor incluse, având greutatea sub 1 kg. Îl poți utiliza până la 100 de minute, ceea ce înseamnă timp suficient pentru toaletarea frecventă, încărcându-se relativ repede - 3,5 ore.

Fierastrau pentru gard viu Gardena EasyCut 420/45

 • Pornire/oprire facilă
 • Mâner ergonomic
 • Protecție la impact
 • Geometrie optimă pentru precizia tăierii crengilor subțiri
 • Depozitare sigură - protecție pentru lamă
Verifică prețul

Atunci când ai nevoie de un fierăstrău pentru toaletarea frecventă a arbuștilor de dimensiuni reduse, poți să te orientezi cu încredere către acest model. Oricare ar fi bugetul de care dispui, prețul acestuia este relevant în raport cu funcțiile oferite: greutatea redusă conferă facilitatea operării, siguranța manevrării. Fierăstrăul este prevăzut cu un buton mare pentru oprire/pornire rapidă. Totodată, lamele sunt recunoscute pentru durabilitate, mai ales dacă le protejezi cu accesoriul inclus (protecție lame), făcând totodată depozitarea sigură.

Întrebări și răspunsuri despre foarfecele electrice pentru grădină

E necesară purtarea ochelarilor de protecție atunci cand folosesc trimmer-ul?

Este indicat ca o pereche de ochelari să fie purtată atunci când este utilizat trimmer-ul. Când aparatul este pus în funcțiune, deoarece lama are o rotație foarte mare, există riscul ca bucăți din gardul viu să sară în orice direcție, implicit spre zona feței.

Mă pot zgâria frunzele taiate cu o foarfecă electrică?

Este indicată purtarea echipamentelor de protecție în folosirea aparatelor de tăiat electrice. Când aparatul este pus în funcțiune, deoarece lama are o rotație foarte mare,  există riscul ca frunzele să sară în oricare direcție și utilizatorul să fie rănit.

Pot toaleta și arbuștii cu un trimmer electric?

Un trimmer electric, nu doar că face parte din grădina ta dar este util și pentru o gamă diversificată de plante și arbuști. Bineînțeles că se recomandă a se utiliza pentru cei de grosime mică, medie, ce depășesc cu puțin diametrul gardului viu, a nu se folosi pentru copaci.

Ce durată de funcționare are o foarfecă electrică cu acumulator?

Fie că ai o grădină mare si spațioasă sau doar ceva micuț si creat pe alese, foarfecele electrice te pot ajuta să o faci așa cum ți-ai dorit, fără mari eforturi și ușor de utilizat gardul tău va arăta așa cum ți-ai dorit. Rezistența bateriei este de până la 60 de minute în medie.

Pot alege unghiul de tăiere la o foarfecă electrică?

Gardul tău viu și grădina sunt parte din ambientul exterior, ce îți oferă la orice pas cheful de viață și relaxarea perfectă. Alege tipul de tăiere si unghiul perfect și aranjează-ți gardul așa cum ai visat. Poți alege unghiul de tăiere la o foarfecă electrică, atenție însă să fie utilizată cu grijă pentru a nu exista pericole de accidentare.

La ce e important să te uiți când alegi un trimmer electric

Tip alimentare

Tipul alimentării pentru un trimmer este un criteriu esențial atunci când vizezi achiziționarea unui astfel de produs. Pentru operare facilă, orientează-te către cele care funcționează cu acumulator, dar asigură-te că funcționează pentru o durată optimă, în raport cu necesitatea de lucru, 100 de minute utilizare continuă, spre exemplu.

Lungime lamă

Un trimmer electric este perfect pentru curățarea și amenajarea spațiului extern, ușor de folosit, acesta oferă o lamă între 45 și 55 cm, perfectă pentru arbuștii mai înalți sau pentru plantele agățătoare.

Greutate

Foarfecele electrice au o greutate de la 2,5 kg pana la aproximativ 7 kg, în funcție și de opțiunile auxiliare. Alege varianta perfectă pentru a nu depune un efort exagerat.

Nivel zgomot

Grădina, spațiul verde și ceea ce găsim in jurul casei sunt o adevărată oglindă a imaginii de sine. Amenajarea și întreținerea periodică poate fi o provocare, importantă pentru a nu deranja vecinii. Optați pentru o foarfecă electrică cu nivel de zgomot între 90 si 110 dB.

Unghiul de tăiere

În cazul în care în grădina ta sunt prezente și flori sau gard viu, pe lângă gazon, ai nevoie de un trimmer electric căruia îi poți regla unghiul de tăiere , să poată fi reglat în înălțime , iar sistemul de tăiere să fie dublu. Astfel îl poți adapta nevoilor tale.

Multifuncționalitatea

Un trimmer electric este perfect pentru o gamă variată de plante și arbuști, ușor si practic acesta se poate utiliza în grădină și in afara sa. Datorită lamei de o lungime considerabilă si autonomiei bateriei, acesta este de-a dreptul multifuncțional. Atenție însă să nu îl folosiți pentru copaci.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun robot pentru curățarea piscinei

Investește într-un robot pentru curățarea automată a fundului piscinei și te vei putea bucura de o apă curată toată vara fără vreun fel de efort din partea ta.

Generatoare de curent electric pentru vile și gospodării

Vrei să fii sigur că nu vei mai rămâne fără curent în timpul furtunilor sau a perioadelor când rețeaua e supra încărcată? Cu tehnologia de astăzi îți poți permite și tu un generator bun și de calitate.

Castele gonflabile pentru copii de până în 10 ani

Surprinde-ți copilul cu cel mai cool loc de joacă din cartier: un castel gonflabil. Află ce modele interesante poți cumpăra din România.

Cele mai bune balansoare tip fotoliu / scoică suspendate

Stai la bloc sau la curte și îți dorești un colt de relaxare numai al tau? Balansoarele suspendate tip scoică pot fi locul perfect de citit sau tras un pui de somn la prânz.

Cea mai bună mașină de tocat frunze și crengi electrică

Folosește resturile de prin grădină cu folos! Tocătorul de frunze și crengi te ajută să faci compost pe care-l poți folosi ca îngrășământ.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe